Dodaj do ulubionych

Problem z zaparciami

07.01.14, 21:50
Jem dużo warzyw, codziennie płatki zbożowe i niestety, bez pożądanego efektu.
Może tutaj ktoś doradzi mi jak sobie radzić z zaparciami?
Obserwuj wątek
    • kowalski332 Re: Problem z zaparciami 08.01.14, 12:37
      pijesz duzo wody ok 2l?, nie licz kawy itp bo wyplukuje
      • atreys Re: Problem z zaparciami 08.01.14, 22:00
        Tak, staram się pić 1,5-litrową butelkę wody dziennie. Poza tym ok. 3 herbaty, a kawy nie piję wcale.
        • jan440 Re: Problem z zaparciami 11.01.14, 12:12
          Dla mnie najskuteczniejsze i najtańsze są rady dr Nemo - jejść zwykłe, najtańsze za 2-3 zł płatki zbożowe. 5-6 łyżek na dzień popijanych wodą. Przejdzie.
    • anagl Re: Problem z zaparciami 14.01.14, 22:19
      Każdy organizm jest inny, perystaltyka jelit również. Dla jednej osoby wystarczy szklanka wody z rana, a ja np. potrzebuję ekwilibrystyki pokarmowej na zmianę:
      - mielone siemie lniane zaparzone,
      - płatki owsiane,
      - śliwki suszone.
      Zdarza się, że w/w kuracje także zawodzą. Wtedy sięgam wieczorem (na noc) po łyżkę stołową LACTULOSUM, które zaleciła kiedyś dobra lekarz rodzinna.
      Zabieram się jednak za pozbycie się drożdżaków z nadzieją na wyeliminowanie tej okropnej dolegliwości, jaką są zaparcia. To one zrujnowały mój organizm, podczas gdy lekarze różnych specjalności, całymi latami ograniczają się do faszerowania lekami bez żadnych efektów.
      • atreys Re: Problem z zaparciami 17.01.14, 01:29
        Rzeczywiście, działa. Jadłam w prawdzie płatki prawie codziennie, ale gotowałam je. Popijane wodą działają zdecydowanie skuteczniej.

anagl, wiem, że suszone śliwki są skuteczne, ale przy naszej diecie one akurat odpadają....
        • jan440 Re: Problem z zaparciami 20.01.14, 22:20
          W 80% płatki wystarczają, jak nie to stosujesz inne ziołowe specyfiki.
          Skutecznych sposobów (czytaj ziół)jest naprawdę sporo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka