Dodaj do ulubionych

Aparat na zęby !

17.08.09, 22:01
Hej. Mam 14 lat i mam miec aparat na zeby. Powiedzcie czy macie tez aparat ? Jak to
znosicie ? Co o nich uważacie ? Wstydzicie sie ich czy odwrotnie, nie przejmujecie sie.
I co o nich uwazaja chlopcy...

Pozdrawiam wszystkich ;*;*
Obserwuj wątek
    • miss_mimi094 Re: Aparat na zęby ! 17.08.09, 22:52
      haha tez będdę skazana na taki los indifferent
      no ale nic dla piękności trzeba cierpieć!
      i wiesz ja uważam ze aparaty nie są takie złeee wink
      a co o nich myślą chłopcy? hmm
      wydaje misie ze to im nie przeszkadza!!
      big_grin
    • demus :) 17.08.09, 22:57
      Ale jaki masz miec aparat ?? Stały czy ruchomy ??? Ja mam ruchomy i wystaczy , że
      nosze go na noc smile Noszę go prawie noc w noc jjuuż od chya 3 lat i widac strasznie duże
      postępy !!!! Polecam aparat . Nigdy nie miałam aparatu sałego więc nie wiem jak to jest
      ale napewno niwyobrażam sobie , żebym miała w tym jesc !! xDA jeżeli hodzi o wygląd to
      zależy na kim smile
    • klaudysia Re: Aparat na zęby ! 17.08.09, 23:00
      bd nosic .
      ale tam sie nie przejmuje .
      np. Lauren Cyrus albo stella hudgens tez go noszą i im to jakos nie przeszkadza .
      mniej stresu xD
      • zmierzchoomania Re: Aparat na zęby ! 17.08.09, 23:12
        więc tak . .. moderatorem nie jestem, ale powiem, że najpierw powinnas troche
        poszukac o aparacie na kotku, bo takie wątki już były, a jeden to nawet ja
        załozyłam, ale no nic .
        a wracając do tematu . . . ja mam aparat na zębach od lipca i płytke
        rozszeżającom od sierpnia . duzo pisać nie bd, sama się przekonasz ; ) na
        początku ból przy jedzeniu, ale póxniej okej . i mnie się aparat podoba i fajne
        ma się w nim uczucie ; p
        • karolajn. Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 10:09
          Ja noszę aparat stały już rok i za niedługo mi ściągają. Gdy pojawiłam się w nim
          w pierwszy dzień szkoły wszyscy mówili mi że fajnie wyglądam i chłopak, który
          mi się podoba przez całą lekcję gapił się na mnie i uśmiechał xd Przez aparat
          mam większe powodzenie u chłopaków. Serio ; dd
          • madziia Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 10:16
            ja miałam mieć ale nie mam big_grinbig_grinbig_grin
            moja kuzynka miała aparat i przez niego jej 4 zęby nie wyrosły uncertain chirurgicznie
            jej je wycinali , przez 1 dzień nie mogla mówić , a jak jadła to ja strasznie
            bolało uncertainuncertainuncertain
    • megan_ Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 10:18
      Dużo jest takich wątków...
    • juuu ODP 18.08.09, 14:54
      Mialam juz aparat ruchomy lecz nie poskutkowalo tak jak mialo poskutkowac. Mam miec
      na gorne zeby aparat kosmetyczny ( w bialym kolorze ) a na dolne zwykly ale wybralam w
      miare najmniejsze nakladki. Przepraszam ale nie wiedzialam ze juz sa takie watki poprostu o
      tym nie pomyslama gdy wrocilam rozkojarzona po wwizycie u ortodonty ;p
      • megan_ Re: ODP 18.08.09, 14:56
        Nic się nie stało, ale ja tylko tak przypominam, że takie wątki już były. smile
        • hermiona13 Re: ODP 18.08.09, 15:02
          Ja kiedyś miałam aparat, teraz mam już jakieś pół roku zdjęty i powiem Ci, że warto
          było się męczyć, żeby teraz mieć takie zęby jakie mam wink
    • jaga1196 Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 15:04
      Ja mam aparat już 1,5 roku i niedługo ściągam a ból pojawia się tylko po
      założeniu i po zmianie gumek a chłopcą to nie przeszkadza nie przejmuj się to
      nie jest wieczne
    • ally Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 15:08
      Ja mam aparat na górnych i dolnych zębach i dobrze mi z tym ^^
      Bo miałam takie krzywe zęby że niektórzy twierdzili że jestem szczerabata;/
      Nikt mi nigdy nie powiedział ze mam sie wstydzic aparatu...
      Poprostu ludzie się do tego przyzwyczajają.. i aparat w tych czasach jest taki
      popularny że szkoda gadac kiss
    • kiskowa Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 16:05
      ja mam stały 1,5 roku kiss
      niedługo zdejmuje .. ! jest fajny i nikomu nie pszeszkadza xd. ;D uwielbiam
      zmieniac kolorowe gumki ;p
      • juuu Aparat 18.08.09, 21:43
        Dziekuje wam za wypowiedzi ;** Tylko ja mialam na noc i malo mi pomoglo...i chyba sie
        zdecyduje na staly smile
    • puszma Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 19:48
      Ja mam taki zdejmowany na noc no i poza szkołą jak siedzę w domu i w ogóle, jak
      dla mnie spoko big_grin
    • adunia104 Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 20:04
      Ja mam aparat na zeby ale tylko na noc nie stały :smile Moze i lepiej smile
      wiele osob z mojej klasy ma i niklt mu nie dokucza zalezy jaki bedziesz miec u nas chlopacy
      nie zwracaja na to uwagi smile Wiec nie mart sie jesli ktos cie wysmieje smile To pomysl sobie
      wtedy ze ty za pare lat bedziesz miec sliczne proste zeby a ta osoba ktora sie wysmiewala
      krzywe smile
      • adunia104 Re: Aparat na zęby ! 18.08.09, 20:06
        A tak w ogole to ja mam od 2 klasy podst. teraz ide do gim. wiec nosze juz 4 lata aparat i
        napewno jeszcze ponosze go ale juz moge stwierdzic ze mam prostsze zeby i to nawet
        bardzo smile
        • demi001 Aparaciki 18.08.09, 21:11
          tak naprawdę to nie mam aparatu stałego i nie wiem jak to jest ,ale mam taki na noc...jest
          spoko ,widać efekty..myślę ,że chłopcą nie przeszkadza to ,że dziewczyna ma aparat..
          POZDRAWIAMserce
          • juuu Re: Aparaciki 20.08.09, 18:41
            napisze jeszcze ktos ?? ;p pozdrawiam ;p
    • olcia955 Re: Aparat na zęby ! 21.08.09, 15:39
      też mam 14 lat aparat stały nosze juz ponad rok i widac postepy!!!musialam go nosic bo
      inaczej by mi jeden zab nigdy nie wyszedł...pierwszy tydzien to masakra boli jak niewiem a
      potem nie czujesz...najlepiej popros swojego ortodonte o takie wałki z wosku jes sie
      rozpuszcza z wodą i nakleja na aparat i wtedy tak nie zawadza... twoja jama ustna musi sie
      przyzwyczaić do ciala obcego i dlatego troche boli... ja nawet mialam cala buzie poraniona
      od aparatu dlateog stosuje te walki z wosku albo na te ranki daj taki lek Baikadent,
      dostepny w aptekach...dzieki niemu sie slizgają te zamki i nie zahaczaja az tak...no i boli tez
      jak ci dokreca ten drut, ale sie da przeżyć...dużym problemem jest jak ci zamek odpada...
      mi odpadl najpierw jeden ostatni na dole i nie moglam pojsc do ortodontki bo bylam za
      granicą i zahaczał mi ten aparat i latal na wszystkie strony potem pojechalam na obóz i
      tam mi odpadło z drugiej strony...ale z tym se poradzilam... poprostu wyciągnelam
      zamek...;D
      dlastego musisz uważać na to co jesz zeby nie bylo potem...
      Pozdrawiam ,
      olcia955
      • juuu Re: Aparat na zęby ! 21.08.09, 17:39
        Dzieki za ta wyczerpujaca odpowiedz ;* Jesli tylko bede miala wkoncu ten aparat (a raczej
        tak bedzie...nie moge sie zdecydowac ) to na pewno mi sie przyda smile kiss
    • donia1486 Re: Aparat na zęby ! 21.08.09, 18:24
      Wiesz "juuu".
      Ja mam aparat od grudnia.
      To mi nie przeszkadza.
      Chłopaki, których znam nie nabijają się z tego.
      A w ogóle chłopaki nie zwracają uwagi tylko na aparat.
      Wiesz, np. możesz mieć takie piękne oczy,
      że tylko w nie się patrzą, a nie w aparat.serceserceserce
    • fabiankowa Re: Aparat na zęby ! 21.08.09, 18:36
      nie mam big_grin
      ale podobno bolą zęby po założeniu =/
    • michalina_ Re: Aparat na zęby ! 24.08.09, 17:18
      Ja mam od lutego i nie przeszkadza mi ;]
      co 1,5 miesiąca zmieniam kolor. teraz mam na góre ale we wrześniu bede miała
      jeszcze na dół. bede nosić 2 lata. ;>
    • nikawika Re: Aparat na zęby ! 24.08.09, 20:11
      A ja chciałabym mieć aparatbig_grin jakaś cienka niteczka mało zauważalna byłaby super!i mam
      tylko trochę krzywe zeby więc mama się nie zgadza....ale i tak kiedyś sobie do założebig_grin
    • rosalie_ Re: Aparat na zęby ! 26.08.09, 22:38
      Ja mam aparat na stałe na zębach i na początku wydawało mi się to czymś
      starsznym. Ale szybko się przyzwyczaisz.
      Na początku może głupio się czułam i się wstydziłam, ale później wręcz
      odwrotnie, bo wielu osobom podobaja się aparaty i chcieliby je nosić chociaż nie
      musza.
      A co do chłopaków, myślałam że będzie ich aparat odstraszał, a w moim przypadku
      jest odwrotnie. smile
      A więc nie przejmuj się bo aparat na zębach to nic starsznegosmile
      • an3ciaa Re: Aparat na zęby ! 26.08.09, 22:43
        To NiE mOdNe!!!!!!!
    • sweetashley Re: Aparat na zęby ! 27.08.09, 14:00
      Wiec ja mam 13 lat i tez bede nosic aparat ;] jak bylam mlodsza nie chcialam
      ale teraz to mi obojetne lepiej miec teraz a potem jak bede pelnoletnia miec
      sliczne proste zeby niz miec 23 i nadal krzywe tongue_out
    • liley Re: Aparat na zęby ! 27.08.09, 18:00
      Ja nie mam, ale muszę mieć koniecznie i po za tym chcę go mieć, bo to fajne
      tylko z jedzeniem gumy to problem sad A co do chłopców to jak jest porządny
      chłop to to zaakceptuje smile
    • zmierzch.. Re: Aparat na zęby ! 27.08.09, 18:39
      Ja mam na razie zdejmowany aparat,ale za rok lub dwa będe miała stały i też się trochę
      boję,ponieważ i w zdejmowanym bolą mnie dziąsła.
    • kolorowo Re: Aparat na zęby ! 27.08.09, 22:52
      mnie tez to czeka . ! ;/
    • xxxxnatixxxx Re: Aparat na zęby ! 27.08.09, 23:09
      Ja nosiłam aparat 6 lat, ale ściągany,zakładałam go tylko na noc. Naszczescie mam już
      spokój ;] Przynajmniej będziemy mieli piekne ząbki smile
    • mileylove. Re: Aparat na zęby ! 28.08.09, 08:39
      Ja mam zdejmowany, a do szkoly w nim nie chodze wiec jest ok. smile
    • vanka_vanessy Re: Aparat na zęby ! 28.08.09, 17:20
      nie masz czym się przejmować wink
      moja starsza siostra ma aparat i ja też będę miała i z tego co ona mi opowiada, to nie jest nic
      strasznego smile czasami można nawet komuś pozazdrościć że ma aparat na zębach bo się
      czymś wyróżnia albo dzięki temu naprawdę fajniej wygląda smile
      pozdrawiam
      m.
    • emo_eliza Re: Aparat na zęby ! 29.08.09, 13:36
      zawsze chciałam mieć aparat xD ale nie mam! Moja naj przyjaciółka ma i ....
      chłopaki ustawiają się do niej w kolejce.Na początku będziesz dziwnie mówić i
      wargi będą ci się zaczepiać ale to przejdzie. Moja przyjaciółka sobie bardzo
      dużo ran zrobiła właśnie na wargach ale teraz jest OK! Najlepsze są małe
      szczoteczki do nich! Są BOSKIE! Jaki będziesz miała kolor? Ostatnio Kinka (moja
      przyjaciółka) zrobiła sobie kolor rasty. Aparat ortodontyczny to fajna sprawa ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka