Dodaj do ulubionych

Fax-y hmmmm...

28.07.09, 16:58
Witam dziewczyny!

mamy w firmie kilka faxow. Ale oczywiście jak przychodzi do wysłania czegos to pracownicy poszczególnych działów przychodzą do mnie abym wysłała.
Mnie to irytuje troszkę ponieważ musze oderwać sie od obojętnie jakiego zajęcia i wysłać bo potrzebne na juz.

Poprzednia sekretarka przywiesila instrukcje jak sie obsługuje fax i niemam pojecia czy wysyłała czy nie innym bo jej nie znałam...

Ja nie wiem czy wysyłanie faxow wszytkim w firmie lezy w obowiazkach sekreatki? Jak to wygląda u was?
Obserwuj wątek
    • annakatarzynaewa Re: Fax-y hmmmm... 28.07.09, 17:00
      A do tego jeszcze odnoszenie potwierdzenia nadania do kazdej osoby???
      Jest to dla mnie sprawa sprzeczna troszkę...
    • panna.migotka777 Re: Fax-y hmmmm... 28.07.09, 18:43
      Przepraszam ale dziwi mnie to pytanie. Tak, sekretarka wysyła faksy a co niby ma
      robić? Asystentka ma więcej poważniejszych obowiązków a recepcjonistka mniej od
      sekretarki. Wysyłanie faksów w 100% wchodzi w zakres obowiązków sekretarki.
    • lektorka Re: Fax-y hmmmm... 28.07.09, 22:11
      Czy jesteś sekretarką wszystkich pracowników? Jeśli na głowie masz 5 pracowników
      i bezpośrednio im podlegasz - to tak, jest to twój obowiązek. Jeśli masz dużo
      pracy, a oni są wyrozumiali, to sami obsłużą fax.
      Jeśli z kolei przychodzi do ciebie ktoś komu nie podlegasz i nie współpracujesz,
      a masz dużo pracy, to uważam, że możesz powiedzieć, że w tej chwili tego nie
      zrobisz, bo jesteś zajęta i możesz wysłać fax za 2 godziny lub możesz
      zaproponować, że pokażesz jak się fax obsługuje i nie będzie na przyszłość
      takiego problemu.
    • logopeda9 Re: Fax-y hmmmm... 29.07.09, 11:08
      pomóż acz raz jeden, potwm niech osobnik/czka już sama sobie radzi,
      toz to nie jest jakieś skomplikowane..a ludzie uwielbiają
      wykorzystywać innych, jak tylk owyniuchają taką sposobność...
      • annakatarzynaewa Re: Fax-y hmmmm... 29.07.09, 12:45
        Do panna.migotka777 : ja wiem ze wysyłanie faxów jest w zakresie obowiązków
        sekretarki ! Chodziło w poście o to czy mimo to ze inni maja pod nosem własne
        faxy i nie podlegam pod ich władze to przychodzą i wrecz nakzuja mi wysyłanie
        ich faxów.

Do reszty Dziewczyn : Własnie tez mi sie tak wydaje, że jesli akurat mam cos w
        rakach i naprawde sie pali to moga sie inni sami obsłuzyc...
        • lady.godiva Re: Fax-y hmmmm... 29.07.09, 19:42
          Mamy dwa faxy (oddział duuuuużej firmy, korporacji) i każdy obsługuje się sam,
          nikomu nie wysyłam faksów.
          • annakatarzynaewa Re: Fax-y hmmmm... 04.08.09, 15:14
            lady.godiva napisała:

> Mamy dwa faxy (oddział duuuuużej firmy, korporacji) i każdy
            obsługuje się sam,
            > nikomu nie wysyłam faksów.

JESTES SEKRETARKA CZY ASYSTENTKA???? BO TO RÓZNICA...
            • agnessia21 Re: Fax-y hmmmm... 04.08.09, 19:51
              jestem Asystentka Dyrektora, jak przyjezdza Prezes z Wawy to wtedy jestem takze
              jego asystentka, prowadze tez sekretariat, wiekszosc sama sobie faksuje, jednak
              sa tez takie hrabiny ktorym sie wydaje ze niewiadomo kim sa, i zycza sobie zeby
              im skanowac i faksowac. Teraz bede miala urlop wiec zamowilam nasza fime
              informatyczna i poprosilam zeby owe panie zostaly bezposrednio podlaczone do
              urzadzenia wielofunkcyjnego i przeszkolone - oczywiscie dla ich dobra bo jak
              bede na urlopie zeby sobie radzily :D - sorrki nie mam polskich znakow bo mi
              corka klawiature sokiem zalala
            • lady.godiva Re: Fax-y hmmmm... 04.08.09, 20:19
              Jestem asystentką, choć nie wiem co to ma do rzeczy. Ja mam po prostu tysiąc
              innych spraw, a obsługa faksu nie jest taka trudna- mogę pokazać jak to robić. Raz.
              Chyba, że dyrektor prosi, ale tak to wszyscy wysyłają sami- menadżerowie również.
              • annakatarzynaewa Re: Fax-y hmmmm... 05.08.09, 11:47
                I o to własnie chodzi, że fax nie jest skomplikowany i wszyscy inni
                mogą się obsłużyć sami...tylko u mnie w firmie niektóre osoby wręcz
                wmawiają mi że to ja MUSZE wysłać....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka