Dodaj do ulubionych

Jak leczyć chore zatoki??

IP: *.matcom.com.pl 03.12.05, 13:28
Już od dłuższego czasu mam chore zatoki i nic nie pomaga nawet
antybiotyki.Czym leczycie chore zatoki czołowe?? Czy są jakieś skuteczne
domowe sposoby?:>
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 03.12.05, 17:31
      wyjachac na pustynie!
      a tak na serio zmiana klimatu na
      suchy i goracy b. pomaga.
    • Gość: Baśka Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:29
      Należy dobrze wygrzać, Ja przykładałam gorący termofor (owinięty w ręcznik),
      potem ropa leciała ciurkiem, narazie jest ok, zobaczymy
    • Gość: fan Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:37
      A ja wolę okadzanie. Jest bardziej skuteczne niż szeptuchy.
      • swan_ganz Re: Jak leczyć chore zatoki?? 15.12.05, 07:02
        a próbowałeś zamrażania?. Obkładasz się lodem i trochę czekasz... I przechodzi.
        Co prawda wraca szybko ale może trzeba pokombinować z "suchym lodem"?
        • Gość: fan Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:26
          Zamrażania jeszcze nie, ale kształcę się ustawicznie jak nakazuje ustawa, więc
          spróbuję.
    • Gość: Iwona Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 62.233.138.* 15.12.05, 11:37
      Martecza należy zrobić tomografię zatok, tylko nie zdjęcie rtg ponieważ tam tak
      nie zobaczysz jak na tomografie.Mój syn miał wieczne problemy z zatokami
      zrobiliśmy tomograf wyszło żle miał mały zabieg w szpitalu tzn drenaż i
      odpukac jest ok.
      • Gość: GOŚĆ Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.06, 10:57
        WIEM CO PRZEŻYWASZ!JA MAM CHORE ZATOKI PRZYNOSOWE I CZOŁOWE I NIC NIE MOGE
        ZROBIC BO JESTEM W CIĄŻY.I TAK SIĘ MECZE Z TYMI ZATOKAMI OD MIESIĘCY.NIE CHCE
        BRAC ANTYBIOTYKÓW WIEC LECZE SIE HOMEOPATIĄ I CO?NIC!POMAGA CHWILOWO.JEDYNE CO
        MI POMAGA W NORMALNYM ODDYCHANIU TO PŁUKANIE NOSA SOLĄ FIZJOLOGICZNĄ.A MOŻE
        KTOŚ ZNA LEPSZE SPOSOBY?
        • jadwiga_r Re: Jak leczyć chore zatoki?? 18.01.06, 17:22
          Zatoki nagrzewałam żarówką promiennik podczerwieni.
          Po kilku nagrzewaniach ropa poleciała ciurkiem z nosa.Od tej pory nie wiem co to
          chore zatoki.
          Jednocześnie przez nagrzewanie nos stał się drożny.Poprzednio bez kropli do
          nosa nie mogłam żyć.
          • Gość: zdrowy Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:53
            Droga Jadwigo, mialam ten sam problem i wyleczylam wlasnie w ten sposob jak ty.
            Zarowka taka do promiennika kosztuje 36 zl. Powodzenia dla cierpiacych z powodu
            zatok.
          • Gość: Masław Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 217.153.6.* 06.02.06, 15:47
            Istotnie lampa z czerwonym światłem bardzo pomaga. Nos można też udrożnić
            smarując nad gurną wargą nieco jakiejś maści mentolowej. W moim jednak
            przypadku to nie wystarcza. Powodem jest krzywa przegroda nosowa ale już
            niedługo czeka mnie zabieg, po który, mam nadzieję wszystko będzie dobrze.
            Jednak na pytanie "co jest najlepszym sposobem na leczenie zatok?" odpowiadam -
            wizyta u laryngologa.
        • Gość: medyk5 Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.aster.pl 18.01.06, 23:05
          Przedmuchaj je.
          • zuzaeb Re: Jak leczyć chore zatoki?? 22.01.06, 21:39
            ja mam od lat ten sam problem, oprócz antybiotyków korzystam ze starego
            dobrego sposobu: podgrzewam na patelni sól aż bedzie gorąca i przykładam przez
            chustecza ulgę do zatok kilka razy dziennie, ogromna ulga
        • gum112 Re: Jak leczyć chore zatoki?? 07.02.06, 12:38
          Dla ciężarnej polecam lampę którą kilka razy dziennie nagrzewasz zatoki. a poza
          tym powinnaś zgłosić się do lekarza bo możesz sobie zaszkodzić. Lekarz dobierze
          Ci odpowieni antybiotyk który nie będzie w większym stopniu zagrażał dziecku. Ja
          tez będąc w ciąży brałam antybiotyk i nic sie dziecku nie stało. Z regóły
          przepisują wtedy z grupy penicylin które są najmniej szakodliwe dla dziecka.
          Jeśli to zaniedbasz to może dojść do przewlekłego stanu zapalnego zatok i wtedy
          przy najdrobniejszym przeziebieniu będziesz miała zatoki zawalone. Pozdrawiam
        • Gość: Anlo Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.chello.pl 22.03.06, 09:00
          Mam chore zatoki od lat. Wszystkie środki przestały dzialac po pewnym czasie,
          t.zn antybiotyki, homeopatia ( to pomagało najdłuzej) aż w końcu wylądowałam u
          bioterapeuty. Po 8 zabiegach zatoki się udrożnily i wysuszyły. Teraz jak coś wraca
          to juz bez bólu samo spływa i mam spokój. Przeżyłam wreszcie zimę i to ostrą bez
          nawrotów. Nie podaję nazwiska bioterapeuty, bo nie chce złośliwych komentarzy.
          Ale moge podać kontakt.
    • Gość: medyk5 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 04:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 13siur.mily2 [...] 19.01.06, 17:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ependorf Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: 213.155.166.* 06.02.06, 22:04
      Po pierwsze iść do lekarza
    • Gość: vice-premier Re: Jak leczyć chore zatoki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:05
      to jeden z moich ulubionych tematów
      Zuzaeb-po prostu miodzio!!
    • lordmaverick777 Re: Jak leczyć chore zatoki?? 24.03.06, 08:50
      jeśli nie chcesz wydawać kasy na promiennik w domu możesz udać się do poradni
      rehabilitacyjnej - powinna funkcjonować w ramach POZ. Tam mogą zalecić Ci
      naświetlanie lampą solux i np okłady z borowiny. Mój ojciec lekarz też w to nie
      wierzył, ale mnie (też, w sumie medykowi) pomogło. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka