stokrotka825 24.02.06, 12:03 Zrobilam irygacje z wody i kwasku cytrynowego(komus z forum to pomoglo)i teraz mam bardzo sucho w pochwie.Co mam zrobic zeby ja nawilzyc i odzywic?? Jogurt?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika73 Re: po irygacji:(( 24.02.06, 13:12 Witam, nie jestem pewna czy to byl dobry pomysł lepsza raczej woda z octem lub kwasem bornym. Niektórzy piszą tu o stosowaniu cytryny - ale podobno cytryna pomimo kwaśnego smaku ma odczyn ZASADOWY, który nie jest za dobry w pochwie, więc może kwasek to coś podobnego? Proponuję kwas borny i lactovaginal, a na suchość może żel KY? pozdrawiam Odpowiedz Link
stokrotka825 Re: po irygacji:(( 24.02.06, 13:45 Dziekuje aniko73!! Pomysl z tym kwaskiem nie nalezal do najlepszych A ten Zel o ktorym pisalas, gdzie moge kupic w aptece czy w drogerii?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
anika73 Re: po irygacji:(( 24.02.06, 13:49 Wydaje mi się, że na pewno w aptece, a w drogeriach niektórych też widziałam, są takie żele intymne, niektóre mają nawet kwaśne ph czyli dla nas odpowiednie, to może lepiej w aptece pytaj pozdrawiam i trzymaj się Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: po irygacji:(( 24.02.06, 14:22 na suchposc najl;epiej brac probiotyki lub lactovaginal dopochwowo-codziennie na noc. I nie przesadzaj z irygacjami! Tydzien lub poltora wystarczy..... Ja po dlugich irygacjach raz dostalam uplawow o zapachu drozdzy ....czyli typowej grzybicy... Odpowiedz Link