konfis 22.09.05, 14:21 Czy mogę jeść kukurydzę z puszki albo świeża gotowaną?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: Kukurydza 22.09.05, 14:56 Z puszki to raczej nie - zbyt wysoki indeks glikemiczny, do tego nalezy do zywnosci przetworzonej, ktorej powinnismy unikac. Nie jestem pewna jak to jest z ta swiezo gotowana, na pewno platki kukurydziane i popcorn maja wysoki indeks glikemiczny - a co za tym idzie sa zabronione. Moze ktos wie, jak jest z gotowana kukurydza? Choc przyznam, ze ja nie jem nawet takiej - wydaje mi sie, ze nie powinnismy - ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Kukurydza 22.09.05, 17:16 moja lekarka mowi, ze kukurydza w ogole odpada....bo CZLOWIEK JEJ NIE TRAWI. Ponoc my nie potrzebujemy w ogole jesc kukurydzy.....Ja podczas lewatywy hydro- kolono-terapii u lekarki sama widzialam, ze ziarenka z gotowanej kukurydzy wylatuja w calosci....i stad ona mnie poinformowala, ze nie ma sensu jej jesc. Odpowiedz Link
nat.wroclaw Re: Kukurydza 22.09.05, 18:01 Homeopatkaqq - a smak?? Pomijając indeksy i inne wszelakie wskaźniki. Mój małżonek nie wyobraża sobie sałatki bez słodziutkiej kukurydzy ) Pyyycha! (+ mgliste moje wspomnienie o kukurydzy, którą też odstawiłam). Serdeczności Natalia Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Kukurydza 23.09.05, 15:34 dla smaku to moze i warto ja dodac do salatki, ale jesli myslisz o slodzonej kukurydzy z puszki to raczej pozegnaj sie na dlugo z tym cackiem. Jak juz to rzeczywiscie tylko normalna kukurydze wczesniej ugotowana mozna jesc, bo te z puszki to bomba cukrowa nafaszerowana polepszaczami.A skoro Twojemu mezowi nic nie jest to on oczywoiscie moze sobie pozwolic na taka salatke . Odpowiedz Link
nowajulka Re: Kukurydza 23.09.05, 21:09 Też tak słyszałam.że człowieknie trawi kukurydzy.........a najgorszą zmorą jest wpychanie dzieciom płatkow kukurydzianych na sniadanie........ Odpowiedz Link
asiabed Re: Kukurydza 23.09.05, 21:19 Tak, i to jeszcze z syntetyczymi witaminkami....wapniem i Bog wie z czym jeszcze... Swinstwo normalnie.. Odpowiedz Link
golden24 do homeopatkiqq 23.09.05, 21:31 Robisz nadal lewatywy ? Ja zaczelam od 2 dni robic.Zastanawiam sie nad plukaniem jelita grubego w gabinecie. Odpowiedz Link
artur737 Re: Kukurydza 22.09.05, 18:11 Ale gdzies tam w drugim okresie juz mozna troche podjadac. Odpowiedz Link