Dodaj do ulubionych

Woreczek żółciowy

19.02.07, 22:33
Cały czas pobolewa mnie woreczek żółciowy. Mam ogromny apetyt na
słodkie i kwaśne jedzenie. Prawdopodobnie mam tez candydoze, czy
moze sie ktos tutaj na forum podzielic ze mna wiadomościami i
informacjami o podobnych dolegliwościach?
Obserwuj wątek
    • wanilam Re: Woreczek żółciowy 20.02.07, 09:09
      Ja, mimo wielu dolegliwości, nie miałam nigdy dolegliwości ze strony woreczka.
      Ale odkąd zaczęłam diete i przyjmowanie leków, miewam czasem bóle w woreczku.
      Tak jakby leki "coś" naruszyły i teraz się ten organ oczyszcza. Ja to tak
      traktuję...
    • ida42 Re: Woreczek żółciowy 20.02.07, 10:26
      nie wiem co to znaczy pobolewa. Mnie zanim wycięto, bolał jak biabli, zwłaszcza
      w nocy. Jeśli masz problemy z woreczkiem, sprawdź to dokładnie i zrób badania.
      Może to nie woreczek? Zrób usg brzucha i z krwi blok wątrobowy.I jeszcze jedno.
      Dieta przy grzybie jest zdrowa i z tego co pamiętam nie ma w niej produktów po
      których mogłyby pojawiać się bóle związane z chorym woreczkiem (sery żółte,
      kakao, czekolada, tłuste potrawy, owoce typu pomarańcze), a więc skłaniam na
      wizytę u lekarza i zrobienie badań.Jedynie jajo na twardo może spowodować ból
      przy chorym woreczku, ale można zjeść na miękko. Życzę zdrowia. Pozdrawiam.
      • wanilam Re: Woreczek żółciowy 20.02.07, 17:26
        Mogą to być również lamblie bądź inne pzasożyty w drogach żółciowych, które w
        moim przypadku są potwierdzone badaniami.
        • ewapolka Re: Woreczek żółciowy 20.02.07, 21:47
          Jakie robiłas badania na lamblie?
          Ja robiłam badanie kału na robactwo i grzyba 1 miesiac wstecz- i nic nie
          wyszło. Napisali ze nie ma pasozytów i nie ma grzybów a woreczke odczuwam cały
          czas- uczucie spuchnietego tempego bólu (widac zgrubienie na zewnatrz).
          Cały czas go czuje tylko w dzien (w nocy nie!) Najbardziej dokucza przy
          schylaniu, sadaniu czyli przy fizycznym ucisku.
          Prosze o opinie
          • kawka37 Re: Woreczek żółciowy 20.02.07, 22:34
            żeby wykryc lamblie zwykłym badaniem kalu , czy nawet badaniem
            immunoenzymatycznym kału, trzeba by miec niezłe szczęście. Ponoć najpewniejsze
            sa badania krwi, moge sie mylic , ale chyba badanie antygenu lamblii.
            Co do wykrycia w kale grzybów- mi 5( słownie pięć) badań nie wykazało nic.
            Badania przeciwciał we krwi( pisałam o tym w: badania mykologiczne krwi)
            wykazały grzybice jak diabli.
            Co do bólu woreczka- jesli nie ma piasku czy innych wytworów a jest grzybica-
            wątroba lekko puchnie i uciska na sasiadujace narzady, powodując bóle. Skąd ja
            to znam....
            • marynia37 Re: Woreczek żółciowy 21.02.07, 16:22
              Jak leczyć kandydozę innym sposobem podano w forum medycyny naturalnej
              www.pozytywnewibracje.com.pl
              • psvpl Re: Woreczek żółciowy 22.02.07, 10:59
                marynia37 napisała:

> Jak leczyć kandydozę innym sposobem podano w forum medycyny naturalnej
                > www.pozytywnewibracje.com.pl

A mozesz dac jakiegos konkretnego linka do artykulu, czy to tylko reklama tego
                portalu?
                • marynia37 Re: Woreczek żółciowy 22.02.07, 13:03
                  Jestem początkującą informatyczką i nie wszystko umiem.Trzeba wejść na ten
                  portal i kliknąć FORUM.Tam można znależć.
                  • psvpl Re: Woreczek żółciowy 23.02.07, 12:43
                    Masz jakies profity z reklamy tego portalu?
                    Do podania konkretnego adresu nie trzeba jakichs wygorowanych umiejetnosci
                    informatycznych a ta kryptoreklama w kazdym watku zaczyna mnie draznic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka