17.01.06, 08:14
Witam serdeczniesmileMam pytanko. jeżeli wzięłam pierwszy puls orunagla to czy ma
sens robienie posiewu kału, co by sprawdzić czy mam candidę? orungal biore na
grzybice paznokci, ale coś m isię zdaje,ze w jelitach coś sie zagnieździło. I
jeszcze jedno pytanie. jaki lekaż moze skierowac na takie badanie. czy to musi
byc specjalista, czy lekarz pierwszego kontaktu również moze. Bardzo będę
wdzięczna za szybką odp.
Obserwuj wątek
    • sylwia1239 Re: ORUNGAL 17.01.06, 13:35
      ja właśnie wzięłam 5 puls orungau też na grzybicę paznokci.lekarz stwierdził ze
      jak mam grzybicę paznokci to znaczy że cały organizm jest zaatakowany przez
      rdzyba.kazał mi tylko wcześniej zrobić wymaz z płytki.Napisz jakie masz objawy
      i jakie paznokcie.
      • j_b2 Re: ORUNGAL 19.01.06, 11:59
        Hej sylwia1239
        Moje paznokcie sa makabryczne. u rak ca całe tak jakby podziurawione, poze tam
        pod paznokciem robią się zgrubienia. Nogi to samo. Generalnie amsakra. Kilka lat
        temu leczyłam je lamisilem - i nic.Póxniej na jakies 2 lata odpuściłam sobie
        leczenie. i teraz rozpoczęłamn na nowo. badane miałam tylko paznokcie stóp,
        poniewaz pani dohtor stwierdziła,ze i tak będę brała orungal a on zadziała i na
        jedno i na drugie. I po miesiącu wyrosła pleśń na materiale pobranym z moich
        paznokci. Kiedys wyrosły drożdżaki. I tak sprawa stoi. Wczoraj zrobiłam sobie
        badanie kału. Wynik będe miała w poniedziałek. Okaże się czy to tylko paznokcie
        czy cała jestem zagrzybiona.
      • sylwia1239 Re: ORUNGAL 19.01.06, 21:03
        ok daj znac bo jestem ciekawa ,niewie co ze mną lekarz nie kazał nic robić to
        ma być koniec kuracji.badania wg niego nie są potrzebne bo i tak wyjda strzepki
        grzybni
        • j_b2 Re: ORUNGAL 23.01.06, 13:47
          Hej Sylwiasmile
          Własnie dzisiaj się dowiedziałam,ze nie mam grzybów w kale. Ale jak tak się
          naczytałam tu na forum to już sama nie wiem. generalnie zbadałam siebie męża i
          dziecko. U nikogo nic nie wyszłosmile Tak więc chyba tylko się cieszyćsmile
          Zobaczymy tylko kiedy uda mi się pozbyć tego cholerstwa z paznokci
          • sylwia1239 Re: ORUNGAL 23.01.06, 15:22
            to super. dai znać jak leczenie twoich paznokci
    • j_b2 Re: ORUNGAL 24.01.06, 10:39
      Witajsmile
      Wiesz co, po pierwszym pulsie moe paznokcie wyglądają jak wyglądały.Ja wiem,ze
      to trzeba min 3 mcy żeby zobaczyć nową płytke, ale miałam nadzieję,że chociaz te
      zgrubienia przestana się robić. Poza tym płytki paznokci wyglądaja jakby się
      łuszczyły.
      Powiedz mi, czy biorąc te leki byłas na diecie bezcukrowej?
      • sylwia1239 Re: ORUNGAL 24.01.06, 11:06
        ja też nie widziałam poprawy dopiero gdzieś p 3 miesiącach,teraz po 5 widzę
        wyrażnie białą otoczkę której wcześniej nie miałam powoli przestały się
        łuszczyć.i stają się gładkie.także cierpliwości.smarujesz je czymś?clotrimazol
        2razy dziennie?co jeszcze bierzesz?
        • j_b2 Re: ORUNGAL 24.01.06, 11:20
          Nie biore nic poza orungalem i smaruje pirolamem, ale wydaje mi się,ze pirolam
          jeszcze bardziej wysusza mi płytkę. a co zrobiłas z ręcznikami, skarpetkami,
          butami? okażałas je jakos?
          • sylwia1239 Re: ORUNGAL 26.01.06, 14:59
            wszystko wyrzuciłam,buty,rękawiczki itp.oprócz orungalu brałam
            skrzyp,probiotyki,vitaral,olej z wiesiołka no i dieta
            • j_b2 Re: ORUNGAL 27.01.06, 10:42
              o matkosad
              Ja dopiero co sobie kupiłam buty na zimę, nie stac mnie na wywałke ich!!!!!!!
              A dietę ścisła stosowałaś?Czy taką ulgową? skrzyp,probiotyki,vitaral,olej z
              wiesiołka to wszystko jednocześnie brałas? Sakrable
              • sylwia1239 Re: ORUNGAL 28.01.06, 10:14
                wszystko naraz tak mi kazał lekarz.i dieta też ale nie ścisła bo dokłanie mi
                nie wytłumaczył.dopiero dowiedziałam się wszystkiego na tym forum.głowa do góry
                będzie dobrze
                • j_b2 Re: ORUNGAL 30.01.06, 08:15
                  daj spokój. Ja już nie wierzę w to że je wyleczę. Co prawda wezmę jeszcze te dwa
                  pulsy, ale bz przekonania. A no i zaczęłam stosowac eliksir pana Słoneckiego z
                  aloesu, oliwy z pestek winogron i cytryny. Zobaczymysmilepozdrawiam
              • oktisek Re: ORUNGAL 30.01.06, 09:05
                _b2 napisała: > o matko: Ja dopiero co sobie kupiłam buty na zimę, nie stac
                mnie na wywałke ich!!!!!!!
                No to spróbuj zastosować "Undofen" , spray bez recepty. Koszt od 8-12zł.
                Co jakiś czas psikac do butów.Pzdr
                • j_b2 Re: ORUNGAL 30.01.06, 12:02
                  "o to spróbuj zastosować "Undofen" , spray bez recepty. Koszt od 8-12zł.
                  > Co jakiś czas psikac do butów.Pzdr"

Dzieki wielkie.
                  A tak na marginesie to w aptece pani dała mi cos takiego jak dezodorant scholla,
                  tam jest napisane że niby grzybobójczy jest.
                  Kiedys pamiętam miałam takie małe tableteczki z których robiłam roztwór. Potem
                  do worka wkładałam buty i watę nasaczoną tym roztworem. Ale nie pamietam nazwy a
                  w aptece tez nie wiedzą o co mi chodzismile
                • j_b2 Re: ORUNGAL 30.01.06, 12:02
                  mam pytanie do Sylwki. A co jadłas jak byłaś nadiecie a czego nie jadlaś?
                  • sylwia1239 Re: ORUNGAL 30.01.06, 13:14
                    dieta taka jaką zaleca dr.Janus.wejdz na Jego stronę.Niech się jeszcz ktoś
                    wypowie ale z tego co wiem to nic nie da dezynfekcja butów bo zostają
                    przetrwalniki.
                    • oktisek Re: ORUNGAL 30.01.06, 13:48
                      sylwia1239 napisała: >to nic nie da dezynfekcja butów bo zostają przetrwalniki.<
                      Oj zostaną. Ale skąd ma wziąć nowe buty.Dlatego często psikać.Prababcie do tych
                      celów używały również roztworu kwasu bornego 3-5%.Przemyć i wysuszyć buty od
                      środka.Często musimy wybrać jakieś zło.Pzdr
    • feliccity Re: ORUNGAL 30.01.06, 18:47
      hej mam pytanie ile kosztuje ten lek? I czy jest pomocne przy grzybicy jelit? pzdr
      • j_b2 Re: ORUNGAL 31.01.06, 08:00
        Hismile Dzieki za wszytskie radysmile A co do ceny tego leku to ja ze zniżka płace
        107zł - jeden puls. Taki pulsów mam wziąć trzy. W ulotce jest napisane,ze jest
        na grzybice powierzchowne i ustrojowe. Grzybica, przewodu pokarmowego, pochwy,
        grzybica skóry, błon śluzowych i paznokci. Kandydoza. Dermafitozy. Aspergiloza.
        Łupież pstry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka