paszczak44 20.08.05, 14:47 Czy taki preparat: www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/172 może być pomocny w leczeniu kandydozy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betina02 Re: do paszczaka 20.08.05, 14:50 byc moze, mozna spróbowac , cena dostepna. to tylko przez net mozna kupic? Długo zmagasz sie z kandydozą? Co stosujesz? widzisz poprawe? Odpowiedz Link
paszczak44 Re: do paszczaka 20.08.05, 14:58 Enzo system chyba można kupić w zielarniach. Nigdy tego nie próbowałem i pytam czy może być cokolwiek pomocne. Choruję conajmniej 4,5 roku. Odpowiedz Link
betina02 Re: do paszczaka 20.08.05, 17:13 to moze z innej beczki, co stosujesz? przestaje wierzyc w te homeopatie, znlazłam w Płocku laboratorium bakteriologiczne (prywatne) porad udziela tam jakis lekarz profesor, zobacze co mi powie jak pojde z wynikami, mam nadzieje ze to nie jest homeopata Odpowiedz Link
paszczak44 Re: do paszczaka 20.08.05, 17:16 Leczenie zaczęło się w tym roku. W 2003 roku natrafiłem w internecie na stronę(?) pana Henryka. Nawet nie była to strona, tylko jakiś plik tekstowy spakowany rarem. Było to mniej więcej to samo co <drozdzaki.com> Szybko przeczytałem i równie szybko zapomniałem. Pomyślałem wtedy, że lekarze chyba by się zainteresowali tą sprawą i leczyli. Myślę, że pewnym błędem było umieszczenie przez pana Henryka na stronie listy chorób, które może powodawać candida- a lista ta jest długa i czytając ją można odnieść wrażenie, że jej autor za wszystkie choroby tego świata obwinia jakiegoś tam drożdżaka. Henry powinien wyszczególnić pewne symptomy, objawy choroby, które są najczęstsze, a w osobnym wątku wymienić te, które pojawiają się rzadziej. Tymczasem on wrzucił wszystkie choroby do jednego wora. Szkoda, że nie napisał też o badaniach, posiewach kału, wymazach. Ponownie sprawą kandydozy zainteresowałem się w styczniu tego roku. Czytałem wszelkie informacje na ten temat, przeważnie strony zagraniczne, bo na polskich nie było wielu informacji. Odpowiedz Link
betina02 Re: do paszczaka 20.08.05, 17:48 odpisałam, moze teraz inaczej spojrzysz na moje gardło Odpowiedz Link
betina02 Re: do paszczaka 20.08.05, 17:50 sorki to o tym gardle to nie do ciebie , napisał tez ktos jeszcze i mysląłm ze to ty, przepraszam, zaraz ci odpisze Odpowiedz Link
betina02 Re: EnzoSystem 20.08.05, 14:55 analizując moje objawy podejrzewam ze mam to od około 2 lat kiedy jadłam hormony na torbiel i antybiotyki na grzybice pochwy nasiliło sie. Obawiam sie jednego ze po tej ostrej diecie schudne, kiedys wazyłam 47 kg, i udało mi przytyc do 63 kg, teraz po 4 dniach diety widze ze juz chudne , a co bedzie dalej? nie chce byc znowu chudym wieszakiem no ale jezeli to by mialo mi pomóc....to zrobie wszystko i uwierzcie oddałabym wiele zeby mnie to gardlo tak nie piekło bo to mi najabardziej dokucza, poza ciagłymi nawrotami grzybicy w pochwie. A swoja droge to dziwi mnie fakt ze lekarz który wycinał mi migdały (dodam ze prywatnie sie leczyłam) nie zwrócił uwagi na mój nalot w gardle i biały język. Odpowiedz Link
mama.mimi Re: EnzoSystem 20.08.05, 17:15 Klasycy nie znają się na grzybicy kompletnie. Może są jakieś wyjątki, ale ja nie znam Odpowiedz Link
sylviane Re: EnzoSystem 20.08.05, 21:48 Czy zbadali migdałki po wycięciu? ja swoje także usunęłam i po wycięciu okazało się że były zagrzybione Od tamtej pory jest lepiej, szkoda, ze Tobie nie pomogło. Odpowiedz Link