Dodaj do ulubionych

Poszukuję postdoc'a

11.06.04, 12:15
Jestem 29 lekarką, po specjalizacji z chorób wewnętrznych i doktoracie.
Poszukuję postdoc'a w dziedzinie medycyny (najchętniej diabetologia,
endokrynologia). Wszystkim, którzy mogliby mi pomóc w poszukiwaniach,
ewentualnie podać jakieś linki z góry serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Poszukuję postdoc'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:45
      Znasz dobrze jakis obcy jezyk?
      • Gość: Ala Re: Poszukuję postdoc'a IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 11.06.04, 18:38
        To oczywiste, ze znam. Angielski najlepiej. Wolałabym CV nie umieszczać na
        forum.
        • Gość: Kagan Re: Poszukuję postdoc'a IP: 213.199.197.* 13.06.04, 15:29
          To szukaj w Stanach lub UK, najlepiej zacznij przez Google...
          Powodzenia!
          PS: Ja juz mam zaproszenie na dobry uniwerek, szukam finansow...
          • aloalo2001 Re: Poszukuję postdoc'a 14.06.04, 01:08

> To szukaj w Stanach lub UK, najlepiej zacznij przez Google...
            Widzę, że nie doceniasz mojej pomysłowości??? Ale dziękuje za zainteresowanie i
            dobre chęci.

> PS: Ja juz mam zaproszenie na dobry uniwerek, szukam finansow...

Nie będą Tobie płacić na tym stypendium??

Mam permamentną propozycję pracy tam gdzie byłam na stypendium wcześniej i
            jedną z Wiednia. Piekne miasto.

W sumie to nie byl dobry pomysł umieszczania tego wątku, to tylko tak
            kontrolnie, jaki będzie odzew.

• rajchman Re: Poszukuję postdoc'a 14.06.04, 16:27
              aloalo2001 napisała: To szukaj w Stanach lub UK, najlepiej zacznij przez
              Google...
              - Widzę, że nie doceniasz mojej pomysłowości??? Ale dziękuje za zainteresowanie
              i dobre chęci.
              K: Dla mnie dobra wyszukiwarka to dobry poczatek (a GOOGLE chyba jest obecnie
              najlepsza: nie za jest ogolnie dobra, ale na bezrybiu i rak ryba...) ;)

PS: Ja juz mam zaproszenie na dobry uniwerek, szukam finansow...
              - Nie będą Tobie płacić na tym stypendium??
              K: Czasy sie zmieniaja: USA tez robi bokami, wiec osobno sie teraz staramy o
              zaproszenie jako tzw. postdoc czy inny Research Fellow, a osobno o stypendium...
              I nie martw sie: w razie czego mam inne zrodla utrzymania w USA... ;)

- Mam permamentną propozycję pracy tam gdzie byłam na stypendium wcześniej i
              jedną z Wiednia. Piekne miasto.
              K: Tak, miasto super, ale ci ludzie... Wiekszosc Wiedenczykow jest pochodzenia
              slowianskiego, ale udaja ze maja germanskie, stad ten ich dziwny rasizm w
              stosunku do Polakow, a nawet polskich zydow (nawet Lem - przezciez i milioner,
              i z wlasciwym pochodzeniem, a czepaili sie do niego, biorac go pewnie za
              Slowanina z Polski)... Ale przeciez w Austrii nie bylo denazyfikacji, stad
              yeraz zamykaja przed nami rynek pracy i najchetniej zamkneli by przed nami
              granice. Ale my tez Unie olewamy, i sludznie! Jak Kuba Bogu...

- W sumie to nie byl dobry pomysł umieszczania tego wątku, to tylko tak
              kontrolnie, jaki będzie odzew.
              K: Sama widzisz... ;)
              Pozdr. :)
              • aloalo2001 Re: Poszukuję postdoc'a 14.06.04, 21:37

Widać musisz byc bardzo dobry w te "Google" :)))

Jeżeli odniosłes wrażenie, że moja sytuacja jest taka, że "na bezrybiu i rak
                ryba" to się grubo pomyliłeś. Tak jak juz pisałam, umieszczenie tego watku
                tutaj to takie badanie przesiewowe.

Bardzo sie cieszę, że znalazles to czego szukałeś i życzę sukcesów w nowej
                pracy!! Szczerze jednak powiedziawszy interesowały mnie opinie od osób, które
                poza tym, że poinformują mnie o swojej aktualnej sytuacji w stylu (widzisz ja,
                już mam, a ty jeszcze nie, he he he) cos mają ciekawego do dodania.

Pa
                • kamila_z_nz Re: Poszukuję postdoc'a 15.06.04, 11:08
                  aloalo2001 napisała:
                  Widać musisz byc bardzo dobry w te "Google" :)))
                  K: Pracowalem w firmie, ktora opracowala pierwsza komercjna wyszukiwarke...

- Jeżeli odniosłes wrażenie, że moja sytuacja jest taka, że "na bezrybiu i rak
                  ryba" to się grubo pomyliłeś. Tak jak juz pisałam, umieszczenie tego watku
                  tutaj to takie badanie przesiewowe.
                  K: Tak pisza ci, ktorzy nie maja lepszego usprawiedkliwienia...

- Bardzo sie cieszę, że znalazles to czego szukałeś i życzę sukcesów w nowej
                  pracy!! Szczerze jednak powiedziawszy interesowały mnie opinie od osób, które
                  poza tym, że poinformują mnie o swojej aktualnej sytuacji w stylu (widzisz ja,
                  już mam, a ty jeszcze nie, he he he) cos mają ciekawego do dodania.
                  K: ??? Ja nie musze miec stypendium, aby prowadzic badania, ktore mnie
                  interesuja, a jako ob. Australii nie musz etez miec wizy, a by jechac do
                  USA... ;)

> Pa
    • Gość: Kot Behemot Dla lekarzy to najlepiej przez Science IP: *.client.comcast.net 15.06.04, 06:25
      recruit.sciencemag.org/

Pozdrowienia,
      Behemot
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15562

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka