kurova 19.01.09, 12:45 Podpowiedzcie mi też proszę, czy można jeść makaron ze 100% durum. Coś mi świta , że dr Janus pozwala, ale nie jestem pewna, bo to chyba pszenica. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalini25 Re: durum 19.01.09, 13:17 ja wlasnie tez mam ten dylemat ... kupilam ciemny makaron (myslalam, ze jest zytni), a okazuje sie, ze jest z pszenicy durum - i co z tym fantem zrobic? wczoraj zjadlam mieso wieprzowe i jezyk znowu w plamach ... tak mi sie wydaje, ze to przez wieprzowine Odpowiedz Link
rich69 Re: durum 19.01.09, 15:37 Rowniez uwazam ze przez wieprzowine.Ka kiedys maialem taki sam problem,zaraz po wieprzowinie nawrot kandydozy,od kilku lat dalem sobie spokoj z bialkiem zwiezecym,tylko ryby od czasu do czasu.Dopiero po tej decyzji nastepowala poprawaJezeli chodzi o przenice durum to jest specialna przenica do produkcji wyzszej klasy makaronow,nie koniecznie jest to produkt pelnoziarnisty,lepsza jest przenica orkiszowa,ma niewielkie ilosci glutenu. Odpowiedz Link