blondbrunetka 13.08.09, 21:28 no więc . co wolicie Harry'ego Potter'a czy Zmierzch . ? ja lubie i to i to , nie umiem wybrać... A Wy .? PS. jeśli taki wątek już był to sorka . szukałam ale nie znalazłam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampirekxd Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:35 Książki czy filmy?? Bo to zasadnicza różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
blondbrunetka Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:38 wampirekxd napisał(a): > Książki czy filmy?? Bo to zasadnicza różnica... Raczej chodzi o filmy , ale też o historie i pomysł na film . Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:35 Ja też lubię Harrego , ale bardziej Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:41 Zdecydowanie Harry Potter. Zmierzch jest mi obojętny. Przynajmniej film. Książki lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:42 Bezkonkurencyjnie... *werble* xd Harry Potter! Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 13:55 Na mnie szczerze mówiąc żaden inny film z serii o Harrym nie zrobił takiego wrażenia jak Więzień Azkabanu ;P Zmierzch film jest mi obojętny..Podobał mi się, ale żadna rewelacja, nie ryczałam oglądając go, a gdy czytałam książki TAK!!! więc wybrać nie potrafię Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 13:57 a tak wgl to uważam, że Harry Potter jest fantastyczny, Zmierzch rewelacyjny, ale każdy o czym innym więc nigdy ich nie porównuję Odpowiedz Link Zgłoś
danonek Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.10.09, 06:42 lubię to i to . chociaż bardziej Zmierzch . przeczytałam już wszystkie części i mnie bardziej interesuje . chociaż HP tez jest świetny , też czytałam wszystkie części , a filmy super zrobione , i aktorzy świetnie grają . lubię to i to , ale bardziej mi się wydaję , że zmierzch . Odpowiedz Link Zgłoś
milka_cyruska13 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 22:27 zmierzch.! ale harrego też lubię... <3 oglądałam wszystkie częściochy >! Odpowiedz Link Zgłoś
loczek17 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 22.10.09, 17:07 oczywiście że "Zmierzch"! Odpowiedz Link Zgłoś
vanka_vanessy ..:) 30.08.09, 20:30 ja zdecydowanie wolę Harry'ego według mnie zmierzch jest żałosny, ale to moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
wampirekxd Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 21:51 Hmmm... Filmy bardzo się od siebie różnią. Właściwie to są różne gatunki. HP jest filmem przygodowym, trochę horrorem, fanatstyka itd. a "Zmierzch" to romans/thiller oraz opowieść o dojrzewaniu (przynajmniej ja tak to odbieram). Wszystkie filmy zostały nakręcone na podstawie książek, moich ulubionych książek, odnoszących wielkie sukcesy. Podsuowując: nie jestem w stanie wybrać lepszego. Każdy jest moim ulubionym filmem, ale z innego rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
aleeex_ Re: Harry Potter czy Zmierzch? 18.11.09, 15:46 hmm . moim zdaniem Zmierzch jest lepszy. Harry Potter nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia jak Zmierzch . dla mnie ta magia w tym filmie sprawie że jest on bardziej fantastyczny . wiem wiem ktoś może powiedzieć Zmierzch ma wampiry i wilkołaki . ale magia dla mnie jest bliższa fantastyce xd Dzięki Zmierzchu odważyłam się sięgnąć po książki i byłam zadowolona, to mało powiedziane . ale oprócz sagi Zmierzch przeczytałam Intruza i chyba tak zostanie bo nic więcej mnie pewnie nie zadowoli tak jak Zmierzch . xd HP książka jakoś do mnie nie przemawia i wątpię żebym kiedyś ją przeczytała . ;] Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 13.08.09, 22:13 film chyba Harry Potter, a książka zdecydowanie Zmierzch! Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 09:50 Wg mnie Harry i Zmierzch {i książki i filmy} są super. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re. 14.08.09, 10:07 Ja nie wiem, co tu porównywać. To są dwie różne książki, o czym innym. Inny autor, inna treść. ale jak już piszę, to napiszę, którą bardziej lubię. Zmierzch, oczywiście. Może dlatego że Harrego dawno już nie czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. Re: Re. 14.08.09, 10:25 Ja nie lubię niczego xd No może bardziej Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
lockedo Zmierzch czy Harry Potter? - Ostateczny Wybó 22.10.09, 17:09 Ja osobiście nie czytałem Zmierzchu, ani nie oglądałem filmu.Więc wybieram HP, ponieważ nie ciekawią mnie książki o wapirach i do tego wplecione w to miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
rosaline14 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 10:32 ja uwielbiam to i to , chociaż to dwa zupełnie inne filmy . nie da się wybrać . '# Odpowiedz Link Zgłoś
alex... Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 10:48 Ja też uwielbiam to i to ale chyba bardziej Zmierzch ;D Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 10:49 O matko zdecydowanie Harry Potter! chociaż zmierzch też jest fajny ale HP bije go na głowe Odpowiedz Link Zgłoś
letli Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 11:25 Ja raczej HP Zmierzch jest spoko ale jakos sie robi nudny ;// Harrego jest juz 7 czesci a Zmierzchu 1 i mozna sie znudzic ogladajac jedna ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
kostka Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 12:08 Lubię film Zmierzch ale bardziej mi sie podoba HP Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 12:14 Harry Potter jest 100 razy lepszy niż Zmierzch. Odpowiedz Link Zgłoś
xis No to fani "Zmierzchu" mnie teraz zjedzą... 14.08.09, 13:52 Wolę "Harry'ego Pottera" i jako książkę i jako film... Dzięki "Harry'emu..." zaczęłam w ogóle czytać książki. Pewnego dnia dziadek kupił mi trzecią część (nie wiedział która to ), a ja przeczytałam jeden rozdział i mi się nie spodobał. Książka stała na półce przez długi czas, ale pewnego dnia, gdy miałam dziewięć lat, nudziło mi się, więc wzięłam ją i zaczęłam czytać... I pokochałam tą książkę. Wcześniej chyba byłam po prostu za młoda "Harry..." na zawsze pozostanie moją ulubioną serią książkową i choćby wyszło tysiąc zmierzchopodobnych tworów to i tak tego nie zmieni. "Zmierzch" lubię, nie mogę powiedzieć, że nie, ale nie jest to seria bez wad (oczywiście nie mówię, że "Harry..." wad nie ma, bo wiadomo, że wszystko ma jakieś wady, ale nie rzucają się w oczy i w tej chwili, chociaż wysilam swój mózg, nie mogę sobie żadnej przypomnieć). Wszystkie części "Zmierzchu" są strasznie wciągające - gdy dorwałam tą książkę w swoje łapki to wręcz nie mogłam jej wypuścić. Ale... gdyby zajrzeć głębiej, do "wnętrza" "Zmierzchu" to już nie prezentuje się tak ciekawie. Przemilczę już to, że wampiry w tej serii nie mają żadnego związku z prawdziwymi wampirami, oprócz tego, że są blade i lubią krew. Chodzi o fakt, że tak naprawdę "Zmierzch" jest... denny. Niby horror, a tak naprawdę kiczowata historyjka o miłości. W realnym świecie takie uczucie nie istnieje. Bella jest naprawdę głupią dziewczyną - gdybym była na jej miejscu to po tym, jak Edward z nią zerwał dałabym sobie spokój i zapomniała o nim. No dobra, może bym nie zapomniała, bo chyba nie da się tak po prostu zapomnieć, ale dałabym sobie z nim spokój. Zostawił, więc mam go w dupie, koniec. Sam Edward mnie strasznie irytuje, chyba najgłupsza postać w serii... Uwaga, czekam na protesty, ale takie jest moje zdanie. Jest za idealny i właśnie przez to jest... całkowicie nieidealny. Bo nikt, ani człowiek, ani wampir nie jest bez wad, a on co? Silny, przystojny, inteligentny... Za dużo tego. No i jeszcze wkurzyło mnie, gdy zabronił Belli spotykać się z Jacobem. Zabraniać to sobie może swojej dupie, a nie dziewczynie. Przejdźmy do filmów i tutaj tylo tak krótko: jeżeli chodzi o "Harry'ego..." to pierwsze dwie części były nieco nijakie, ale reszta to naprawdę kawał dobrej roboty, chociaż wkurza mnie, że tak dużo z książki powycinali... Ale z drugiej strony czy dało się inaczej, skoro książka jest taka długa? Natomiast "Zmierzch" to dla mnie zwykły, niczym niewyróżniający się film. Gdyby nie zmierzchomania to pewnie moja przygoda z nim byłaby taka: pewnego dnia w telewizji leci "Zmierzch", oglądam a potem zapominam... I jeszcze na koniec słówko o Waszej kochanej gwieździe, Robercie Pattinsonie... współczuję mu. Kiedyś go lubiłam, Cedrika w "Harrym Potterze i Czarze Ognia" zagrał świetnie, idealnie pasował do tej roli, ALE... po "Zmierzchu" mój stosunek do tego aktora się zmienił. Rzygam na widok tysiąca słitaśnych fotek. Nie mam nic do niego, tylko do jego obsesyjnych fanek... Jak napisałam na początku: współczuję mu. Współczuję, że ma takie pseudofanki, zrażające ludzi do jego osoby. Pewnie nikt tego nie przeczyta. Dziwię się, że tak dużo napisałam. No cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
green_freak Re: No to fani "Zmierzchu" mnie teraz zjedzą... 14.08.09, 13:57 Harry Potter ! I jeszcze raz Harry Potter ! Odpowiedz Link Zgłoś
miley347 Re: No to fani "Zmierzchu" mnie teraz zjedzą... 14.08.09, 19:36 hahaha xis faktycznie się rozpisałaś nie chiało mi się czytać uśmiałam się jak przeczytałam ostatnie zdanie xD Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: No to fani "Zmierzchu" mnie teraz zjedzą... 14.08.09, 20:17 Lubię Zmierzch, i szanuję Twoje zdanie. Każdy ma własne. Ja na samym początku uważałam że Zmierzch jest fe, bo każdy sraczki dostaje jak się o nim wspomni. Postanowiłam kupić książki i przekonać się czy jest warta tego szumu. Wg mnie - jest. Bo taka nietypowa. I oczywiście, masz rację - Bella jest głupia. Ja bym zrobiła to samo co ty na jej miejscu. Co więcej - zwiałabym stamtąd. Edward mnie też momentami denerwuje. I znowu masz rację - jego postać jej przesadzona. Czytając nie mogłam wyobrazić sobie tego ideału. Co do Harry'ego. Pierwszą część wygrałam w konkursie Coca Coli [szpan na dzielni XD] w 2001. Miałam wtedy lat 6 i całość przeczytała mi mama, do snu. Wielką fanką tej serii nie jestem, ale na każdej części w kinie byłam, choć książek nie czytałam [czytałam tylko 1, 2, 3 oraz ostatnią]. Co do filmu - moim zdaniem jest super. Z każdą częścią coraz lepiej zrobiony, aktorzy też lepiej wyglądają. amen. i jeszcze jedno; przeczytałam twój post. cały. rządzę. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
palala Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 15:56 jeżeli chodzi o książki to zmierzch a jak o film to harry potter Odpowiedz Link Zgłoś
annalovato Re: Harry Potter czy Zmierzch? 14.08.09, 19:56 książki to chyba bardziej zmierzch, ale jeżel chodzi o filmy to trudno orzec, bo hp było 6 czesci a zmierzchu 1 Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone Re: Harry Potter czy Zmierzch? 15.08.09, 17:08 Oczywiście że Harry Potter ( i książka i fim )!!!! Zmierzch niedaweno jeszcez bardzo lubliam ale szybko mi sie znudzil. a i jeszcze jedno xis: przeczytałam twoja wypowiedz i zgadzam się z toba Odpowiedz Link Zgłoś
marta123_opole Re: Harry Potter czy Zmierzch? 15.08.09, 23:05 Lubię to i to ale bardziej Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
inna. Re: Harry Potter czy Zmierzch? 16.08.09, 13:16 Hp ,a dlaczego napisałam w innym wątku ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Harry Potter czy Zmierzch? 16.08.09, 22:49 Boshe .! Tylko Harry Potter .! Odpowiedz Link Zgłoś
paurii Re: Harry Potter czy Zmierzch? 16.08.09, 23:00 Harry zią w 100%. Zmierzch to moim zdaniem jeden-wielki-pozerski-pseudowampiryczny- ciemnomasowaty-SHIT! niuff. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_love. Re: Harry Potter czy Zmierzch? 17.08.09, 15:01 Harry! zmierzch to przelukrowany muł, poza tym meyer ma okropny styl pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 17.08.09, 16:26 Harry.Po pierwsze jest więcej akcji,ciekawa treść i w ogóle lepsze ;P A zmierzch może być ale to już jest oklepane... ;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
12kolos12 Re: Harry Potter czy Zmierzch? 17.08.09, 18:52 Nie rozumiem. Dla mnie ten cały Zmierzch to, to jest najgorsza produkcja wszechczasów. Zdecydowanie wolę Harry'ego Potter'a i również dlatego, że uwielbiam Harry'ego! Odpowiedz Link Zgłoś
nikknicky Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.08.09, 20:50 Harry Potter !!! nic nie pobije harry'ego Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.08.09, 21:10 chyba hp ale wkurza mnie że porównuje się hp do zmierzchu bo harry jest dłużej a zmierzch powstał pare lat temu a już się wydaje niewiadomo co Odpowiedz Link Zgłoś
cherry_vampire Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.08.09, 22:52 ja wolę Zmierzch, harrego oglądałam jak byłam mała Odpowiedz Link Zgłoś
little Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.08.09, 23:08 Co to w ogóle za porwónanie? -_- I Zmierzch i Harry Potter jest zupełnie o czymś innym, więc moim zdaniem porównywanie tych dwóch książek jest bez sensu... Ale ok... Nie czytałam HP, więc wolę Zmierzch. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
an3ciaa Re: Harry Potter czy Zmierzch? 28.08.09, 23:13 zmierzch jest bardziej KR3JZOLSKI!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
skrzacina Re: Harry Potter czy Zmierzch? 29.08.09, 09:02 przez wypowiedź koleżanki powyżej wybieram HP . ;d. Zresztą wydaje mi się że HP jest napisany przez bardziej profesjonalną pisarkę. ;] . a pozatym HP jest popularniejszy już od paru lat. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Harry Potter czy Zmierzch? 29.08.09, 09:59 HP, mój faworyt od początku. przeczytałam tę ksiażkę dobre kilkadziesiąt razy. każdą część, oczywiście. i nadal mi się nie znudziła, a to jest coś. Odpowiedz Link Zgłoś
raiinbow Re: Harry Potter czy Zmierzch? 29.08.09, 16:15 Chodź lubię zmierzch, Zdecydowanie Harry ; ] I zdecydowanie J. K. Rowling ;] ; *** Odpowiedz Link Zgłoś
madlen11 Harry Potter czy Zmierzch 29.08.09, 16:29 zmierzch wole 100000000000000000000000000000000000000000............................... Odpowiedz Link Zgłoś
elanor Re: Harry Potter czy Zmierzch? 29.08.09, 16:40 Jeśli mam wybierać między tymi dwoma filmami to Harry Potter.Zmierzchu nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
bemad Re: Harry Potter czy Zmierzch? 30.08.09, 17:10 Samo porównanie to obraza dla Harry'ego Potter'a. W dziale młodzieżowej fantastyki Harry jest klasą sam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
breeze. Re: Harry Potter czy Zmierzch? 19.11.09, 23:32 Cóż, czary to nie moja działka, nie lubię Harry'ego Pottera, ale to nie znaczy, że mam zamiar mieszać go z błotem. Jest mi on obojętny, a Zmierzch kocham, więc decyzja już została podjęta. Odpowiedz Link Zgłoś