dwiekulki 06.04.10, 19:34 Jakie u was panują zasady w sekretariacie? Chodzi mi o to czy ktoś bierze sobie sam potrzebne materiały czy prosi o to was. Np. szef sam bierze jakąś teczkę z dokumentami z biurka/półki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwiekulki Re: Biurko... 06.04.10, 19:46 Czy słusznie się złoszczę? Jak ktoś otwiera w moim biurze szafy i szuflady? Nie trzymam w pracy żadnych rzeczy osobistych ale szlag mnie trafia gdy ktoś otwiera szufladę w biurku i czegoś szuka. Czy taka osoba raczej powinna zapytać i poprosić o daną rzecz? Odpowiedz Link
margot452 Re: Biurko... 07.04.10, 10:26 Nie ma takiej opcji, zeby mi ktokolwiek bez pytania grzebał w biurku - to zwyczajnie niekulturalne. Szafy z dokumentami to co innego, są ogólnodostępne - ale u mnie w firmie akurat przełozeni wolą dostać własciwą teczkę / dokument do ręki, zamiast samemu szukać. I dobrze - tak przynajmniej wiem, kto co brał. Odpowiedz Link
permanentne_7_niebo Re: Biurko... 07.04.10, 16:10 Ej, mnie też strzela. Mimo, że nie trzymam w szafkach żadnych rzeczy osobistych. Szef, czy kierownik zawsze o coś proszą, a to z racji tego, iż są w mojej filii raz na pół i bez sensu, by tracili czas i wczytywanie się w etykiety, jeśli ja dany dokument wyciągnę z zamkniętymi oczami. Jest jedna szafka z materiałami eksploatacyjnymi i materiałami reklamowymi - i ta jest do grzebania. W drugiej inne rzeczy i nie toleruję grzebania współpracowników w tejże. Co nie przeszkadza im prosić o podanie wielu rzeczy znajdujących się na wierzchu i do ich dyspozycji:) Odpowiedz Link