22.09.05, 14:21
Czy mogę jeść kukurydzę z puszki albo świeża gotowaną??
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Kukurydza 22.09.05, 14:56
      Z puszki to raczej nie - zbyt wysoki indeks glikemiczny, do tego nalezy do
      zywnosci przetworzonej, ktorej powinnismy unikac.
      Nie jestem pewna jak to jest z ta swiezo gotowana, na pewno platki kukurydziane
      i popcorn maja wysoki indeks glikemiczny - a co za tym idzie sa zabronione.
      Moze ktos wie, jak jest z gotowana kukurydza?
      Choc przyznam, ze ja nie jem nawet takiej - wydaje mi sie, ze nie powinnismy -
      ale nie jestem pewna.
      • homeopatkaqq Re: Kukurydza 22.09.05, 17:16
        moja lekarka mowi, ze kukurydza w ogole odpada....bo CZLOWIEK JEJ NIE TRAWI.
        Ponoc my nie potrzebujemy w ogole jesc kukurydzy.....Ja podczas lewatywy hydro-
        kolono-terapii u lekarki sama widzialam, ze ziarenka z gotowanej kukurydzy
        wylatuja w calosci....i stad ona mnie poinformowala, ze nie ma sensu jej jesc.
        • nat.wroclaw Re: Kukurydza 22.09.05, 18:01
          Homeopatkaqq - a smak?? Pomijając indeksy i inne wszelakie wskaźniki. Mój
          małżonek nie wyobraża sobie sałatki bez słodziutkiej kukurydzy wink)
          Pyyycha! (+ mgliste moje wspomnienie o kukurydzy, którą też odstawiłam).

Serdeczności smile
          Natalia
          • homeopatkaqq Re: Kukurydza 23.09.05, 15:34
            dla smaku to moze i warto ja dodac do salatki, ale jesli myslisz o slodzonej
            kukurydzy z puszki to raczej pozegnaj sie na dlugo z tym cackiem. Jak juz to
            rzeczywiscie tylko normalna kukurydze wczesniej ugotowana mozna jesc, bo te z
            puszki to bomba cukrowa nafaszerowana polepszaczami.A skoro Twojemu mezowi nic
            nie jest to on oczywoiscie moze sobie pozwolic na taka salatke .
        • nowajulka Re: Kukurydza 23.09.05, 21:09
          Też tak słyszałam.że człowieknie trawi kukurydzy.........a najgorszą zmorą jest
          wpychanie dzieciom płatkow kukurydzianych na sniadanie........
          • asiabed Re: Kukurydza 23.09.05, 21:19
            Tak, i to jeszcze z syntetyczymi witaminkami....wapniem i Bog wie z czym
            jeszcze... Swinstwo normalnie..
        • golden24 do homeopatkiqq 23.09.05, 21:31
          Robisz nadal lewatywy ? Ja zaczelam od 2 dni robic.Zastanawiam sie nad
          plukaniem jelita grubego w gabinecie.
    • artur737 Re: Kukurydza 22.09.05, 18:11
      Ale gdzies tam w drugim okresie juz mozna troche podjadac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka