05.01.12, 21:39
Cześć kotki. : *
Mam do was pytanie: tańczycie coś ( nie chodzi mi o tańczenie przed lustrem, ani na dyskotece, tylko o zajęcia w jakieś szkole tańca wink ) ? Jeśli tak to co. I ile czasu.

Ja osobiście uwielbiam tańczyć. Tak jak kiedyś ktoś powiedział: tylko dens ma sens, hehe big_grin
Od paru miesięcy tańczę dancehall. Jest to taniec pochodzący z Jamajki. Tańczy go Ulą 'Afro' Fryc półfinalistką programu MAM TALENT, dwukrotną mistrzynią Dancehall Queen Polska oraz vice-mistrznią INTERNATIONAL DANCEHALL QUEEN. Bardzo mi się podoba ten taniec, bo jest ciekawy i rzeźbi ciało. Wielu osobą z mojego otoczenia wydaje się łatwy. Ale to nie prawda. Ponieważ jest tam wiele trudnych ruchów, np. 'trzęsienie tyłkiem' XD. I łatwo się zmęczyć.
Obserwuj wątek
    • zdalaodnormy LINKI : ) 05.01.12, 21:40
      Linki do dancehall'u.
      Mistrzostwa Polski : klk
      Warsztaty z Ulą 'Afro' Fryc: klik
    • diabolusxxx Re: Taniec 05.01.12, 23:16
      tańczę dla samej siebie przy swoich ulub.zespołach.;d to jest zawsze mój mały performance.
    • weronikaxo Tutaj ! :) -przeczytaj 06.01.12, 15:30
      Ja tańczę hip hop od trzech lat. Tanczę w Underground Dance Studio w Lublinie (finaliści Mam Talent). Niedawno, w październiku zdobyliśmy 3 miejsce na mistrzostwach świata , mamy też tytuł mistrza świata (kategoria do 11 lat). Uwielbiam tańczyc. Od roku także próbuję tańczyc jazz, choc nie ukrywam że jest to o wiele trudniejsze.
      • kawaiikimie Re: Tutaj ! :) -przeczytaj 06.01.12, 16:02
        Ja tańczyłam dwie godziny w tygodniu taniec towarzyski, ale to stare dzieje. Teraz ograniczam się do tańczenia w domu. : )
      • obcas Re: Tutaj ! :) -przeczytaj 10.03.12, 14:12
        No, jazz faktycznie jest bardzo wymagającym tańcem... Chyba jednym z trudniejszych. Ja z kolei ćwiczę jazz w warszawskim Egurrola Dance Studio, bo tam zajęcia prowadzi Ksena Audrey z Francji. Zajęcia są super, staramy się za nią nadążyć, ale daje taki wycisk, że bywa z tym naprawdę ciężkowink Ale jeśli ktoś ten taniec lubi i ma już jakieś podstawy, to polecam spróbowaćsmile
    • violet412 Re: Taniec 06.01.12, 16:03
      Rok czasu tańcze hip hop - lubię go ,ale nie idzie mi najlepiej sad Pół roku temu odkryłam bboying ( breakdance ) i okazało sie ,ze to jest coś dla mnie smile Przez te 6 miesięcy nauczyłam sie bardzo duzo i ciągle rozwijam się w tym kierunku . Uczę się sama czasami uda mi się wbić na lekcje z jakimś bboyem . Nie jest to typowy taniec dla dziewczyn ; wiąże się z bólem ,siniakami ,kontuzjami ,,jednak mimo tego uwielbiam to smile Dancehall tańcze okazyjnie ,jak jest jakac okazja - też lubię big_grin
    • shrek. hh. 06.01.12, 16:10
      no hip hop, czasami jazz, ostatnio brothway jazz [ jakoś tak ] i do teog ludowe! xd kiedyś dawał dowarzyski. ;p
    • pola046 Re: Taniec 06.01.12, 21:46
      Ja tańczę od 1,5 roku hip-hop, house,dancehall, locking, ale najbardziej specjalizuję się w popping'u . Mam treningi dwa razy w tygodniu po 1,5h . Ogólnie wciągnęłam się i tym żyję, a zaczynałam od tańca towarzyskiego.
    • zabciaxxddd Re: Taniec 07.01.12, 10:48
      ćwiczę hip hop modern i jazz
    • 17071995 Re: Taniec 07.01.12, 13:36
      Ja tańczę hip-hop smile podoba mi się ten taniec od zawsze i tańczę go już 2 lata.
    • kasiulqa Re: Taniec 08.01.12, 11:15
      Tańczę hip hop 3 lata xd
    • aaasia Re: Taniec 08.01.12, 12:04
      Jestem cheerleader big_grin można to zaliczyć do tańca, ponieważ do tego typu tańca trzeba być wygimnastykowanym, w układach zawiera się taniec nowoczesny jak i zarówno kroki z tańca towarzyskiego, oczywiście także akrobatyka i zwykłe kroki typu cheerleaders wink
      • espinozaa Re: 08.01.12, 12:32
        Ja uwielbiam dancehall ! <3 Cwicze sobie w domu od czasu do czasu ; p z filmików na yt, teledysków ; D Niestety nie mam możliwosći zapisania sie do żadnej formacji .. lubie też hip-hop, współczesny i nowoczesny ; D
    • weronikaxo Re: Taniec 12.01.12, 20:52
      Moje taneczne osiągniecia opisuję na blogu:

www.live-your-life-like-that.blogspot.com
      • noicomipowiesz Re: Taniec 10.03.12, 17:46
        nie, nie tańczę nic. ale bardzo bym chciała.. jak patrzę jaką pasją dla ludzi jest taniec.. to sama bym tak chciała. uwielbiam patrzeć jak tańczą inni ... tylko że wydaje mi się że przeszkodą jest to że nie jestem zbytnio wysportowana.. nie lubię wf itd... i pewnie bym sobie nie poradziła.. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka