Gość: Zbig Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:36 Jak znasz linka do tego raportu to bardzo poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karfhud Re: Gandzia leczy IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.04, 11:36 Jesli ktos mial jakiekolwiek watpliwosci co do ganji to prosze...oto dowod naukowy...mamo gdzie ty teraz jestes? :P nie dodano tu waznych stwierdzen ze po gancddzi nie ma sie kaca nie mozna zwymiotowac ani nie ma sie " agresora " jak po wodce....do tego leczy...przyjemne z pozytecznym....ganji mowimy staowczo tak :) z reszta co to za panstwo w ktorym 2/3 lodzi popala sobie trawe a rzad udaje ze nie widzi zamiast czerpac z tego zyski....legalizacja zalatalaby dziury budrzetowe na kolejne 5 lat...ale nie....lepiej lac mlodych palaczy i dealerow palami i robic nagonki niz przeznaczyc energie policjantow na bojuwkarzy np ARKI :) a ja tam pale ....palcie .......sami widzicie ze zdrowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Gandzia leczy IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 01.12.04, 11:46 jad żmiji też jest surowcem cennych leków i co z tego ? czy ktoś używa bezpośrednio tej toksyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Gandzia leczy IP: 212.160.99.* 01.12.04, 11:46 MARIHUANA - NARESZCIE !!!! ZALEGALIZOWAC I SPRZEDAWAC W APTECE ! WODKA JEST W WOLNEJ SPRZEDAZY A ROBI WIECEJ SZKODY !!! KOMU PRZESZKADZA MARYCHA? MOZE MA TO INNE PODLOZE??? NP. TEKSTYLNE??? KTO WIE? NIECH NAPISZE. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SYMPATYKOW :o) EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrojaN Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:49 Jak polecasz lekturę raportu utajnionego? Czytałeś go? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheezol Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:58 pewnie ! to może mieć swój jakiś dobry aspetk. Przecież gdy ktoś nałogowo bierze np. środki uspokajające , dostępne na receptę też kończy się to skutkami ubocznymi , jak np. utratą pamięci lub zaburzeniami psychicznymi. KAŻDY LEK MA SWOJE SKUTKI UBOCZNE ! Nawet Gripex, który ja osobiście podejrewam produkowany jest naprawdę na jakimś narkotyku ... to naprawdę poważny temat , a budżet pańatwa naszego śmiesznego może się o wiele wiele polepszyć ... politycy będą mogli więcej ukraść ;-) Pozdro i zachęcam do gorącej refleksji w tym temacie. Maciek sheezol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmta Zalegalizujcie... zrobcie przysluge policji IP: *.almi.com.pl / 62.233.177.* 01.12.04, 12:09 nie bedzie ona musiala zapelniac areszty i wiezienia ludzmi przy ktorych znaleziono czasami nie pelny gram marihuanay, mogli by szukac prawdziwych przestepcow. ale to chyba niebezpieczne... lepiej czepiac sie spokojnych palaczy... przeciez oni nie sa agresywni :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TARNÓW Re: Gandzia leczy IP: 193.193.77.* 01.12.04, 12:12 ZALEGALIZOWAC TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LEGALIZACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZROBMY JAKIS PROTEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etse Zatwardzenie IP: *.ptf.pl 01.12.04, 12:19 A nie pomaga na przemianę materii? Na pewno zatrzymuje sraczkę i pomaga na rozruszanie zatwardzenia. Dziwne że na ten temat nie ma nic w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Gandzia leczy IP: 217.153.35.* 01.12.04, 12:21 "Każda plantacja ma indywidualną zgodę władz, a HODOWLA odbywa się na strzeżonych poletkach lub w szklarniach" - hoduje się zwierzęta, rośliny się uprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Gandzia leczy IP: *.ub.uni / *.BelWue.de 01.12.04, 12:23 A co z czysta ganja w lufce? Tez ma tyle substancji smolistych? A tak poza tym fakt, dobrze ze ktos sie wreszcie zabral za rozwijanie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
kusss Re: Gandzia leczy 01.12.04, 12:25 A co z czysta ganja w lufce, tez ma tyle substancji smoilistych co 20 papaierosow? Wlasnie dobrze ze ktos sie zabral za rozwijanie tematu, dzieki za wskazowki lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veeniarz Re: Gandzia leczy IP: *.wksm.com.pl / *.crowley.pl 01.12.04, 12:59 a masz może linka do tego super tajnego raportu?? albo może jakieś z trudem uzyskane strony?? wyślij proszę je pod adres jan.kowalski@UOP.pl Na pewno wpadnę omówić kilka spraw :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ute Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:06 ile osób w polsce pali zwykłą, czystą marihuanę, nie nasączoną heroiną, lsd czy czymś tam jeszcze? pewnie malutko. a palenie skunów nikomu nie robi dobrze. co do uzależnienia, to zależy od człowieka i to nie zależnie czy chodzi o papierosy, marihuanę i inne. ja wiem, że łatwo się uzależniam (dopiero miesiąc temu rzuciłam palenie, paliłam ponad paczkę dziennie) i dlatego uważam. paliłam kilkanaście razy marihuanę i OK, ale ze dwa, trzy razy skuna i to już nie było OK. znam sporo osób, które od palenia takich rzeczy dużo wycierpiały. nie mówię już o tym, że marihuana często jest nasączana twardymi narkotykami, żeby właśnie uzależnić i tym samym zapewnić stałych klientów. dlatego trzeba uważać co się pali. co do dyskusji o legalizacji, to mnie denerwuje niekonsekwencja, to znaczy nie rozumiem dlaczego papierosy, alkohol można normalnie kupić na każdym rogu i jeszcze państwo czerpie z tego (a tym samym z uzależnienia swoich obywateli) zyski, a marihuana jest nielegalna. zalegalizowanie na pewno wyeliminowałoby skuny i to już byłoby nieźle. no nic, oddaję głos ekspertom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:07 MARIHUANA SIIIIIIIIIIIII !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeke66 Re: Gandzia leczy IP: 81.210.102.* 01.12.04, 13:10 Poza tym,ze leczy ta rislina jest bardzo wysoko przetwarzalna technicznie. przeciw legalizacji istnieją tylko i wyłącznie przesłanki ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopen Re: Gandzia leczy IP: *.net.autocom.pl 01.12.04, 13:23 wiedzialem ze to nie moze byc takie zle jak mowila mam!!:) a powaznie czy tylko trawa ma skutki uboczne?? trzeba to przebadac i dobrze wykorzystac...wszystko bez umiaru moze zaszkodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No Good Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:27 Świetna sprawa z ta ganja, nie ma jak to wylajtować się przy paletku eh... wiadomo nic co ludzkie nie jest nam obce tylko najważniejsze aby korzystac z "głową" , a wszystko będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vega Re: Gandzia leczy IP: *.net / *.net 01.12.04, 13:41 powiem ze jakby wszyscy chcieli i by wyszli z blantami na ulice to by musieli zalegalizowac ja mysle ze trzeba cos z tym zrobic ci co sa za niech ustawia status na GG jestem ZA legalizaja MARIHUANY a potem trzeba wyskoczyc z blantami na ulice jesli 80% ludnosci wyjdzie z blantami to beda musieli strzelic legalizacje a legalizacja = Prawdziwa Trawa a to = Ze nie bedziemy palic syfu dodatkowe miejsca pracy w zielarstwie itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz od15 lat Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:39 TAK W PEWNYM STOPNIU.PODAM NA MOIM PRZYKŁADZIE ,PALĘ JUŻ 15 LAT GANDZIE I WCALE NIEJESTEM UZALEZNIONY,TRAKTUJĘ TO POROSTU JAKO UZYWKĘ NP. KAWA CZY ALKOHOL.PO CAŁYM TYGODNIU CIEZKIEJ PRACY,LUBIĘ SIEDZĄC NA FOTELU Z BROWARKIEM I JOITEM OGLADAĆ DOBRY FILM .ROZLUŻNIAM SIE NA MAKSA.ŁADUJE BATERYJKĘ NA NASTEPNY TYDZIEŃ CIEZKIEJ CHARUWY . .......POZDRAWIAM WSZYSTKICH PALACZY GANDZI .!!!!!!!BO WSZYSTKO JEST DLA LUDZI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filipoza Re: Gandzia leczy IP: 213.206.148.* 01.12.04, 14:51 I pewnie jest z Toba jak z moim kumplem z pracy -> jaracz informatyk: - Zrobiles to i tamto? - Tak. - Sprawdziles czy to co zrobiles dziala? - Ojej, nie - zapomnialem. A dziala? - Nie. - Przepraszam nastepnym razem bedzie lepiej. I tak 5 dni w tygodniu. Kolo jest tak zdekoncentrowany, ze nie mozna mu spokojnie powierzyc najprostszej rzeczy. Dzieki za takiego wspolpracownika. Tak mozna zyc ale w Afryce albo na Jamajce. Moim zdaniem spor o trawke jest kwestia wyboru cywilizacyjnego - we wspolczesnym swiecie w wyscigu szczurow nie ma miejsca na marihuane, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Gandzia leczy IP: *.freesurf.ch 01.12.04, 15:00 > PALĘ JUŻ 15 LAT GANDZIE > I WCALE NIEJESTEM UZALEZNIONY,TRAKTUJĘ TO POROSTU JAKO UZYWKĘ NP. KAWA CZY > ALKOHOL. Ty chyba sam sie nie slyszysz! Skoro palisz 15 (slownie: PIETNASCIE lat, to JESTES uzalezniony!!! A jesli nadal uwazasz ze nie, to sprobuj nie palic np przez rok. Dasz rade madralo?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepalacz Re: Gandzia leczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:39 Oczywiscie ze tak! Nie trzeba palic, zeby wiedziec ze prohibicja trawki jest jakas brednia! Zdelegalizujmy tez lipe, rumianek, waleriane, mięte i szałwie! Wprowadźmy czarny rynek wszytkich ziół! A za majeranek i oregano wsadzajmy na 3 lata do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Misiek Re: Gandzia leczy IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 01.12.04, 13:45 Zgadzam sie w calej rozciaglosci z w/w argumentami ^.^.Jezli ziolo nie jest chemicznie podrasowane( niestety dobra nature juz ciezko spotkac >.<) to jest ono "lekiem na kazdezlo";].Peace -.-V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biochemik Gandzia leczy IP: *.intranet.ydp / 217.8.175.* 01.12.04, 13:48 Swietny tekst i do tego w ogólnopolskiej gazecie ;) No ale co do ewentualnej przyszłosci Gandzi jako leku mam wątpliwości. Przecież wielkie koncerny farmaceutyczne trzepiące ciężką kasiorę na tzw. "lekach przeciwnowotworowych" nie pozwolą na takie coś. Tak samo jak w przypadku produkcji papieru z pulpy konopnej (produkcja taka jest o wiele tańsza a i papier ma lepsza jakość), koncerny chemiczne lobbują ku zakazowi produkcji, hodowli i wogóle wszystkiego co ma związek z konopiami - wystarczy obejrzeć dokument "Marichuana - Cała prawda" często pokazywany w telewizji na kanale Planete. Światem rządzi kasa i stąd właśnie mój brak optymizmu w tej sprawie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastasikora Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:49 AHAHAHAH!!!Zajebiscie!Moze ktos w koncu przemowi do mozgow tych rzadzacych i powie ze legalizacia Ganj jest potrzebnai kozystna!!! Jah bles Rastafari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wave PRAWDZIWEMU STUDENTOWI GRATULUJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:23 samodzielnego myślenia i umiejętności korzystania z wolności- umiejętność bardzo rzadka współcześnie. TAK TRZYMAJ CHŁOPIE!!! i pozdrawiam znad Bałtyku. Także mamę 20-latka , Aleksandrę i kilku rozsądnych. Reszta ma elegancki medialny bełkocik w głowie ,pomieszany z egoizmem i mocno wstrząśnięty przez redaktorków z GW. Może szaolin zechce serwować go na skalę ogólnoświatową? Tylko niech najpierw odkłamie megaMIT "MONARowskich obozów pracy".Praktykowałam w jednym takim- w życiu nie widziałam tak leniwych, rozbestwionych i agresywnych gó..arzy na 1m2! Zresztą niektórzy terapueci tam występujący wcale nie byli lepsi... A ośrodkach kary i nagrody w OUN (ośrodkowy układ nerwowy) czytali? To niech poczytają o fizjologii układu nerwowego i dopiero pogadamy...Przypuszczam tylko , że doskanała część internautów ma uczucia wyższe w zaniku, o sumieniu nie ma co wspominać. I jeszcze jedno: niesamowicie mnie wnerwia gdy moje składki zdrowotne idą na leczenie uzależnionych( odczegokolwiek)i refundację leków dla nich. Uzależniajcie się na własny koszt!!! Tylko niestety w socjalistycznym społeczeństwie nie bardzo jest mi dane o tym decydować i pozostając solidarna z chorą częścią społeczeństwa uczciwie płacę podatki i składki zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: Gandzia leczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:46 Jestem zdziwiony koncowka artykulu... na sam koniec dano tendencyjne dane wyprodukowane przez lobby antymarihuana. a) Nie ma ZADNYCH naukowych dowodow na biochemiczne wlasciwosci uzalezniajace marihuany. Nawet tendencyjne ustalenia rządu amerykanskiego wykazuja na slabe uzaleznienie tylko przy bardzo silnym uzyciu. b) Instytut Medycyny z USA w 1982 roku stwierdzilo, ze brak oznak wplywu marihuany na rozwoj miesni. c) Raport ONZ ustalilo, ze nie ma zadnych dowodow na tzw. syndrom amotywacyjny Odsylam do rarortu WHO z 1995 roku (wersja oryginalna przed cenzura z 1998): Hall, W., Room, R. & Bondy, S., WHO Project on Health Implications of Cannabis Use: A Comparative Appraisal of the Health and Psychological Consequences of Alcohol, Cannabis, Nicotine and Opiate Use, August 28, 1995. Raport nawet w wersji z 1998 obala wiekszosc mitow o marihuanie. d) Co do rakotworczosci: poza substancjami smolistymi wystepuje czynnik radioaktywny w tabace. W konopiach zas ten czynnik jest niski. Natomiast substancje smoliste w 'bud' są 33% tego co w tabace. Jeden joint zawiera 130% tego co 1 papieros... nie wiem skad dane Nie ma zadnego przypadku powiazania zazywania marihuany z rakiem pluc. Co wiecej udraznia drogi oddechowe oraz przeciwdziala rakowi. Poza tym sa inne sposoby zazwyania gandzi: bongs czy ciasteczka likwiduja potencjalne zle skutki palenia. e) Stany lekowe - to mit lat 50-60tych. Zadnych dowodow na to nie ma w medycynie. Utrata pamieci i problemy ze skupieniem sa natomiast przesadzone i wystepuja tylko u bardzo czestych biorcow. GW... taki dobry artykul, a tak dac d... na sam koniec. Z tym absurdem w postaci kryminalziacji gandzi trzeba walczyc. Mam nadzieje ze Zieloni sie tym zajma. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_aga Re: Gandzia leczy 01.12.04, 14:27 a gdzie mozna przeczytac ten raport PePe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Gandzia leczy IP: *.artelingenieros.com 01.12.04, 14:38 szkoda ze tyle mlodych konsumentow trafia do wiezien z powodu posiadana smiesznej ilosci przetworow z konopii indyjskiej. Polskie media sa chore. Pokazuja stereotypy i sa X lat do tylu za tymi z UE i USA w kwestii edukacji spoleczenstwa pod tym kontem. Był raport WHO. Prasa i telewizja milczaly. Byly liczne artykuly w new scientist o tym ze np skladniki marihuany hamuja przyrost komorek raka. TV przemilczalo rowniez to ze w 10 stanach USA hodowla na potrzeby chorych jest legalna. O tym ze niedawno w USA odbyly sie w wielu stanach referenda dotyczace dekryminalizacji posiadania i legalizacji na potrzeby osob chorych. Komu najbardziej zalezy na nielegalnej Marihuanie?? oczywiscie Mafii. Ale dlaczego mediom i prasie?? Wnioski nalezy wyciagnac samemu. Zrodel informacji tv niebrakuje bo media zagraniczne nieprzemilczaja takich spraw. Dzieki temu w UK gdy policjant zatrzyma cie z MJ mimo iz jest jeszcze nielegalna otrzymasz co najwyżej upomnienie. Chyba ze ilosci sa tak duże ze wskazuja na handlowe posiadanie. W kanadzie na wlasny uzytek mozna posiadac 4 uncje. Dla nieswiadomych uncja to 28gramów. W polsce do wiezienia można trafic za 0.5grama i mniej. Zalezy na jakiego prokuratora sie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
young.lady Re: Gandzia leczy 01.12.04, 15:29 Sa tez dowody, ze jak traktujesz z szacunkiem swoj organizm i nie podtruwasz go ani alkoholem, ani papierosami ani slodyczami, to nie chorujesz ani na raka ani na stwardnienie rozsiane ani na nic. Zasada jest taka: lepiej zapobiegac niz leczyc! I zdecydowanie taniej! Odpowiedz Link Zgłoś