Dodaj do ulubionych

Makijaż!!! Problemy jasnej cery

26.12.11, 15:06
Hej! Mam bardzo jasną cerę. Wszyscy mówią że jestem blada jak ściana... Mam niebieskie oczy i blond włosy i nie mogę znaleźć odpowiedniego podkładu, pudru.. Kupiłam jeden z Under 20 i był do du... Byłam cała żółta. Okropieństwo... Nie mam bardzo zniszczonej cery czy coś nie chce efektu maski. Chcę wyglądać po prostu świeżo i naturalnie... Czy są tu jacyś dobrzy ludzie którzy mogą mi jakoś doradzić? Przypominam że mam bardzo jasną cerę.(bardzo, bardzo).. santa A tak na marginesie Wesołych Świąt...choinka
Obserwuj wątek
    • quadesha Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 26.12.11, 15:36
      Hm.... może spróbuj kremu tonującego z ziaji? Do tego możesz używać bronzera tylko na nich się nie znam ;/ Bo ja używam tylko kremu tonującego i pudru z oriflame smile
      • rockowa941 Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 26.12.11, 22:50
        ja podklad kupuje w roosmanie naturalny jest ok
    • paulina3678 Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 28.01.12, 21:33
      też mam jasą cerę i bardzzo ciężko jest mi dobrać odpowiedni kolor podkładu i korektora zawsze biore najjaśniejszy a i tak czasem ten odcień mi nie odpowiada sad Teraz ma krem tonujący z ziaji nuno i polecam ( tylko trzeba ostrożie nakładąć bo można przesadzić i będziesz pomarańczowa)
    • forgetmenot Makijaż!!! Problemy jasnej cery 28.01.12, 23:12
      Również mam ten problem i nigdy nie moge kupić wystarczająco jasnego podkładu. Ostatnio odkryłam biały podkład i puder (m.in. na stronie www.restyle.pl) i zastanawiam się nad kupnem. Podobno pomieszany z innym, ciemniejszym, daje fajny efekt. Może wreszcie przestanę mieć pomarańczową twarz tongue_out Swoją drogą to śmieszne, że w Polsce łatwiej można kupić podkład dla mulatki, niż kobiety o typowo europejskiej, jasnej cerze...
      • just...me Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 29.01.12, 02:34
        Można, spokojnie, tylko trzeba wiedzieć gdzie i co. wink Ja używam dokładnie tego podkładu w kolorze light vanilla Też mam bardzo jasną skórę i nie zamieniłabym go na inny. Jest delikatny, jasny i lekki. Mając taką skórę jak wy, nie możecie kupować badziewnych under 20 itp. w tubce. (Nikt nie powinien, a my zwłaszcza...) Takie podkłady są za gęste i nie mogę się sprawdzić. Kupujcie takie z pompką, bardziej 'wodniste' i nakładajcie cieńką warstwę, żeby nie przedobrzyć i nie chodzić jak tapeciara. Można jeszcze na to urzyć pudru matującego (Inglot-musiałam kupić dwójkę, bo jedynka była za jasna, a ja jestem bardzo blada) i na tym koniec. Warto wydać te kilkadziesiąt zł więcej na podkład, a wiedzieć że jest dobrze dobrany np. przez panią w sklepie. Starczy na dłuuuugo jeśli będzie sę go dobrze używać. Polecam firmy Bourjois, Inglot i ArtDeco (kosmetyki mineralne).
    • sakura134 Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 29.01.12, 08:51
      Mam podobny problem i niestety nic ci nie doradze.
      Zwykle u mnie nawet jak pomaluję rzęsy czarnym tuszem to wyglądam jak nawiedzona
      • domi.bieber.xdd :) 29.01.12, 20:16
        Też miałam podobny problem, ale znalazłam fluid z Lirene, nature matte foundation, 13 cappucino. Jak już się nim pomaluje to nakładam puder z oriflame, very me . I to nie jest drogie, fluid kosztował bodajże 20 zł, a puder z 15. :}
    • blondzia Re: Makijaż!!! Problemy jasnej cery 29.01.12, 20:20
      Kup sobie fluid jakiś reklamowany w jasnym odcieniu możesz zapytać się w drogerii tych co tam pracują,żeby ci pomogły doradzić one ci pokażą próbki i na rękę rozsmarujesz i zobaczysz jaki odcień ma .smile
    • mweezy . 30.01.12, 10:26
      Ja mam najjaśniejszy odcień podkładu z Inglota i jestem bardzo zadowolona.
    • elisss92 mam tak samo 30.01.12, 16:30
      I zawsze kupuję podkłady z numerem 01 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka