Gość: fan Kapuścińskiego Jedynie Europejczycy są rozsądni!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 06:53 Nie można zaludniać Ziemi w nieskończoność, ta planeta nie zniesie tego! Lepiej dobrze wychować jedno dziecko i dać mu dobry start, niż spłodzić stado żebraków bez perspektyw. Inna sprawa, że przez tę sytuację Europa będzie bardziej "kolorowa"... Już teraz Włochy pękają od afrykańskich emigrantów. Przeludnienie to zaraza Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.g. www.dieoff.org IP: *.BPTNet.PL / *.telbank.pl 20.08.04, 09:27 Wygląda na to, że nie będzie wzrostu demograficznego lecz wymieranie. A to dlatego, że surowce naturalne kończą się, a przyroda - nadmiernie wyekslpoatowana - umiera. Polecam strony: www.dieoff.org www.hubbertpeak.com www.lifeaftertheoilcrash.net/PageOne.html A tak w ogóle, to jest tragicznie - nowe pokolenie Ziemian będzie pochodzić z populacji o niskim IQ (Afryka: IQ w zakresie 70-85) oraz wyznających zbrodniczą ideologię totalitarną - islam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: I jeszcze się dziwią. IP: 157.25.139.* 20.08.04, 07:00 I jeszcze się dziwią. Tylko idiota lub nowobogacki pozwoli sobie na więcej dzieciaków. Za marna pensyjkę z ledwością utrzyma się jedna osoba. Młodzież również przyjęła inne zwyczaje, aniżeli parę lat temu. Kiedyś dziewczyna lub chłopak myśleli o małżeństwie dziecku, problemu z praca nikt nie miał, a mieszkanie z czasem również się znalazło. Obecnie sytuacja jest inna. Dziewczyna mając z reguły 24 lata wychodzi dopiero za mąż i góra jedno dziecko. Dawniej dziewiętnastolatki wychodziły za mąż. Chłopak jak ma pracować za marną pasje z której ledwo sam wyżyje, woli poszaleć raz lub dwa w miesiącu, a dziewczynę to jedynie na krótko. Nasi kochani politycy sami nam taki los zgotowali poprzez idiotyczne ustawy, haracze i rozwarstwienie gdzie 20% bezrobotni, 60% społeczeństwa to biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel I to jest sposób Balcerowicza na bezrobocie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 07:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: I to jest sposób Balcerowicza na bezrobocie!! IP: *.arcor-ip.net 20.08.04, 07:17 Historia lubi sie powtarzac, ten "Bekart Wersalu" jak by powiedzial pewien pan z wasikiem, sam sie przyczyni do swojej zaglady, jedyny ratunek, naplyw imigrantow (Indie, Bangladesz itd.), ale do tego trzeba im dac mieszkania i opieke socjalna porownywalna do tej w Europie Zach. A wiec do roboty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola ja bym chcial miec 3 dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 07:44 chcialbym miec nawet troje dzieci,a le na raize musze na to zarobic i boje sie ze jak bede sie tym za dlugo zajmowac to nie zdaze urodzic anwet jednego, ale coz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: ja mam dzieci i wiem jaki to koszt IP: 157.25.139.* 20.08.04, 08:45 I to jest właśnie cały problem. Chłopak zamiast wyglądać jak Tatuś, wygląda jak dziadek niańcząc swoje dziecko, no i brak cierpliwości. Mamusia młoda, lecz stara rodzi z biedą lub już nie może, albo już się nie chce niańczyć. Gdyby płace były na tyle adekwatne że człowiek mógłby wyżywić dziecko bez strachu że dziecko nie będzie musiało żebrać. Byłby i wzrost populacji. Przy obecnych układach Rodzina zamiast na pierwszym miejscu, znajduje się na ostatnim z wielu potrzeb, o dzieciach to nawet niema co wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: ja mam dzieci i wiem jaki to koszt 20.08.04, 21:11 Gość portalu: Rosomak napisał(a): > Gdyby > płace były na tyle adekwatne że człowiek mógłby wyżywić dziecko bez strachu że > dziecko nie będzie musiało żebrać. Byłby i wzrost populacji. Mylisz sie gleboko. W znacznie bogatszych spoleczenstwach zamozni ludzie maja gora 2 dzieci. Mnoza sie biedacy, w kazdym, ustroju. (spojrz na rodziny wiejskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Parę cyfr IP: 194.205.123.* 20.08.04, 23:56 Ludność Polski wynosiła przeszło 35 mln w 39 roku. Pod względem liczby ludności na 1 km/2 przypadało w Polsce 90 osób; w Niemczech 135; we Włoszech 138; we Francji 76; w Belgii 276; w Norwegii 9; w Czechosłowacji 104; w Danii 85; w Estonii 24 (zobacz Mały Rocznik Statystyczny 1939) Przyrost naturalny ludności krzałtował się następująnco w 1938 roku: Polska 10,7%% Niemcy wraz z Austrią, Sudetami, Gdańskiem i Kłajpedą 7%% Włochy 9,6%% Francja 0,8%% Belgia 2,7%% Dania 7,8%% Estonia 1,7%% Finlandia 7,9%% Szwecja 3,4%% Litwa 10%% Norwegia 5,6%% Według szacunkowych obliczeń Ligi Narodów, ludność poszególnych krajów w 1970 roku, wynosiłaby: Polska 41 mln Niemcy 69,8 mln Włochy 49,5 mln Francja 36,9 mln Begia 7,76 mln Czechosłowacja 14,9 mln Estonia 1 mln Szwecja 5,84 mln Litwa 2,66 mln Rosja 251 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re:Polska IP: *.wsip.com.pl 20.08.04, 07:40 taki przyrost naturalny jakie warunki zycie w naszym chorym kraju i ani mysle rodzic chocby jednego dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luis el Mattador A ja będę miał córkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 07:44 To nie rewolucja seksualna, czy też wygodnictwo, to wg mnie marginalny efekt owego stanu rzeczy, podstawowym problemem jest działaność Państwa, bo gdyby społeczeństwo żyło na odpowiednim poziomie, była prawdziwa polityka "prorodzinna" czyli starająca sie nie przeszkadzać nie wspomnę po słowie "pomagać" rodzinom wielodzietnym to Polacy mieliby więcej potomstwa. I nie wynika to z chęci zapewnienia sobie spokojnej starości, ale także "tradycji" i przywiązania do większej rodziny. Niestety tak nie jest, i jak większość rzeczy i tą sprawę pozostawiono samą sobie. Tylko tak na prawdę skoro wszystko jest pozostawione same sobie po cóż instytucja Państwa.... Pozdrawiam Luis Paco el Mattador Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: A ja mam córkę IP: 157.25.139.* 20.08.04, 08:50 Właśnie. Później dziwią się, że podatki nazwane są haraczem, a struktury Państwa Mafijnymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian A ja mam syna... 20.08.04, 20:26 Dziewieciomiesieczny bydlaczek sie z Niego zrobil to moze tak Go z Twoja przyszla corka zapoznac zeby sie mnozyli? Jedno dziecko w Stanach, drugie w Polsce, zeby wszystkim rowno bylo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekczajkowski Re: A ja będę miał córkę... 20.08.04, 21:26 a czym my się denerwujemy, przecież większosć Polaków to oszołomy, więc w czy problem Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekczajkowski Re: A ja będę miał córkę... 20.08.04, 21:29 a cóż tradycja, w dziadostwie żyliśmy do tej pory to i dzieci się rodziło więcej, ale pomyślmy co dalej z tym fantem czy więcej Polaków to lepiej, bo ja uważam że gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: 80.48.247.* 20.08.04, 07:48 Nie wiem skąd się bierze takie larum. Zmniejszenie ludności w naszym przypadku, to woda na młyn: lepszej gospodarce, wzrostowi dobrobytu ludności, szacunku obywateli dla samych siebie. Nasza mentalność, nasza umiejętność rządzenia, nie predystynuje nas do utrzymania większego państwa niż 27 mln. Takie są realia a z realiami ( jak niedawno miała się przekonać niejaka Solidarność ) żartów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek przerywanie ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 07:49 GW a szczególnie Wysokie Obcasy odznaczają się w sprawaxh przyszłości demograficznej Polski skrajną nieuczciwością: główni publicysci ZAWSZE optują za legalizacją aborcji a jednocześnie wydawnictwa te propagują sex jako relaksującą rozrywkę (najważniejsza dla nich jest strona techniczna - jak uchronić się przed "przykrymi" skutkami tej rozrywki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: przerywanie ciąży IP: 157.25.139.* 20.08.04, 08:54 Aborcja była i będzie. I nic to niema wspólnego z demografią. Odpowiedz Link Zgłoś
dyplomata Dzidek nierozrywkowo 20.08.04, 09:37 Gość portalu: dzidek napisał(a): > GW a szczególnie Wysokie Obcasy odznaczają się w sprawaxh przyszłości >demograficznej Polski skrajną nieuczciwością: główni publicysci ZAWSZE optują >za legalizacją aborcji a jednocześnie wydawnictwa te propagują sex jako >relaksującą rozrywkę (najważniejsza dla nich jest strona techniczna - jak >uchronić się przed "przykrymi" skutkami tej rozrywki) Na pewno podchodzisz do seksu powaznie jako do czynnosci rozmnazajacej. Nie uzywasz gumek ani pigul i wszystko robisz legalnie. Musisz wiec miec bardzo dobre osiagniecia demograficzne. Wiec daj przyklad i podziel sie sukcesem: ile sztuk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: 82.139.9.* 20.08.04, 07:56 Jak na razie prognozy demografów nie zabardzo się sprawdzały.Delikatnie powiedziawszy. No , ale to amerykańscy.....:-) Nie sądzę,aby w Polsce było 32 mln.mieszkańców.Będzie więcej jak tylko się u nas poprawi sytuacja gospodarcza - przyjadą ludzie z poza Unii , oraz z biedniejszych części Unii. No chyba , że to właśnie my nimi będziemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomqpl Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj 20.08.04, 13:09 > Nie sądzę,aby w Polsce było 32 mln.mieszkańców.Będzie więcej jak tylko się u > nas poprawi sytuacja gospodarcza - przyjadą ludzie z poza Unii , oraz z > biedniejszych części Unii. Najbiedniejszą częścią Unii są wchodnie województwa RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: DZIĘĘĘKUJEMY CI NASZA POLSKA WŁADZO ZA GŁUPOTĘ IP: *.radom.pl 20.08.04, 08:07 Dalej niech nasza wadza zamiast dbać o rodzinę, robi wszystko, aby żyło jej się gorzej (brak odliczeń podatkowych na dzieci, czyli likwidacja na ślepo hurtem wszystkich ulg podatkowych przyczynia się niechybnie do tego). Jak pracowałem w Niemczech odpisywałem sobie od podatku prawie wszystko, co dotyczyło mojej rodziny zamieszkałej w Polsce (w tym dzieci), u nas imputuje się, że system z ulgami jest nieczytelny, aby tylko kosztem likwidacji ulg dla przeciętnych i najbiedniejszych nabić kasę do budżetu. Ciekawe dlaczego w Skandynawii jest jedynie dodatni przyrost - bo tam łoją podatkami NAJBOGATSZYCH, a dodają NAJBIEDNIEJSZYM. U nas wszyscy Kwaśniewscy i Kulczykowie nie zdają sobie sprawy z tego (gdyż ich nie stać z wygodnictwa na reprodukcję), że za kilkadziesiąt lat nie będzie miał kto dziedziczyć ich fortuny. I MOŻE TO DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Dlatego IP: 5.5R4D* / 62.134.32.* 20.08.04, 09:10 Jest jednak różnica między Niemcami a Skandynawią. Niemcy starają się głównie wspierać rodzinę i to tak, żeby kobiety nie musiały pracować (na przykład jeżeli oboje rodzice pracują, to jedno z nich płaci horrendalne podatki), a to dla współczesnych kobiet jest nie do przyjęcia. Ciągle jeszcze propaguje się model rodziny tradycyjnej, z matką wychowującą dzieci w domu. I tylko takie rodziny są wspomagane przez państwo! Nie ma porządnych przedszkoli ani świetlic. Dlatego Niemcy mają taki niski przyrost naturalny i każda wykształcona kobieta zastanawia się długo, czy i kiedy ma urodzić dziecko, jeżeli ma w perspektywie trzyletnią przerwę w zawodzie. Natomiast Skandynawowie nie wmawiają kobietą, że mają się realizować w domu malując obrazki na oknach i robiąc zakupy, tylko wspierają matki i ojców nie finansowo, tylko przez umożliwienie im łączenia wychowywania dzieci i realizowania się w zawodzie, bez względu na to, czy są małżenstwem, samotnie wychowują dzieci itp. I ta metoda okazała się słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Dlatego IP: 157.25.139.* 20.08.04, 09:16 Tak tylko czy nasza władza obierze ją za słuszną? Jestem raczej pesymistą w tym zakresie, niestety. Pozdrawiam (a tak nawiasem kandyduj, takich ludzi, co w ten sposób myślą jest maluczko. Może cholera coś w końcu się zmieni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Re: Dlatego IP: 5.5R4D* / 62.134.32.* 20.08.04, 09:21 Dzięki, ja o to walczę już dawno. I cieszę się, ktoś to tak dobrze rozumie. Sama myślę też o drugim dziecku, ale posmakowałam też fajnej pracy i trzy lata w domu nie są zachęcającą perspektywą. Przynajmniej tu gdzie przyszło mi mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpiu Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:32 A ja i tak będę kupował prezerwatywy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: 157.25.139.* 20.08.04, 09:00 To tak jakbyś czekoladę lizał przez szkło. Jest wiele innych sposobów. Oczywiście dla stałych partnerów nie zaś dla (przepraszam za wyrażenie) kurewek i kurwiarzy. Oczywiście nieraz zdarza się, że następuje zmiana partnera. Lecz nie na prawie każdym dysku! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 nie ma problemu z przyrostem ludnosci 20.08.04, 08:33 Zamozniejszym krajom nie grozi wyludnienie. Juz dzis te, ktore mialyby umjemny przyrost naturalny ratuja sie kontrolowanym "importem" ludzi z krajow biedniejszych. Owszem, w ten sposob tworza sie spoleczenstwa o nowej strukturze kulturowej czy rasowej ale nie ma obawy zeby zabraklo chetnych np. z Azji na osiedlenie sie we Francji, Niemczech czy Anglii, takze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Tu niema co stroić sobie żartów IP: *.energetyka.czest.pl 20.08.04, 08:55 Biła rasa ginie. Najgorsze że rządy zamiast stworzyć warunki rozwoju dla młodych proponuje antykoncepcję i zabijanie dzieci nienarodzonych. Ktoś ma w tym ukryty cel - żydzi?, arabowie? cholera jeszcze co. Jaka więc przyszłośc czeka nasze nastepne pokolenia - oby nie było tak że czarni zrobią z białych niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Tu niema co stroić sobie żartów IP: 157.25.139.* 20.08.04, 09:12 Musisz mieć co najmniej troje dzieci. Jak tak myślisz, to cierp, patrząc jak twoje dzieciaki chodzą głodne do szkoły. Moje myślenie jest bardziej krótkie, ale przynajmniej moje dzieciaki nie będą głodować i będą miały dzieciństwo, ciepło rodzinne, spokój, pokój do nauki i najważniejsze miłość i czas które my oboje im dajemy. Kariera dla mnie jest na trzecim miejscu. Na pierwszym dzieci, żona. Na drugim kasa, dom, a na trzecim dopiero kariera. W obecnych czasach niestety nasza Władzia robi wszystko, aby w rodzinie tego zabrakło i co gorsza się jej to udaje. I guzik mnie interesuje czy moim sąsiadem jest Żyd, Arab czy murzyn. Byleby był normalnym sąsiadem i nie wpierdzielał się do moich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 skadzes sie urwal? z socjalistycznej choinki? 20.08.04, 09:27 jaka wladza ma ci cos "dawac"? Ta piosenka juz sie skonczyla. Teraz jest kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: skadzes sie urwal? z socjalistycznej choinki? IP: 157.25.139.* 20.08.04, 09:44 Jaki Kapitalizm. Chyba Wyzysk, słowo to bardziej jest trafne. A od Władzi nic nie potrzebuję. Wystarczy, aby mnie nie okradała i nie wpierdzielała się do moich spraw. Co do dawania to największym bublem pod względem pseudo- parorodzinnym była Ustawa za pomocą której były wypłacane na trzecie dziecko dodatkowe pieniądze. To się nadawało wprost do Rzecznika Praw Obywatelskich. Jak można poprzez zwiększenie kasy na trzecie dziecko ograniczać prawa do równości, pozostałych. Wszystkie dzieci w tym zakresie maja te same potrzeby. Następny nieprzewidziany bubel to Oświata inny bubel to Ustawa świadczeń, przez co nastąpił wzrost rozwodów. To wszystko to wpierdzielanie się do rodziny każdego z nas. Niech wpierw gnojki wychowają dobrze swoje dzieciaki, a nie wsadzają paluchy tam gdzie nie powinni. Tak aby nie musiało być stosowanej wykładni tzw. „pomroczności jasnej” I nie wszystko co było kiedyś było takie złe. Idiotyzmem jest burzenie wszystkiego przy pozostawieniu starych wyjadaczy u żłoba i starych przyzwyczajeń społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 masz sluszna racje ale mamy demokracje, czy 20.08.04, 10:19 mozze masz cos przeciwko temu, ze kazdy moze postawic krzyzyk wyborczy przy partii jakiej chce? No coz, glupki glosuja na glupkow a madrzy na madrych. A ze glupkow wiecej to i efekty widac. Co robic? Robmy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: skadzes sie urwal? z socjalistycznej choinki? IP: 213.25.88.* 20.08.04, 13:57 > jaka wladza ma ci cos "dawac"? > Ta piosenka juz sie skonczyla. Teraz jest kapitalizm. Nie ma kapitalizmu. Kapitalizm nic nie daje i nic nie zabiera. U nas jest socjalizm pełną (czerwoną do obrzydliwości) gębą. Oczywiście, że władza nic nie da, bo władza socjalistyczna zajmuje się przede wszystkim zabieraniem, po czym zużywaniem tego, co zabrała, na utrzymanie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 tego nie da sie zatrzymac, w przyszlosci nie 20.08.04, 09:29 bedzie zadnych bialych i czarnych tylko dokumentnie wymieszana kakaowo-kawowa mieszanka genetyczna, w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
dyplomata A ty co? 20.08.04, 09:32 Gość portalu: Polak napisał(a): > Biła rasa ginie. Najgorsze że rządy zamiast stworzyć warunki rozwoju dla > młodych proponuje antykoncepcję i zabijanie dzieci nienarodzonych. Ktoś ma w > tym ukryty cel - żydzi?, arabowie? cholera jeszcze co. Jaka więc przyszłośc > czeka nasze nastepne pokolenia - oby nie było tak że czarni zrobią z białych > niewolników. Te, Polak, a ile ty zes bialej rasy polskiej namnozyl? No bo bez gum, pigul i zabijania to musisz miec dobra wydajnosc z ha. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 dyplomato, kolega Polak wyraznie dal do zrozumieni 20.08.04, 09:43 a ze od sie plodzeniem nie zajmuje (nie wie jak to sie robi?) ale, ze za to "odpowiedzialny jest rzad". Ze niby jak, zbiorowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina ze Szwecji Re: dyplomato, kolega Polak wyraznie dal do zrozu IP: *.ip-pluggen.com 20.08.04, 12:09 Zrobcie tak jak Szwecja. Tam na 9 milionow mieszkancow jest 1 milion cudzoziemcow, w wiekszosci azylowcow. Ci maja po dziesiecioro dzieci. Niech Polska otworzy granice Nigeryjczykom, to wam podniosa populacje! A sportowcy z nich tez dobrzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jr Mam nadzieje ze z ciebie zrobia niewolnika IP: *.chello.pl 20.08.04, 12:33 bo dla takie cymbaly powinny odzywac sie tylko za pozwoleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koviak Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.wsz.am.poznan.pl 20.08.04, 09:57 Mniej ludzi ZBĘDNYCH. Po cholere mnozyć slamsy. Dobra prognoza dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koviak Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.wsz.am.poznan.pl 20.08.04, 10:00 To dobra prognoza dla Polski, mniej ludzi zbędnych. Polska w czołówce KULTURY i CYWILIZACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: Kurcze coś w tym jest. IP: 157.25.139.* 20.08.04, 10:07 Kurcze coś w tym jest. Lecz z drugiej strony przy obecnych gównianych systemach zdrowotnych itp. haraczach. Ja już na starość zaklepałem sobie miejsce pod mostem. Bo jak z mojej kasy obecnie kradną na emerytury i renty i chorych. To z czyjej kasy będą kraść dla mnie w normalnym państwie Demokratycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
nurie Re: Kurcze coś w tym jest. 27.07.05, 22:52 Gdyby kradli naprawdę tylko na emerytury i renty....to możnaby żyć w takim kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jest świetnie Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 20.08.04, 10:06 Urodzic dziecko w Polsce to zbrodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.kuleuven.ac.be 20.08.04, 11:14 No, a z tych osmiorga Nigryjczykow zaledwie dwoje dozyje 18, zas jedno osiagnie wiek sedziwy (jak na czarna Afryke) 35 lat... Smutne, ale czy ilosc na pewno przechodzi w jakosc? Przeciez srednia wieku w krajach azjatyckich i afrykanskich jest dramatycznie niska. No i fakt, ze odsetek mlodziezy jest tam tak wysoki wynika rowniez z tego, ze srednie pokolenie wymiera na AIDS albo morduje sie wzajemnie... Oj, nie ma to jak troche pomanipulowac liczbami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znik To państwo polskie przeszkadza Polakom. IP: *.wbc.lublin.pl 20.08.04, 11:24 W biednych krajach nie ma osłon socjalnych na starość. Żeby dobrze żyć w starszym wieku, trzeba mieć własne dzieci które się zaopiekują. Do tego dochodzi często niska świadomość seksualna. W Europie tego bodźca nie ma, wystarcza emerytura (wiem że niewielka) żeby przeżyć w jako takich warunkach. Należy popatrzeć na inne czynniki. Z raportu UE wynika, że bezrobocie w Polsce jest najwyższe wśród młodych, przekracza 30%. Ci co pracują, boją się o utratę pracy. W takich warunkach ciężko wziąść na kredyt mieszkanie czy samochód, bo można się obudzić z ręką w nocniku. Młodzi, często pomimo wyższych kwalifikacji, zarabiają mniej. A jak już się pracuje, to praktycznie nie ma kiedy pójść z dzieckiem do lekarza, bo pracodawca krzywo patrzy. Wiem, bo jestem ojcem jednego dziecka. Już dawno bym się zdecydował z żoną na drugie, gdyby nie "papierowa" ochrona macierzyństwa, i pewność zatrudnienia. W tym negatywnym tonie "pozdrawiam" decydentów, którzy przyrośli do swoich stołków, psują gospodarkę i przeszkadzają rozwojowi małych i średnich przedsiębiorstw, a przy tym ci na najwyższym szczeblu psują prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joh Proponuę, aby Kościół RK zrezygnował IP: *.comernet.pl 20.08.04, 11:41 z celibatu, wówczas, przybyłoby, całkiem oficjalnie, sporo przyzwoitych (?) obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato dzieci lub siano wybór jest twój IP: 193.151.36.* 20.08.04, 12:30 hm, jeśli zostałeś ojcem/matką zanim zostałeś milionerem to już dobrze wiesz dlaczego mamy taki przyrost naturalny. Teraz to już nawet dzieciaki wiedzą że świadome posiadanie potomków to luksus na który niewielu stać w polsce a jeśli wogle to kosztem wszystkiego innego więc mamy dylemat czy powoływać dzieci do życia w nędzy czy świadomie nie mieć dzieci ze względu na dobro ich i swoje. Oczytwiście naturalny odruch polega na nie robieniu sobie krzywdy i statystyka tą prawdę pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manek Prawo Manka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:33 Im większa bieda tym więcej dzieci, im więcej dzieci tym większa ciemnota, im większa ciemnota tym Rydzyk jeździ lepszym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: 213.17.133.* 20.08.04, 13:14 i dobrze ze polaków bedzie mniej.mniej złodzieji i dewotek na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniany Apeluje-Róbmy dzieci na maxa-jestem chetny:) IP: *.veranet.pl 20.08.04, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdeczka Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.net81-64-27.noos.fr 20.08.04, 13:49 Sa dwie przyczyny wzrostu demograficznego. W spoleczenstwach tradycyjnych, im wiecej dzieci, tym wieksze poczucie bezpieczenstwa rodzicow i rodzin. W spoleczenstwach przemyslowych z regulu zmniejsza sie liczba urodzin (trzeba pracowac w fabryce). W swiecie przemyslowym - doszlo do zwiekszenia narodzin w wyniku polityki opiekunczej panstwa. Nagly spadek urodzin (zapasc demograficzna) jest w Polsce konsekwencja "dzikiej transformacji", drastycznego obnizenia poziomu zycia obywateli i poczucia bezpieczenstwa. W gruncie rzeczy - ta polityka - jest forma rozlozenego w czasie ludobojstwa - ludzie wyrzekaja sie dzieci, poniewaz nie maja najmniejszego poczucia bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traditional family Re: Indie pobiją Chiny i będą najludniejszym kraj IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.08.04, 13:50 No, a jak ma być jeśli kolejne rządy coraz bardziej utrudniają życie rodzinom? Na propagowanie wszeteczeństwa i zboczeń pieniądze się jakoś znajdują, ale od rodzin, które podjęły trud utrzymania i wychowania kolejnego pokolenia umieją tylko wyciągać kasę i zwiększać obciążenia podatkowe, zmniejszając jednocześnie zakres oferowanych im świadczeń ze strony państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 No to bedzie problem !! 20.08.04, 13:55 Kto bedzie robil na nierobow !!???? Setki tys. urzedasow nic nie robiacych bedzie musialo szukac innych sposobow na zycie. Pasozytnictwo sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwach NIE BEDZIE PROBLEMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.hanz.com / *.hanz.com 20.08.04, 15:14 na miejsce wypedzonej mlodziezy i inteligencji, przyjedzi ok. 4 milionow osob pochodzenia zydowskiego (argentyna, izrael), ktorzy juz to zadeklarowali oraz pare milionow niemcow i holendrow, ktorzy rowniez deklaruja chec osiedlenia sie w raju taniej ziemi i sily roboczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzewo Re: NIE BEDZIE PROBLEMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dc.dc.cox.net 20.08.04, 16:30 wlasnie o to chodzilo, wytepic Polski narod! Kapitalizm rulez, on wszystko potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś