strega25 22.05.08, 19:08 Witam Poszukuje wydań Ani z końca lat 50tych(okładki żółte płócienne wyd.Nasza Ksiegarnia).Czy wiecie,były w tym wydaniu Ania z Szumiących Topoli,Ania ze Złotego Brzegu,Rilla/Pozostałe mam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mela54 Re: Pierwsze wydanie 23.05.08, 18:48 Witaj, na pewno nie były wydane wtedy Ania z Szumiących Topoli i Ania ze Złotego Brzegu-bo one w Polsce pojawiły sie później. Czy Rillę wydano osobno-nie wiem, na pewno była w jednym tomie z Doliną Tęczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fettinia Re: Pierwsze wydanie 06.06.08, 10:33 W tym wydaniu plociennym byly trzy podwojne tomy. Ania z Zielonego Wzgorza+Ania z Avonlea,Ania na uniwersytecie+Wymarzony dom Ani i Dolina Teczy+Rilla ze Zlotego Brzegu.Takie przynajmniej ja mam.Pozniej wydawane byly chyba pojedynczo i juz nie w plotnie:) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pierwsze wydanie 06.06.08, 10:56 Były i pojedyncze w płótnie. Ania z Zielonego Wzgórza, Ania z Avonlea, Ania na uniwersytecie, Wymarzony dom Ani, Dolina Tęczy i Rilla ze Złotego Brzegu. Takie mam. Odpowiedz Link
strega25 Re: Pierwsze wydanie 02.07.08, 22:29 Dziękuję czyli poszukuję dalej jedynie Rilli na allegro(pozostałe mam właśnie stamtąd) Odpowiedz Link