cyberros 30.07.15, 21:36 Austriacka służba zdrowia - wykończyła naszego najbogatszego... Bogaci z krajów zachodnioeuropejskich lecza się w USA, nie w Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qulqa Re: Austriacka służba zdrowia 01.08.15, 18:17 A nie było przypadkiem tak, że to zator go wykończył? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: Austriacka służba zdrowia 01.08.15, 19:10 qulqa napisała: > A nie było przypadkiem tak, że to zator go wykończył? A kto spowodował zator, nie rozpoznał go w porę i nie wyleczył? Odpowiedz Link Zgłoś
qulqa Re: Austriacka służba zdrowia 01.08.15, 21:26 Zator spowodowała nadkrzepliwość, nie lekarze. Zdziwiony? Jeżeli jest masywny zator, zamykający największe tętnice, możesz rozpoznać go w porę i nie wyleczysz, o ile nie masz za drzwiami sali torako/kardiochirurgicznej z pełnym wyposażeniem (łącznie z krążeniem pozaustrojowym) i zespołu superdoświadczonych kardio/torakochirurgów. A i tak szanse uratowania są bliskie zeru. Ochłoń. Nie całe zło tego świata powodują lekarze. Trzęsienia ziemi w Chile też nie są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: Austriacka służba zdrowia 01.08.15, 22:27 qulqa napisała: > Zator spowodowała nadkrzepliwość, nie lekarze. > Zdziwiony? A wiadomo, ze przyczyna pierwotna była niekrzepliwość? I skąd się wzięła i dlaczego akurat tam dala objawy? Nie rozpoznano niekrzepliwości przed zabiegiem? Mam niestety bardzo negatywne doświadczenia z austriacką służbą zdrowia - u znajomej, która tam leżała po urazie na stoku narciarskim popełniono kardynalne błędy. > Jeżeli jest masywny zator, zamykający największe tętnice, możesz rozpoznać go w > porę i nie wyleczysz, o ile nie masz za drzwiami sali torako/kardiochirurgiczn > ej z pełnym wyposażeniem (łącznie z krążeniem pozaustrojowym) i zespołu superdo > świadczonych kardio/torakochirurgów. A i tak szanse uratowania są bliskie zeru. Tak, jeśli zatorowosc naprawdę jest masywna, albo jeśli to jeździec. Ale co, to gdzie on tam był, nie w Wiedniu? Nie ma w Wiedniu doświadczonych kardio- i torakochirurgów? > > Ochłoń. Nie całe zło tego świata powodują lekarze. Trzęsienia ziemi w Chile też > nie są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
qulqa Re: Austriacka służba zdrowia 01.08.15, 23:22 >Ale co, to gdzie on tam był, nie w Wiedniu? Nie ma w Wiedniu doświadczonych kardio- i torakochirurgów? Tak, stali za drzwiami podczas zabiegi i czekali z kozikami w ręku 'a może pojawi się jeździec'. A pompista grzał pompę. Jeżeli znasz termin 'jeździec' i piszesz 'masywna zatorowość', to dokładnie wiesz o przyczynach, badaniach i profilaktyce. Zatem mnie nie podpuszczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: Austriacka służba zdrowia 02.08.15, 22:06 qulqa napisała: > >Ale co, to gdzie on tam był, nie w Wiedniu? Nie ma w Wiedniu doświadczonyc > h kardio- i torakochirurgów? > Tak, stali za drzwiami podczas zabiegi i czekali z kozikami w ręku 'a może poja > wi się jeździec'. A pompista grzał pompę. > Jeżeli znasz termin 'jeździec' i piszesz 'masywna zatorowość', to dokładnie wie > sz o przyczynach, badaniach i profilaktyce. Zatem mnie nie podpuszczaj. Wydaje mi się mimo wszystko, że coś schrzanili. Austriacka służba zdrowia nie jest dobra, mam bardzo złe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Co wiemy o śmierci Kulczyka 09.08.15, 18:56 cyberros napisał: > Austriacka służba zdrowia - wykończyła naszego najbogatszego... Bogaci z krajów > zachodnioeuropejskich lecza się w USA, nie w Austrii. Tyle wyczytałem z gazet: - był wcześniej zdrowy - przechodził drobny zabieg w Austrii - zmarł wskutek powikłań pooperacyjnych po tym drobnym zabiegu Wygląda to na jakieś jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
0.9_procent ŁOJEZU 11.08.15, 21:46 Dwóch "speców" opierając się na doniesieniach z gazet i portali internetowych dyskutuje o zatorowości płucnej. Tragikomedia ! -- Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: ŁOJEZU 13.08.15, 00:06 0.9_procent napisał: > Dwóch "speców" opierając się na doniesieniach z gazet i portali internetowych d > yskutuje o zatorowości płucnej. Tragikomedia ! To do mnie? > > -- > Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
0.9_procent Re: ŁOJEZU 14.08.15, 10:27 cyberros napisał: > To do mnie? I owszem. Taki wpis forum.gazeta.pl/forum/w,305,158329058,158343145,Re_Austriacka_sluzba_zdrowia.html świadczy o twojej kompletnej ignorancji. -- Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: ŁOJEZU 22.08.15, 14:20 0.9_procent napisał: > cyberros napisał: > > > To do mnie? > I owszem. Taki wpis forum.gazeta.pl/forum/w,305,158329058,158343145,Re_Austriacka_sluzba_zdrowia.html > świadczy o twojej kompletnej ignorancji. Whatpyerdol sie. > -- > Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
0.9_procent Re: ŁOJEZU 22.08.15, 18:17 cyberros napisał: > Whatpyerdol sie. Rozumiem, że ta kulturalna i błyskotliwa wypowiedź ma być argumentem potwierdzającym twoją wiedzę. Niestety poziom owej "wiedzy" jest na poziomie wypowiedzi. Koledzy pod budką z piwem pomogli? -- Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: ŁOJEZU 23.08.15, 00:37 0.9_procent napisał: > cyberros napisał: > > > Whatpyerdol sie. > > Rozumiem, że ta kulturalna i błyskotliwa wypowiedź ma być argumentem potwierdza > jącym twoją wiedzę. > Niestety poziom owej "wiedzy" jest na poziomie wypowiedzi. Koledzy pod budką z > piwem pomogli? > > -- > Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Patrz odpowiedź tu: forum.gazeta.pl/forum/w,305,158329058,158506973,Re_LOJEZU.html Odpowiedz Link Zgłoś
0.9_procent Re: ŁOJEZU 30.08.15, 10:23 Nasz biedaczek się zapętlił. Z nadmiaru merytorycznych argumentów zapewne... -- Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros Re: ŁOJEZU 31.08.15, 17:12 0.9_procent napisał: > Nasz biedaczek się zapętlił. Z nadmiaru merytorycznych argumentów zapewne... > > -- > Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na post - skasuj go. forum.gazeta.pl/forum/w,305,158329058,158506973,Re_LOJEZU.html Odpowiedz Link Zgłoś
jag_2002 Re: Austriacka służba zdrowia 16.08.15, 23:59 jedyny wniosek jaki z tego płynie - nie ma drobnych zabiegów, jak przed zabiegiem uważam, ze pacjent potrzebuje jakiejś dodatkowej konsultacji, to ja zlecam, wbrew oburzeniom (bo ja tylko po pieczątkę), że tyyyle czasu stracą i tylko ja się czepiam Odpowiedz Link Zgłoś
cyberros "drobny zabieg" 22.08.15, 14:18 jag_2002 napisała: > jedyny wniosek jaki z tego płynie - nie ma drobnych zabiegów, jak przed zabiegi > em uważam, ze pacjent potrzebuje jakiejś dodatkowej konsultacji, to ja zlecam, > wbrew oburzeniom (bo ja tylko po pieczątkę), że tyyyle czasu stracą i tylko ja > się czepiam Swoją drogą ciekawe co to był za "drobny zabieg". Odpowiedz Link Zgłoś