dd-dd1 18.10.02, 17:08 i oto mamy jedno z pierwszych zastosowań niebieskiego lasera, czekamy na następne!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gilala Re: Kieszonkowe DVD IP: 63.78.171.* 18.10.02, 18:46 Nie żeby Polacy zrobili na tym jakiś interes, choć to zdaje się w głównej mierze polskie odkrycie... wkurzająca ta nasza polska nieudolność, żaden dureń nawet nie pomyśli o tym, żeby wpakować mnóstwo kapusty w te badania choć to szansa jak rzadko, podobno nawet na wykupienie patentu nie ma pieniędzy, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidziu Re: Kieszonkowe DVD IP: *.budlex.com.pl / *.polanica-zdroj.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:02 Racja! Patent na niebieski laser sprzedali amrykancom za marne kilkadziesiat tysiecy dolarow, bo u nas nikt sie nie chcial tym zainteresowac blizej! Mysmy wymyslili - inni beda spijac cala smietanke i mega-kokosy! Brawo - do Polski silnej i bogatej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Kieszonkowe DVD IP: *.net.pulawy.pl / 10.7.12.* 20.10.02, 21:25 Gość portalu: Vidziu napisał(a): > Racja! Patent na niebieski laser sprzedali amrykancom za marne kilkadziesiat ty > siecy dolarow, bo u nas nikt sie nie chcial tym zainteresowac blizej! Mysmy wym > yslili - inni beda spijac cala smietanke i mega-kokosy! Brawo - do Polski silne > j i bogatej!! nie wiem czy to sprzedali amerykancom ale japonce wymyslili cos swojego chyba :) bylo gdazies w wiedzy i zyciu ale nie pamietam ktory numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kieszonkowe DVD IP: 195.150.161.* 19.10.02, 15:40 Małe jest piękne.Nie mogę się doczekać kiedy pod ławką na lekcji matematyki obejrze film na DVD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A oto, dlaczego Polacy nie robia interesow... IP: *.sympatico.ca 19.10.02, 19:31 Gość portalu: Michał napisał(a): > Małe jest piękne.Nie mogę się doczekać kiedy pod ławką na > lekcji matematyki obejrze film na DVD A to przyklad typowego zapewne polskiego stosunku do sprawy - i to ten wlasnie stosunek sprawia, ze Polacy na tym, i podobnych rzeczach nie zarobili/nie zarobia...Po (mam nadzieje) wejciu do Unii szykuje sie szczyt marzen - praca przy winobraniu we Francji, pomocy domowej, zorotnika rolnego/ fabrycznego gdzies na Zachodzie...Albo to samo w Polsce (w przedsiebiorstwach bedacych wlasnoscia nie-Polakow...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Kieszonkowe DVD IP: *.ces.clemson.edu 21.10.02, 23:57 Gość portalu: Michał napisał(a): > Małe jest piękne.Nie mogę się doczekać kiedy pod ławką na > lekcji matematyki obejrze film na DVD Jak długo zamierzasz jeszcze chodzić do szkoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Kieszonkowe DVD IP: *.man.polbox.pl 21.10.02, 09:25 Wolalbym wieksze dyski ale o pojemnosci minimum 20GB. Zanim te napedy wejda na rynek (w w iekszej ilosci) minie conajmniej rok a wtedy dyski twarde beda mialy zwykle 100-200GB. Lacza stale do internetu beda tez znacznie popularniejsze to i wymiana filmami bedzie popularniejsza, wiec i te dyski szybko sie zapelnia. Stosunek pojemnosci tych dyskietek do dyskow twardych bedzie taki sam jak dzisiejszych CD - nie usmiecha mi sie nagrywanie stosow dyskietek aby zachowac zawartosc HDD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidziu Re: Kieszonkowe DVD IP: *.budlex.com.pl / *.polanica-zdroj.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 16:26 Taa...tylko ciekaw jestem co powie na to i inne takie nowinki RIAA?? Patrzac co sie dzieje teraz w Ameryce to produkcja takich urzadzen mija sie lekko z celem.....bo po co one, jesli nie bedzie mozna zrobic legalnie cyfrowej kopii?? Miejmy nadzieje ze taki scenariusz nie bedzie mial miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś