Gość: Marteczka IP: *.matcom.com.pl 03.12.05, 13:28 Już od dłuższego czasu mam chore zatoki i nic nie pomaga nawet antybiotyki.Czym leczycie chore zatoki czołowe?? Czy są jakieś skuteczne domowe sposoby?:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 03.12.05, 17:31 wyjachac na pustynie! a tak na serio zmiana klimatu na suchy i goracy b. pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:29 Należy dobrze wygrzać, Ja przykładałam gorący termofor (owinięty w ręcznik), potem ropa leciała ciurkiem, narazie jest ok, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:37 A ja wolę okadzanie. Jest bardziej skuteczne niż szeptuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Jak leczyć chore zatoki?? 15.12.05, 07:02 a próbowałeś zamrażania?. Obkładasz się lodem i trochę czekasz... I przechodzi. Co prawda wraca szybko ale może trzeba pokombinować z "suchym lodem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:26 Zamrażania jeszcze nie, ale kształcę się ustawicznie jak nakazuje ustawa, więc spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 62.233.138.* 15.12.05, 11:37 Martecza należy zrobić tomografię zatok, tylko nie zdjęcie rtg ponieważ tam tak nie zobaczysz jak na tomografie.Mój syn miał wieczne problemy z zatokami zrobiliśmy tomograf wyszło żle miał mały zabieg w szpitalu tzn drenaż i odpukac jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.06, 10:57 WIEM CO PRZEŻYWASZ!JA MAM CHORE ZATOKI PRZYNOSOWE I CZOŁOWE I NIC NIE MOGE ZROBIC BO JESTEM W CIĄŻY.I TAK SIĘ MECZE Z TYMI ZATOKAMI OD MIESIĘCY.NIE CHCE BRAC ANTYBIOTYKÓW WIEC LECZE SIE HOMEOPATIĄ I CO?NIC!POMAGA CHWILOWO.JEDYNE CO MI POMAGA W NORMALNYM ODDYCHANIU TO PŁUKANIE NOSA SOLĄ FIZJOLOGICZNĄ.A MOŻE KTOŚ ZNA LEPSZE SPOSOBY? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Jak leczyć chore zatoki?? 18.01.06, 17:22 Zatoki nagrzewałam żarówką promiennik podczerwieni. Po kilku nagrzewaniach ropa poleciała ciurkiem z nosa.Od tej pory nie wiem co to chore zatoki. Jednocześnie przez nagrzewanie nos stał się drożny.Poprzednio bez kropli do nosa nie mogłam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:53 Droga Jadwigo, mialam ten sam problem i wyleczylam wlasnie w ten sposob jak ty. Zarowka taka do promiennika kosztuje 36 zl. Powodzenia dla cierpiacych z powodu zatok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masław Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 217.153.6.* 06.02.06, 15:47 Istotnie lampa z czerwonym światłem bardzo pomaga. Nos można też udrożnić smarując nad gurną wargą nieco jakiejś maści mentolowej. W moim jednak przypadku to nie wystarcza. Powodem jest krzywa przegroda nosowa ale już niedługo czeka mnie zabieg, po który, mam nadzieję wszystko będzie dobrze. Jednak na pytanie "co jest najlepszym sposobem na leczenie zatok?" odpowiadam - wizyta u laryngologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk5 Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.aster.pl 18.01.06, 23:05 Przedmuchaj je. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaeb Re: Jak leczyć chore zatoki?? 22.01.06, 21:39 ja mam od lat ten sam problem, oprócz antybiotyków korzystam ze starego dobrego sposobu: podgrzewam na patelni sól aż bedzie gorąca i przykładam przez chustecza ulgę do zatok kilka razy dziennie, ogromna ulga Odpowiedz Link Zgłoś
gum112 Re: Jak leczyć chore zatoki?? 07.02.06, 12:38 Dla ciężarnej polecam lampę którą kilka razy dziennie nagrzewasz zatoki. a poza tym powinnaś zgłosić się do lekarza bo możesz sobie zaszkodzić. Lekarz dobierze Ci odpowieni antybiotyk który nie będzie w większym stopniu zagrażał dziecku. Ja tez będąc w ciąży brałam antybiotyk i nic sie dziecku nie stało. Z regóły przepisują wtedy z grupy penicylin które są najmniej szakodliwe dla dziecka. Jeśli to zaniedbasz to może dojść do przewlekłego stanu zapalnego zatok i wtedy przy najdrobniejszym przeziebieniu będziesz miała zatoki zawalone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anlo Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.chello.pl 22.03.06, 09:00 Mam chore zatoki od lat. Wszystkie środki przestały dzialac po pewnym czasie, t.zn antybiotyki, homeopatia ( to pomagało najdłuzej) aż w końcu wylądowałam u bioterapeuty. Po 8 zabiegach zatoki się udrożnily i wysuszyły. Teraz jak coś wraca to juz bez bólu samo spływa i mam spokój. Przeżyłam wreszcie zimę i to ostrą bez nawrotów. Nie podaję nazwiska bioterapeuty, bo nie chce złośliwych komentarzy. Ale moge podać kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk5 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 04:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
13siur.mily2 [...] 19.01.06, 17:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ependorf Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 213.155.166.* 06.02.06, 22:04 Po pierwsze iść do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice-premier Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:05 to jeden z moich ulubionych tematów Zuzaeb-po prostu miodzio!! Odpowiedz Link Zgłoś
lordmaverick777 Re: Jak leczyć chore zatoki?? 24.03.06, 08:50 jeśli nie chcesz wydawać kasy na promiennik w domu możesz udać się do poradni rehabilitacyjnej - powinna funkcjonować w ramach POZ. Tam mogą zalecić Ci naświetlanie lampą solux i np okłady z borowiny. Mój ojciec lekarz też w to nie wierzył, ale mnie (też, w sumie medykowi) pomogło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś