anetka_sweet 24.03.09, 20:38 Hej .. Tutaj piszemy swoje rady co do tego jak odnaleźć się w nowej szkole .... Ja na ten przykład niedługo idę do gimnazjum i zupełnie nie wiem czego się spodziewać ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olciaa Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:38 Ja też niedługo idę do gimnazjum i nie mam pojęcia czego się spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
anetka_sweet Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 26.03.09, 21:42 Szczere ;P .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nisia Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 14:25 napewno sie bedzie tak żleP ja juz nie moge sie doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.eranet.pl 27.03.09, 19:36 Ja myślę że po prostu trzeba być sobą dzięki temu ze jesteś sobą możesz dużo zyskać a nie będąc Bardzo dużo stracić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łucja Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 194.42.110.* 29.03.09, 17:06 Idź na dzień otwarty a potem bądź sobą i nie udawaj kogoś kim nie jesteś i będzię dobrze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1995491 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:29 ja kiedy szłam pierwszy raz do gimnazjum trzymałam się mojej koleżanki. ona znała już to miejsce. moja rada: najlepiej iść z kimś kto już się tam uczył albo kto zna to miejsce (tak jak ta moja koleżanka) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaw120 Podpowiedź : ) 29.03.09, 18:14 Ja przeszłam do szkoły 5 miesięcy temu i miałam totalnego stracha bo to jest szkoła Norwegii, ja mieszkam w Norwegii.Ale jest dobrze zawsze wkońcu się odnajdziesz. Napoczątku czułam sie trochę zagubiona. Wszyscy się mną ciekawili. Ale jest OK . Odpowiedz Link Zgłoś
jasminex33 Re: Podpowiedź : ) 29.03.09, 18:52 rok temu poszłam do szkoły w anglii.. okropnie, nie znałam języka teraz już jest lepiej, ale za rok idę tam do gimnazjum,więc też nie wiem czego się spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Podpowiedź : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:56 Hej wiesz,ja też niedługo przeprowadzam sie do Norwegii i strasznie sie boje. jacy są tam ludzie? czy umialas jezyk jak sie tam przeprowadzilas ? bardzo chcialabym z toba popisac moj e-mail totinka14333@wp.pl napisz prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Podpowiedź : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:57 jeszcze raz napisze tinka14333@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika do tych co jada do norwegiii i nie znaja języka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:00 j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: do tych co jada do norwegiii i nie znaja języ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:00 jesli idziecie do norwegii i tam do szkoly moj kolega tam pojechal i mowil ze jest swietnie my mu zazdroscimy bo ma super i tam w podstawowce wogle nie ma ocen i ucza sie gotowac i innych rzeczy a norweski jest latwy tak przynajmiej na powidzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:13 ja tez bede szła do gimnazjum ale zamierzam poprostu byc sobą i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nothing Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:07 Ja w tym roku poszłam do nowego gimnazjum, nie znałam nikogo. Na początku nie było źle, nie było dobrze. Jakoś się dogadywałam, byłam dla każdego miła. Ciągle jestem. I to działa. Coraz lepiej czuję się wśród nowych ludzi, są świetni. Mam wielu dobrych znajomych. Nie było aż tak źle. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mello Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:16 Ej... sorry... czyli mam rozumieć że tu są same dzieci z podstawówki....;/ Ja już pujdę do liceum... sorry... spadam z tego portalu. A w gimnazjum jest fajnie, ale wiesz, wszystko zalezy do jakiego pójdziesz, jaka klasa Ci się trafi itp. No i od Ciebie jak się będziesz zachowywać, najlepiej bądź sobą!!!!! To się zawsze sprawdza, ahe! i nie będx nie śmiałą trzeba się otwierać na nowych ludzi No to życzę Ci powodzenia ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚV Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:45 Taaaa... Ty pójdziesz do liceum a nawet nie umiesz pisać !!! PÓJDĘ PISZE SIE PRZEZ Ó A NIE U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZEMĄDRZAŁA Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.aster.pl 29.03.09, 20:08 Taaaa.... Napewno PUJDZIESZ do liceum, buhhahahaha.... Ty to chyba PUJDZIESZ pod most, z taką wiedzą.... Ja PÓJDĘ po wakacjach do gimnazjum, ale znam podstawy ortografii.... Odpowiedz Link Zgłoś
dariapat Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:16 Myślę że to tak jak przejście z 3 do 4 klasy wszyscy mówią Ci że będzie okropnie i w ogóle do bani gimnazjum to to samo tylko że zmieniasz wszystko nauczycieli, znajomych, książki, i znowu się uczysz planu szkoły na pamięć Myślę że to nie takie tragiczne jak się myśli. No i przede wszystkim nie udawaj że jesteś bogata jeśli nie jesteś! Jeśli dojdzie co do czego okaże się że tak nie jest i zaczną się ploty i twoja reputacja legnie w gruzach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna osóbka Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.aster.pl 29.03.09, 20:11 Z przejściem z 3 do 4 jest wg mnie DUŻO łatwiej... Są te same osoby, większość nauczycieli znasz chociażby z widzenia... A w gim. różnie bywa... Jak masz w tej samej szkole, ale bardzo blisko, to pae osób znasz. Ja będe chodziła do gim na Pradze Czyli nie będe znała ani jednej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
nati199 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:16 Ja w przyszłym roku idę do gimnazjum.Strasznie się boje ! Wiecie nie jestem chuda ... Boje się , że będą się z mnie śmiali i wytykali palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.broker.com.pl 29.03.09, 17:24 ja tez nie jestem chuda. odkad przyszlam do gimnazjum poznalam tylu znajomych ze sie w glowie nie miesci.! (jestem w drugiej klasie). oni wg nie zwracaja uwagi na to jak wygladam tylko na to jaka jestem. jesli bedziesz soba to na pewno Ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra2 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 21:57 Nie martw się tym. Ja też mam w klasie takie koleżanki i wszyscy je lubią są bardzo fajne. Dla większości ludzi wnętrze to podstawa, a jeśli ktos bedzie się z Ciebie nabijał to niech spada, bo nie jest Ciebe wart. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra2 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 30.03.09, 22:13 nati1991 napisz do mnie na e-mail pogadamy sobie: chmurka11@amorki.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlQ Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 20:37 tez niedługo idę do gimnazjum,a w czwartek pisze egzamin dla szóstej klasy.;D a w gimnazjum nie wiem kompletnie co sie bedzie dzialo.;D pod wzgledem towarzystwa wiem ze bedzie super itd. ale pod wzgledem nauki to sie troche boje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka ;p Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:44 sluchajcie...nie ma sie czego bac...to tez w duzej mierze zalezy do jakiego idziecie gimnazjum,ale u mnie jest swietnie na poczatku sie cieszylam ale tez tesknilam za stara klasa jednak w gimnazjum jest lepiej tyle ze brakuje ludzi z podstwowki ale z kim sie chce kontakt sie utrzymuje. Takze nie ma sie czego bac bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciula Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:23 JA TEZ IDE DO GIMNAZJUM I MYŚLE ZE BEDZIE DOBRZE BYŁAM NA DNIACH OTWARTYCH I WSZYSCY ZE MNĄ GADALI I JUZ ZNAM POŁOWE LUDZI KTÓRZY CHODZĄ DO TEGO GIMNAZJUM. MYŚLE ZE NIE BĘDZIE ŹLE MYŚLE ZE JAK BEDZIESZ SOBĄ KAZDY CIE POLUBI Odpowiedz Link Zgłoś
minessa Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:28 Jałć! ja też do gim. ;/;/ wiem już , do którego idę , ale troche sie boje...wiadomo...1 klasa gimnazjum...starsze klasy królują...bosh...jestem zym zestresowana... wali mi jak opętane! co będzie na początku roku szkolenego?...nie wiem...wiem jednak co sie będzie działo na zakończenie podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natiiiii! Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.radom.vectranet.pl 29.03.09, 19:13 po prostu bądź sobą, na pewno na któreś lekcji z wychowawcą będzie się sobie przedstawiać, jeżeli po tej "prezentacji" ktoś Ci się spodoba, to podejdź i zagadaj do niego (jeżeli macie wspólne zainteresowania, to zacznij od tego). Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:06 Gimnazjum nie jest straszne Ja po tygodniu już się odnalazłam... Ja już kończę gimnazjum i idę do szkoły średniej .... troszkę się boję ale wiem że dam sobie rade Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 19:33 szczerze mówiąc to nie wiem co ci napisac.....napewno to ze w gimie jest świetnie Troche wiecej nauki ale da sie przezyc Jak idziesz z kolezanka do gima to jest lepiej,ale bez tez sie szybko odnajdziesz......chyba ze jestes niedorozwojem ale chyba nie,co nie?? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania :-)))) Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 87.116.246.* 30.03.09, 17:56 zawsze jest jakis stracha po tygodniu bedziesz czuła sie jak w starej szkole pierwsze dni sa najgorsze ale trzeba sie jakoś przyzwyczajić ale za to poznasz nowych ludzi ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syśka;) Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 80.51.105.* 30.03.09, 18:51 bardzo łatwo, ja od niedawna chodzę do gimnazjum i też się bałam, bo ja miałam najgorzej bo szłam sama ze swojej miejscowości do tego gimnazjum, ale powiedziałam sobie że będę dzielna! i udało się mam dużo przyjaciół i jest naprawdę super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa1101 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.chello.pl 29.03.09, 17:27 Nie martw się, ja wlasnie jestem w pierwszej klasie gimnazjum i tak bardzo sie balam co mnie spotka, ale jest super. Pamietaj, ze inne osoby też boja sie tak samo jak Ty więc nie masz sięczego bać. Poznasz wielu nowych znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhm;* Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 17:29 Mysle ze w podstawoowce ludzie bardziej zwracaja uwage na otyłosc itp bzdety bo sa to no coz tylko dzieci jeszcze.. w gimnazujm wszyscy zaczynaja sie uwazac za niewiadomo jak "dorosłych i dojrzałych" xD Sa to tylko pozory ;D łatwo sie przyzwyczaic do zmiany Tylko nie mozna nikogo udawac ;D pzDr. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka xD Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:23 Dobre rady ale co jeśli jest się nieśmiałym, tak jak ja ? Boje się że będę stała w kącie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka_jb_i_demi Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 82.177.52.* 29.03.09, 17:30 Ja też za niedługo idę do gimnazjum i też się nie wiem czego się spodziewać ale na szczęście będą ze mną moje przyjaciółki i kilku nauczycieli których znam tylko to mnie pociesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabbs Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.elblag.vectranet.pl 29.03.09, 17:32 Ja poszłam do nowej szkoły (gimnazjum) w tym roku. Byłam w nowym mieście i nie znałam kompletnie nikogo. Na szczęście, mieliśmy wyjazd integracyjny. W ciągu paru dni nad morzem poznaliśmy się i 1 września było super ; D Ja polecam po prostu bycie sobą. Bądźcie miłe dla wszystkich i nie skreślajcie ludzi od razu - ja sama się na tym sparzyłam, bo ludzie, których zaszufladkowałam, są teraz moimi przyjaciółmi (: Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vanisia Jak odnależc sie w nowej szkole ;) 29.03.09, 17:33 ja już idę do 3 gimnazjum ale pamiętam jak zaczynałam..też na początku nie mogłam się odnaleźć ale z czasem znalazłam przyjaciół więc się nie martw będzie dobrze musisz być odważna a wtedy wszystko się będzie dobrze układać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 20:35 ja jak szlam do gimnazjum to sie nie przejmowalam za bardzo ponieważ szlam na moje osiedle gdzie wczesniej mieszkalam a wiekszosc ludzi z gim chodzilo do tej samej podstawowki wiec bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.chello.pl 29.03.09, 17:35 bądź sobą i tyle !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weruuu Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:37 Wiadomo, że starsi będą udawać królów itp. ale jeśli jesteś wysoka i pewna siebie to pomyślą że jesteś z drugiej klasy i nic ci nie zrobią ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ashoon Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:36 Badz soba nie udawaj kogos innego! , ale tu wlasnie sa same dzieci z podstawowki Wow~~ ja chodze do 3 gimnazjum^^ [ ja w kazdej klasie w gimmnazjum bylam w innej szkiole ] i poznawalam nowych ludzi i nigdy jeszcze z zadnym nie mialam do czymnienioa bylam soba i jst oki] , <33 Odpowiedz Link Zgłoś
miley_96 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:39 Ja też idę do gimnazjum w tym roku i się boję, że nie poznam kogoś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandraa Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:42 Ja na początku gimnazjum się bałam bo nie wyglądam na swój wiek ale miałam koleżanki i tak jakoś razem przez to przeszłyśmy i teraz uważam że nie ma się czego bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:44 Musicie być sobą.Nie zmieniajcie się.Bądźcie otwrci na nowych ludzi.Myśle,że to jest przepis na sukces w nowej szkole.POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:46 myślałam że jak pójde do gimnazjum w mojej małej miejscowości będę znała mało ludzi ponieważ wiecej z podstawówki poszło do miasta lecz jak się okazało poszłam jednak do tego w swojej miejscowości ponieważ nie lubię wstawać szybciej i na autobus lecieć xd i się okazało że jest zajebiście ^^ nauczyciele tacy sobie ;d ludzi już prawie każdego znam pzdr ;] Odpowiedz Link Zgłoś
candy.e Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 17:52 pewność siebie plUs beć sobą.!!^^ lepszej recepty nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goss Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 78.133.237.* 29.03.09, 18:04 ej, no sorry. -.- ale jak widzę twoje "pujdę" to myślę, że nie masz czym szpanować prócz tym, że jestes starsza od nas, ode mnie jesteś i co ?? nic sobie z tego nie robię bo i tak kiedyś będę starsza, ale przynajmniej nie głupszaa ;PP a co do nowej szkoły myślę, że różnie bywa, zależy od ludzi ale powinni być spoko, bądź sobą, wystarczy niby takie banalne ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
wera55 jak odnaleźc się w nowej szkole?? 29.03.09, 18:09 ja chodzę do5 klasy i zmieniam szkołę na rok(to się chyba nie opłaca)Strasznie się boje .Tam wszyscy będą się znać a ja będę taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loncia Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgatKa166 Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:17 Wydaję mi się, że najpierw rozejrzeć się po klasie - może będzie ktoś znajomy ze szkoły ?? Porozmawiać z ludźmi, zakolegować się... W końcu przyjaźń przychodzi z czasem więc nie spodziewać się od razu najlepszych przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rulon Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:33 Szczerze?? Nie mam zielonego pojęcia. Idę w tym roku do gimnazjum, ale przedtem chce się nacieszyć podstawówką. Już się boje tego, jak będzie. Mam tu na myśli nauke oraz życie towarsyskie oczywiście. A tak wogóle to w czawartek pisze egzamin i to dla mnie zmora xD proszę starszych o rady ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:37 haha ;D nie ma sie czym martwic;] starsze klasy sie nie woza ani nic ;P na poczatku troche dziwnie jest bo wiecej ludzi i tyle obcych twarzy, ale potem juz spoko;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:49 ja chodze 1. rok do gim. i uważam że jest spoko.Na początku ktoś tam powiedział kici kici to wtedy nie reagowałam albo odpowiadałam miau miau.Tylko że w mojej szkole jest inna sytuacja i chodzi też tam liceum a tam osoby sa dojrzalsze. Na początku trzeba zrobić dobre wrażenie ale nie wychylac sie tak bardzo. Być sobą trzeba po prostu.;P Nie narzucać sie i nie wchodzić w droge "gwiazdom szkolnym" bo one mogą wam zepsuć życie.. Odpowiedz Link Zgłoś
vanesska_demi_w Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 18:46 a więc. ja kiedyś się wyprowadziłam i musiałam jeszcze w podstawówce zmienić szkołę... i też idę do gimnazjum... a więc. najlepiej jest poznać najpierw jakąś kumpelę... albo kumpla. wtedy już będzie łatwiej,bo z czasem on cię ze wszystkimi pozna,a i sama sobie poradzisz,bo będziesz miała komu się wygadać. mówię ci...poznaj najpierw jedną lub dwie osoby,a później już będzie łatwo. to tyle. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
anetka_sweet Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 18:49 Wow .... Nie myslalam ze az tyle osob napisze w moim wątku . . Wszystkie rady sa świetne i piszcie dalej... dobrych rad nigdy za wiele ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syśka Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:00 cześć!Ja np: nie długo mam sprawdzian szustoklasistów,a po sprawdzianie gimnazjum .Zupełnie nie wiem jak bedzie za rok nowi ludzie i nauczycielee, wiecej nauki, tródno bedzie ale no cuż .Chociaż z jednej strony sie ciesze bo moge poznać wiele o wiele wiecej koleżanek .Pa życze powodzenia wszysrkim z podobnymi problemami,i innymi też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seventeen Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 19:01 Ja myślę, że po prostu trzeba wczuć się w rolę innych. Jak ty zachowałabyś się, gdyby ktoś przyszedł do twojej szkoły? Co byłoby u ciebie na minus, a co na plus? Wtedy będziesz wiedziała, czego powinnaś się wystrzegać. A najważniejsze - bądź sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? IP: 87.204.37.* 29.03.09, 19:07 ja tez w tym roku ide do gimnazjum i sie strasznie boje Odpowiedz Link Zgłoś
wailet Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 19:13 ja zmieniałam teraz szkołę podstawówkę na gimnazjum . na początku było mi źle, i to nie bynajmniej z powodu tego ze byłam odrzucona..gdy choruje dziewczyny mnie męczą kiedy wrócę-jestem duszą towarzystwa po prostu...znajomi mi nie odpowiadali...znalazłam jednak świetnego kolegę..jest inny że tak powiem. Bi. mnie to jednak nie przeszkadza ponieważ ma świetny charakter bardzo,ale to bardzo go lubię. Jest jednak no cóż..nie zbyt urodziwy,a ponieważ przytulamy się na powitanie mam trochę z tego przykrości...moje "koleżanki" potem ze mnie z niego szydzą..mówią że to obrzydliwe, a po tym jak mnie uściska myja ręce na pokaz i udają że wymiotują...przestałam się tym przejmować. ja go lubię i to dzięki niemu w szkole czuję sie dobrze. i bynajmniej nie żałuję że zawarłam tę znajomość! Odpowiedz Link Zgłoś
spinexxx Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 22:06 Słodkie to... Ważne jakie ktoś jest w środku, a nie na zewnątrz Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
donia_jonas Re: Jak odnależc sie w nowej szkole ?? 29.03.09, 19:14 teraz jestem w pierwszej gimnazjum, w szóstej klasie tez strasznie się bałam nie wiedziałam jak się w tym wszystkim odnajdę bałam się tez kocenia. Wszystkie obawy okazały się niepotrzebne. Poznałam fajne osoby. Najlepiej na początku zaprzyjaźnić z kimś ze starszej klasy, nie ma się czym przejmować. Będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś