Dodaj do ulubionych

Zasłyszane

04.02.14, 10:03
"Postęp w medycynie jest tak wielki, że już prawie nie ma ludzi zdrowych"
Trudno się z tym nie zgodzić oglądać reklamy leków w TV.
Jestem ciekaw opinii medyków.
Czy te reklamy powinny być zakazane?
M.
Obserwuj wątek
    • spokojny.zenek Re: Zasłyszane 04.02.14, 11:24
      Spytam z ciekawości - co sądzisz o zakazie reklamy obejmujących adwokatów i radców prawnych?
      • mariner4 Zasadnico nie jestem przeciwwnikiem 04.02.14, 11:54
        reklamy. Ale pod warunkiem, że mówi prawdę
        .Niedotrzymanie warunków podanych w sloganie reklamowym powinno być podstawą do roszczeń.
        Nie wiem jak jest u Was. Minie interesuje problem reklamy leków i związane z tym skutki "autoleczenia"
        I pytam fachowców, a nie Ciebie.
        M.
        • spokojny.zenek Re: Zasadnico nie jestem przeciwwnikiem 04.02.14, 12:22
          Nie odpowiedziałeś. A szkoda. Poza kilkoma ogólnikami nie wniosłeś nic. A pytanie było dośc konkretne (jak zwykle pytania, na które nie potrafisz lub nie chcesz odpowiedzieć). Czy reklama adwokatów i radców powinna być zakazana?
          • mariner4 Bo ja wiem? 04.02.14, 12:41
            Nie zastanawiałem się nad tym.
            Może:
            "Zabij kochanka żony i przyjdź do mnie. Wyciągnę Cię z tego. Rabaty dla dzieci prawników!"
            Chyba jednak nie powinni się reklamować.
            M.
            • spokojny.zenek Re: Bo ja wiem? 04.02.14, 15:25
              Ja też tak uważam. A spytałem bez wrednych intencji - po prostu ten zakaz reklamy traktowany jest jako rzekomy przejaw "walki samorządów z młodymi". Że niby ci młodzi, gdyby mogli się reklamowac to by raz-dwa wygryźli tych trzydziestopięcioletnich pierników (dominujących obecie w tych zawodach). A prawda jest taka, że wygrałyby amerykańskie sieciówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka