Gość: Asia Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.tomaszow.mm.pl 21.05.09, 15:29 To wcale nie prawda!! Ja chodzę do technikum ekonomicznego i wcale nie dlatego, że się nie dostałam do liceum. Dosxtałam się, ale woglałam iśc do TE Jest naprawde fajnie I gtak naprawde jest ciężej niż w liceum :] Ale się daje rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeLcIa92 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.gwardii.osi.pl 21.05.09, 15:41 ja chodze do technikum juz 2 rok gdy bylam w gimnazjum zlozylam papiery do 2 liceow i jednego technikum dostalam sie do liceum ale stwierdzilam ze po co mam tam chodzic jak po liceum mam tylko mature o ile sie ja zda i trzeba isc dalej na studia zeby byc kims.... wiec poszlam do technikum jak ktos mi tu bd pisal ze w technikum jest latwiej lepiej i ze niby wiecej luzu niz w liceum to udusze ;p wiele moich znajomych z liceum w kazdy weekend jezdzi sobie po sklepach po kinach a ja z moja klasa siedziemy i zakuwamy bo nauczyciele daja bardzo duzy nacisk... jestem w technikum kelnerskim ale jak je skoncze zrobie sobie liceum badz technikum uzupelniajace hotelarskie ;p wiec bd miala juz 2 zawody w 6 lat <4 technikum i 2 uzupelniajace> polecam wszystkim technikum ale uwaga jak sie komus nie chce uczyc to odradzam bo bardzo latwo idzie kibla szczelic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C l a u d i a Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.chello.pl 21.05.09, 15:55 Ja też kończę 3 klasę gimnazjum i zamierzam złożyć podanie do technikum hotelarskiego . Uważam , że jeśli chcesz pójść do technikum ekonomicznego , bo cię ten kierunek interesuje to nie zwracaj uwagi co mówią inni . Techikum jest dla takiej osoby , która chce po skończeniu szkoły , oprócz zdanej matury mieć zawód . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 16:13 Ja uważam, że technikum jest lepsze Sama wybieram się do technikum Chociaż do liceum dostałabym sie bez większego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 16:26 Ja chodzę do 1 klasy technikum ekonomicznego i nie zgodzę się z Wami. Nie jest wcale tak łatwo jak się może wydawac... miałam 95 pkt z egzaminu w sumie wyszło 155 i dostałam się jak 10 z 27 osób. W klasie z 27 po półroczu zostaje nas 17.... a po koncu I klasy tylko 16... co do zawodowych... hym... jest ciężko choc w tym roku wszedł nowy program edukacji ( w I klasie masz tylko rachunkowośc, ekonomię i ekonomikę po 4 h/tydzień). Jeśli chodzi o pogodzenie przedmiotów ogólnych z zawodowymi to nie jest tak zle - nauczyciele rozumieją, ze mamy więcej nauki i pozwalają na przeniesienia spr. Zależy do jakiej szkoły idziesz u mnie ogólne są bardzo dobrze wykladane i przywiazuje się do nich dużą wagę. Ja wybrałam technikum ponieważ: a) 4 lata na przyswojenie materiału( zawsze możesz cos dopytac, powtórzyc) b) mam zawód c) umiem wykonywac dobrze dane zagadnienia d) studia są cieżkie, do tego praca- ja wybieram 2 kierunki rachunkowośc( będzie mi łatwiej) i logistykę i transport miedzynarodowy do tego jeszcze praca- cóż studia też kosztują. Nie bójcie sie technikum- po nim zawsze możecie zmienic kierunek kształcenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afr Re: Cała prawda o technikum? to skąd taka róznica? IP: *.chello.pl 21.05.09, 21:31 skoro tak mowicie ze technikum takie dobre [hahah x d dżołk dnia ; d ] to dlaczego u mnie w mieście do jakiegokolweik LO trzeba mieć +100 pkt, a do najlepszego +150 a do technikum tylko 60? hm?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadziaOpo Re: Cała prawda o technikum? to skąd taka róznica IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 19:34 Co ty pieprzysz w całej Polsce jest tak samo....mój rocznik 1992 mial powyżej 100pkt żeby mógł sie dostac...chyba z zawodówka ci sie pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Licealistka Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.chello.pl 21.05.09, 16:27 Jeżeli masz wyższe ambicje niż siedzenie w sklepie za ladą, to idź do LO !!!!!!! Po LO masz drogę otwartą na prawo, medycyne, ekonomię. a po takim technikum co masz? mechanika ? cukiernika? hahahah x d powiem ci prawdę która powiedziała mi pani w ministerstwie edukacji. nawet najlepsze technikum jest gorsze od najgorszego LO Do technikum jest sie bardzo prosto dostać, wiec poziom jest bardzo niski. Nie kieruj sie opinią ludzi starszych- kiedyś technika były bardzo dobre, lecz teraz pozim ich tak krytycznie spadł, ze omijaj tą szkołe z daleka. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 16:36 To zalezy, jak na to spojrzeć. Jeśli chcesz mieć zawód i w nim się kształcić (znalezienie pracy w wybranej specjalizacji z technikum jest bardzo trudne i nie zawsze sie udaje), a nie aspirujesz do matury (w technikach większy nacisk klada na przedmioty zawodowe, a nie na mature) to technikum jest dla ciebie Jeśli jednak wolisz zdac porządnie mature, pojsc na studia to wybierz liceum. Oczywiscie nie kazde jest dobre, trzeba wiec znalezc takie, ktore cie zadowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia7777777 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 16:38 własnie ze nieeee... technikum jest najlepsze kończysz tam szkołe i masz zawód i wykształcenie.. na serio żałuje że nie poszłam do technikum, bo jestem w liceum.. niby tam mozna później sobie zrobić 2-letnią szkołe ale to nie to samo. buziaki idz do technikum Odpowiedz Link Zgłoś
un_buried Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 16:56 Moim zdaniem technikum jest lepsze ;] Przynajmniej po nim masz zawód i maturę,a po LO tylko maturę.... Ja osobiście wybrałam technikum turystyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika16 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.05.09, 17:10 U mnie w technikum jest dobry poziom. Jest to najnowocześniejsza szkoła w okolicy. Niedaleko są licea ale nie sa aż tak dobrze wyposażone. To technikum jest informatyczne i ekonomiczne i naprawdę warto iśc do technikum. Moja koleżanka specjalnie chciała tam isc .Nikt nie chciał jej uwierzyc, ze się dostała do liceum (dostała i to bardzo dobrego) ale wolała to technikum. Więc się nie przejmuj. Technikum jest i tak lepsze od zawodówk i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 17:16 Złożyłam podanie do technikum , a wybrałam liceum.. teraz żałuje swojego wyboru.. Chcę studiować architekture i sądze, że po technikum budowlanym byłabym pewnie lepiej przygotowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:27 Kto ci takich głupot naopowiadał, że technikum to dno?! Zawodówka owszem, ale technikum? Ludzie faktycznie czasem tak myślą, idą do technikum i powtarzają albo spadają do zawodówki. Ja planowałam iść do technikum hotelarskiego, ale wiem, że nie jest tam łatwo, w dodatku egzaminy zawodowe zdaje czasem 3 osoby z klasy... (można to sprawdzić w statystykach) W technikum jest dużo godzin nauki i 4 lata... Wybrałam liceum profilowane: ekonomiczno administracyjny, mniej nauki, i matura, którą zdaje większość PS. A progi punktowe u mnie w technikum są wyższe niż w niektórych LO Odpowiedz Link Zgłoś
vip Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 17:33 ja chodze do technikum ekonomicznego i jest strasznie wysoki pozoim nauczania nie chce cie przestraszyc czy cos ale tak jest kolezanka z liceum ma o wile prosciej ale ja jak skoncze (tylko ze chodze 4 lata ) to bede miala jakis zawod w sumie to chyba nie zaluje decyzji poczatki byly trudne ale juz jest ok decyzja twoja pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sarunia Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 17:38 nie..chodzą tam Ci którzy już nie mają chęci na nauke.. choć sądze że technikum też dobra rzecz.. po Nim mamy zawód a jeśli idziesz do liceum i nie wiesz co chcesz dalej robić to co.. tak i tak musisz iść na studnia żeby mieć jakiś poziom.. ;] i lepszą pracę .. a po technikum jeśli nie zdarz matury zawsze masz tam jakiś zawód dajmy na to sprzedawca czy kucharz taka jest moja opinia na ten temat ja osobiście wybrałam liceum z profilem teatralno wokalnym.. poniewaz chciałabym zostać kto wie może aktorą i za kilka lat będziecie o mnie czytać ( ale to takie skromne marzenie) technika odradzają pedagodzy szkolni choć nie wiem dlaczego.. to że jest mniejszy poziom edukacji i to nie we wszytskich nie oznacza że będziemy mieli mniejszy poziom wiedzy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klada Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: 89.108.243.* 21.05.09, 17:44 A czy to prawda, ze osobom z technikum ciezej jest sie dostac na studia? Bo slyszalam ze ludzie z liceum maja pierwszenstwo... Bo z technikum maja zawod, a ludzie z liceum nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cassadee Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:46 Ja też idę do technikum ;D Logistycznego ^^ Po tym technikum mam duże szanse dostać się na politechnike I uważam że po technikum prędzej znajdę prace niż po Liceum ! Nie bójcie się isć do Technikum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 21.05.09, 17:47 Słuchajcie. jestem w pierwszej klasie technikum (technikum ekonomiczne) i mówie wam ze to co sie mówi o technikum to bzdura. to nie prawde ze chodza ta nie zafajni ludzie ze nizszy poziom i ze same menele. miałam w gim swiadectwo z paskiem i myslałam ze umie duzo, ale przekonałam sie ze sie myle. strasznie duzo wymagają i kosza i klada naciska na frekwencje. klase mam super, zadych meneli, panienek itp, tylko normalni ludzie którzy sie bardzo dobrze ucza, ale kujanomi nie sa (chociaz spokojenie mogli isc do bardzo dobrych liceów) wszystko zależy od tego do jakiego technikum pojdziesz. i jacy ci sie ludzie dostana do klasy. Ja nie załuję ze tam poszłam i jestem bardzo zadowolona. tak jak mówia inny jest wiele plusów tj: matura, egzamin zawodowy (zawód), i co najważniejsze praktyki, które ci duzo pomogą przy szukaniu pracy. A to ze jeden rok więcej, to "pikuś" jakoś to przeżyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabel Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:04 właśnie w tym roku ukończyłam technikum hotelarskie, i to jest totalna masakra jak duży materiał trzeba opanować... poza tym wybierając dane technikum to po nim zdając egzamin masz już jakiś zawód, a idąc w tym kierunku na studnia masz większą wiedzę niż pozostali na ten temat, dzięki niektórym przedmiotom które miało się w szkole na studiach nie trzeba już zaliczać na niektórych uczelniach )) więc to nie jest dno i do mojego to wcale tak łatwo nie było się dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emm Boże, co za idiotyzm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:20 ja pier.. ty w ogóle wiesz co to jest technikum? takie wyrzutki co się nigdzie nie dostały idą do ZAWODÓWKI! Po technikum masz takie samo wykształcenie jak po liceum! Do tego dochodzi zawód! Poziom w technikach jest taki sam jak w liceum! Idą tylko wolniejszym programem,bo na naukę mają cztery lata, a nie tak jak liceum - trzy. Do tego dochodzą przedmioty zawodowe i praktyki. Technikum jest o wiele trudniejsze niż liceum, i jakoś nie sądzę, aby brali tam tych co nie dostają się do liceum, bo te szkoły mają taki sam program! Przecież wszystkie książki do szkół średnich są przeważnie dla liceum i technikum łącznie! boze.. poczytaj, zapoznaj się trochę z tematem, a dopiero później pisz takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UczennicaTechnikum Re: Boże, co za idiotyzm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 20:27 Zgadzam się dokaładnie z a autorem postu. Sama chodze do tehnikum o profilu hotelarskim. Do technikum dostali się Ci z lepszą liczba punktów, a do liceum Ci którzy niestety w gimnazjum się nie uczyli. Według mnie technikum to bardzo ciężka szkoła. Trzeba się naprawdę starać aby zdać. W czwartej klasie masz i mature i egzamin z zawodu więc jest dużo, dużo ciężej. Przez 4 lata nauczysz się tego co w liceum przez 3 lata i dodatkowo będziesz miała zawód technika. Więc to jest coś lepszego niż liceum i zawodówka razem wzięte.Po technikum możesz isć na studia i dodatkowo pracować w danym zawodzie, ponieważ masz technika danego zwodu. Nie mogę znieść tych komentarzy ludzi, którzy nie mieli nic doczyneinia z technikum. Technikum jest dla osób wybitnych, którzy dają sobie rade z nauką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 18:22 według mnie technikum jest dobrym rozwiązaniem poniewaz po liceum ogólnokształcacym czy profilowanym po maturze nie masz żadnego zawodu a tak bedziesz miałą juz technik ekonomik w papierach jedynymi minusami jest to ze uczysz sie rok wiecej i że po maturach musisz uczyc sie jeszcze do egzaminu zawodowego a tak widze same pozytywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka984 Re: Cała prawda o technikum? Fajnie jest... IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 19:01 O przepraszam nie wiem kto wymyślił tę opinię że technikum to dno społeczne ale absolutnie się z ta osoba nie zgadzam. Od roku chodzę do krakowskiego technikum ekonomicznego (na Kapucyńską) i uważam że to bardo dobra szkoła. Był to absolutnie świadomy wybór. A co do tego że technikum jest (niby) gorsze to ja wam powiem dlaczego jestem na profilu technik ekonomista, a nie w klasie licealnej. Niby w liceum mam 3 lata, ale kończę je bez żadnego zawodu, a jeżeli zdam egzamin z przygotowania zawodowego (co nie jest łatwym zadaniem) to mam przynajmniej zawód w kieszeni a na studia i tak mogę iść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaaaaa Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.05.09, 19:03 Ja jestem w technikum ekonomicznym, kończę 2 klasę i jest zajebiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.netis.net.pl 21.05.09, 19:11 Co Ty piszesz dziewczyno?? Ja a tym roku skończyłam technikum i nie żałuje, mimo tego jest jest 100 razy więcej nauki niż w jakimś LO, po którym dodając nie masz nic. Po technikum masz zawód i więcej możliwości, możesz kontynuować naukę albo zarabiać bo tytuł technika jest teraz bardzo cenny. Nie wiem kto ci nagadał takich głupot, ale lepiej dowiedz się od absolwentów techników, a nie od jakiś głupich koleżanek, którzy w liceum będą uczyć się rzeczy niepotrzebnych w dalszej nauce. Technikum kształci Cie w zawodzie, ale również w przedmiotach takich samych jak w LO. Jeszcze jedno w klasie czwartej technikum możesz pokazać świadectwo z 30 przedmiotami, a nie 15(żenada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatanek92 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 19:50 Słuchajcie ja chodze do technikum i wacle nie uważam że to dno społeczne. poza tym żeby sie dostać do technikum trzeba 2 razy bardziej cięzej pracować aby sie dostać. Poza tym ucze sie i do matury i zawodu- w moim przypadku technik organizacji usług gastronomicznych ( w łodzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka17 Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 23:17 Ja również chodzę do technikum i uczę się w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych. Macie rację. W LO mają tylko po 6-7 lekcji. Jestem dopiero w 1 klasie technikum a codziennie siedzie po 8 godzin w szkole. Za rok dojdzie nam jeszcze kilka przedmiotów zawodowych. Wiem z własnego (krótkiego) doświadczenia, że w technikum trzeba się dużo więcej uczyć niż w LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania moje zdanie (WAŻNE) IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 21:13 Ja akurat jestem absolwentką technikum no akurat handlowego.. Skończyłam je w tym roku teraz pisałam maturę i WCALE nie sądzę ze technikum ekonomiczne jest złe.. sama skladalam tam podania idac do szkoly..lecz wybralam kierunek na ktorym bylam z kolezanka z gimnazjum.. Technikum ekonomiczne pozwala ci nie dość ze zdobyć zawód w tym kierunku.. później staz.. nawet w banku.. no i oczywiscie gdy zdasz mature mozesz ksztalcic sie dalej w tym kierunku.. lub podobnych a po kilku latach zrobic magistra i znalezc naprawde dobra prace. Moja sis po takiej szkole i oczywiscie studiach w podobnym kierunku pracuje w banku i powiem ze ta praca jest naprade dobra.. i pensja zadowalajaca.. Liceum natomiast jest dla osob ktore tak naprawde nie wiedza jeszcze co chca robic w zyciu ale musza byc naprawde ambitne bo po liceum czekaja ich tylko studia i nic wiecej.. jezeli nie zdadza matury.. maja stracone lata.. Moim zdaniem technikum jest dobra.. mówie to juz jakos absolwentka.. Ja jestem zadowolona. teraz czeka mnie jeszcze tylko egzamin zawodowy a pozniej ide na studia w moim kierunku.. Nie podejmuj decyzji ktore bedziesz mogla zalowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:22 Ekomonik wcale nie jest porażką.Jeżeli tam pójdziesz zobaczysz,że nie jest tak łatwo.Ludzie z LO mają po 5,6 lekcji a Ty siedzisz bite 7 zresztą po nim też można dostać się na dobre studia.Zależy od matury a nie szkoły do jakiej chodzisz.Czasem po LO ludzie się nie dostają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaaaaa Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 21:51 to jakaś bujda!! w technikum nie jest tak źle! i to nie prawda że dostali się tam ci którzy nie dostali się do liceum! ja sama chodzę do technikum ale nie ekonomicznego- technik logistyk i wcale nie jest tak lekko jak każdy sobie myśli jak to jest w technikum! zapierdzielamy 5 razy więcej niż liceum a jeszcze jesteśmy za to pogardzani, bo co to nie LO przecież to jest szkoła,ale co taki tłumok (nie obrażając wszystkich) zrobi po szkole jak nie dostanie się na studnia? nic.. z praca też będzie mu ciężko. a ludzie po technikum zawsze mają jakąś szanse dostania pracy bo mają zawód (o ile zdadzą egzaminy zawodowe) pozdrawiam wszystkich z LO jak i Technikum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcia Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.icpnet.pl 21.05.09, 21:55 Ja chodzę do liceum profilowanego i nie żałuje za to mój chłopak chodzi do technikum elektronicznego... i idzie mu bardzo dobrze, a z nauką ma to samo co ja i trzeba dodac jeszcze przedmioty zawodowe a ma ich sporo ale on daje rade, nawet prawie sie nie uczy a i tak ma dobre oceny szczegolnie z przedmiotów zawoodwych wybór nalezy do Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 23:00 Chodzę już 3 rok (kończę) do technikum. Budowlanego, bo z tym wiążę swoją przyszłość i od razu mam jakieś podstawy w głowie, więc na Politechnice nie będę miała całkowicie pusto i nie będę musiała zaczynać od podstaw. Jeśli chodzi o naukę, to nie jest prawdą, że w technikum masz łatwiej. Tutaj jeszcze są przedmioty zawodowe. Masz więcej nauki. Program podstawowy jak w liceum + zawodowe. Nie słuchaj tego co tutaj piszą. NIEPRAWDĄ JEST, że jak skończysz technikum, to masz już zawód. Aby mieć zawód i tytuł technika musisz zdać EGZAMIN ZAWODOWY, a żeby go zdać musisz mieć 75% napisane dobrze (taki egzamin jest trudniejszy niż matura). Więc jeśli po prostu zdasz technikum i maturę masz to samo, jak ci, którzy byli w liceum. Ale jeśli zdasz technikum, maturę ORAZ egzamin zawodowy, to masz zawód. Proste, po liceum musisz iść na studia, bo inaczej cię czeka pośredniak. Po technikum i zdanym egzaminie zawodowym, mogą cię przyjąć na staż, w tym zawodzie, którym zdałaś. Myśl, że licea są lepsze utorował się po tym, gdy stały się one modne, ludzie zaczęli do nich chodzić, po prostu. Takich się potrzebowało, do technikum chodzili ci, którym nie zależało na nauce. Teraz jest na odwrót, pracodawcy potrzebują ludzi po technikum. Poza tym, nieprawdą jest to co piszecie o maturze i aspiracjach. Jeśli traficie na dobrych nauczycieli i na ludzi, w klasie, którzy nie będą przeszkadzać spokojnie zdacie. Mi nauczycielka od fizyki, powiedziała, że spokojnie podstawę zdam, a jeśli się przyłożymy (ja i kumpela) to rozszerzoną też. I? Jeśli człowiek się chce uczyć i zdać maturę, to szkoła nie będzie aż tak ważna. A nauczyciele z chętnymi uczniami, którzy chcą zdać z chęcią zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... 21.05.09, 23:05 Dodam, że w mojej szkole, na początku klasa startuje ze stanem 32 osoby, do drugiej klasy nie zdaje przynajmniej dziesięcioro. Czwarte klasy mają czasami do 15 osób Ach... Pamiętacie, że kiedyś do liceum chodziło się 4 lata, a do technikum 5? Tylko wprowadzili gimnazjum (które powoduje, że cofamy się w nauce -.-") i trzeba było szkołę średnią skrócić (GŁUPOTA!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Cała prawda o technikum? Zobaczymy... IP: *.acn.waw.pl 22.05.09, 11:33 pfff zło społeczne? proszę cie i co jeszcze ? może jest niżej niż zawodówka? w każdym razie po technikum masz już jakiś papierek a po liceum żaden, wiele osób żałowało że nie poszło do tech bo nic po liceum nie mają Odpowiedz Link Zgłoś