Dodaj do ulubionych

Wysuszona skóra dłoni

09.12.11, 19:12
Chyba nie jestem jedna, która w okresie jesienno-zimowym ma problemy ze skórą dłoni, więc mam pytanie;
Co robicie, żeby skóra na dłoniach nie była wysuszona i jakich kremów używacie? (:
Obserwuj wątek
    • colorova Zimowy krem do rąk i paznokci :) 10.12.11, 16:42
      Polecam krem do rąk Winter Care z FLOSLEK'u.
      Jest to krem zimowy do rąk i paznokci co jest dużym +.
      Wygładza skórę rąk, zmniejsza szorstkośc, łagodzi podrażnienia. Poprawia wygląd paznokci- zmniejsza skłonność do rozdwajania i łamliwości smile

zapraszam na: modnieiurodnie.blogspot.com/
      • kleopatra1 Re: Zimowy krem do rąk i paznokci :) 11.12.11, 17:10
        Neutrogena najlepsza ♥
      • camma Re: Zimowy krem do rąk i paznokci :) 13.12.11, 12:29
        colorova napisał(a):

> Polecam krem do rąk Winter Care z FLOSLEK'u.
        > Jest to krem zimowy do rąk i paznokci co jest dużym +.
        > Wygładza skórę rąk, zmniejsza szorstkośc, łagodzi podrażnienia. Poprawia wygląd
        > paznokci- zmniejsza skłonność do rozdwajania i łamliwości smile
        >
        > zapraszam na: modnieiurodnie.blogspot.com/

Jeśli chodzi o zimowe kremy to faktycznie, jest to dobry krem i w dobrej cenie. W zeszłym sezonie zimowym testowałam w tym wrócę na pewno. smile
    • monia12xd Re: Wysuszona skóra dłoni 10.12.11, 19:07
      jak na razie nie mam wysuszonej na rękach. ale to tylko kwestia czasu. wiesz no nie mam określonego kremu. biorę jakieś od mamy.
    • paulina3678 Re: Wysuszona skóra dłoni 10.12.11, 21:46
      te tak mam co roku sad teraz używam kremu do rak z avonu i nie mam ju suchej skóry big_grin
      • pitka16 Re: Wysuszona skóra dłoni 09.03.12, 20:47
        kremy maja w sobie bardzo duza ilosc wody .. najlepsza wiec bedzie wazelina poniewaz zawiera w sobie sam tłuszcz psmarowane dłonie nan noc rano beda w lepszym stanie powtarzaj codziennnie by je chronic..
        P.S mozesz zakładac na rece skarpety hehe smieszne ale wazelina nie wetrze sie w posciel ..
    • miley0501 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:09
      Też tak mam .
      Zimą moje ręce co czerwone i suche ..
      Używam kremów nivea są naprawdę dobre smile
      • elemelka Wyszuszona Skóra Dłoni 11.12.11, 13:02
        Ja mam tak co rokusmile
        Ale moja mama jest konsultantem Oriflame i tam jest taki scrub i krem do rąk, naprawdę polecam scrubu można użyc tylko 1 raz i od razu pomaga więc na długo starcza.
    • smile. Tłuste kremy.:D 11.12.11, 11:12
      Niestety, moje dłonie zimą wyglądają jak mróz przy -20 stopniowym mrozie na oknach.smile

Gorąco polecam tłuste kremy (nie cierpię ich, długo się wchłaniają ale naprawdę dobrze działają - szczególnie przy mocnym mrozie) np. Nivea sos.
      Natomiast na "co dzień" bardzo dobry jest krem z Garniera (taki zielony.smile) Szybko się wchłania, ale niestety nie chroni tak dobrze jak Nivea. smile
    • wow56 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:18
      Ja używam kremu ,,Green nature,, i mi pomagawink
    • zuuzaannaa Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:23
      ja na noc wcieram sobie w ręce oliwę (taką spożywczą, do gotowania), zakładam bawełniane rękawiczki i rano budzę się ze skórą nawilżoną smile
      w ciągu dnia używam Neutrogeny, która wg mnie jest rewelacyjna smile
    • pusia16 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:43
      Aby nawilżyć dłonie używam kremów Nivea. Ale jeśli dłonie są trochę wysuszone to polecam krem Neutrogena. Naprawdę jest świetny.
    • selenqqa Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:44
      ja nie używam ,ale moja mama tak ale nie pamiętam nazwy big_grin
    • oliweczka52 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:44
      Ja używam Neutrogena Formuła Norveska smile Bardzo dobry krem na początku troche szczypie skóra a potem jest gładka jak pupcia niemowlaka smilewink
    • taylorka. Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:45
      kremy (:
    • wilkolak Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 11:49
      ja używam koziego mleka firmy ziaja
    • kociareczka Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:10
      Kup specjalny krem na zimę, smaruj nim dłonie codziennie rano i wieczorem. I koniecznie noś rękawiczki . Jeśli pomimo założenia rękawiczek marzną ci dłonie kup np. w Stradivariusie ocieplacze na ręce. Mogą być też malutkie termoforki, takie jakich używają narciarze. Naprawdę polecam te termoforki są świetne ! brawo
    • tusia145 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:18
      Używam kremu NIVEA. jest świetny !!!!!!!!!!
    • weronikaxo Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:18
      Stosuję kremy do rąk Neurogeny, nawilżające balsamy do ciała..i tyle big_grin nie mam problemów z przesuszoną skórą. Ważne, żeby nie przemywac sobie twarzy zaraz przed wyjściem z domu
    • estera102 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:33
      po prostu nivea. czasem olejek , i to mi wystarcza. większy problem mam z ustami
    • plotkaragirl Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:38
      Myję się pod ciępłą wodą, smaruję się kreme "Familijny" (doskonale ujędrnia skórę i nadajej jej blasku), a do rąk - smaruję się kremem aloesowym smile Ogólnie bardzo dużo czasu spędzam w łazience. Twarz i ręce myję tylko pod zimną wodą. Rano i wieczorem. No i oczywiście zęby, ale to tak, jak zawsze wink
      • answer answer 11.12.11, 15:55
        Ja używam dwóch kremów do rąk, bo zimą zawsze przesusza mi się skóra.
        Jeden to krem z Avon'u, jest delikatny, pięknie pachnie, nie wiem czemu ale dla mnie świętami <3 Cynamon, trochę zapachu prawdziwej, żywej choinki ... kochaaam tongue_out
        Drugiego używam tylko na noc, jest on mocniejszy, Neutrogena, ale bardzo dobry, zaczęłam go używać w zeszłym roku, naprawdę, najlepszy wdłg. mnie na rynku.
    • karaq93 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:47
      Ja używam kremów z avonu albo garnier smile No i obowiązkowo rękawiczki, nawet jak wydaje się, że nie jest jakoś strasznie zimno smile
    • g_o_s_i_a Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 12:51
      Niestety też mam ten problem. Używam kremu z VERONY z dodatkiem dzikiej orchidei i jedwabiu. Taki różowy. Polecam big_grin
    • chmurna_ Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 13:01
      nie wysusza mi się zbytnio skóra na dłoniach, ale jeśli już mam czegoś używać to będzie to krem Neutrogena. droższy ale skuteczny. polecam. wink
      • sznuurowka Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 13:04
        kremy neutrogena są najlepsze.
    • dobresciagi.pl Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 13:08
      Często zwykłe krem z witaminą A działa cuda, a kosztuje naprawdę niewiele, w przeciwieństwie do wielu reklamowanych produktów.
    • bura Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 14:07
      lena_ napisał(a):

> Chyba nie jestem jedna, która w okresie jesienno-zimowym ma problemy ze skórą d
      > łoni, więc mam pytanie;
      > Co robicie, żeby skóra na dłoniach nie była wysuszona i jakich kremów używacie?
      > (:
      Używaj Neutrogeny formuły Norweskiej
    • quera Neutrogena 11.12.11, 14:30
      Bardzo polecam Ci krem do rąk Neutrogeny oraz krem Isana z mocznikiem dostępny w Rossmannie. Tutaj moja recenzja kremu Neutrogeny: planet-quera.blogspot.com/2011/11/recenzja-neutrogena-skoncentrowany-krem.html a na moim blogu znajdziecie również recenzje innych kremów do rąk oraz różnych innych kosmetyków smile
      • agapi Bambino! 11.12.11, 14:44
        Śmiejcie się, ale ten krem dla dzieci bardzo natłuszcza skórę i już po kilku użyciach dłonie wyglądają jak pupcia niemowlaka wink
    • wercia233 Re: Wysuszona skóra dłoni 11.12.11, 14:54
      zdecydowanie neutrogena z olejkiem sezamowym < :

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka