Dodaj do ulubionych

Kocenie...

30.06.09, 21:13
No właśnie co to jest to kocenie.Orientuje się tylko tyle, że polega to na
tym, że starsi uczniowie, z takiej reguły piczą tym młodszym na rękach itp
KOT, bo jest nowy. Po wakacjach idę do gim, jak uniknąć kocenia???
Obserwuj wątek
    • candy.e Re: Kocenie... 30.06.09, 21:17
      własnie.
      bo koty to pierwsze klasy [gimnazjum.liceum,podstawówka.]
      ;p
      no..;D
    • valhalla Re: Kocenie... 01.07.09, 00:36
      Koty to pierwszaki. Starsze dzieciaki czasem zmuszają pierwszaków do robienia
      śmiesznych, albo upokarzających rzeczy - mierzenie korytarza zapałką, pisanie po
      rękach, domalowywanie wąsów...
      Ale teraz coraz rzadziej się to zdarza. W lepszych szkołach za takie zachowanie
      jest się karanym (tak przynajmniej było w moim gim. i lo).
      Mnie nikt nigdy nie kocił, miałam trochę znajomych w starszych klasach i
      trzymałam się z nimi. No i z moją klasą.
      Co zrobić, żeby nie kocili? Najlepiej nie "rzucaj się" do starszych i po prostu
      nie zwracaj na siebie zbyt wiele niepotrzebnej uwagi jakimś negatywnym zachowaniem.
    • marffa Re: Kocenie... 01.07.09, 12:11
      Kocenie było jest i będzie...
      Sama byłam kocona, a gdy byłam starsza to ja kociłam.
      Ale w mojej szkole najczęściej odbywa się to w formie żartów.
      Nikt nie bierze sobie tego zbytnio do serca.
      Często zamiast jakiś zadań wołano po prostu za pierwszakami "kici kici".
      żeby pamiętali że są najmłodsi i nie pozwolili sobie na zbytnie cwaniactwo.
      • emciaaa Re: Kocenie... 02.07.09, 17:55
        ja mialam w tym roku smile bylo super ..chociarz bylam cala pomazana na twarzy
        mazakami ..wink niewiem jak bedzie w Twojej szkole ale chyba w kazdej otrzesiny
        pierwszakow sa obchodzony w podobny sposob ;d
    • Gość: jejku00003333 Re: Kocenie... IP: 87.204.37.* 01.07.09, 18:27
      Ja po wakacjach ide do gimnazjum i w tym gimnazjum kocenie jest zabronione(a nie
      jest to jakieś bardzo dobre gimnazjum poprostu zwykłe)tongue_out
      • ewunia7777777 Re:Kocenie... 02.07.09, 10:58
        Ja właśnie idę do gim. i się tego kocenia nie boję : D A inne koleżanki nawet nie wiedzą, co
        to jest, a inne znowuż ciagle: a jak mnie skocą ? hehe. ale to nie jest straszne. kumpela
        starsza mowi mi, ze napisze mi kotek na lapie : D
        • margaryna Re:Kocenie... 02.07.09, 18:38
          u mnie w szkole poprzez kocenie wyraża się popularność danej osoby. mamy podstawówkę i
          gim w jednym budynku, połączone wspólnym korytarzem tzw. tunelem. praktycznie wszyscy
          się znają jeszcze z młodszych lat. Jeśli jesteś w podstawówce i utrzymujesz kontakty ze
          starszymi to jak idziesz do gimnazjum to wchodzisz w krąg tych znajomych. tworzysz z nimi
          paczkę. Osoby, które są bardziej mazane są później popularniejsze i bardziej lubiane. "bo halo
          on się zna z NIĄ, a ONA jest fajna. polubię tą nową, bo kogoś zna bla,bla,bla." Gadasz z kimś z
          gim, to jak dochodzisz jesteś mazany. Mażę się 'elita' jesteś sławny. proste.
          • pleaseshutup Re:Kocenie... 05.07.09, 14:42
            Trochę mnie przeraża kocenie. Ale jak się ktoś boi niech weźmie jakieś
            chusteczki, waciki itp. + zmywacz do paznokci i tyle. Mój brat w tamtym roku był
            "kotem", ale jego nie skocili. Najczęściej kocą debili ( chłopaki ) i modnisie (
            dziewczyny ).
    • demi92 Re: Kocenie... 02.07.09, 18:43
      kocenie to jedna z najgłupszych rzeczy uncertain radze dobrze uciekać i trzymać sie na początku w grupie smile ale nie martw sie to podobno na szczęście....
      • pinkpink Re: Kocenie... 02.07.09, 18:50
        kocenie jest super!
        napis kotek to taki szpan wiecie ;P
        • szpilka_ Re: Kocenie... 02.07.09, 18:59
          A u mnie nie było kocenia :p i nie chodze do prywatnego gimnzajum czy cos w tym
          stylu , po prostu do publicznego , ale w tym roku jakośkocenia nie było... nie
          wiem czy w ostatnich latach wogole bylo...
    • roxann_ Re: Kocenie... 02.07.09, 19:59
      ja tez idę po wakacjach do pierwszej gim.

Myślę, ze kocenia nie da sie uniknąc. To jest jak chrzest(kazdego rodzaju: ten w kościele,
      kolonijny itd.). Poprostu: bo jestes nowa, trzeba cie jakos przyjac itd ;]
    • Gość: at.kat Re: Kocenie... IP: 79.139.91.* 02.07.09, 20:32
      ja po wakacjach tez ide do gim tyle ze katolickiego, mam nadzieje ze tam kocenia nie bedzie
    • yourbadream Re: Kocenie... 02.07.09, 20:33
      Kocenie da się uniknąć.
      Nie daj sobie wejść na głowę. Mnie nikt nie tknął w gimie, ani w technikum.
      Wiem, że w niektórych szkołach jest "publiczne" kocenie. Każdy wie, że to tylko
      dla zabawy i kontrolują te wygłupy nauczyciele. Mają jakieś zadania do wykonania
      np. picie mleka z miseczki.
      Ogólnie uważam, że to całe kocenie to totalny debilizm.
      Nigdy nie kociłam.
      To jest po prostu głupie.
      • twoja_stara Re: Kocenie... 02.07.09, 21:35
        u mnie kocenie znaczy... wszystko. można zmuszać takie koty do upokarzających
        rzeczy itp. ja na przykład jednego gościa tak skociłam, że policje wezwali do
        szkoły ;/
    • pauli13 Re: Kocenie... 02.07.09, 22:08
      Pierwszy raz słyszę o takim czymś. U mnie w szkole nie ma kocenia. Ba! Ludzie z
      mojej budy może nawet nie mają pojęcia o takim czymś... smile
      • oolluussiiaa96 Re: Kocenie... 02.07.09, 23:04
        u mnie raczej bedzie crying

radze dac kopniaka lub zwiewac ;P
        • Gość: ;P Re: Kocenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:34
          u mnie jest nawett luz teraz idee do 2 gim. i takiego czegos nie bylo , bo nie da rady wszedziee sa kameryy ! a jak sie zorietuja to poleci minus 50 z zachowania wiecc uncertain
          • natalka_xd Re: Kocenie... 03.07.09, 00:30
            u mnie w szkole spotkałam się tylko raz z przypadkiem jak na początku roku jakiś
            pierwszoklasista mierzył parapet zapałką ;dd Tylko raz, ogólnie jest spokój z
            tym debilstwem^^
    • Gość: Katy Re: Kocenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 01:11
      Kocenie to nieodłączna część przejścia gimnazjum. To taki jakby rytuałwink Najlepiej nie
      należy się wyrywać, gdy zaczniesz się szarpać będą starali się przyciskać markera do dłoni
      tak, żeby długo się nie zmyłuncertain Poprostu stój spokojniesmirk Z cukru nie jesteśmy, a woda
      nie gryzietongue_out Zawsze w domu można się umyć. Tylko pamiętaj: kocenie może być z
      przypadku, albo twoje zachowanie poprostu nie spodobało się starszym. Najlepiej się nie
      wozić, bo to naprawde w oczach innych wygląda żałośnie sciana
      Ale mimo wszysto rzyczę powodzenia, gimnazjum to nic strasznegobig_grin
      • Gość: Lola Re: Kocenie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.09, 08:17
        wystarczy tylko napis na ręce ''kotek'' i tyle... u mnie tak robią, żeby nie
        było głupio i też jest fajnie. wink
        właśnie idę też do gim xD
        • Gość: izabellaswan Re: Kocenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:23
          Ja w tam tym roku byłam "kocona". U mnie najpierw malowali mazakami każdego a
          jeśli ktoś zmył to malowali go dużo bardziej niż po przednio. Później wybierali
          nas do różnych zabaw i gier, np.picie mleka z ketchupem, jedzenie ciasta na czas
          bez użycia rąk, picie ze zakrytymi oczami okropnego soku z cytryny na czas i
          przez słomkę itp. Taka już tradycjasmile
          • hermiona13 Re: Kocenie... 06.07.09, 09:39
            tego uniknac sie nie da ;p u nas kocenie mial kazdy ;pp
            i kazdy musialwykonywac jakies zadanie ; ddd
            ja mialam takie, że chłopak z mojej klasy miał banana w buzi, a ja musiałam go ustami,
            bez pomocy rąk obierać . xD Makasra była, ale dałam radę ; dd
            były jeszcze gorsze ... Musieli ustami znaleźć białą nitkę w misce pełnej mąki big_grin
            • pariska65 Re: Kocenie... 06.07.09, 20:04
              idę w tym roku szkolnym do gim...i tam jest kocenie się i moja koleżanka 2 lata
              starsza
              obiecała mi że napisze mi tylko kot na ręku ale nie będzie mnie kocić,ona jest
              trochę dziwna bo mam taką koleżankę i idzie do tego gimnazjum co ja i moja
              starsza koleżanka o 2 lata już obmyśla plany jak będzie ją kocić ;/
    • anonimka Re: Kocenie... 11.07.09, 17:22
      Teraz ide do II gimnazjum, nie byłam 'kocona' . Ale niektóre dziewczyny były.
      i tak będziesz mieć chrzest, jak nie pojdziesz to będziesz kocona. !! xd
    • kindziorek Re: Kocenie... 22.08.09, 18:09
      pamiętam jak ja szłam do pierwszej gimnazjum i wszyscy za nami robili ''kici
      kici'' ze dwa dni a potem im się to znudziło...
      u Ciebie też tak będzie zobaczysz.! wink
      powodzenia.!
    • gossip Re: Kocenie... 24.08.09, 22:03
      e tam zabobon ;p
      nigdy mnie nie skocili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka