Dodaj do ulubionych

Mrożonki a candida

16.05.06, 11:39
Wyczytałam w artykule Pana dr ze nie nalezy spozywac mrozonek, ciekawi mnie
dlaczego?
Obserwuj wątek
    • agazabcia1 Re: Mrożonki a candida 20.05.06, 13:59
      Nie mozna spozywac mrozonek typu: pierogi, kluski, pizza, frytki itp. ponieważ
      sa one zrobione z białej maki i sa sztucznie spulchniane. Poza tym nawet w
      smaku są beznadziejne. Mrozona pizza zawiera drożdże.
      Mozna jeść jedynie mrozone warzywa.
    • etka12 Re: Mrożonki a candida 20.05.06, 17:59
      Podobno przy mrożeniu warzyw zmienia się struktura błonnika. Oczywiście na
      niekorzyść. Niestety nie znam bliższych szczegółów.
      • izaczekk Re: Mrożonki a candida 20.05.06, 18:46
        wedlug medycyny chinskiej mrozonki nie zawieraja juz energii Qi(o ile sie nie
        myle), nie nalezy tez spozywac jedzenia bezposrednio po wyjeciu z lodowki, tylko
        poczekac, az sie zagrzeje. pozdrawiam
    • izaczekk Re: Mrożonki a candida 20.05.06, 18:50
      ups, nie wspomnialam o wplywie na candide. slyszalam, ze do mrozonek dodaje sie
      jakiej chemii, ale dokladnie nie wiem co. ja tego nie jem. pozdrawiam serdecznie
      • setia Re:pytanie do izaczekk 22.05.06, 14:01
        izaczekk napisała:
        ja tego nie jem

mam pytanie; jakie wiec warzywa jesz o tej porze roku?
        • izaczekk Re:pytanie do izaczekk 22.05.06, 15:21
          do setia:
          z warzyw przeważnie jem marchewkę (gotowaną, chociaż dr Janus jej nie zaleca, ja
          się po niej czuję ok.), seler, pietruszkę, paprykę (uwielbiam chili), bardzo
          lubię cukinię, świeże zioła z mojego parapetu. wszyskie warzywa jem na ciepło,
          z surowych wyjątkowo zjem kapustę pekińską, sałatę, rzodkiewkę.
          pozdrawiam serdecznie
    • elpasz Re: Mrożonki a candida 24.05.06, 10:55
      To słowa z dawnego forum bioslone-dr Janusa lub p. Słoneckiego:
      " mrożonek nie polecam spożywać z tego względu, że zawierają znikomą ilość
      witamin, są konserwowane oprócz mrożenia wieloma składnikami chemicznymi i
      zawierają barwniki"
      • setia Re: Mrożonki a candida 24.05.06, 13:40
        uwazam, ze zimą i wczesna wiosną lepsza taka (wcale nie tak mala) ilosc witamin
        niz zadna. poza tym watpie,zeby mrozonki byly konserwowane i zawieraly barwniki,
        sam proces mrozenia powinien je wystarczajaco konserwowac. osobiscie wiekszosc
        mrozonek robie sama (warzywa z wlasnej dzialki) i swietnie sie trzymają.
        poza tym mam detektor wszelkich konserwantow i dodatkow do zywnosci w postaci
        mojej corkiwink - ma silna alergie i momentalnie reaguje na takie dodatki. po
        zjedzeniu brokulow (mrozonka ze sklepu) nic jej nie jest.
        jesli mam wybierac miedzy mrozonkami, a dostepnymi juz od dawna na rynku
        nowalijkami (salata, rzodkiewka) to zdecydowanie uwazam, ze te pierwsze sa
        bezpieczniejsze.
        • elpasz Re: Mrożonki a candida 24.05.06, 14:12
          Ja też jadam mrożonki, uważam za dużo zdrowsze niż nowalijki.
          Zacytowałam to co kiedyś przeczytałam ,też bardzo mnie dziwi, że do mrożonek
          daje się konserwanty bo po co, czy zamrożenie nie wystarczy.
          • kawka37 Re: Mrożonki a candida 23.03.07, 20:59
            • melan2 Re: Mrożonki a candida 24.03.07, 10:17
              ja tez mam alergie na konserwanty w nowalijkach, a z mrożonkami jest ok. Poza
              tym wydaje mi się, że w każdym warzywie kupionym w większym mieście w sklepie są
              konserwanty: czy to będzie "świeże", słoik, puszka, czy worek. Takie czasy
        • nowajulka Re: Mrożonki a candida 25.03.07, 07:20
          My jemy mrożonki. Poza truskawkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka