Dodaj do ulubionych

wazna sprawa !!czy to wina candida ?

11.11.05, 18:59
witam wszystkich jestem nowicjuszem i hyba zostane na tym forum na dluzej ;/
od malego mam problem ze spojowkami i gardlem i worki pod oczami , "lekarze
mowia ze to przez krzywa przegrode " po za tym zadnych innych objawow ktore
by wskazywaly na candide .Rok temu zaczalem odczuwac przy wstawaniu rano
dolegliwosci typu bule w okolicach ledzwiowych (nerek) i jakby nalot na
jezyku bialawy powodujacy nieswiezy oddech , problemy ze wzdeciami , te
problemy pzechodzily kiedy dobrze sie wyproznilem i kilka razy dziennie
oddalem mocz , tak na dwa czasem 3 dni a pozniej wracaly , czy u was bylo
podobnie , teraz mam problemy jeszcze z ukladem moczowym , i czasami dziwny
swiad odbytu i wtedy w kale widac dziwne male kuleczki , jak mak czy cos
takiego , wtedy na jakis czas mijaja wyzej wymienione objawy , Pomozcie !! bo
masakra , najgorsze jest to ze noga mi sie w bucie poci i grzeje jakby tam z
60 stopni bylo , i do tego dziwny zapach w moim otoczeniu jakbym caly czas
mial gazy a wcale nie odczowam zebym je oddawal ;/ to jest gorsze niz
uposledzenie jesli tak macie to napiszcie co z tym robicie
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 11.11.05, 23:01
      Tet, a czy robiles badania w kierunku pasozytow (robali) - lamblie, owsiki,
      glista i inne. Mysle, ze powinienes, i to najlepiej kilka razy i w sprawdzonych
      laboratoriach.
      A w razie czego, pomysl o wizycie u homeopaty.

Trzymaj sie!
      Pozdarwiam, Asia
    • papet1 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 12.11.05, 12:35
      Jezeli masz pocace sie stopy i wyskoą cieplo w butach, byc moze masz grzybice
      stop. Stad moze brac sie niemily zapach wokol Ciebie.
    • nowajulka Owsiki ! 12.11.05, 21:17
      Poproś lekarza o lek na owsiki..a candydzoę sprawdz tak czy inaczej.ja także
      mialam mokre stopy, mimo braków zewnętrzynych objawów grzybicy stóp........po
      prostu sie posiły i tyle............
    • zosiad Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 01:52
      Pasożyty to może być bardzo dobry trop.
      (może na to wskazywać równiez cykliczność nasilania się Twoich problemów)
      Z grzybicą też może być trafione, jesli jest dużo tosyn skóra może wydzialać
      bardzo nieprzyjemny zapach.
      Może warto oczyścić cały organizm ?
      • tet85 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 12:34
        a jesli to pasozyty to jak to sprawdzic bo , robilem raz laboratoryjne testy i
        nic nie wyszlo , a jesli sa to jak ewuntulanie sie ich pozbyc , jakies
        mikstury, czy dieta ?
        • calikk Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 15:17
          e tam najlepszy sposób to idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i ten Ci
          przepisuje lek np.Perantelum czy jak to tam sie pisze
          pozdrawiamsmile
        • nowajulka Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 20:56
          Musisz zrobić badania w kierunku lamblii........owsiki nie zawsze wychodza więc
          możesz od razu poprosić lekarza o receptę na Pyranthelum lub inny
          lek.............
    • maxion1 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 22:02
      Witam. Też jestem nowicjuszem wśród Was. Niezależnie od wizyt tu składanych chcę
      poinformować, że właśnie dzisiaj ujrzała światło dzienne strona poświęcona
      candidzie, w tym jedenmu konkretnemu przypadkowi. Zapraszam do jej odwiedzenia -
      być może wniesie coś nowego w tym temacie. www.candida.prv.pl
      • asiabed Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 22:31
        Witaj Maxion!
        Jestes w domu, czy w szpitalu?
        • maxion1 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 13.11.05, 23:36
          Witaj Asiabed.
          Opis który jest na stronie www. dotyczy syna znajdującego się od 24.10 w
          szpitalu. Jestem jego ojcem, a zarazem przekaźnikiem informacji. Pozdrawiam
          • asiabed Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 14.11.05, 10:33
            Mam nadzieje, ze szybko wroci do domu i sam osobiscie pojawi sie na naszym
            forum. Pozdarwiam serdecznie! Trzymam kciuki za szybki powrot do domu i do
            lepszego samopoczucia. Asia
            • jawaczysen Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 28.03.06, 12:00
              Nie wiem co o tym myśleć.Od dłuższego czasu pojawia się w moim kale coś co
              przypomina bardzo drobne ziarenka maku(dodam,że w bardzo dużej ilości).Czy ktoś
              może się już z tym spotkał?Nie mam pomysłu na interpretacje.Pozdrawiam.
              • asmielaczek Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 28.03.06, 21:44
                Ja też mam coś podobnego tzn coś w rodzaju ziarenk maku,
                moze pan doktor coś podpowie
                • homeopatkaqq Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 29.03.06, 05:00
                  ja worki pod oczami mam iedy mnie lapie kolejne przeziebienie candidoiowe.
                  Zapalenie spojowek tez mialam...jakas alergia-chyba dobrze zebys sobie zrobil
                  czyszczenie watroby metoda dr Huldy Clark.Byl tu taki topik,poszukaj.
                  Te ziarenka w kale nie sa przypadkiem biale? Ja podczas brania nystatyny mialam
                  bardzo silnie nabity kal bialymi ziarenkami jak bym orzeczy pogryzione
                  wydalala...ale ich nie jadlam wtedy ....Tez mnie zastanawia ten "maczek" w
                  koorze white..Na logike to pewnie grzyby z jakis szczelin jelitowych wypadaly...
                  • homeopatkaqq Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 29.03.06, 05:01
                    i te kropki sie nie ruszaly,mnie byly dlugie tylko ksztaltem przypominaly male
                    zirenka maku lub jak pogryzione orzechy , ale biale.
                    • paszczak44 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 29.03.06, 15:22
                      Zanieście kał do badania, to może coś się wyjaśni.
                      Jak pan Janus może Wam powiedzieć co to za ziarenka? Jest jasnowidzem?
                      Zróbcie ogólne badanie kału, lub na pasożyty.
                      Jeśli to resztki jedzenia, warto się przyjrzeć swojej diecie-; jecie orzechy,
                      ziarna, mak, pijecie glinkę to odstawcie na pewien czas i sprawdźcie czy
                      ziarenka nadal pojawiają się w stolcu.
                      • jawaczysen Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 29.03.06, 21:26
                        Do badania dawno już go zaniosłam.Wyszedł mi wynik wzrost candidy dość
                        obfity,ale to było w listopadzie.Te ziarenka(dodam,że czarne,a nie białe!)
                        zaobserwowałam od jakiegoś miesiąca,może dwóch.Wątpię,że ma to związek z dietą
                        bo nie jem wymienionych przez Ciebie produktów.Proszę o zdanie pana Janusa.
                      • andrzej.janus Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 30.03.06, 10:29
                        Panie Paszczak.
                        Nie życzą sobie pod moim adresem wycieczek osobistych. Jak ma pan chęć ze mna
                        podyskutować to poproszę o konstruktywne zapytania czy opinie.
                        • jawaczysen Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 30.03.06, 12:31
                          Ale jak to się ma do mojego pytania?
                          • jawaczysen Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 01.04.06, 12:28
                            Czy ktoś mi odpowie?
                            sad
                            • rzymianka6 Re: wazna sprawa !!czy to wina candida ? 04.04.06, 21:30
                              Może to jakiś inny grzyb?
                              Tutaj są fotografie i opisy głównie grzybów pleśniowych.Może uda Ci się
                              zidentyfikować lokatora.
                              hyperreal.info/drugs/go.to/art/2920Pozdrawiam.Rz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka