atreys 07.01.14, 21:50 Jem dużo warzyw, codziennie płatki zbożowe i niestety, bez pożądanego efektu. Może tutaj ktoś doradzi mi jak sobie radzić z zaparciami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kowalski332 Re: Problem z zaparciami 08.01.14, 12:37 pijesz duzo wody ok 2l?, nie licz kawy itp bo wyplukuje Odpowiedz Link
atreys Re: Problem z zaparciami 08.01.14, 22:00 Tak, staram się pić 1,5-litrową butelkę wody dziennie. Poza tym ok. 3 herbaty, a kawy nie piję wcale. Odpowiedz Link
jan440 Re: Problem z zaparciami 11.01.14, 12:12 Dla mnie najskuteczniejsze i najtańsze są rady dr Nemo - jejść zwykłe, najtańsze za 2-3 zł płatki zbożowe. 5-6 łyżek na dzień popijanych wodą. Przejdzie. Odpowiedz Link
anagl Re: Problem z zaparciami 14.01.14, 22:19 Każdy organizm jest inny, perystaltyka jelit również. Dla jednej osoby wystarczy szklanka wody z rana, a ja np. potrzebuję ekwilibrystyki pokarmowej na zmianę: - mielone siemie lniane zaparzone, - płatki owsiane, - śliwki suszone. Zdarza się, że w/w kuracje także zawodzą. Wtedy sięgam wieczorem (na noc) po łyżkę stołową LACTULOSUM, które zaleciła kiedyś dobra lekarz rodzinna. Zabieram się jednak za pozbycie się drożdżaków z nadzieją na wyeliminowanie tej okropnej dolegliwości, jaką są zaparcia. To one zrujnowały mój organizm, podczas gdy lekarze różnych specjalności, całymi latami ograniczają się do faszerowania lekami bez żadnych efektów. Odpowiedz Link
atreys Re: Problem z zaparciami 17.01.14, 01:29 Rzeczywiście, działa. Jadłam w prawdzie płatki prawie codziennie, ale gotowałam je. Popijane wodą działają zdecydowanie skuteczniej. anagl, wiem, że suszone śliwki są skuteczne, ale przy naszej diecie one akurat odpadają.... Odpowiedz Link
jan440 Re: Problem z zaparciami 20.01.14, 22:20 W 80% płatki wystarczają, jak nie to stosujesz inne ziołowe specyfiki. Skutecznych sposobów (czytaj ziół)jest naprawdę sporo. Odpowiedz Link