19.08.09, 11:28
We wrzesniu ide do gimnazjum (niestety) i bardzo sie denrwuje tym ze starsze klasy
troche traktują nie fair młodsze klasy zaczyna sie to tak : gadanie do
pierwszoklasistów "kici kici",malowanie markerami itp. nie wiem co mam zrobi zeby uniknac
takiego traktowaniacrying prosze o pomoc!!!!!!
Obserwuj wątek
    • agusiak01 Re: Gimnazjum 19.08.09, 16:45
      różnie to bywa w mojej szkole czegoś takie nie było, jak ktoś ze straszej klasy zaczoł coś
      gadać to nikt na to nie reagował i szedł dalej, a tamtego tak zaszokowało to że nie
      wiedziałco robić! Chociaż jednego mojego kolege pobili i jeszcze wymówiono wszystkim że
      to była wina jego a nie tego starszego a wszyscy nauczyciele w to uwierzyli ;// Ale
      najważniejsze jest to żeby sie nie bać a przynajmniej nie okzywać tego wink kiedy idziesz do
      łazieniki lepiej 'zabierz' ze sobą koleżanke we dwie zawsze jest lepiej!
      • lolcia66 Re: Gimnazjum 19.08.09, 17:02
        Ymmm nie wiem jak w innych szkołach ale u mnie to tylko jeden raz w pierwszej
        klasie ktoś powiedział mi kici kici i to tak na żarty u nas pierwszoklasiści
        kumplują się z trzecioklasistami i jest wszystko ok mecze razem grają itp. A
        jeśli idziesz do takiej szkoły gdzie włąśnie tak jak mówisz źle traktuj
        pierwszoklasistów to moja rada jest taka żebyś od początku poszła na jakieś
        fajne kółko wykaż się tam i starsze klasy na pewno cie docenią smile
        • shila_115 Re: Gimnazjum 19.08.09, 20:34
          Wykaż się tam? Hehe. Nie, lepiej tego nie rób. Idę teraz do 3 gim. Jak sie
          "wykażesz" to się będą z ciebie śmiać i ci dogadywać ( chyba że trafisz na
          takich miłych ludzi w co wątpię ) Po prostu nie zwracaj uwagi na być może nasze
          xDD Nie wiem do jakiej szkoły idziesz i gdzie więc nie wiem czy to nie
          przypadkiem ja będę ci dogadywać xD no więc nie zwracaj uwagi na "nasze"
          komenty, a "damy" ci spokój. W sumie to zaczepiamy najczęściej osoby, które
          reagują na takie coś, bo jest z nich niezła polewka xDD
          • nesquikowa Re: Gimnazjum 20.08.09, 16:55
            Ja teraz idę do II gim.
            powiem Ci,że np. moje koleżanki już od początku wakacjii obmyślają plan jakby to
            ztępić pierwszaki.
            Wiesz dlaczego?
            Że w tamtym roku to one były tępione.
            Taka jest kolej rzeczy i sądzę,że nic na to nie poradzisz...
            Za rok to Ty się będziesz mścić na mlodszych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka