twoja_stara 05.05.09, 20:21 jestem ciekawa czy ściągacie na klasówkach i sprawdzianach? xD ja osobiście ściągam prawie na każdym sprawdzianie, inaczej miałabym same banie o.O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicola_16 Re: ściągi... 05.05.09, 20:45 no wiadomo że się ściąga ale nie zawsze można znaleźć to co jest potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
daguss Re: ściągi... 05.05.09, 21:10 na 95% kartkówek/sprawdzianów ściągam. ;P tylko na matmie i polskim chyba nie. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_xd Re: ściągi... 05.05.09, 21:14 Ja tez na prawie wszystkich.! Najlepsze ściagi są w telefonie, bo jak nauczyciel się Ciebie zapyta to ty mu odpowiadasz, że dźwięk wyłanczasz xDDDD Matma i Polaj --> na nich nie ściągam bo nawet nie wiem co można byłoby ściągnąć ; dd:- S Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_xd Re: ściągi... 05.05.09, 21:15 wyłączasz * cos mi ostatnio ostografia źle idzie nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [][] Re: ściągi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:16 Ja ściągam na historii, WOS-ie i matmie Odpowiedz Link Zgłoś
blah___rock Re: ściągi... 05.05.09, 21:24 TAK! częściej ściągam niz się ucze do klasówki ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: ściągi... 05.05.09, 21:45 ooo super pomysły macie ! wypróbuję to jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Róża Re: ściągi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:52 Nie próbowałam , ale nie da rady siedzę na pierwszej ławce i jest bardzo ciężko . Ale znam jeden dobry sposób na ściągę od siory . Wystarczy kawałek kartki podkleić na podeszwę buta . Albo w piórniku . Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: ściągi... 06.05.09, 13:13 dobreee!!! dzięki! wypróbuję to! ja ostatnio kombinowałam napisać sobie na biuście, i założyć bluzke z dekoltem albo napisać między palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka Re: ściągi... 06.05.09, 13:36 Ściągi to podstawa ;D Ja najczęściej mam kartkę zahaczoną o guzik od spodni i zakrywam ściągę bluzą xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shesheshe Re: ściągi... IP: *.csk.pl 06.05.09, 14:51 ja roznych sposobow probowalam.pisalam sobie raz pod skarpetka niby ze but poprawiam,chowam tez w spodniach pod guzikiem jak kolezanka troche wyze podemna..tez nakladam duzy zegarek albo bransoletke na reke i pod nia pisze niby poprawiam bransoletke lub sprawdzam godzine a potem zaslaniam rekawem bluzki .mozesz tez chowac w piorniku jak tak czesto robie. nie polecam pisac na dloni bo odrazu przylapia ;| mialam raz kome ale sie zorientowala facetka raz sobie na plastrze napisalam i odklejalam niby ze popraiwam haha wtedy byal faaaza Odpowiedz Link Zgłoś
loczek. Re: ściągi... 06.05.09, 14:53 nie wyobrażam sobie sprawdzianu bez ściągi Odpowiedz Link Zgłoś
ketrin Re: ściągi... 06.05.09, 19:40 ja sciagam ale staram sie jak najwiecej sie nauczyc bo potem np. jak mnie bd pytac nie bede wiedziec bo uzywalam sciagi. albo na tescie szostoklasisty nie da sie sciagac i co wtedy.?:d Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: ściągi... 06.05.09, 20:45 na teście 6-klas da się ściągać wiem z własnego doświadczenia ^^ nie mówię, że ściągałam, ale jestem pewna, że się da. chyba, że jest się mną, wtedy nie można, bo mam przerąbane u nauczycieli i jestem obserwowana -.- Odpowiedz Link Zgłoś
iness_pendragon Re: ściągi... 07.05.09, 14:23 jak miałam przez trzy lata pana jozka od maty to nawet na kalkulatorze liczylam na sprawdzianie Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: ściągi... 07.05.09, 15:44 Chyba nie ma osoby która chociaż raz by nie ściągała Ja oczywiście też ściągam (; Przeważnie gdy piszę sprawdzian w późniejszym terminie, to niby podaję do koleżanki pisak, a w tej zakrętce (czy jak to się nazywa ) od pisaka wkładam kartkę z pytaniem i ona mi rozwiązuje, i oddaje pisak xD Jeśli piszę w tym samym terminie co wszyscy, ściąge robię w komórcę, a w czasie sprawdzianu sprawdzam niby która jest godzina ;d Odpowiedz Link Zgłoś
coffe28 Re: ściągi... 12.05.09, 19:23 Oczywiście, ze ściągam ^^ Często na jakieś większe prace klasowe zakładam spódnicę (nienawidzę, ale zaraz zobaczycie... ) i rajstopy opalane. Sciągę wkładam w okolice ud pod rajstopami. Wtedy mogę odchylic trochę spódnicę na sprawdzianie i pod rajstopami będzie prześwitywała ściąga. I potem normalnie sobie ściągę czytam i przepisuję! Nawet jeśli nauczyciel coś zobaczy to co powie? "pokaż co masz pod spódnicą?" Drugi sposób jest taki, że jeśli ktoś ma nieprześwitującą linijkę to może pod spód przykleic ściągę. Wtedy ściągi nie widac. UWAGA! nie wykonujcie gwałtownych ruchów podczas, gdy nauczyciel obok was przechodzi. Do końca sprawdzianu może was obserwowac, bo moze oś zaczął podejżewac... Mam nadzieję, że moje sposoby na ściąganie okażą się trafne Odpowiedz Link Zgłoś
decod.e Re: ściągi... 12.05.09, 19:50 ` no pewnie że ściągam .! wszystko pisze w komórce . w notatkach . i umiem albo pisze sms na sprawdzianie. czasami mam sciągę też naklejoną na długopisie . uwierzcie mi , że w gimnazjum bez ściąg nie zajdziecie daleko. chyba że bedziecie się cały dzień uczyc ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: ściągi... 13.05.09, 20:08 Ja nie ściągam a mam prawie same 5 i 6. Odpowiedz Link Zgłoś
sely.95 Re: ściągi... 09.08.09, 22:09 Żal mi cia panno : " Mam same piątki i szóstki" Normalnie patrzcie i podziwiajcie. xD . Odpowiedz Link Zgłoś
mileycy Re: ściągi... 13.05.09, 20:19 ja próbowałam ściągać ale wychowawczyni mnie przyłapała i booomba!!! na hirze siedze sama i akurat dzisiaj mielismy mini spr. moja kol do mnie siadła a ja od niej przepisywałam i pewnie dostane 3 Odpowiedz Link Zgłoś
ziutello Re: ściągi... 13.05.09, 20:27 U mnie to nie przechodzi...więc nikt nie może ściągać -.- Ale raz ściągałam i mam fajny sposób: wystarczy wsadzić sobie do kieszeni ściągę, albo gdzieś i 'pójść do toalety' tam wyjąć tą karteczkę. Drugi sposób, lepszy, kartkę się kładzie na podłodze pod ławką i nadeptuje butem. Jak się nauczyciel nie patrzy to się odkrywa XD Odpowiedz Link Zgłoś
kkk277 Re: ściągi... 16.10.09, 17:32 sciagam ale nie tak znowu czesto,predzej podpowiadam bo moja przyjaciolka z lawki czesto do ksiazek nie zagladarozpuscic wlosy tak zeby zaslanialy twarz i spytac kogos obok,raz mielismy takiego nauczyciela ze dalam koledze caly spr.do przepisania Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: ściągi... 13.05.09, 20:34 Przeciez nie bede sie na wszystko uczyc ! ^^ ;D Jasnee ze sciagamm !., Odpowiedz Link Zgłoś
xxxiikermaxxx Re: ściągi... 13.05.09, 20:42 No czasem mi się zdarzy sciągać.. xD Odpowiedz Link Zgłoś
natalka_xd Re: ściągi... 13.05.09, 20:55 ściąągam xD albo daje koleżance która się bardzo dobrze uczy kartkę i ona mi rozwiązuje ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Ściągi 15.05.09, 17:41 Robię ściągi! Ale zazwyczjj wszystko pamiętam. Co do ściąg na komórce, to nie robię notatek, tylko zdjęcie kartki na której wszystko zapisałam i ustawiam na tapetę. To działa i więcej się mieści. Polecam też ściągę z tuniką, czyli podwijasz brzeg i wkładasz ściągę, a nauczyciel nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Ściągi 15.05.09, 17:50 Ściągałam kiedy byłam w podstawówce i gimnazjum. Za to przez całe liceum prawie nie ściągałam, nauczyciele skutecznie nas oduczyli. Jeśli chcesz być kimś to musisz nauczyć się uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
alex... Re: Ściągi 12.06.09, 10:33 Jasne, że ściągam mam różne sposoby na ściąganie, np. piszę między palcami, jak siedzę obok paprapetu to wkładam ściąge na parapet i wszystko przepisuje, albo z moją koleżanką jak są odpowiedzi A, B, C to wystukujemy albo kaszlemy tyle razy jak na przykład numer zadania no i odpowiedż, albo pokazujemy na palcach, u nas na Fizyce nie da się ściągać,ale kiedyś ściągałam z linijką podawałam koledze że niby do narysowania a pod spodem pisaliśmy sobie odpowiedzi, jeszcze można z husteczką, że niby masz katar no i rozkładasz chusteczkę a tam masz napisaną ściągę xD kiedys kolezance podpowiadalam tak ze zawolalam do mnie pania i sie jej pytalam czy w zadaniu mialo wyyjsc np. 4, na głos się jej pytam a ona mówi że tak to moja kolezanka wtedy zna odpowiedź xd Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: ściągi... 12.06.09, 10:48 Haha głupie pytanie oczywiście xDDD Zawsze na byle czym (sprawdzienie itp) Zawsze powkladam se do piurnika tyle sciag ze sie piórnik malo co nie porwie xDDD Na kazdym, sprawdzianie, kartkówie, tescie, .......... Nie wyobrazam sobie zycia bez ściąg !!!!!!!! Mam super bo przede mną i za mną siedza sami kujoni ;DDDD Mozna se sciagac ile dusza zapragnie !!! Mam rade: Jesli macie kartkówkę na kartce to wczesniej se wescie przygotujcie kartke opczywiscie dwustronną i w srodek wsadzcie sciage tak jest lepiej sciagac xDDDD Ale se popisalam ........ mysle ze ktos to przeczyta xDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja_stara Re: ściągi... IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.09, 12:28 albo delikatnie ołówkiem napisać na pierwszej stronie, i potem jak będziecie mieli pytania to po tym piszecie, a za nim oddacie sprawdzian to nie zapomnijcie tego zmazać bo potem może być przypał o.O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: ściągi... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 08:16 Ja tam nie ściągam bo się nawet nie uczę na sprawdziany Na matematykę nie, bo to na lekcji trzeba zrozumieć =) Tylko na historię troche trzeba sie pouczyć, wiadomo...=) Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski Re: ściągi... 23.08.09, 21:47 mam taką fajną rade-rysuje,maluje..itp. jest taka gumka nazywa się gumka chlebówka jest jak plastelina wystarczy włożyć w środek kartke i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd Re: ściągi... 11.10.09, 16:54 a przede mną siedzi taka grubaska więc mnie całą zasłania. ja już każdemu podbadłam więc muszę kryyc.! ;xx jutro test z przyryy nic nie umię zaraz ide sciągi poprbic tylko ze babce od przyry to najbardziej podpadłam zawsze się na mnie gapi na sprawdznie.!! ;xx { jasne że ściągam jak coś... xdd } Odpowiedz Link Zgłoś
thedulcemonisia Re: ściągi... 11.10.09, 17:09 nie mam za bardzo jak w gimnazjum pewnie, że się ściągało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x.X Re: ściągi... IP: *.tktelekom.pl 15.06.09, 15:16 Najlepiej się ściąga jak nauczyciel wyjdzie ^^ -Ja zakrywam się włosami, zasłaniam twarz i pytam się koleżanek obok. -W szkole mamy takie zajebiste identyfikatory, na sznurkach, plastikowa obrawka do której wsuwa się identyfikator, a z niego można ściągę włożyć pisaną "Arialem 6" xDD -W piórniku chyba każdy miał -Daty na hiście - siedze z koleżanką pyta się kiedy cośtam było i się wystukuje palcem (np. 1 stuknięcie, przerwa, 2 stuknięcia itd.) -Smsy też fajnie się pisze -pytam się koleżanek z innej klasy jakie były pytania na spr ^^ -Siedze z kimś np. na fizyce mam kartkę "do obliczeń" na której sobie odp piszemy Odpowiedz Link Zgłoś
iwusiaaa Re: ściągi... 19.06.09, 19:38 ja na historię załatwiam gotowce (sprawdziany z poprzednich klas, bo u nas babka co rok robi te same spr.) Odpowiedz Link Zgłoś
sely.95 Re: ściągi... 09.08.09, 22:13 U nas też pani robi te same. I potem chodze z koleżanką po koleżankach z innych klas piszę pytania, odpowiadam na nie i wkuwam. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: ściągi... 09.08.09, 22:17 nie ściągam...pamiętam jak w 2 klasie ściągałam pani,której tak bardzo nie lubiłam przyłapała mnie i nie było za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 :D:D:D 16.08.09, 19:32 hehe... dobre macie pomysł też sięgałam ale pare razy w klasie mojego brata (chyba był w 1 liceum) przyklelili kartkę nauczycielce na plecy chodziła po całej klasie patrząc czy nikt nie ma sciągi, a wszyscy patrzyli się na jej plecy i sciągali hehe... to było boskie Odpowiedz Link Zgłoś
mylipslikesugar Re: :D:D:D 23.08.09, 17:25 nie, tylko z biologi .. dwa razy chyba . ;D na kartcę z tyłu ołówkiem pisałam regułki na marginesie potem przepisywałam i mazałam gumką .. babka się nie skapneła . D polecam ten sposób . : ) Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: :D:D:D 23.08.09, 17:36 no, oczywiście . ale ciii, bo nauczyciele myślą, że wiem wszystko . zaczęłam mądrze, i teraz jak dostanę 4 to jest źle, ojej ! mwaah ; 3 to robię, albo pytam . ale zazwyczaj to na przyrodzie, niemcu i historii . daty, słówka jakieś . z matmy rozumiem i jak już skończę, to udaję, że gadam szeptem z tyłu klasy a naprawdę podaje komuś odp. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: :D:D:D 23.08.09, 18:19 ja ściagałam, najczęściej z karteczki, którą wkładałam do piórnika, i tylko na historii. ; 3 taka mała reklama ------------------------- wbijajcie na czat wchodźcie tu ; http://czat.polskastrefa.eu/nasz_czat_xd nie pożałujecie, a możecie poznać kogoś nowego, nie tylko z kotka. : ) vivi2kivi nawet zrobiła nam banner. fajny, nie ? zapraszamy na czat. ; * pozdrawiam, nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
thay Re: ściągi... 23.08.09, 18:33 Na histori to "obowiązek", kolo robi zawsze te same sprawdziany i gdy nadchodzi czas klasówki : BAM, wszystko się wie! Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: ściągi... 23.08.09, 21:11 ja nie ściągam bo nasze nauczycielki są bardzo spostrzegawcze i jak zobacza ściąganie to zaraz oddac sprawdzian i pała a wole napisac sama i dostać tą 2 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla Re: ściągi... 23.08.09, 21:16 nie no dobra mi też się czasem zdarzyło z matmy przykładowo był sprawdzian matematyczka zadowolona ze trudny i wszyscy tylko na nia patrzą a nad nią obok tablicy były różne karty z formułkami i wisiały i każdy się na to gapił Odpowiedz Link Zgłoś
vivi2kiwi Re: ściągi... 23.08.09, 22:38 ja w I gim. byłam uzależniona od ściąg. ale w II postanowiłam wziąć się za naukę.xd (śmiech na sali) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha96xd Re: ściągi... 24.08.09, 08:16 Ja praktycznie wcale nie ściągałam ...xD i w sumie dobrze się uczyłam .. ale teraz chyba się to zmieni bo idę do gim xDD .. U nas babka od matmy na sprawdzianie i na lekcjach czasami se wychodziła z klasy na parę minut ..... Odpowiedz Link Zgłoś