Dodaj do ulubionych

JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ?

IP: *.proxy.aol.com 19.09.04, 17:12
Mam tyle podrecznikow o wojnie,polskich,niemieckich,starych i nowych....
Wszedzie wyczuwam wplyw autora,nieobiektywizm itd.
Gdzie moge o tym poczytac (nie mieszkam w PL) a moze ktos mi napisze...???
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? IP: *.perm.iinet.net.au 20.09.04, 04:30
      Kolalicja "chetnych" (Niemcy, Slowacja, Wegry itp.) postanowily zrobic porzadek
      z Polska, gdzie szkolono terrorystow, ktorzy zrobili jatke z Niemcow w
      Bydgoszczy i napdli na radiostacje w Gliwicach (Gleiwitz)...
      • bonobo44 Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? 24.09.04, 19:58
        Doprowadzila do tego Polska, ktora nie zgodzila sie na eksterytorialny korytarz
        (budowe na koszt Niemiec autostrady wschod-zachod) w celu zapewnienia
        bezszkodowej wymiany turystycznej pomiedzy dwoma zaprzyjaznionymi narodami -
        radzieckim i niemieckim.

Ale Polska wiele sie nauczyla i w 65 lat pozniej juz nie popelni tego bledu,
        a wrecz dolozy sie do budowy takich autostrad przez swoje terytorium.

Zanim autostrady te powstana wybite zapewne zostana wszystkie foki na dalekiej
        polnocy Rosji i... nie bedzie tam po co jezdzic:
      • Gość: bumerang Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.09.04, 03:27
        Spowodowali ja Zydzi amerykanscy, finansujac H***** i militaryzacje Niemiec.
        H*****, jako sprytny gracz, obiecal Jewish Council stworzenia panstwa
        zydowskiego na wschodnich terenach Polski, na co uzyskal nawet zgode Zwiazku
        Radzieckiego.
        • bonobo44 Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? 25.09.04, 12:48
          Gość portalu: bumerang napisał(a):

> Spowodowali ja Zydzi amerykanscy, finansujac H***** i militaryzacje Niemiec.
          > H*****, jako sprytny gracz, obiecal Jewish Council stworzenia panstwa
          > zydowskiego na wschodnich terenach Polski, na co uzyskal nawet zgode Zwiazku
          > Radzieckiego.

Nic z tego nie wyszlo, zatem niedawno ktos zaproponowal utworzenie takiego
          panstwa na poludniowo-wschodniej scianie Polski (zwolnionej przez łemkow i
          Ukraincow). Nalezaloby don przeniesc caly Israel (oddajac dotychczasowy
          Palestynczykom), co:

a) zazegnaloby najbardziej zapalne ognisko wspolczesnego swiata

b) otworzyloby prawdziwy raj ekonomiczny na naszej (juz bylej) scianie
          wschodniej, gdzie Polacy mogliby oblowic sie praca na rzecz Nowego Israela, tak
          jak to teraz robia niewdzieczni Palestynczycy.
          Poziom ekonomii naszego kraju radykalnie by skoczyl w gore i nie musielibysmy
          juz koczowac na Victoria Station ani polach truskawkowych Hiszpanii i
          Skandynawii.

c) odzew zydowskiej czesci populacji tego regionu na moj ponizszy apel,
          pozwolilby zebrac brakujace 3500 podpisow do konca roku, a ich nacisk na rzad
          Kanady ostatecznie przypieczetowalby wprowadzenie zakazu skomasowanych polowan
          na foki:
          • Gość: boom_bum Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.09.04, 01:55
            niestety USA nie jest zaintertesowane takim rozwiazaniem problemu
            palestynskiego, ani jakimkolwiek innym, bo problem palestynski oznacza tania
            rope.
    • eklezjasta Jakiej znowu wojny? 26.09.04, 19:40
      Proszę bez insynuacji.
      To była drobne nieporozumienie
      co do wyniku poprzedniego nieporozumienia;
      nic więcej. Twoje dywagacje mogą być użyte
      przeciw tobie, przeto masz prawo mieć prawo.
      Cześć.
    • Gość: SL Moim zdaniem pierwsza wojna swiatowa skonczyla IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 22:52
      sie w 1993 rozpadem ostatecznym komunizmu sowieckiego. Wojna to to walka
      demokracji zachodnich przeciwko socjalizmowi w jego dwoch wcieleniach :
      etnocentrycznego (faszyzm, hitleryzm) i klasocentrycznego (komunizm) Wszystkie
      wydarzenie miedzy 1914 a 1993 to tylko pozorne okresy spokoju i przygotowan do
      kolejnej fazy wojny. Druga wojna swiatow rozpoczela sie 11 wrzesnia 2001 i nie
      wiadomo jak dlugo bedzie trwac. Jest to wojna miedzy religiocentrycznym Islamem
      a demokracjami wspolczesnego swiata.
      • bonobo44 Istotnie, jakiej II wojny ? 27.09.04, 02:47
        od czasu, gdy ludzkosc wszczela pierwsze wasnie plemienne, swiatowa wojna trwa
        wlasciwie nieprzerwanie, nie liczac sporadycznych lokalnych zawieszen ognia...

druga, to pewnie toczyc beda miedzy soba SI, gdy ludzie sie wreszcie uporaja z
        ta pierwsza, tzn. ze soba i... stworzeniem SI

jezeli foki ocaleja, to moze przynajmniej wowczas odetchna
        (chyba, ze panie SI z upodobaniem uzywac beda ich skorek do pucowania swoich
        korpusow na "high metalic" polysk):
        • Gość: SL bonobo. Podobno dlatego, ze za wczesnie odkryly IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 28.09.04, 03:34
          przyjemnosci wolnego seksu, bonobo nigdy nie wskoczyly na etap sapiens. Tak
          twierdza specjalisci. A, ze sie dupcza non stop to widzialem na naukowym video.
          I to na lianach, czesto, z przyjemnoscia. Az zal bierze. Seks a nie wojna. Ale
          niestety hippisi rozniesli tez choroby seksualne. czy mozna wiec skonczyc wojny
          ogolna swawola seksualna?
          • bonobo44 make peace not war 29.09.04, 23:09
            peace does not mean piss, SL... i chociaz oba przypominaja pi...
            to nie sa to bynajmniej akronimy algorytmow liczacych liczbe 3,14159...

a skoro tak chorobliwie fascynuje cie zycie nie-intymne bonobo,
            polecam... "Wielkie malpy" Will Selfa
            • Gość: SL Jak mozna przekrecic sens wypowiedzi swiadczy IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.09.04, 00:50
              Twoj komentarz. A teraz zalap to:" I'd rather fight if it means the progress of
              reason than fuck if it means only happiness". Nota bene: Jestem na polskim
              forum tylko dlatego, ze nie chce zapomniec jezyka rodzicow. Jesli chcesz
              szkolic swoj angielski jest tez forum: English only.
      • humbak Re: Moim zdaniem pierwsza wojna swiatowa skonczyl 28.09.04, 03:55
        No to udowodnij, że Islam całościowo, lub w przeważającej większości prowadzi
        przeciw demokracjom wojnę. Bo ja jakoś tego nie zauważyłem.
        • Gość: SL Mnie placa za udowadnianie. Uzbroj sie w IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 29.09.04, 01:30
          cierpliwosc. Przygotowania do 1914 r. trwaly ponad 20 lat od pogodzenia Austro-
          Wegier z Niemcami. Przedtem nie bylo zbyt wiele nadziei na koalicje obu panstw.
          Poczytaj historie wielu dlugoletnich konfliktow (mozesz zaczac od Aten i
          Sparty).
          • humbak Re: Mnie placa za udowadnianie. Uzbroj sie w 29.09.04, 13:08
            Daj spokój. Jedynym państwem Islamskim, które mogłoby się za coś takiego wziąć
            to Iran. Islamiści nie przepadają za zachodze, ale jak narazie walczą tylko
            jednostki. I nie liczyłbym na poszerzenie tej walki na całe społ. No, chyba że
            coś zachód wymodzi. Ale i tak Islam jako taki nie ma szans się zjednoczyć. To
            nie są dwa państwa ze zbliżonego kręgu kulturwego i Austro-węgry i Niemcy.
            • Gość: Kagan Re: Mnie placa za udowadnianie. Uzbroj sie w IP: *.lib.unimelb.edu.au 29.09.04, 14:24
              Niemniej wedlug Niemcow, to Polacy wywolali II WS... :(
              • humbak Re: Mnie placa za udowadnianie. Uzbroj sie w 29.09.04, 16:19
                No, na szczęście tylko według części. Ale u nas tego typu ćwoków też nie
                brakuje. Tylko oni wymyślają inne tezy.:(
                • Gość: SL humbak. lubie twoje posty. Zgadzam sie , ze Iran IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 30.09.04, 00:54
                  boi sie bardziej nowego kalifatu Sunnitow niz USA. Moja wypowiedz o wojnach
                  swiatowych traktuje raczej jako pewna koncepcje "wspolrzednego swiata".
                  Fascynuje to mnie od momentu, kiedy zajalem sie hipoteza multiversow.
                  • bonobo44 FoR 30.09.04, 01:25
                    Okazuje sie, ze pomimo wstepnych przejawow porozumienia na poziomie Zaxa z
                    planety Prax z Ziemianami, mamy ze soba wiecej wspolnego niz pan paniscus 8)
                    z homo sapiens sapiens :)
                    Zajrzyj na Pogranicze Fizyki:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12172&w=7020805&v=2&s=0
                    • bonobo44 PS 30.09.04, 01:39
                      Pod zadnym pozorem nie otwieraj strony glownej
                      www.bonobo.org/
                      widniejacej w moich starszych stopkach.
                      Usadowil sie tam jakis zatwardzialy trojan z glebokiego multiversum 8)
                  • humbak Re 30.09.04, 02:18
                    Ja nic takiego nie napisałem, ale pod Twoim zdzaniem mógłbym się podpisać.
                    Nie znam tej hipotezy. Muszę poszukać na ten temat inf. Ale to dopiero w
                    przyszłym tygodniu.
            • humbak Ojojoj. Przepraszam za konstrukcję zdań./bt 30.09.04, 02:22

• Gość: atheist Re: JAK W KONCU DOSZLO DO 2 WOJNY SWIATOWEJ? IP: *.crowley.pl 02.10.04, 13:14
      Prosto. Polska skumala sie z III Trzesza w agresji na Czechoslowacje. Po jej zajeciu Hitler byl juz przekonany ze wojna wybuchnac musi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka