Gość: gwiazdka_14 Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:34 Ja napisz od razu jak mówię: 1.Awril Laving 2.Demi Lovato 3.Selena Gozem 4.Nikol Szrecinger (ja wymawiam dobrze na 100% to imie i nazwisko bo pani od anglika sie spytałamona powiedziła że bardzo ładnie ) 5.Paris Hilton 6.Bijonse 7.Aszlej Tisdejl DDD Ja tak wymawiam Mam nadzieje że się szybko nauczysz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻalMiCie'Gwiazdko' Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.netia.citysat.com.pl 28.06.09, 13:26 selena gozem?! co to ma byc ! nie wypowiada sie tak jej nazwiska !! idiotka z cb!! mówi się Selena (Selina w ameryce tak mówią ) Gomez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaxD Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.master.pl 28.06.09, 13:39 nie ASZLI tylko ASZLEJ , bo jest Ashley , a nie Ashlee , to dwa różne imiona . . . Odpowiedz Link Zgłoś
poli Właśnie tak. 28.06.09, 11:37 Więc poprawnie wymawia się tak: -Avril Lavigne. (Awril Lavin) -Demi Lovato. (Demi Lowato) -Selena Gomez. (Selina Gomez) -Nicol Szerzinger. (Nikol Szerzinger) -Beyonce. (Bijonse) -Ashley Tisdale. (Aszlej Tidejl) Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Właśnie tak. 04.08.09, 17:23 poli imię Avril wymawia się Evril a nie Awril a imię Ashley wymawia się Aszli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The.......... Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:37 1.Ewril Legin 2.Demi Lovato 3.Selina Gomeż 4.Nikol Szchenzinger..czy jakoś tak 5.Paris Hilton 6.Bijąse 7.Aszli Tisdej Ja przynajmniej tak wymawiam a czy poprawnie to nie wiem;] Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monikejsz. <33 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.116.39.227.ltv.pl 28.06.09, 11:37 1. Avril Lavin. 2. Demi Lovato 3. Selina Gomez 4. Nikol Skenzinger 5. Raczej Paris, ale w tv słyszałam coś w stylu Pełris . ;p [ haha. ] Hilton 6. Bijonse 7. Aszli Tisdlej . Ja przynajmniej tak mówię. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
misiek_o123 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:38 7. Ja mówię Ashley Tisdale-Aszlej Tisdel [tak mówili np. na koncercie jak ją zapowiadają] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:39 1. Avril Lavigne - AVRIL LAVIN 2. Demi Lovato- DEMI LOVATO (można też dodać LEKKIE 'oł' - lovatOŁ ) ale nie musisz ;] 3. Selena Gomez- SELINA GOMEZ 4. Nicole Scherzinger- NIKOL SZESINGER !! 5. Paris Hilton- PARIS HILTON 6. Beyonce- BIJONSEJ - bo to e < ma taką kreseczkę i tak to się czyta !!! ;/ 7. Ashley Tisdale- ASZLI TIZDEJL Proszę ;* wszystkie poprawne bo mieszkam w Stanach ( ) i raczej wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francuzka Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 12:15 No to w Stanach nie potrafią widocznie dobrze wymówić "Nicole Scherzinger- NIKOL SZESINGER" --> 'rz' czytasz jako 'si' ?! "Beyonce- BIJONSEJ - bo to e < ma taką kreseczkę i tak to się czyta !!!" --> ta kreseczka z języka francuskiego oznacza że się 'e' na końcu wymawia a nie że 'ej', a więc powinno być Bijonse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.09, 11:39 osz ludzie, ja też iałam problem z Nikol, ale moja nauczycielka od niemca mowła, że na 100% nie wymawia sie Szerzinger, tylko Szercinger Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:40 2.Demi Lowato 3.Selena Gomes 5.Paris Szilton 6.Bijonce 7.Aszlej tjuzdej No to tyle !!!! 1i4 niestety nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja xD Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.net.pl / 192.168.0.* 28.06.09, 11:40 1. Avril Lavin 2. Demi Lovato 3. Selena Gomez 4. Nikol Szerzinger (tylko nie mów rz tylko r z) 5. Paris Hilton - normalnie 6. Bijonce (ja tak mówię i nikt nie ma zastrzeżeń) Odpowiedz Link Zgłoś
natt. Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:47 1. Awril Lawin 2. Demi Lowato 3. Selina Gomez 4. Nikol Szer_zinger (_<--to jest przerwa w sensie że nie ''rz''xD) 5. Pa/eris Hilton (takie pomiędzy, ale ja z reguły czytam przez ''a'') 6. Bijonse<br /> 7. Majli Sajrus<br /> 8. Lijen<br /> 9. Bil Kautiz(?) Tego nie jestem pewna bo nigdy za nimi nie przepadałam xD<br /><br /> 10. I tak dla wszystkich do wyjaśnienia bo nie jestem pewna jak wszyscy czytają a słyszałam już różnie mówi się : Dżonas Braders a nie Jonas Broders.!!!<br /> <br /> <br /> ;D Mama nadzieję, że pomogłam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Gabriela . ; D Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 13:52 Bill Kaulitz* .? Czyta się: Bil Kałlits (to 's' jest 's', bo 'z' się tak jakby zmiękcza, bo przed nim jest 't') Odpowiedz Link Zgłoś
poppy96 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:42 Avril Lavin Demi Lovato Selina Gomez Nikol Szerzinger Paris Hilton Bijonsi Aszli Tisdej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaskadło Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.wist.com.pl 28.06.09, 11:47 a jak się czyta Justin Bieber?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocna xDD Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.netia.citysat.com.pl 28.06.09, 11:47 1. awril lawin 2. demi lovato 3. selena ( selina ) gomez 4. nikol ..... ? 5. paris hilton 6. Bijonse 7. aszley tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:48 > 1. Avril Lavigne- ? > 2. Demi Lovato- Niektórzy mówią Demi Lovado ;p Więc jak jest pop. ? > 3. Selena Gomez- Chyba Selina Gomez, ale nie jestem pewna ;/ > 4. Nicole Scherzinger- ? > 5. Paris Hilton- Nie wiem czy Paris czy Peris ;/ > 6. Beyonce- ? > 7. Ashley Tisdale- Nie wiem czy Aszlej czy Aszli ;/ nie jestem pewna, ale Ci spróbuje pomóc : >1.Avril Lavin >2.Demi Lovato >3.{nie wiem, ja mówię normalnie Selena Gomez} >4.Nikol Szeringer[?]{nie wiem, nie jestem pewna} >5.Paris Hilton >6.Bijonse >7.Aszlej Tisdejl Nie jestem nie których pewna, ale mysle, że jest okej ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
vanulek19 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:48 a jak bedzie Vanessa Hudgens ? chodzi mi o nazwisko .. a co to tamtych to . 1Awril Lavin 2Demi lovato 3Selena Gomez 4 Nikol a nazwisko sama nie wiem . 5Paris Hilton 6Biąse 7Aszlej Tisdal lub w zdrobnieniu Aszli Tisdajl Odpowiedz Link Zgłoś
truszkaweczka Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:50 vanulek19 napisał(a): > a jak bedzie Vanessa Hudgens ? chodzi mi o nazwisko .. > a co to tamtych to . > 1Awril Lavin > 2Demi lovato > 3Selena Gomez > 4 Nikol a nazwisko sama nie wiem . > 5Paris Hilton > 6Biąse > 7Aszlej Tisdal lub w zdrobnieniu Aszli Tisdaj Vanessa Hadżens l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.cable.smsnet.pl 28.06.09, 13:09 I znowu powiem że nie jestem ekspertem, ale myślę zę Vanessa Hudgens czyta się tak jak się pisze xDD Vanessa Hadgens tylko u na a trzeba zamienieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demi Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:50 7 wymawia się jako<br /> Aszlej Tajsdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:50 1. Avril Laving 2. Demi Lovato 3. Selena Gomez-A w Stanach Silina Gomez 4. Nicol Szerzinger 5. Paris Hilton - A u nich to Peris 6. Bjonse 7. Aszlej Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziotka Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 11:50 1. Awril Lawin 2. Demi Lowato 3. Selena lub Selina Gomez 4. Nikol Szerzinger 5. Paris 6. Bijanse 7. Aszlej Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
vanulek19 Re: Pytanie 28.06.09, 11:54 truszkaweczka napisał(a): > Joe Jonas= Dżoł czy Dżo?? to bd Dżoł Dżonaj ... (; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Pytanie IP: *.debica228.tnp.pl 28.06.09, 12:59 dżoł dżonas... a skąd u ciebie te j???? Odpowiedz Link Zgłoś
circus Joe Jonas = Dżoł Dżołnas 29.06.09, 19:53 Joe - Dżoł Jo - Dżo Ale wydaje mi sie, ze i tak wiekszosc osob mowi po prostu "Dżo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patt Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.vide / 192.168.12.* 28.06.09, 11:51 Awril Lawing Demi Lowato Selena Gomez Nikol Szrezinger Paris Hilton Bijonse Aszli Tisdali (napisałam ci jak powinno się wymawiać ich imiona i nazwiska . Tak też wymawiane są w MTV . ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atze Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.chello.pl 28.06.09, 12:05 Avril Lavigne - ævrɨl ləˈviːn (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:19 Ashley Tisdale czyta sie aszley a nie aszli gdyby bylo aszli pisalo by sie to Ashlee!! a tak wogole to sie nie wstrzymam i napisze żal dla tak głupiego tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
roxann_ Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 13:08 "Ashley Tisdale czyta sie aszley a nie aszli gdyby bylo aszli pisalo by sie to Ashlee!! a tak wogole to sie nie wstrzymam i napisze żal dla tak głupiego tematu! " Bosh....<lol2> Imie Ashley czyta się Easzli(łamane "e" przez "a").! <lol2> A imię Ashlee czyta się z z przełużonym dźwiękowo, czy jak kto inny to nazwie z dwoma "i", bo są dwa "e" na końcu.! Jak sie nie uczysz angielskiego i liter fonetycznych to sie nie udzielaj...o_O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolaaa Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 18:14 Faktycznie to jest BEZ SENSU !!!! Napiszcie o czymś innym a nie jak sie czyta !! Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczko. Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:56 > 1. Avril Lavigne- Avril Lavin > 2. Demi Lovato- Demi Lovato > 3. Selena Gomez- Selena Gomez > 4. Nicole Scherzinger- Nikol Szercinger > 5. Paris Hilton- Paris > 6. Beyonce- Bijonse > 7. Ashley Tisdale- Aszli Tisdejl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.maxnet.66.pl 28.06.09, 11:57 1. Avril Lawin 2. Demi Lovato (normalnie) 3. Silina Gomez (na 100% mówi się Silina) 4. Nikol Skercinger (chyba) 5. Paris Hilton 6. Bijonsej 7. Aszli Tisdej Odpowiedz Link Zgłoś
corba Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 11:58 1. Avril Lavigne - Awril Lawin 2. Demi Lovato - Demi Lowato 3. Selena Gomez - Selina Gomez 4. Nicole Scherzinger - Nikol Szerzinger 5. Paris Hilton - Peris Hilton 6. Beyonce - Bijons 7. Ashley Tisdale - Eszli Tisdejl Pozdrawiam . ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackberry_ a jak się wymawia: IP: *.piekary.net / 192.168.185.* 28.06.09, 12:01 1. Shia LaBeouf ;> 2. Anne Hathaway 3. Lady Sovereign 4. Fergie (Fergi czy Ferdżi?) Odpowiedz Link Zgłoś
agussska Re: a jak się wymawia: 28.06.09, 12:16 Gość portalu: blackberry_ napisał(a): > 1. Shia LaBeouf ;> > 2. Anne Hathaway > 3. Lady Sovereign > 4. Fergie (Fergi czy Ferdżi?) > no to tak: >Szia LaBof >Enn Hatłej >Lejdi Sołerin >Ferdżi ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamelia Re: a jak się wymawia: IP: *.icpnet.pl 28.06.09, 12:29 FERGI pacanie, tylko w naszym zacofanym kraju wiekszosc mowi zle czyli ferdżi poprawinie FERGI !! Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_annabet Re: a jak się wymawia: 28.06.09, 17:27 mówi się Ferdżi. i nie Szia tylko Skja Labuf. bynajmniej tak pisało w BRAVO. Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: a jak się wymawia: 28.06.09, 12:22 > 1. Shia LaBeouf ;> > 2. Anne Hathaway > 3. Lady Sovereign > 4. Fergie (Fergi czy Ferdżi?) Szia LaBof. E/Ann Hatłej. Lejdi Sowerin. Ferdżi. Odpowiedz Link Zgłoś
circus Fergie - Fergi 29.06.09, 19:57 Dokładnie, jedna osoba popwiedziała poprawnie: mówi się po prostu FERGI. Stacy nawet sama o sobie w roznych wywiadach mówi FERGI. Polacy zangieszczyli sobie jej pseudonim na Ferdżi, co wcale nie jest poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocna ;) Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:00 1. awril lawin 2.demi lowato 3.selena gomez 4.nikol szezinger 5.paris hilton 6.bijonsej 7.aszlii tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <Fero> Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: 94.254.209.* 28.06.09, 12:00 Awril Lawing Demi Lovato Selina Gomez Nikoll Szajzinger Peris Hilton Bijonse Eszli Tilsdej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja ;) Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:00 1. Awril Lawin (to akurat wiem, bo to moja idolka ) 2. Demi Lowato 3. Selena Gomez (drugie e brzmi jak e przechodzące w i) 4. Nikol Szezinger 5. Paeris (to jest ae, uczę się angielskiego więc wiem)<br /> 6. Bejonse 7. ASZLI <----tak mówią dzieci, które chcą być fajne, a tak naprawdę są żałosne poprawne mówi się Aszlej Tisdejl Odpowiedz Link Zgłoś
adulka3113 Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 12:01 Gość portalu: lala napisał(a): > hej... mam pewien problem. nie wiem, jak powinno poprawnie wymawiać się imiona > poszczególnych gwiazd ;/ możecie napisać mi, jak powinno się je POPRAWNIE wymaw > iać? > Oto one: > 1. Avril Lavigne- ? > 2. Demi Lovato- Niektórzy mówią Demi Lovado ;p Więc jak jest pop. ? > 3. Selena Gomez- Chyba Selina Gomez, ale nie jestem pewna ;/ > 4. Nicole Scherzinger- ? > 5. Paris Hilton- Nie wiem czy Paris czy Peris ;/ > 6. Beyonce- ? > 7. Ashley Tisdale- Nie wiem czy Aszlej czy Aszli ;/ > Wstrzymajcie się od dziecinnych komentarzy typu 'Żaal, ale ty masz problemy' bo > > potrzebuje tylko pomocy moim zdaniem; 1.Avril lavin 2.demi lovato 3.selena ale mozna tez selina gomez 4.nicole to nie wiem xD 5.paris hilton 6.bijąse(z akcentem na e) 7.aszli tizdejl to moje zdanie i ja tak mowie...i nikt mi nic nie zarzuca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makussia Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? IP: *.146.225.141.ip.abpl.pl 28.06.09, 12:03 Selena Gomez to tak jak sie pisze sie czyta Beyonce to sie czyta Bijansi Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka Re: Imiona i nazwiska gwiazd... Jak je wymawiać? 28.06.09, 12:07 Nie przejmuj sie!Ja też kiedyś miałam takie problemy!to odpowiedzi-przynajmniej ja tak wymawiam^^ 1. Avril Lavigne- czytaj Awril Lewin > 2. Demi Lovato- czytaj Demi Lowato > 3. Selena Gomez- ja czytam Selena Gomes ale ostatnio usłyszałam że mówi sie tak Selinia Gomes > 4. Nicole Scherzinger- Nikol nazwiska nie wiem > 5. Paris Hilton- Paris Hilton > 6. Beyonce- Bijonse > 7. Ashley Tisdale- Aszli Tisdeil Odpowiedz Link Zgłoś