Dodaj do ulubionych

ściągi...

05.05.09, 20:21
jestem ciekawa czy ściągacie na klasówkach i sprawdzianach? xD
ja osobiście ściągam prawie na każdym sprawdzianie, inaczej miałabym same
banie o.O
Obserwuj wątek
    • nicola_16 Re: ściągi... 05.05.09, 20:45
      no wiadomo że się ściąga big_grin ale nie zawsze można znaleźć to co jest potrzebne
    • daguss Re: ściągi... 05.05.09, 21:10
      na 95% kartkówek/sprawdzianów ściągam. ;P
      tylko na matmie i polskim chyba nie. ;P
      • anulka_xd Re: ściągi... 05.05.09, 21:14
        Ja tez na prawie wszystkich.!
        Najlepsze ściagi są w telefonie, bo jak nauczyciel się Ciebie zapyta to ty mu odpowiadasz,
        że dźwięk wyłanczasz xDDDD
        Matma i Polaj --> na nich nie ściągam bo nawet nie wiem co można byłoby ściągnąć ; dd:-
        S
        • anulka_xd Re: ściągi... 05.05.09, 21:15
          wyłączasz *
          cos mi ostatnio ostografia źle idzie nie wiem czemu uncertain
      • corba Re: ściągi... 11.10.09, 17:11
        tak samo jak ja .
    • Gość: [][] Re: ściągi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:16
      Ja ściągam na historii, WOS-ie i matmie
    • blah___rock Re: ściągi... 05.05.09, 21:24
      TAK! częściej ściągam niz się ucze do klasówki ;PPP
    • twoja_stara Re: ściągi... 05.05.09, 21:45
      ooo super pomysły macie ! wypróbuję to jutro!!! big_grin
    • Gość: Róża Re: ściągi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:52
      Nie próbowałam , ale nie da rady siedzę na pierwszej ławce i jest bardzo ciężko .
      Ale znam jeden dobry sposób na ściągę od siory . Wystarczy kawałek kartki
      podkleić na podeszwę buta . Albo w piórniku .
      • twoja_stara Re: ściągi... 06.05.09, 13:13
        dobreee!!! dzięki! wypróbuję to! ja ostatnio kombinowałam napisać sobie na
        biuście, i założyć bluzke z dekoltem big_grin albo napisać między palcami. tongue_out
        • gorzka Re: ściągi... 06.05.09, 13:36
          Ściągi to podstawa ;D
          Ja najczęściej mam kartkę zahaczoną o guzik od spodni i zakrywam ściągę bluzą xD
          • Gość: shesheshe Re: ściągi... IP: *.csk.pl 06.05.09, 14:51
            coolscianaja roznych sposobow probowalam.pisalam sobie raz pod skarpetka niby ze
            but poprawiam,chowam tez w spodniach pod guzikiem jak kolezanka troche wyze
            podemna..tez nakladam duzy zegarek albo bransoletke na reke i pod nia pisze niby
            poprawiam bransoletke lub sprawdzam godzine a potem zaslaniam rekawem
            bluzki .mozesz tez chowac w piorniku jak tak czesto robie. nie polecam pisac na dloni bo
            odrazu przylapia ;| mialam raz kome ale sie zorientowala facetka big_grinraz sobie na plastrze
            napisalam i odklejalam niby ze popraiwam haha wtedy byal faaaza
    • loczek. Re: ściągi... 06.05.09, 14:53
      nie wyobrażam sobie sprawdzianu bez ściągi smile
    • ketrin Re: ściągi... 06.05.09, 19:40
      ja sciagam ale staram sie jak najwiecej sie nauczyc bo potem np. jak mnie bd
      pytac nie bede wiedziec bo uzywalam sciagi. albo na tescie szostoklasisty nie da
      sie sciagac i co wtedy.?:d
    • twoja_stara Re: ściągi... 06.05.09, 20:45
      na teście 6-klas da się ściągać tongue_out wiem z własnego doświadczenia ^^ nie mówię,
      że ściągałam, ale jestem pewna, że się da. chyba, że jest się mną, wtedy nie
      można, bo mam przerąbane u nauczycieli i jestem obserwowana -.-
    • candy.e Re: ściągi... 07.05.09, 14:12
      eeee.
      no raczej TAK.!tongue_out
      • iness_pendragon Re: ściągi... 07.05.09, 14:23
        jak miałam przez trzy lata pana jozka od maty to nawet na kalkulatorze liczylam na sprawdzianiesmile
        • hermiona13 Re: ściągi... 07.05.09, 15:44
          Chyba nie ma osoby która chociaż raz by nie ściągała big_grin Ja oczywiście też ściągam (;
          Przeważnie gdy piszę sprawdzian w późniejszym terminie, to niby podaję do koleżanki
          pisak, a w tej zakrętce (czy jak to się nazywa big_grin) od pisaka wkładam kartkę z pytaniem i
          ona mi rozwiązuje, i oddaje pisak xD Jeśli piszę w tym samym terminie co wszyscy, ściąge
          robię w komórcę, a w czasie sprawdzianu sprawdzam niby która jest godzina ;d
          • coffe28 Re: ściągi... 12.05.09, 19:23
            Oczywiście, ze ściągam ^^ Często na jakieś większe prace klasowe zakładam
            spódnicę (nienawidzę, ale zaraz zobaczycie...wink ) i rajstopy opalane. Sciągę
            wkładam w okolice ud pod rajstopami. Wtedy mogę odchylic trochę spódnicę na
            sprawdzianie i pod rajstopami będzie prześwitywała ściąga. I potem normalnie
            sobie ściągę czytam i przepisuję! Nawet jeśli nauczyciel coś zobaczy to co
            powie? "pokaż co masz pod spódnicą?" wink Drugi sposób jest taki, że jeśli ktoś ma
            nieprześwitującą linijkę to może pod spód przykleic ściągę. Wtedy ściągi nie
            widac. UWAGA! nie wykonujcie gwałtownych ruchów podczas, gdy nauczyciel obok was
            przechodzi. Do końca sprawdzianu może was obserwowac, bo moze oś zaczął
            podejżewac... Mam nadzieję, że moje sposoby na ściąganie okażą się trafne smile
    • decod.e Re: ściągi... 12.05.09, 19:50
      ` no pewnie że ściągam .!
      wszystko pisze w komórce . w notatkach . i umiem
      albo pisze sms na sprawdzianie.
      czasami mam sciągę też naklejoną na długopisie .
      uwierzcie mi , że w gimnazjum bez ściąg nie zajdziecie daleko.
      chyba że bedziecie się cały dzień uczyc ; ]
    • ksiezniczkaa Re: ściągi... 13.05.09, 20:08
      Ja nie ściągam a mam prawie same 5 i 6.
      • sely.95 Re: ściągi... 09.08.09, 22:09
        Żal mi cia panno : " Mam same piątki i szóstki" Normalnie patrzcie i podziwiajcie. xD .
        • sely.95 Re: ściągi... 09.08.09, 22:10
          * cię.
    • mileycy Re: ściągi... 13.05.09, 20:19
      ja próbowałam ściągać ale wychowawczyni mnie przyłapała i booomba!!! na hirze
      siedze sama i akurat dzisiaj mielismy mini spr. moja kol do mnie siadła a ja od
      niej przepisywałam i pewnie dostane 3
    • ziutello Re: ściągi... 13.05.09, 20:27
      U mnie to nie przechodzi...więc nikt nie może ściągać -.-
      Ale raz ściągałam i mam fajny sposób: wystarczy wsadzić sobie do kieszeni
      ściągę, albo gdzieś i 'pójść do toalety' tam wyjąć tą karteczkę. Drugi sposób,
      lepszy, kartkę się kładzie na podłodze pod ławką i nadeptuje butem. Jak się
      nauczyciel nie patrzy to się odkrywa XD
      • kkk277 Re: ściągi... 16.10.09, 17:32
        sciagam ale nie tak znowu czesto,predzej podpowiadam bo moja przyjaciolka z lawki
        czesto do ksiazek nie zagladasmilerozpuscic wlosy tak zeby zaslanialy twarz i spytac kogos
        obok,raz mielismy takiego nauczyciela ze dalam koledze caly spr.do przepisaniawink
    • kolorowo Re: ściągi... 13.05.09, 20:34
      Przeciez nie bede sie na wszystko uczyc ! ^^ ;D Jasnee ze sciagamm !.,
      • xxxiikermaxxx Re: ściągi... 13.05.09, 20:42
        No czasem mi się zdarzy sciągać.. xD
        • natalka_xd Re: ściągi... 13.05.09, 20:55
          ściąągam xD albo daje koleżance która się bardzo dobrze uczy kartkę i ona mi
          rozwiązuje ^^
    • pink_rulez Ściągi 15.05.09, 17:41
      Robię ściągi! Ale zazwyczjj wszystko pamiętam. Co do ściąg na komórce, to nie robię
      notatek, tylko zdjęcie kartki na której wszystko zapisałam i ustawiam na tapetę. To działa i
      więcej się mieści. Polecam też ściągę z tuniką, czyli podwijasz brzeg i wkładasz ściągę, a
      nauczyciel nie widzi.
      • katsuumi_17 Re: Ściągi 15.05.09, 17:50
        Ściągałam kiedy byłam w podstawówce i gimnazjum. Za to przez całe liceum prawie nie
        ściągałam, nauczyciele skutecznie nas oduczyli. Jeśli chcesz być kimś to musisz nauczyć się
        uczyć smile
        • alex... Re: Ściągi 12.06.09, 10:33
          Jasne, że ściągam mam różne sposoby na ściąganie, np. piszę między palcami, jak siedzę obok paprapetu to wkładam ściąge na parapet i wszystko przepisuje, albo z moją koleżanką jak są odpowiedzi A, B, C to wystukujemy albo kaszlemy tyle razy jak na przykład numer zadania no i odpowiedż, albo pokazujemy na palcach, u nas na Fizyce nie da się ściągać,ale kiedyś ściągałam z linijką podawałam koledze że niby do narysowania a pod spodem pisaliśmy sobie odpowiedzi, jeszcze można z husteczką, że niby masz katar no i rozkładasz chusteczkę a tam masz napisaną ściągę xD kiedys kolezance podpowiadalam tak ze zawolalam do mnie pania i sie jej pytalam czy w zadaniu mialo wyyjsc np. 4, na głos się jej pytam a ona mówi że tak to moja kolezanka wtedy zna odpowiedź xd
    • sysiek4444 Re: ściągi... 12.06.09, 10:48
      Haha głupie pytanie oczywiście xDDD

Zawsze na byle czym (sprawdzienie itp) Zawsze powkladam se do piurnika tyle sciag ze sie
      piórnik malo co nie porwie xDDD

Na kazdym, sprawdzianie, kartkówie, tescie, ..........

Nie wyobrazam sobie zycia bez ściąg !!!!!!!!

Mam super bo przede mną i za mną siedza sami kujoni ;DDDD Mozna se sciagac ile dusza
      zapragnie !!!

Mam rade: Jesli macie kartkówkę na kartce to wczesniej se wescie przygotujcie kartke
      opczywiscie dwustronną i w srodek wsadzcie sciage tak jest lepiej sciagac xDDDDbig_grinbig_grin
      big_grinbig_grinbig_grinkisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss

Ale se popisalam ........ mysle ze ktos to przeczyta xDDDD
      • Gość: twoja_stara Re: ściągi... IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.09, 12:28
        albo delikatnie ołówkiem napisać na pierwszej stronie, i potem jak będziecie
        mieli pytania to po tym piszecie, a za nim oddacie sprawdzian to nie zapomnijcie
        tego zmazać bo potem może być przypał o.O
        • Gość: Kami Re: ściągi... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 08:16
          Ja tam nie ściągam bo się nawet nie uczę na sprawdziany smile Na matematykę nie, bo
          to na lekcji trzeba zrozumieć =) Tylko na historię troche trzeba sie pouczyć,
          wiadomo...=)
      • w_paski Re: ściągi... 23.08.09, 21:47
        mam taką fajną rade-rysuje,maluje..itp. jest taka gumka nazywa się gumka chlebówka
        jest jak plastelina wystarczy włożyć w środek kartke i tylesurprised
      • buntowniczkaxd Re: ściągi... 11.10.09, 16:54
        a przede mną siedzi taka grubaska więc mnie całą zasłania. big_grin wink
        ja już każdemu podbadłam więc muszę kryyc.! ;xx

jutro test z przyryy nic nie umię zaraz ide sciągi poprbic tylko ze babce od przyry to
        najbardziej podpadłam zawsze się na mnie gapi na sprawdznie.!! ;xx

{ jasne że ściągam jak coś... xdd }
        • thedulcemonisia Re: ściągi... 11.10.09, 17:09
          nie mam za bardzo jak w gimnazjum pewnie, że się ściągałocool
    • Gość: x.X Re: ściągi... IP: *.tktelekom.pl 15.06.09, 15:16
      Najlepiej się ściąga jak nauczyciel wyjdzie ^^
      -Ja zakrywam się włosami, zasłaniam twarz i pytam się koleżanek obok.
      -W szkole mamy takie zajebiste identyfikatory, na sznurkach, plastikowa obrawka
      do której wsuwa się identyfikator, a z niego można ściągę włożyć pisaną
      "Arialem 6" xDD
      -W piórniku chyba każdy miał
      -Daty na hiście - siedze z koleżanką pyta się kiedy cośtam było i się wystukuje
      palcem (np. 1 stuknięcie, przerwa, 2 stuknięcia itd.)
      -Smsy też fajnie się pisze
      -pytam się koleżanek z innej klasy jakie były pytania na spr ^^
      -Siedze z kimś np. na fizyce mam kartkę "do obliczeń" na której sobie odp piszemy wink
      • iwusiaaa Re: ściągi... 19.06.09, 19:38
        ja na historię załatwiam gotowce (sprawdziany z poprzednich klas, bo u nas babka
        co rok robi te same spr.)
        • sely.95 Re: ściągi... 09.08.09, 22:13
          U nas też pani robi te same. I potem chodze z koleżanką po koleżankach z innych klas
          piszę pytania, odpowiadam na nie i wkuwam. ;DD
    • pariska65 Re: ściągi... 09.08.09, 22:17
      nie ściągam...pamiętam jak w 2 klasie ściągałam pani,której tak bardzo nie
      lubiłam przyłapała mnie i nie było za dobrzesadsadsad
    • kiciusiaaa Re: ściągi... 09.08.09, 22:27
      dwa trzy razy ściągałam wink
    • miley347 :D:D:D 16.08.09, 19:32
      hehe... dobre macie pomysłsmile też sięgałam ale pare razyuncertain w klasie mojego brata (chyba
      był w 1 liceum) przyklelili kartkę nauczycielce na plecy chodziła po całej klasie patrząc czy
      nikt nie ma sciągi, a wszyscy patrzyli się na jej plecy i sciągali hehe... to było boskiebig_grin
      • mylipslikesugar Re: :D:D:D 23.08.09, 17:25
        nie, tylko z biologi .. dwa razy chyba . ;D

na kartcę z tyłu ołówkiem pisałam regułki na marginesie
        potem przepisywałam i mazałam gumką ..
        babka się nie skapneła . big_grinD
        polecam ten sposób . : )
        • sonia321 Re: :D:D:D 23.08.09, 17:27
          ściąganie to mój żywioł... hahahaha
          • miqusia Re: :D:D:D 23.08.09, 17:36
            no, oczywiście .
            ale ciii, bo nauczyciele myślą, że wiem wszystko .
            zaczęłam mądrze, i teraz jak dostanę 4 to jest źle, ojej !
            mwaah ; 3 to robię, albo pytam . ale zazwyczaj to na
            przyrodzie, niemcu i historii . daty, słówka jakieś .
            z matmy rozumiem i jak już skończę, to udaję, że gadam szeptem
            z tyłu klasy a naprawdę podaje komuś odp. ; )
            • nikt. Re: :D:D:D 23.08.09, 18:19
              ja ściagałam, najczęściej z karteczki, którą wkładałam do piórnika,
              i tylko na historii. ; 3

taka mała reklama smile

-------------------------
              wbijajcie na czat smile
              wchodźcie tu ;
              http://czat.polskastrefa.eu/nasz_czat_xd
              nie pożałujecie, a możecie poznać kogoś nowego, nie tylko z kotka. : )
              vivi2kivi nawet zrobiła nam banner. big_grin
              https://img13.imageshack.us/img13/4831/czaty.jpg
              fajny, nie ?
              zapraszamy na czat. ; *
              pozdrawiam, nikt.
    • thay Re: ściągi... 23.08.09, 18:33
      Na histori to "obowiązek", kolo robi zawsze te same sprawdziany i gdy nadchodzi
      czas klasówki : BAM, wszystko się wie!
    • leyla Re: ściągi... 23.08.09, 21:11
      ja nie ściągam bo nasze nauczycielki są bardzo spostrzegawcze i jak zobacza
      ściąganie to zaraz oddac sprawdzian i pała a wole napisac sama i dostać tą 2 wink
      • leyla Re: ściągi... 23.08.09, 21:16
        nie no dobra mi też się czasem zdarzyło z matmy przykładowo był sprawdzian
        matematyczka zadowolona ze trudny i wszyscy tylko na nia patrzą a nad nią obok
        tablicy były różne karty z formułkami i wisiały i każdy się na to gapił smile
    • w_paski Re: ściągi... 23.08.09, 21:44
      ja terz umarabym bez ściąg
      • vivi2kiwi Re: ściągi... 23.08.09, 22:38
        ja w I gim. byłam uzależniona od ściąg. big_grin
        ale w II postanowiłam wziąć się za naukę.xd
        (śmiech na sali) big_grin
        • mycha96xd Re: ściągi... 24.08.09, 08:16
          Ja praktycznie wcale nie ściągałam ...xD i w sumie dobrze się uczyłam .. ale
          teraz chyba się to zmieni bo idę do gim xDD .. U nas babka od matmy na
          sprawdzianie i na lekcjach czasami se wychodziła z klasy na parę minut ..... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka