milusia22 Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 17:08 czuję się wtedy doroślej :p czasem też jak jakiś starszy pan/pani mnie zaczepi pytając o godzinę czy coś to mówią "panienko" Odpowiedz Link Zgłoś
vashappenin Oj, niee! 13.03.12, 17:11 Osobiście drażni mnie, gdy ktoś mówi do mnie "Pani". Niby tylko kilka lat dzieli mnie od dorosłości, więc może dlatego chcę sie jeszcze nacieszyć "dziciństwem" ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
dominika76767 Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 17:35 Do mnie mówią zawsze Pani. Mi tam nie zależy na tym niech se mówią na ty czy tam pani jak tam se chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulis15 Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 17:58 Może mówią tak z przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 18:01 Trochę mnie to wkurza wolałabym by zwracali się do mnie na "Ty" . Odpowiedz Link Zgłoś
loleczkka Wolisz, kiedy dorośli zwracają się do Ciebie na Ty 13.03.12, 18:24 Mnie osobiście to też trochę irytuje ....... Czuję się tak staro choć mam dopiero 13 lat (za miesiąć ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewellin Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 18:55 nie zwracam na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewellin Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 18:56 bywa gorzej, gdy do was podchodzi dziewczynka ( 6-8 lat ) i mowi dzień dobry Odpowiedz Link Zgłoś
izulka650 Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:00 Nie cierpie kiedy mowia do mnie pani Odpowiedz Link Zgłoś
malinoowa. Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:00 sweeting napisał(a): > Tak jak w temacie. > Chciałabym wiedzieć czy do was też tak mówią i jakie jest wasze zdanie na ten t > emat. Mnie to osobiście trochę irytuje bo nie jestem nawet pełnoletnia i trochę > dziwnie się czuję jak kasjerka zwraca się do mnie per "pani". Czułabym się o w > iele swobodniej gdyby mówiła mi po prostu na "Ty" ale bardzo rzadko się tak zda > rza. A właściwie... prawie nigdy. > Wiem, że to może dziwny temat ale chciałabym się dowiedzieć czy was też to dene > rwuje Wole jak mówią do mnie po imieniu Sandra ! I tyle bo pani to tak staro brzmi chce pani kupić .....? co pani chce ...?Nie lubieeee Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:11 Właśnie ja wolę, jak mówią do mnie pani. Już długo tak do mnie mówią, więc dziwnie bym się poczuła, gdyby któraś powiedziała na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kociara.pl Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:25 Strasznie raz jak z siostrą i mamą poszłam do cytologa my czekałyśmy pani się czy ja idę do tego samego, stałam nie daleko bankomatu pytali się mnie czy pani też stoi w kolejce? strasznie mnie to denerwuje miałam w tedy 12 lat a teraz mam 13 to bardzo wkurzające Odpowiedz Link Zgłoś
synthia. Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:26 Ja jako że jestem jeszcze mała to do mnie mówią "darling" (tłm.kochanie) ogl mieszkam za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
nieprzytomna Buka! 13.03.12, 19:26 Do mnie tylko raz taki mały Jasio powiedział Pani. To było na weselu gdy siedziałam za domem weselnym i słyszałam jak on z kolegami strasznie przeklina. Gdy im powiedziałam: "Boziu... jak wy się ładnie rozmawiacie..." odpowiedział mi: "A pani to może kur*** nie przeklina?" Później na szczęście nie mówił już do mnie pani <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
selenqqa Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 19:42 Do mnie nie mówią "pani",raczej "dziewczynko" Odpowiedz Link Zgłoś
magnes Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 20:32 niee.. czuję się wtedy staro xd Odpowiedz Link Zgłoś
corba ♥ 13.03.12, 20:43 dla mnie to rzecz naturalna. mam 17 lat, nie przeszkadza mi to jak ktoś się do mnie zwraca per "pani". nawet niektórzy nauczyciele tak się do uczniów w mojej szkole zwracają. to normalne. raczej nie za dobrze czułabym się gdyby ktoś obcy mówił do mnie na "Ty". bo niby czemu? z jakiej racji mu pozwoliłam tak do siebie mówić? nauczyciel - ok , ale jeśli ktoś obcy kogo nie znam to przepraszam, ale nie toleruje tego. Odpowiedz Link Zgłoś
youlovme Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 20:45 W zasadzie jestem jeszcze dzieckiem, i raczej większość ludzi mówi do mnie na "TY". Odpowiedz Link Zgłoś
rasberry Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 21:47 ja osobiście wolę, gdy zwracają się do mnie na "ty", po imieniu, bo inaczej czuję się tak jakoś dziwnie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
inna_odinnych Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 13.03.12, 22:04 Dorośli do dla mnie normalka już od kilku lat Nic dziwnego, w sumie mnie samą można zaliczać do tej grupy... ale nadal dziwnie się czuję, kiedy podchodzi do mnie dziecko z podstawówki i mi mówi "dzień dobry" i coś przez "pani", czuję się strasznie staro Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 14.03.12, 09:31 No faktycznie, okazywanie sobie szacunku jest takie denerwujące... Mi to pasuje, że ktoś zwraca się do mnie per pani. Tak powinno być i tak wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
my.versace Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 14.03.12, 15:31 Tak, bardzo lubię. Wydaje mi się że w ten sposób wyrażają do nas szacunek. To jest na prawdę fajne Odpowiedz Link Zgłoś
mausercap Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 14.03.12, 21:55 Nienawidzę, nie jestem aż tak dorosła, żeby nazywać mnie ''panią''. Odpowiedz Link Zgłoś
estrellaa Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 15.03.12, 16:07 w sumie wszytko mi jedno , niektórzy nauczyciele w mojej szkole, ( gimnazjum ) też tak do nas mówią ( np. pan od ang ) Odpowiedz Link Zgłoś
damonlove damonlove 16.03.12, 14:38 Dziwne, bo sie do tego nie przyzwyczaiłam, ale nie przeszkadza mi to Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra25 Re: Lubicie jak w sklepie zwracają się do was "Pa 17.03.12, 20:34 nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy13 Tu 17.03.12, 20:59 Ja w sumie się już do tego przyzwyczaiłam . Ale pamiętam jak na samym początku było mi dziwnie i z drugiej strony jarałam się w pewien sposób tym , że zwracają się już do mnie poważniej i w ogóle . Teraz gdy mam te 16 lat to ciągle do mnie tylko przez " pani " haha . Jak ide do sklepu kupić kumplom papierosy albo alkohol to także mówią do mnie przez pani i wcale nie pytają się mnie o dowód . Nie wyglądam wcale staro ! . Odpowiedz Link Zgłoś