Dodaj do ulubionych

leworęczna znaczygorsza?

03.08.09, 00:10
Jestem lewreczna czy to znaczy że jestem gorsza?Gdy byłam mniejsza często
byłam odrzucana przez inne dzieci z powodu mojej inności teraz czasem też moi
rówiśnicy mówią ale fajnie jesteś leworęczno a później między sobą cos takiego
nigdy bym nie chcił być leworęczny to bardzo bolicrying A co ja moge na to
poradzić ja tylko pisze lewą ręka prawą też umie ale jest dużo gorzaj powoli
iśtrasznie bazgram i jem np.coś sama łyżką albo samym widelcem sztućce trzymam
dobrze i tak to wszystko robie prawą ręką.

A tak wogóle jestem z tego dumno że jestem leworęczna Napoleon albo Eistain
też byli i wielu innych znakomitych ludzi

A wy jesteście leworęczna jak sobie z tym radzicie?
Obserwuj wątek
    • mar_tus_05 Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 07:34
      u mnie w klasie są chyba ze 3 osoby leworęczne i jakoś nikomu to nie przeszkadza...
      a do której klasy chodzisz? pewnie do podstawówki bo wątpię żeby w gimnazjum i
      liceum komuś to przeszkadzało ;-/
      • dziewczyna09 Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 08:12
        mar_tus_05 napisał(a):

> u mnie w klasie są chyba ze 3 osoby leworęczne i jakoś nikomu to nie przeszkadz
        > a...
        > a do której klasy chodzisz? pewnie do podstawówki bo wątpię żeby w gimnazjum i
        > liceum komuś to przeszkadzało ;-/

Teraz pójde do pierwszej gim. w szóstej wszyscy się już do tego przyzwyczili

ps.W mojej starej klasie oprócz mniie były jeszcze dwie ossoby lewręczne
        • mirage leworęczność 09.08.09, 13:21
          Ja bym była dumna gdybym była leworęczna. To takie nieprzeciętne smile. Mój tata ma fajnie
          bo jest oburęczny. Kiedy byłam mała też posługiwałam się lewą ręką ale potem samo mi
          przeszło na prawą. Więc może też jestem oburęczna? jak narazie czasami staram się
          ćwiczyć lewą rękę. (np. jem nią, uczę się pisać..)
          • buziak_15 Leworęczność :) 09.08.09, 13:34
            Za*ebiście być leworęcznym... osobiście ja bym chciała ;d;d Fajnie masz, że
            jestes (prawie) oburęczna... ;d też bym chciała być tongue_out Ja jestem praworęczna,
            i nie czuję sie przez to ' wielka ' xD bo u mnie w klasie jest chyba z 5 osob
            leworecznych ;d;d smile tongue_out No to buśka kiss
        • waniliowakawa Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 17:28
          Ja osobiście jestem praworęczna,ale mi różnicy nie robi to czy ktos pisze prawa czy lewą ręką brawo A ludziska z twojej klasy może po prostu cię nie lubią i to,że piszesz lewa ręką jest dla nich wymówką.Na twoim miejscu nie przejmowała się uwagami innych tylko robiła swoje smirk
          Pzdr.
          • 007siezglos Ja jestem leworęczna 09.08.09, 23:23
            Jestem leworęczna i to w dodatkujako jedyna w klasie i nikt mi tefo nigdy nie wytykal
            palcami, a jestem juz w liceum. Kiedy byłam mała mama poszla ze mna do lekarza spytac
            sie co zrobic zebym byla prawo reczna bo od razu wszystko chwytalam lewa, doktorka
            powiedziala zeby toi tak zostawic, ze skoro mi lepioej idzie lewa to niech tak bedzie. Czuje
            sie normalnie piszac ta reka, nie uwazam sie tez za ulomna, po prostu dlugopis trzymam w
            innej tece. Jak bytlam mala to mialam tez taki okres ze w kosciele robilam znak krzyza lewa
            reka, ale jakos sama zalapalam ze kazdy robi to druga reka. Nie przejmuj sie tym ze jestes
            lewo reczna, tylko idiota potrafi smiac sie z garbatego ze jest garbaty, w tym przypadku z
            leworecznego ze jest leworeczny. Przecietny oszolom drwiac z kogos robi z siebie jeszcze
            wiekszego blazna niz mozna sie spodziewac, dla mnie wysmiewanie innosc drugiego
            czlowieka swiadczy tylko o glupocie i malym rozumku. A jak beda sie smiac to powiedz im
            ze ich teksty sa zalosne. Zero polotu i finezji. Nic, kompletne dno. Takie osoby maja
            inteligencje poziomu przedszkolaka, A wiec uszy do gory, to nic zlego byc leworecznym. :-
            S
        • magda_127 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 20:56
          ja jestem praworęczna ;p
          ale moja koleżanka jest leworęczna i nikt na to nie zwraca uwagi ! ;**
        • star_96 Re: leworęczna znaczygorsza? 11.08.09, 12:00
          ja jestem praworęczna.
          ale to już nie twoja wina że ty nie jesteś. też znam kilka takich osób i nikomu
          to nie przeszkadza.
          nie wiem co ludziom w tym nie pasuje.
          ty jesteś leworęczna a ktoś inny się śmieję (chodź ja nie widzę powodu) a sam
          może ma jakąś inną wadę, chociaż nie widoczną i się nie przyzna bo się wstydzi.
          Nikt nie jest ideałem ; )
          ps. też teraz pójdę do 1 gim. xDDD
      • konasso Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 10:36
        Moja znajoma jest leworęczna i nikomu to nie przeskadza o ulubiona nauczycielka
        połowy naszej szkoły też jest leworęczna to całkiem normalne
        • olka122 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:55
          ja sama nie jestem leworęczna.... ale czy to jakieś znaczenie??? bo dla mnie
          nie...smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
          • andi. Re: leworęczna znaczygorsza? 17.09.09, 11:03
            Ja też jestem leworęczna. I to raczej osobą z mojego otoczenie różnicy nie robi , mnie także nie. smile
      • hot1 no i co .... 09.08.09, 12:46
        co z tego ze jesteś leworęczna ? to , to samo jak praworęczna . ;]
        inni mówią ze nie chcieliby być leworęcznymi bo są prawo... i są już do tego
        przyzwyczajeni dlatego tak mówią .
        nie przejmuj się tym : )
        LEWORĘCZNA NIE ZNACZY GORSZA : )

pozdrawiam smile
      • muffin_oo Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 13:34
        ja tez jestem leworeczna i u mnie w klasie jest 5 osób leworecznych i nikomu to nie
        przeszkadzasmile
      • olka510 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 14:01
        Nieprawda, ja też jestem leworęczna i się z tego cieszę. Jestem oryginalna i
        O. Kiedyś jak byłam mała rodzice chcieli mnie przestawić na prawą rękę. Ale
        sie im nie udało bo ja nie chciałam xD U mnie w klasie jest chyba z 6 osób
        leworęcznych shock Słyszałam że leworęczni mają lewą półkule bardziej rozwiniętą
        i bardzo pięknie rysują. W moim przypadku wszyscy mówią że ładnie rysuje xD
      • andell Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:20
        Em.... dziwne że ktoś ci dokuczał z tego powodu u mnie w klasie jest jedna osoba
        leworęczna i nikt jej nie dokucza ;] Bo niby z jakiego powodu ??
        Hehe ja jestem praworęczna , a sztućce trzymam odwrotnie xD wink
      • angelina5 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:46
        mar_tus_05 napisał(a):

> u mnie w klasie są chyba ze 3 osoby leworęczne i jakoś nikomu to nie przeszkadz
        > a...
        > a do której klasy chodzisz? pewnie do podstawówki bo wątpię żeby w gimnazjum i
        > liceum komuś to przeszkadzało ;-/
        Ale masz problemyuncertain Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy ktoś jest praworęczny, czy
        leworęczny
      • avril1028 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 18:57
        leworeczymym wcale nie jest byc żle to normalne jak praworęczny choc jestemcrying
        prawo u nas taki nauczyciel pisze lewa noi nic ale trudno go rozczytać
        kisskisskisskisstongue_outpiwopiwoserceserce
      • sophie_annabet eeee? 20.09.09, 19:43
        a czy ten kto ma niebieskie oczy, podczas kiedy reszta ma brązowe jest gorszy?
        (;
    • aleks768 Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 08:49
      ja jestem leworęczna i mi z tym fajnie. Można się przyzwyczaić wink
      Tylko trzeba rzeczy lewą ręką robić i się wyrusza smile
      A gdybyś chciała być praworęczna próbuj pisać prawą ręką wink
      A tak. Gorszy z nas nikt nie jest. prawie. Najgorsi: niewolnica, i inne pustaki
      jej typu
    • jane_ Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 10:07
      nie rozumiem naśmiewania się z leworęczności. i owszem, słyszałam o takim czymś, ale nigdy ja, ani nikt z mojego otoczenia nie robił przykrości wielu osobom leworęcznym, z jakimi mieliśmy styczność.
      • sysiek4444 Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 10:24
        Ja jestem reworęczna !
        I też de teraz do 1 gimnazjum smile piwo xd
        Z jednej strony jest mi przykro że prawe wszyscy a tak wlasciwie to wiekzosc os. z mojej
        klasy pisze pawą a ja lewą sad
        U mnie w klasie jest 5 osób ze mną które są lewąrecznymi...
        Mama mi zawsze mówi że mam bardzo ładne pismo chociasz pisze lewą ręką nie kturzy
        piszą prawą i piszą brzydziej suspicious
        Bo jak sie jest leworęcznym i sie pisze lewą ręką xd to sie zasłania i źle jest troche pisac !
        Czsami prubuje pisac prawą ale jeszcze za bardzo mi to nie wychodzi uncertain hehe....
        Więc moim zdaniem leworęcznosc to nic takiego poprostu pisze sie inną reką ...
        Inni nie mają rąk i muszą pisać nogami albo ustami indifferent shock
        I u mnie w klaie nikt sie nienasmiewa z takich osób leworęcznych ! Poprostu czasem mi sie
        dziwią że mam takie ładne pismo a pisze lewą ręką wink kiss
    • m.i.l.e.y Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 10:22
      `Ale masz problemy.. pf. Cytuje; rówiśnicy mówią ale fajnie jesteś leworęczno a później
      między sobą cos takiego nigdy bym nie chcił być leworęczny to bardzo boli. Boże co z
      tego że sobie gadają?! Jak nie chcą to nie. Nierozumiem jak może cię to "boleć"... confused
      • blood_ . 03.08.09, 10:56
        u mnie w klasie jest jedna leworeczna dziewczyna i nikt nie robi z tego
        problemu. Przeciez to normalne. Tak jak jedni nosza okulary a drudzy nie...
        Nie ma sie czym przejmowac smile
        • independent_ Re: . 03.08.09, 11:10
          Mi to tam obojętne kto jaką ręką pisze. Ja umiem pisać obydwiema. ;x
          • ox Re: . 03.08.09, 11:27
            to stara śpiewka że lewusy to lewusy !!!!
            ja też jestem leworęczna i nikomu to nie przeszkadza.
            nie wiem czemu tak reagują u ciebie ....
            to nie jest jakaś inność....
            ludzie mają gorsze problemy
            nie jesteś jedynym lewręcznym człowiekiem,
            sama powiedziałaś ze tyle wybitnych ludzi nimi było
            powiedz to swoim znajomym big_grin
            to czy ktoś jest prawo czy lewo ręczny nie ma znaczenia
            powiedz im po prostu że są staroświeccy bo dawniej było to ważne a teraz w
            XXIw. to nie gra roli.tongue_out
            • ashley. Re: . 03.08.09, 14:02
              yy...szczerze to troche smieszne co napisalas..nie wiem ,czy piszesz tak aby zrobić z siebie biedną dziewczynkę ,czy nie wiem..bo wgl. to jest smieszne ,aby miec taki powod do smutków ,ze jestes leworęczna..
              os. leworeczne sa zazwyczaj bardziej tworcze i kreatywne ,bo uzywają czesciej prawej polkuli mozgowej . Miej ich w dupie....tzn. tych ktorzy sie smieją.. ,ja nie widze w tym nic ,a nic ,z czego mozna dokuczac innym ;' /
              w klasie mam 3 os. leworeczne...i lazdy ma w dupie ,jaką reka piszą ..; /
    • dziewczyna09 Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 20:31
      Wiecie ja mieszkam na wsi i kiedyś było tak że jak ktoś był leworęczny to był
      opętony itp. Teraz już tak nie jest ale jeszcze przez te babcie i kilka
      rąbniętych koleżanek jesteśmy "wytykane".
      ps.Dlam mnie to nie żaden wstyd
      • fuck.you Re: leworęczna znaczygorsza? 03.08.09, 22:35
        leworęczna znaczy bardziej kreatywna big_grin
    • taylor.swift Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 09:24
      wiesz że ludziom leworęcznym lepiej pracuje praw półkula mózgu przez co możęsz
      więcej się nauczyć !! ja nie jestem leworęczna ale moja koleżanka jest znaczy
      ona w zeszycie tylko pisze a na tablicy daje prawą dziwne
    • pariska65 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 11:16
      Nie jestem leworęczna ale uważam że jak ktoś jest leworęczny to wcale nie
      oznacza że jest gorszy...smile
    • yourbadream Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 13:36
      Leworęczna nie znaczy gorsza, a "ma przekichane". Nie chodzi mi o tępych
      rówieśników, którzy wyśmiewają się z jakiś durnych powodów.
      Po prostu wszystko jest robione dla praworęcznych osób np. nożyczki. A jak
      piszesz lewą to zasłaniasz sobie światło i mniej widać. Był o tym program na
      Discovery.

Ja mam w klasie 2 osoby leworęczne i nikt się nie czepia.
      • candy.e Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 13:41
        haha. ;D
        u nas nie ma czegoś takiego.
        jestem leworęczna i nie mam "przekichanego" wink
        jakby ktoś zwracal na to uwage..;>
        lol.;p
        • heppy.girl Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:36
          ja też jestem leworęczna !
          u mnie to nic z tego ;ddd
          poprostu pisze lewą reką , jem , piję !!!
          big_grin
          • cocomaroko Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:41
            w życiuuu, ja też jestem leworęczna i mi nikt przez to nie dokuczał . : D
          • sophie_ leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:42
            u mnie też nie ma czegoś takiego.
            nikt się nie czepia, że ktoś jest leworęczny.
    • kwiatek5 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:41
      Ja też pisze lewą ręką inni mówią ze mam się fajnie bo się odróżniam od klasy (( ;
      to nic złego wręcz to normalne.wink
      • mileyanddemi Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:43
        ja pisze prawa, moj kolega pisze lewa i tak bazgra ze nic nie mozna odczyac.... ;->
        • cocomaroko Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:46
          a ja jestem leworęczna i piszę najładniej w klasie . : DD
    • ketrin Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 16:48
      ja jestem praworęczna, u mnie mało osób pisze prawa reka, rzadko sie zdarza, ale
      jak juz to nikt nikogo z tego powodu nie oczernia ani nic . nawet to fajne byc
      takim oryginalnym ; D
    • mychaxd3 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 17:33
      Jestem leworęczna.. i dobrze mi z tym .. nie przejmuje się.. Richie Stringini też jest
      leworęczny ;p tongue_out
    • ladyy Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 17:45
      wcale nie jesteś gorsza!
      jak ktoś jest leworęczny to znaczy że jest wyjątkowy
      • oolluussiiaa96 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 21:59
        ja jestem praworeczna ale leworeczny jest np. moj brat cioteczny

i napewno nie jestes gorsza
    • bella96 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 22:09
      To nie znaczy ,że jesteś gorsza, tylko to , że jesteś wyjątkowa i, że wyróżniasz
      się.
      To pozytywna cecha! Nie możesz tego zmienić, bądź z tego dumna! brawo
    • dziewczyna09 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 22:41
      Ja jestem z tego dumna!Tylko chciałam się was zapytać co sądzicie o takich
      osobachsmile

Chyba trace wiare w siebie przez moje
      tzw"koleżaneczki"scianascianascianascianascianascianascianascianasciana
      • demi1112 Re: leworęczna znaczygorsza? 04.08.09, 22:56
        A co ma piernik do wiatraka?
    • demi Re: leworęczna znaczygorsza? 05.08.09, 00:03
      ja akurat jestem praworęczna .. ale moja cioteczna siostra jest lewo.. dla mnie
      to żaden problem i nawet tego nie zauważam
      nie przejmuj się *;
      • nygus_95 Re: leworęczna znaczygorsza? 05.08.09, 15:05
        też jestem leworęczna, i jestem z tego dumna. no, w końcu mam lepiej rozwiniętą
        prawą półkulę mózgu, hahaha. no i należę do tych 8-15% ludzkości ;p.
        leworęczność fajna jest!
        • estrellita Re: leworęczna znaczygorsza? 05.08.09, 15:23
          Ja uwielbiam być leworęczną! Kocham toserceserceserce Czuję się wyjątkowo, choc
          wiem, że to już taka rzadkosć nie jest.smile Uważam, że z tym naśmiewaniem sie z
          leworęcznych to troche przesada, tylko ktos kto nie ma mózgu mówi takie głupotybig_grin
    • agaciaa Re: leworęczna znaczygorsza? 06.08.09, 01:22
      Oj. Nie przesadzajmy. Sama jestem radosnym mańkutem i w żaden sposób mi to nie przeszkadza. Nigdy też nie zdarzyło się, żeby ktokolwiek się z tego wyśmiewał. Czasami tylko pojawia się pytanie 'Jak ty możesz pisać lewą ręką.' Odpowiedź jest krótka, zwięzła i na temat 'Ja za to nie mogę zrozumieć, jak ty radzisz sobie prawą.' Tyle. Poza tym, to czy mieszka się na wsi czy w mieście nie ma żadnego znaczenia. Po prostu trafiłaś na podłych ludzi, którzy nie potrafią się pogodzić z tym, że się wyróżniasz. Wszak, jest nas zdecydowanie mniej od praworęcznych smile. Ponadto leworęczni są często uzdolnieni plastycznie czy muzycznie, również matematycznie. Sama podałaś świetne przykłady, a ja pozwolę sobie je uzupełnić. Do naszego grona należą również Leonardo da Vinci, Michał Anioł Buonarroti, Ludwik van Beethoven, Pablo Picasso, Aleksander Wielki, Juliusz Cezar, Krzysztof Penderecki, Andrzej Wajda, Charlie Chaplin, Sting, Robert de Niro, Bill Clinton, Marilyn Monroe czy Joanna d'Arc. Wielkie osobistości. A to i tak nie wszyscy leworęczni artyści. Tak więc, jeśli ktoś będzie na tyle pewny siebie, aby Cię prześladować, to podaj mu kilka tych nazwisk smile. Z pewnością mina mu zrzednie.
      • martka27 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:43
        agaciaa w moje klasie sie mnie wlasnie tak pytaja jak moge pisac lewa reka ja mowie ze
        normalnie :p
    • jill_96 Re: leworęczna znaczygorsza? 08.08.09, 16:26
      Ja jestem praworęczna , a nawet chciałabym być leworęczna. Kiedyś jedna
      nauczycielka w mojej szkole powiedziała, że leworęczni są inteligentni . ;]
      • demi1112 Re: leworęczna znaczygorsza? 08.08.09, 16:38
        Wierzycie w to że leworęczni są mądrzejsi od praworęcznych??? Nie żebym miała
        coś o leworęcznych. Mam koleżankę w klasie która jest leworęczna i taka
        inteligentna to znowu nie jest. To zależy od mózgu i jak komuś się chce to się
        dobrze uczy. Ja akurat jestem praworęczna i uczę się dobrze. To że ktoś jest
        leworęczny nie znaczy że jest gorszy lub inny, więc nie przejmuj się. smile Tak
        jak wcześniej powiedziałam, co ma piernik do wiatraka. No bo co ma leworęczność
        to bycia gorszym. Przynajmniej ja tak uważam.
        • billabong Re: leworęczna znaczygorsza? 08.08.09, 16:47
          Bzdura ! Dziewczyno ,nie przejmuj się tymi starymi poglądami i wypowiedziami kolegów.Nie widzę żadnej różnicy ani powodu ,dla którego mogli by Tobie tak mówić.Weź się w garść i nie przejmuj się tym.

Co do wypowiedzi wyżej:
          demi1112: interesuję się anatomią i wyczytałam ,że to jest udowodnione tym ,że leworęczni są bardziej kreatywni.Nie oznacza to ,że mądrzejsi ,ale mają lepszą zajawkę do rysowania,komponowania,tworzenia itp. smile
          • demi1112 Re: leworęczna znaczygorsza? 08.08.09, 22:12
            No właśnie mam koleżankę w klasie która jest leworęczna i nie wydaje mi się żeby
            miała talent artystyczny. Ale nie wiem, wiem że jeżeli ktoś jest leworęczny nie
            oznacza że jest gorszy.
            • martka27 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:39
              Ja jestem leworęczna i wszystko robie lewa reka jem pisze np wycinam cos nozyczkami ale
              nikt mnie nigdy z tego powodu nie odtracal w mojej tylko dwie osoby sa lewareczne ja i
              taki jeden kolega i mi to nie przeszkadza nawet nie zwracam na to uwagi smile
    • gosia780 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:38
      Ja piszę i takie wszystkie inne rzeczy robię prawą ręką tylko ja kopię piłkę lewą nogą i nikt na szczęście się ze mnie nie śmieje smile

Czy ktoś też kopie lewą nogą ?
      • klakierzyca Re: leworęczna znaczy gorsza? 09.08.09, 12:41
        Nie rozumiem co może być złego w kimś kto pisze lewą ręką. A tak w ogóle co innych to obchodzi? To, że komuś lepiej pisać lewą ręką to jego sprawa. Radzę nie zwracać uwagi na takich ludzi, którzy uwarzają, że leworęczność to coś złego uncertain Chyba nie mają już co robić... -.-
      • klakierzyca Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:43
        Ha! Ja piszę prawą ręką, a jestem lewonożna! Uhaha! xDD i nikt nie bierze tego pod uwagę. <na szczęście> tongue_out
    • zuaona Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:42
      ja jestem i lewo i prawo ręczna. ; d tylko lewą gorzej pisze, bardziej niewyraźnie.
    • mandy65 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:43
      Ja ogólnie lewą ręką nie pisze ale większość innych rzeczy robie wlasnie lewą ręką .
      • martka27 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:45
        A jesli chodzi oto ze lewo reczni sa madrzesi to bzdura chociaz ja jestem bardziej
        kreatywna od moich kolezanek z klasy
      • fanka96 Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:52
        ja jestem leworęczna po wypadku gdy bylam mała bo prawa odmówila posuszeństwa
        i ...nie działa ale po10 latach jest lepiej i nie czuje się gorsza nie potrzebuje niczyjej pomocy
        bo uważam że jestem taki samo sprawna jak inni tylko
        że z małym utrudnieniem
    • olcia12 Nie przejmuj sie ... 09.08.09, 12:49
      Słuchaj jeśli jesteś lewoęczna (ja też jestem leworęczna )kiss to nie znaczy że masz być
      gorsza smile<br />
      Posłuchaj jeśli ludzie zobaczą że jesteś leworęczna i będą sie z ciebie naśmiewać no się
      tym nie przejmuj i powiedz tak:
      Być leworęczną to byś w swoim rodzaju :smile
      najlepiej żebyć była sobą ...<br />
      Buzakikisskisskiss
    • hope_r Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 12:54
      A co to ma do tego że jesteśmy niby gorsi?? wink) Również jestem leworęczna, ale
      nigdy nie spotkałam się z taką krytyką!
      a wiesz co się mówi się o nas iże leworęczni są mądrzejsi'
    • marik Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 13:00
      Witaj! Ja także jestem leworęczna i troche Cie rozumiem. Kiedy byłam w 3 klasie
      SP(obecnie idę do 2g) chłopaki z mojej klasy się ze mnie naśmiewali, wtedy było
      mi przykro. Teraz kiedy ktoś ma jakieś uwagi do tego jak pisze i którą ręką to
      robie po prostu go nie słucham. W tym roku przed zakończeniem roku szkolnego w
      mojej szkole byłam u naszej pani Bibliotekarki i Ona powiedziała mi, że kiedyś
      pisała lewą ręką tylko, że leworęczni w tamtych czasach musieli już od małego
      być uczeni pisania ręką prawą... bo mańkuctwo było karalne czy coś takiego. Więc
      ciesz się że teraz tak nie jest. Ja się ciesze bo w życiu nie nauczyłabym się
      pisać prawą ręką. Pozdrawiam Serdecznie kiss
    • chocolatediet Re: leworęczna znaczygorsza? 09.08.09, 13:01
      Nigdy na to nie zwracam uwagismile Mój brat jest leworęczny i jakoś mu to nigdy w zyciu nie
      przezkadzało...smile
      • sweet_selenka_ Wcale nie!!! 09.08.09, 13:07
        Ja nie jestem lewo ręczna.Ale lewo ręczni wcale nie są gorsiwinkPrzeciesz Ashley Tisdale
        (sharpey) w HSM też jest lewo ręczna i zrobiła wielką karierebig_grinI wcale jej to nie utrudniało
        w filmach w których grała,więc nie martw siępiwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka