Dodaj do ulubionych

Świniaki :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:46
Hej !
Macie świnki morskie ? Ja mam chłopca Ogryzka. Mam mały problem... on nie daje mi sie kąpać. Czytałam, że powinno się myć świnki, lae moj się nie daje za bardzo...
Macie tez jakieś inne problemy z nimi ?
Obserwuj wątek
    • miless Re: Świniaki :) 14.06.09, 20:50
      ja nie mam świnki.
      • majson Re: Świniaki :) 15.06.09, 09:24
        a ja będę mieć na koniec roku szkolngo taką słodziuśką miałam myszkę ale umarła
        równo w Wigilię opłakiwałam ją 3 dni i wruciłam do normalnego życia myszkę mój
        brat uratował w szkole przed jej zgnieceniem czyimś butem była cała czarna i
        troche dzika bo się w szkole przestraszyła miałam z nią różne problemy ale myszy
        żyją 1-2 wiec krótko dlatego kupię świnię one żyją ok. 6 lat mogę miec za darmo
        królika z klatką i wyposażeniem ale mój tata się na królika nie zgadza więc
        kupie świnkę heh...
        • Gość: Lola Re: Świniaki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:40
          Fajnie wink
          Dam ci jedną radę : nie kupuj długowłosej ! Ich pielęgnacja jest trudna, trzeba je bardzo często myć. Swinki długowłose są delikatniejsze od zwyczajnych i łatwiej jest im zrobić krzywdę .

pzdr ;*
          • pati_ Re: Świniaki :) 15.06.09, 16:46
            ja mam Gucia ;d
            jest ze mną od 6 lat,czyli aż od II klasy podstawówki <3
            ta poczciwa świnka mi tak pomogła,zawsze pociesza radosnym mruczeniem,gdy ją głaszcze wink kocham go nad życie serce
            NIE KĄP ŚWINEK MORSKICH!
            po pierwsze,bardzo tego nie lubią. po drugie,same się myją,więc nie ma potrzeby. po trzecie,mogą nawet dostać szoku,tak więc nie kąp go za żadne skarby wink
            • majson Re: Świniaki :) 15.06.09, 17:17
              właśnie dziś szukałam ładnych imiona dla świnek może mi poradzicie które wybrać?
              no więc: kell,i Bunia, Andi, Ili, Divi, Krispy(czytaj Krispi), Nicy(czytaj
              Niki), Frizbi, Fusia(od takiej jednej świnki Pusi była słotka ale już nie żyje),
              Funia, Chester(czytaj czester), Boo, Frazi, Muniuś jakie imie mi radzicie? a
              może same poszukujecie jakiś imion? ja szukałam na stronie
              swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=2533
              • Gość: Lola Re: Świniaki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 17:32
                Moja koleżanka miała świnkę o imieniu JoJo (czyt. dżodżo) to imię świetnie do niej pasowało wink
                Ja lubię oryginalne imiona, np: Twix, Candy, Bo, itp...
                • king312 Re: Świniaki :) 15.06.09, 20:25
                  ja mam Becię już 2 lata i nie kąpałam jej
                  • Gość: ... Re: Świniaki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:33
                    Najlepsze imię to Maniuś- Maniek. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka