domissiaa Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 11:42 mi sie tak akurat nie zdarzyło ale raz baby sie namnie tak w sklepe gapiły masakra wienc wyszłam .....ale to jest okropne one nie powinny tak robic.. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
miley.aga Ekspedientki są okropne! 19.07.09, 11:44 Mi tez sie czasami tak zdarza i łąża za mna najgorzej jest jak jestem sama w sklepie a te wszystkie ekspedientki sie na mnie gapia np: mam tak w House jestem sama w sklepie a ony tam niby gadaja i cały czas spogladaja na mnie jak bym miała cos ukraść!!!! Wcześniej chodziłam na zakupy z mamą teraz też chodze ale żadko najczęsciej z kolezanką i tak sie gapia i cały czas podchodza "czy moge w czymś pomóc" to jest czasami wkurzajace albo jak np chce kupić spodnie i było wywieszone tylko XS i L a ja noszę S przymiezyłam XS też byłą dobra ale zapytałam sie czu jest S a ta takim żałosnym głosem powiedziałą ze nie ma!! Ze jest tylko M która jest na manekinie i ja powiedziałąm grzecznie czy mogłaby mi zdjąć a ta takim wzrokiem na mnie jakby chciała powiedzieć;I jeszcze czego!!" Chyba powinno im zalezeć zeby cos u nich kupić nie 1!! zcasami okropne sa te ekspedientki laski macie racje najgorsze sa w Rossmanie!!!!!Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
demi1112 Re: Ekspedientki są okropne! 19.07.09, 11:49 Mi nie, ale wkurza mnie że jak jestem w jakimś sklepie to ekspedientka się tak na mnie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza Re: Ekspedientki są okropne! 19.07.09, 11:57 Też to zauważyłam i sama byłam nie raz w takiej sytuacji. Czasami to łazi za mną jakbym normlanie cały sklep chciała obrabować .. bez przesady. Nawet do kumpeli nie mozna cos powiedziec w sklepie bo ekspedietka moze usłysześ... mnie tez to denerwuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Ekspedientki są okropne! 19.07.09, 12:13 zgadzam sie!!! u mnie też to sie zdarza w House tylko że u mnie to eskperdientki nic nie robią tylko sie cały czas patrzą i komętują jakie ciuchy wybieram i w jakich rozmiarach kiedyś nawet słyszałam jak mówią że ten rozmiar będzie na mnie za mały wybrałam sobie M a jakieś dwie ekspedientki takim udawanym szeptem ' ty zobacz przecież to na nią nie wejdzie' a tutaj co niespodzianka było na mnie za duże!! wiec spytałam sie grzecznie czy jest mniejszy rozmiar to jedna z nich powiedziała a te nie są na ciebie dobre, powiedziałam że nie są za duże i chciałbym mniejsze a ta powiedziała mi że nie da mi mniejszego rozmariu bo nie chce jej sie szukać!!!!!!! postanowiłam że nie kupie nic i szybko wyszłam:- / Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 11:55 Czasem mi się to zdarza. I to jest bardzo irytujące. Słabe jest też to, kiedy chodzą za mną i chcą mi coś na siłę wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:06 Mi się coś takiego na szczęście nie przydarza ... No nie wiem, może się dziwnie zachowujesz, albo wyglądasz na przestraszoną ?? Bądź na luzie, jak nic złego nie robisz to nie mają prawa się przyczepić A jak nie to im powiedz, że dasz sobie sama radę i żeby spadały Odpowiedz Link Zgłoś
renesmee_ness Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 15:00 miałam jeszcze kiedyś taką sytuacje że pytam się tej babki czy są lakiery jakieś z witaminami to ona mi tam pokazała to ja mówie jej że poproszę ten a ten babsztyl do mnie coś takiego ale wiesz on aż 6 zł kosztuje? wtedy to się wkur..iłam i do niej mówie coś takiego a co ja wyglądam na jakąś wieśniare co nie stać na lakier do paznokci ? a ona tylko tak cicho nie powiedziała i spieprzyła z tamtąd potem miałam z niej polewkę bo potem oglądałam błyszczyki i się zapytałam takiej innej babki ile kosztują a to była jej szefowa i ta ekspedientka od lakieru się wystrachała i do nas podeszła i mówi że to nie tak było i do tej szefowy żeby mnie nie słuchała Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:07 mi też tak sie zdarza i to często ostatnio byłam w sklepie z koleżanką i ona poszła oglądać coś tam, a ja oglądałam birzuterie a ekspedientki i ochroniaż patrzyli sie na mnie jakbym miała coś zaraz ukraść, przymierzyłam sobie bransoletke a ochroniaż zaczoł chodzić blisko mnie zaczeło mnie to wkurzać wiec po prostu wyszłam ze sklepu i nawet przy wychodzeniu patrzyli sie na mnie jakby zaraz miałby mi coś z kieszeni wypaść to jest straszne przecież nie wyglądam na złodziejke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 wpadki na maxa xD MEGA 19.07.09, 13:07 1. Bylam z kuzynka w sklepie z kosmetykami- maly sklepik, i w pewnym momencie odkrecilam na odwrot lakier do paznokci i sie na ziemie wylal- ekspedientka chociaz czuwala kolo nas to sie nie skapla a my szybko wybieglysmy ^^ 2.taka młoda ekspedientka chodzila za mna w sklepie z ciuchami i bizuteria i pyta czu w czyms pomoc, ja mowie ze nie trzeba..., po 2 minutach pyta mnie glos z tylu czy moze w czyms pomoc a ja wpadlam w szal i mowie -no kurde mowilam ze nie trzeba - a patrze w tyl a tu weszla dopiero do sklepu druga expedientka i nie wiedziala ze sie tamta mnie o to pytala. zrobilo mi sie glupio i wybieglam, juz nigdy tam nie wejde xP Odpowiedz Link Zgłoś
fanfastic Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:10 Ehh. mi tez się to nieraz zdarza.. ;/ Raz w new yorkerze ochroniarz po całym sklepie łaził za mna i kumpelą.. ale jak jestem z rodzicami to ani razu sie nie darzyła taka sytuacja.. wgl polska to nienormalny kraj.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
patriss_h_ia Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:11 taaak zdarza mi sie naprawde to jest dziwnee .. w życiu nic nie ukradłam . raz mi zapiszczały te czujniki przez metalowe klamry w kozakach i nic poza tym .. dość dużo rzeczy biore do przymierzalni ale po to żeby przymierzyć a nie coś zakosić . : x rzadko chodze do większych sklepów ;d chyba że z kumpelami albo jak dostane kieszonkowe to biegne po nowy 'nabytek' ale co do tego to sie zgadzam .. ekspedientki powinny troche wyluzować Odpowiedz Link Zgłoś
patriss_h_ia Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:12 ladyy napisał(a): > Nie wiem jak wam ale mi często zdarzają się w sklepie nieprzyjemne sytuacje.:- > ( > Ekspedientki przyglądają się mi a raczej chodzą za mną po całym sklepie i to ni > e dlatego że > chcą mi pomóc w wyborze ubrania czy coś w tym stylu tylko tak jakbym miała coś > ukraść!!!. To jest oburzające. Możecie myśleć że sobie to wymyśliłam ale tak je > st naprawdę! > Pare razy słyszałam jak jedna mówiła do drugiej coś wstylu: idź pilnuj tam alb > o przyglądaj > się tamtej. Po usłyszeniu takich rozmów najczęściej wychodziłam ze sklepów!!! T > o jest > niemiłe i krępujące. > Czy wam też zdarzają się takie sytuacje??? taaak zdarza mi sie uncertainnaprawde to jest dziwnee .. w życiu nic nie ukradłam . raz mi zapiszczały te czujniki przez metalowe klamry w kozakach i nic poza tym .. dość dużo rzeczy biore do przymierzalni ale po to żeby przymierzyć a nie coś zakosić . : x rzadko chodze do większych sklepów ;d chyba że z kumpelami albo jak dostane kieszonkowe to biegne po nowy 'nabytek' ale co do tego to sie zgadzam .. ekspedientki powinny troche wyluzowaćtongue_out Odpowiedz Link Zgłoś
verka456 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:22 tak czasami ekspedientki są po prostu niemiłe, ale nie, że powiedzą coś , ale patrzą się w taki sposób jakbym im coś zrobiła... Odpowiedz Link Zgłoś
powerfulka :/ 19.07.09, 12:29 No to naprawdę strasznie wkurzające .Ja w życiu bym nic nie ukradła. Kiedyś przez przypadek zbiłam słoik.Strasznie się wtedy przestraszyłam ale się nie przyznałam i udawałam,że nie mam z tym nic wspólnego .Tylko kasjerka jakoś dziwnie się na mnie gapiła......chyba wyglądałam na zdenerwowaną... Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 12:33 najgorzej jest w kosmetycznych. gdzie nie staniesz tam obok ciebie znajduje się już ekspedientka. to trochę krępujące, dlatego staram się nie wchodzić do kosmetycznych zbyt często ;d Odpowiedz Link Zgłoś
olusia133 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 02.11.09, 14:32 Gdyby jakaś Pani za mną chodziła krok w krok to bym jej powiedziała : Przepraszam Panią Bardzo dlaczego pani za mną chodzi ? Jeżeli ma Pani życzenie może przeszukać moją torbe . ! Myśli pani że jestem złodziejką . ? Dowidzenia . ! Jak pani może tak traktować niewinnych ludzi . ! Czy coś takiego .. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa10 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 12.11.09, 15:07 znam ten problem;/ dla mnie zwykle są miłe ale wnerwia mnie jak wchodze do sklepu a jestem potwornie niezdecydowana i potrzebuję DUŻO czasu na obejrzenie np. spodni i nie wytrzymałabym jakby ktoś sie tak gapił;/ ja jak ktos sie na mnie gapi to mam na twarzy taki usmiech jakby milutkiej dziewczynki i staram się byc taka miła i mówic szeptem np. do siostry z którą robie zakupy: a może to? poprostu tak miło i wtedy mnie nie podejrzewają Odpowiedz Link Zgłoś
nuna_ Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 12.11.09, 15:25 wiesz ekspedientki uważają, że nastolatki nie mają kasy na ciuchy i dlatego będą coś kraść. Może to i głupie, bo to dla nich też musi być krępująca sytuacja, ale tymbardziej dla klienta. Mają kamery, ochroniarzy i bramki przy wyjściach, raczej nastolatka przy tak nowoczesnej technologi nie wyniesie nic ze sklepu. Ja też tego bardzo nie lubię I często spotykam się z takimi sytuacjami Gdy wchodzę do sklepu wzrok ekspedientek ląduje na mnie myślę, że tak jest z każdym. Ale, gdy jakaś kobieta jest naprawdę namolna to poprostu wychodzę ze sklepu! Odpowiedz Link Zgłoś
mileyandnick nie az tak bardzo 19.07.09, 12:42 Moja ciocia jest wlascicielka sklepu z ubraniami.Pewnego razu chodzilam po centrum handlowym i kupiłam sobie pare bluzek ale nie chciało mi sie z nimi chodzic dlatego poszlam do cioci i ona kazala mi je zostawic kolo kasy. po paru godzinach wrócilam do tego sklepu po swoje rzeczy kiedy zabierałam rzeczy jakas wredna baba zaczeła krzyczec ze kradne wszyscy zaczeli sie na mnie gapic! przybiegł ochroniarz i zagroził ze zadzwoni do moich rodziców. ja zaczełam sie tłumaczyc ze moja ciocia jest tu kierowniczka ale nikt nie chcial mi uwierzyc. pa jakiejs godzinie wrocila moja ciotka i nie wiedziala o co chodzi wytłumaczyla wszystko i ta cala babka była taka zmieszana ze szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1996 tak!:PP 19.07.09, 12:51 ja mam to samo ostatnio byłam w sklepie to taki ochroniarz też za mną chodził!!i tak jak bym miała coś ukraść!1dla mnie bylo to bardzo krepujace( Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia7777777 Re: tak!:PP 19.07.09, 12:57 Ja tam nie mam takich sytuacji, ale na pewno są one strasznie głupie, krępujące i rozpraszające ; / Odpowiedz Link Zgłoś
justa97 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:00 Mi też zdarzały sie takie sytuacje ;/ kiedyś poszłyśmy z koleżanką do sklepu wzięłyśmy koszyk i zaczełyśmy wrzucać różne rzeczy a zaraz jak poszłyśmy za stoisko polazła za nami ekspedientka i nie mam pojecia dlaaczego łaziła za nami krow w krok, to było krepujące ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka17 Re: tak!:PP 20.07.09, 01:06 Ja miałam kiedyś bardzo nieprzyjemną sytuacje w sklepie. Było to jakieś 2 lata temu. Szłam ze szkoły i miałam włożone spodnie, bluzkę oraz tenisówki od w-f w taka torbę jak kiedyś rozdawali w teen'sie z Garfield'em. A więc weszlam do tego sklepu razem z koleżankami by kupić batona. Idę z nim do kasy a tu szefowa sklepu podchodzi do mnie i każe mi wszystko z torby wyciągnąć. Ja wystraszona nie wiedziałm co robic więc posłuchałam. Gdy zobaczyła, że nie miała mnie o co posądzić to bezczelnie mi powiedziała "do widzenia". Byłam wściekła bo jakaś baba chciała mnie posądzić o kradzież. Od tej pory nie wchodzę z żadnymi torbami do skkepów. Odpowiedz Link Zgłoś
patichol5 :/ 19.07.09, 12:58 NIe jestem wyjątkiem - przytrafiło mi sie coś takiego Najgorzej jest w Sephorze dlatego prawie nigdy tam nie chodzę bo ochraniarz jkest tak upierdliwy że ...szkoda gadac A raz w tym samym sklepie weszłam z koleżanką i powiedziała coś w stylu '' jezu, dzieci'' Odpowiedz Link Zgłoś
nesska2009 ; (( 19.07.09, 19:59 Mi sie przytrafiło takie coś ; (( Byłam w sklepie "Butik" i mi sie spodobała bluzka wzięłam ją poszłaam do przebieralni ściągłam moją bluzke i mi sprzedawczyni odkryła tą zasłonke Pełno ludzi w sklepie... Moja mama do niej podeszła i sie zapytała : "Co pani wyprawia" ? A ona odpowiada : "Yyyy.... Nic " Moja mama wzieła tą bluzke odłożyła i wyszła ze sklepu a że są kamery to po kilku dniach wyrzucono tego babsztyla z pracy za podglądanie klietów A tak w ogóle to pozdrawiam i życze żeby się nikomu juz nigdy nie przytrafiło się takie coś jak piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
czystawariatka nananaa. 19.07.09, 13:04 ogólnie nie mam jakichś sytuacji, wkurzają mnie te ekspedientki które nawet kiedy oglądam coś, i wiem co chce kupić, to przylatują i : -mogę w czymś pomóc ? i takie natarczywe spojrzenie. ja mówię grzecznie; nie dziękuję i odchodzę od laski. myślę że trzeba się czuć pewnie i nie rozglądać na boki bo to podejrzane ; d i tyle. nigdy bym czegoś nie ukradła ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
van131 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:04 ladyy napisał(a): > Nie wiem jak wam ale mi często zdarzają się w sklepie nieprzyjemne sytuacje.:- > ( > Ekspedientki przyglądają się mi a raczej chodzą za mną po całym sklepie i to ni > e dlatego że > chcą mi pomóc w wyborze ubrania czy coś w tym stylu tylko tak jakbym miała coś > ukraść!!!. To jest oburzające. Możecie myśleć że sobie to wymyśliłam ale tak je > st naprawdę! > Pare razy słyszałam jak jedna mówiła do drugiej coś wstylu: idź pilnuj tam alb > o przyglądaj > się tamtej. Po usłyszeniu takich rozmów najczęściej wychodziłam ze sklepów!!! T > o jest > niemiłe i krępujące. > Czy wam też zdarzają się takie sytuacje??? Zgadzam sie z tm to jest bardzo denerwujace i zdarzylo mi sie niestety nie raz Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:05 tak ; ( to jest irytujące i dziwne . albo dziwnie się patrzą co ja kupuje -.- każdy ma inny gust, a one patrzą na mnie jak na ufo XD . albo jak chodzę po całym sklepie i wybrzydźam xD . wtedy robią takie dziwne oczy. haha XD . ekspedientki powinny być miłe i pomocne, patrzeć na to w co ja bym się chciała ubrać, a nie to co im się podoba, lub nie, powinny zrobić wszystko żebym nie czuła się osaczona, i nie pytać co chwile " w czym pomóc" jakbym potrzebowała pomocy zama bym zapytała - .- . xoxo . Odpowiedz Link Zgłoś
kacia Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 20.07.09, 20:11 a za mna zawsze łaza w kosmetycznym jak probuje kupic dezodorant to mi zawsze gadaja zebym nie psikala bo to nie sa testerki ( w takim razie jak mam powachac ?!) a jak sie ich pytam gdzie maja testerek to juz nie potrafia powiedziec ! wtf ? xD Odpowiedz Link Zgłoś
van131 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:11 ladyy napisał(a): > Nie wiem jak wam ale mi często zdarzają się w sklepie nieprzyjemne sytuacje.:- > ( > Ekspedientki przyglądają się mi a raczej chodzą za mną po całym sklepie i to ni > e dlatego że > chcą mi pomóc w wyborze ubrania czy coś w tym stylu tylko tak jakbym miała coś > ukraść!!!. To jest oburzające. Możecie myśleć że sobie to wymyśliłam ale tak je > st naprawdę! > Pare razy słyszałam jak jedna mówiła do drugiej coś wstylu: idź pilnuj tam alb > o przyglądaj > się tamtej. Po usłyszeniu takich rozmów najczęściej wychodziłam ze sklepów!!! T > o jest > niemiłe i krępujące. > Czy wam też zdarzają się takie sytuacje??? Zgadzam sie z tym mi sie to przydazylo niestety nie raz I sądze że przez takie ekspedientki sklep traci kupujacych ponieważ mysle że nikt nie lubi gdy podczas zakupów sprzdawca chodzi za nim krok w krok ale cóż i tak niestety bywa Odpowiedz Link Zgłoś
kolorova OMG!!!!!!!!!! 20.07.09, 15:10 1: Kilka dni temu byłam z mamą w sklepie muzycznym, chciałam tam kupić gitatrę, niestety-trafiłyśmy do sklepu gdzie gitar nie było. Facet miał jedynie pianina, keyboady itd. no trudno. Spytałyśmy więc gdzie w Białymstoku można kupić gitarę, a on na to że ma jeszcze inny sklep muzyczny w innej części miasta. Przy okazji chciałyśmy się zapytać w jakiej cenie będzie miał tam ten instrument. 'pRZEMIłY' męszczyzna odpowiedział że gitary u nich kosztują od kilkuset złotych od kilkunastu tysięcy. Bardzo interesuję sie muzyką i zaczęłam próbowac grać na pianinie aż nagle usłyszałąm jak powiedział do mojej mam: ALE WIE PANI, NAJTAńSZYCH NIE MAMY, WIęC MOżE NIEć PANI PROBLEM ZE ZNALEZIENIEM CZEGOś DLA CóRKI!!! Taaa... Natychmiast wyszłyśmy, a w dzrzwiach mama uśmichnęła sie do niego i powiedziała, że przecież stać ją na najdroższą i co on sobie myśli. Wyszłyśmy. Coś do nas mówił ale już (dzięki Bogu) niesłyszałyśmy!!! to było totalnie żałosne. chociaż nie- ON był żałosny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorrrocia Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:13 Ja własnie tak mam w drogeriach, to jest bardzo wkurzajace . chce np; obejrzec blyszczyki a ekspedientki ciagle sie gapią czy ja tego blyszczyku nie zabieram, albo czy sie maluje. boje sie ze oskarza mnie za cos czego nie zrobilam Odpowiedz Link Zgłoś
anula1001 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:13 No mi sie często to zdarza jak np wchodze do h&m to wszyscy sę tak na mnie głupio gapią Odpowiedz Link Zgłoś
aguuusia4 Sklep=upokorzenie? 19.07.09, 13:14 Często chodzę do różnych sklepów. Zazwyczaj do Plazy. Ostatnio jak byłam z mamą w H&M rzadna ekspedientka na nas nie zwróciła uwagi. Za to innym razem, w Hausie, baba cały czas się na nas gapiła. To takie denerwujące!!! Kiedyś jak "musiałam" sobie kupić jeasy i poszłam, też z mamą, do jakiegoś sklepu to pani była taka miła, że aż chciało się kupić te spodnie! A jak jest jakaś upierdliwa baba to wtedy się wszystkiego odechciewa! Ich strata! Powinni takie osoby zwalniać. Przecież one nie nadają się na ekspedientę. Ludzi tylko straszą! Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:19 Sytuacja 1: wchodzę do pizzeri i chcę zamówić frytki. Podchodzę do kasy i mówię : POPROSZĘ 4 zł;D: Sytuacja 2: Wchodzę biorę loda ii wychodze zapominając zpłacić <lol2> Sytuacja 3: JA: poprosze obważanka sprzedawczyni: są z sezamem czy z solą. ja: aha, to oproszę z Makiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nnutka Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 14:20 to nic w porównaniu z powiedzeniem zamiast "Do widzenia"... POZDRAWIAM! w sklepie w którym codziennie kupuję bułki do szkoły.... Odpowiedz Link Zgłoś
taylor.swift Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 20:05 no cóż zdarzają się takie incydenty i to co raz częściej..... ale wiecie co mnie denerwuje jak przychodzi ci taka baba i zaczyna w tym ci do twarzy a to jakaś okropna bluzka jest albo kiedy pyta sie czy pomóc to mówię jej: szukam ciemnych spodni z prostymi kieszeniami, bez żadnych błyskotek i niepotrzebnych cekinów a ta mi daje ze złota nitką na całym materiale i to jeszcze za mały rozmiar ja się ledwo w nie wbiłam a ta mi wmawia że jest świetnie ...... takie sprzedawanie na siłe to coś okropnego po tym jak mama zauważyła moją minę powiedziała tak na odczepkę do tej baby : me sobie poradzimy widze że pani ma klientów damy sobie rade. poszła potem znalazłam czego szukałam przymierzyłam dobrze sie wnich czułam ide do kasy a ta te wybrałaś?! ale to chyba jeszcze nie dla ciebie........ poprostu masakra wyszłam z tam tąd i więcej nie wróciłam Odpowiedz Link Zgłoś
selover. Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:20 ja tez tak miałam parę sytuacji ale opowiem tylko 2 1.raz z koleżanką poszłyśmy do new yorkera i tam ciągle za nami łaził ochroniarz krok w krok,już normalnie miałam ochotę mu przywalić ponieważ jestem wybuchowa i wkońcu spytałam "czy pan coś potrzebuje? że tak za nami chodzi i on se poszedł radze tak mówić bo wtedy się speszą 2.raz poszłam z mamą do sepchory ale byłam wtedy młodsza moja mama wybierała błyszczyk a ja chodziłam po sklepie i podeszła do mnie ekspedientka i zaczęła wrzeszczeć " czyje to dziecko? ij a się popłakałam moja mama podeszła i spytała o co chodzi a ona że ukradłam błyszczyk taka pipa Odpowiedz Link Zgłoś
dripdrop Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:34 Najczęściej tak mam w drogeriach, zwłaszcza w Rossmanie. Ochroniarz wszystkiego się czepia, ale jest taki stary, gruby, wojne przeżył to mu się nie dziwię. Kiedyś miałam taką sytuację w H&M. Kupiłam bluzkę, a koleśka zapomniała mi odpiąć to coś, co się od tego alarm włącza... Nie wiem jak to sie nazywa xd. Przeszłam przez bramkę, zaczęła piszczeć, ale nikt nawet do mnie nie podszedł. Zależy od ludzi. Bo nie wszyscy się czepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
natimiley Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:24 Hmmm.. Mi się raczej tak nie zdarzało. Tak jak inni radzą jeśli ekspedjenki śledzą cię To nie mósisz wchodzić do tego sklepu jest dóżo sklepów z fajnymi ciuchami... Chyba ,że to twój ulubiony !! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks768 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:26 tak podobno tak bo sie wywróciłam teraz za mną chodzą i pilnują dziś im dogadam do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
malinaa12345 Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:27 ojj tak. było tego trochę, ale ja się tam tak strasznie nie przejmuję ja baba w sklepie patrzy się na mnie z byka. to wtedy ja patrzę sie na nią tak samo. a coo! ;DDD członek mojej rodziny ma podwyższony cukier i nie może jeśc wszystkiego.więc wybrałam się do sklepu i oglądałam każde opakowanie ile jest tam cukru, węglowodanów i te pe. nagle patrzę a za mną krok w krok chodzi ochroniarz. dziwnie się na mnie patrzył jakbym coś chciała z tego sklepu zawalic. ale coż. przy kasie pokazałam panu, że nie mam nic w bluzie, spodnia i skarpetach. gośc sie zdziwił i zaczął mnie przepraszac. ja powiedziałam, że nic nie szkodzi, bo co miałam mu powiedziec. kiedy już wyszłam ze sklepu odeszłam kawałek i zaczęłam się śmiac. xDDDD TO BYŁO DOBRE! ;D radze się nie przejmować, tym że ktoś patrzy nam się na dupę. olac to. a skoro maja podejrzenia to niech przeprowadzą Was przez te specjalne bramki lub zawołają ochroniarza.ja sie dowiedzą, że nic ze sobą nie chcecie wynieśc cały personel będzie lał z tej osoby. zobaczycie pozdrówki|! ;** ) Odpowiedz Link Zgłoś
april89 detektyw:D 22.07.09, 22:43 mialam jeszcze jedną akcje w sklepie spożywczym sieci SPAR mieli tam jakiegoś woźnego czy nie wiem coś chyba ala ochroniarz chował się za półkami i podglądał czy nie kradnę i to nie raz sie zdarzyło patologia w tych sklepach. Często się zdarza że są przeterminowane rzeczy w tym sklepie mają czego pilnować przed kradzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
oleska Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:36 No to jest wkurzające, kiedy wszyscy się tobie przyglądają. Któregoś dnia byłam z mamą w sklepie Rossmann, moja mama coś tam patrzyła, a ja poszłam coś innego oglądać, kiedy zauważyłam, że chodzi za mną ochroniarz... dziwnie się czyłam i poszłam do mamy powiedziałam to mamie, mama na to, że wszyscy myślą, że takie jak ja 14 latki najczęśniej kradną, a ta wcale nie jest taka prawda. OD tej sytuacji jak coś oglądam to stoje dalej od produktów, wtedy tak się nie przyglądają. xoxo Ola Odpowiedz Link Zgłoś
penelope Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 15:15 Spotkała mnie to samo. Też w Rossmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksywaa Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 13:42 Tak i to dość często! wychodzę ze sklepu i coś pika są to rzeczy kupione w innych sklepach.Podchodzi ochroniarz i przeszukuje mi torbę ludzie sie na mnie patrzą jak na kretynkę Odpowiedz Link Zgłoś
penelope Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 18:12 Mój tata miał coś takiego w Wiedniu i w Polsce. W Wiedniu się go zapytał czy ukradł i nic się nie stało. A w polsce tood razu przeszukiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
sarusia66a Re: Nieprzyjemne sytuacje w sklepach 19.07.09, 18:55 nie dajcie się wrobić ochroniaż nie ma prawa was przeszukać może to zrobić tylko policja i to przy rodzicach Odpowiedz Link Zgłoś