eli.wurman Re: Nowy MacBook Pro - już jest! 15.10.08, 10:18 Myślę, że to dobrze że Pan Radosław się ujawnił. Teraz wiemy, komu zawdzięczamy wysoką jakość i wiarygodność informacji zawartych w Internecie! Myślę że My, Internauci - kierowani wdzięcznością - powinniśmy zrzucić się na kosz delikatesowy dla Pana Radosława! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redaktor_internetu Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.bb.sky.com 15.10.08, 10:35 Niniejszym deklaruje chec zrzucenia sie na kosz delikatesowy - 15 pln wplaty na konto. Mam nadzieje, ze dzieki P. Radoslawowi rowniez jakosc artykulow na gazeta.pl ulegnie znacznej poprawie. Hail P.Radoslaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 212.69.76.* 15.10.08, 10:35 Nie rozumien antagonistycznego nastawienia części czytelników do Mac`a. To po prostu inne spojrzenie koncepcje komputera osobistego i tyle jak ktoś lubi to niech ma. Ja jestem leniwy i nie będę się uczył nowego systemu wiec nie mam i tyle.A sami użytkownicy maca też nie przeginajcie to nie jest cud techniki to tylko taki droższy laptop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.pzh.gov.pl 15.10.08, 11:06 Procesor i karta jak w PCetach. Cena wyzsza. Komputer do Photoshopa, do Autocada nie bo system nie ten co trzeba. Do wszytkich progarmow CADowskich potrzebna jest NVIDIA Quadro albo karty ATI serii FIREGL. Design? Nawet Toshiba ma lepszy. Apple sie skonczyl. To zwykly PC z niewyobrazalnie dobrym wsparciem marketingowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 11:24 Czy wszyscy muszą tu utożsamiać peceta z windowsem? Moge na swoim pececie odpalić Macosa, moge na Applu odpalić winde. Mnie osobiscie nie powala wykonanie ani parametry MacbookaPro a za brak delete'a skasowalbym tego, kto to wymyslil. Wiec jesli juz rozmawiacie to oddzielcie SYSTEM od SPRZETU. Notabene: bardzo ladnie chodzi na PECETOWYCH notebookach cos innego niz Windows. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Marucha nadaj Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 207.218.42.* 15.10.08, 12:37 Co takiego czyni posiadaczy Makowek ze tak entuzjastycznie ZAWSZE wypowiadaja sie o swoich blaszakach? Nieustannie bronia swoich racji, agrumentuja bez konca, zawsze. Pan Steve J w swoim sweterku udajacy studenta jawi sie jako kaplan jakiegos kultu. Na jego slowa wierni uzytkownicy wstrzymuja oddech (albo caly swiat jak mowi autor). Czy to jakas nowa religia? Czy SJ jest dla makteizmu tym czym Tom Cruise dla scientologii? Dziwny jest ten swiat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.biol.uni.lodz.pl 15.10.08, 12:40 Smutni jesteście. Jeślbyście na prawde wierzyli w bzdury które wypisujecie o macach to zadowoleni i rozbawieni naiwnością macuserów siedzielibyście cicho. Prawda jest inna - banda zestresowanych zakompleksionych użytkowników gadugadu czuje się sfrustrowana gdy widzą komputer którego się nie wyłącza klikając na star. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilin Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 12:51 @Sylwek zgadzam się wiekszośc z ludzi którzy piszą nigdy nie miała do czynienia z innym systemem niz windows a jak tak to było to tylko spojrzenie w sklepie albo coś takiego. Ogólnie spoko sa te kompy chociaż szkoda że nie ma bl ray w żadnym. Ja już kozystam z blu ray lg i musze przyznac że to spoko rzecz warto zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.nycmny.east.verizon.net 15.10.08, 12:52 no to bardzo się cieszę, że całkiem niedawno zepsuł mi się Powerbook... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Marucha Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 207.218.42.* 15.10.08, 12:53 Zainspirowany swoim odkryciem ktorym sie dziele powyzej przegooglalem swiat internetu. Okazuje sie ze nawet antropolodzy prowadzili na tym badania (hmmm Marucha nie bedzie publikowany) Worshipping at the Altar of Mac Just like the legends of Odysseus, Jason, Krishna or Christ, the Jobs' mythology contains the same key elements: * The call to adventure: joining the Homebrew Computer Club. * A helper: Steve Wozniak. * A wondrous journey: the explosive growth of the early PC industry. * Trials: competition from IBM and failures like the Lisa and Apple III. * More helpers: the engineers and artists who created the first Mac. * Apotheosis: Jobs is anointed as the technology industry's seer, a prophet. * Flight: the expulsion from Apple and a decade in the wilderness at Next Computer. * Resurrection: the return to Apple. * The boon that restores the world ?- the iMac and subsequent hit products. wiecej na www.wired.com/gadgets/mac/commentary/cultofmac/2002/12/56674?currentPage=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 212.69.76.* 15.10.08, 13:12 Najpierw sobie napiszcie pod maca jakiś program do odtwarzania filmów z napisami, ale tak żeby można było owe regulować,"PRO" śmieszne nie ma żadnego softu do gry na giełdzie walutowej pod maca, Działa na niego jakiś CAD ? Użytkownicy wybierający Maca chcą po prostu manifestować swoją inność i tyle i w obronie tej swojej inności dadzą się pokroić, Większość z nich jest jak userzy windy, nie mają świadomości różnic między platformami, i co fajne oni krzyczą najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.centertel.pl 15.10.08, 14:30 Widzę że Nowe Jabka wujka Stefana odezwały się z siłą wybuchu głowicy nuklearnej rozpalając nienawiść Fanów Drobnomiękich do wartości wcześniej nie spotykanych :-)) Świetne te nowe MacBooki - laptop rzeźbiony w aluminium za 4000 tys pln - rewelacja. Kupuję jak tylko zjawią się w kraju razem z Apple Cinema Display 24" - Dlaczego, bo mnie stać i dlatego że już mam dosyć zabaw w "piaskownicy" Windows :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.centertel.pl 15.10.08, 14:54 A dlaczego wybieram Mac OS X - policzmy: Ile systemów operacyjnych wydało Microsoft od czasu premiery Windows XP - jeden, a Aplle? Apple - pięć. Ile ukazało się Serwis Packów dla windows od czasu windows xp? Cztery, a u Apple? Około 60ciu (sześdziesięciu). Jak często wydaje serwispaki Microsoft - co 1,5 roku, a Apple? Apple co 40 dni czyli co 1,5 miesiąca. Czy po zastosowaniu serwispaka windows przyśpiesza? Nie, tylko spowalnia, a u Apple? U Apple przyśpiesza tak że po-prostu zaczyna latać. :-)) Nie muszę niczego tłumaczyć, fakty mówią sama za siebie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goooosciuuu Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 15:03 albo znaczy to ze apple przygotowuje wszystko na chybcika i wydaje buble :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 15:41 No mikrosoft nie wydaje bubli. A o co chodzi z tymi napisami to nie rozumiem - odtwarz je quick time, vlc i pewnie większość innych odtwarzacy. Ja bym sie ucieszył gdyby windos obdarzał swych użytkowników taką łaską jak na przykład iTunes, iPhoto, Garage Band czy chociaż jakiś odpowiednik Podglądu. Ach zapomniałem. Mamy przecież Windows Media Player, i Galerie obrazów i jecze painta do obróbki graficznej. Tyko piodenki se nie nagramy. no i prezentacje w osławionym fficie jakies nie takie. I troche przytłacza word jak człowiek chce zmienić oblewanie tekstu. Ojej a gdzie podziało się wspólne repoytorium mediów? NIe ma? A spotlight? No tak na viscie już jest a na XP można doinstalować. Nie ma co prawda i nie będzi taczpada z multitouch. Zamist dashboard jakiś kretyński sidebar. Docka już nie skopiują bo Apple uzyskało patent wiec trzeba zostać przy pasku windowsa. Ni i mamy animowane belki przeźroczystych okien. I tak można by w nieskończoność.... Zrozumcie: albo się nie ma kasy i kupuje pustego kompa i na nim stawia ubuntu, albo jak sie ma kasę kupuje się maca. Albo jest się frajerem i płaci z a łindołsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa macjuzerka Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.chello.pl 15.10.08, 17:37 styl po prostu jest porazka. nie wiem, dlaczego gazeta dala to na pierwsza strone. powtarzam sie, wiem, ale mam nadzieje, ze autor tego artykulu sie w najblizszym czasie sie zrehabilituje, gdyz jak sie to czyta, to ma sie wrazenie, jakby sie czlowiek do podstawowki cofnal. mac to nie tylko gadzet. nigdy sie nie wiesza, a firma dba o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 18:32 Nie no nie przesadzajmy, czasami się wiesza jak każdy komputer. Tyle że dużo rzadziej. A że restart jest 5 razy szybszy niż łindołsa to nawet to wieszanie się wychodzi mu lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laupheer Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.chello.pl 15.10.08, 19:43 "Wodę z mózgu robić"? Ludzie którzy w życiu nie widzieli Maka na oczy, a o pracy na nim w ogóle nie słyszeli, wypowiadają się o użytkownikach Maków jak o kasiastych debilach... Ja osobiście używam Maka, po ok. 10-letnim używaniu PC z Windą i Linuksem, i jestem bardzo zadowolony. Super sprzęt. Poza tym - co Wam wszystkim po parametrach. Przeliczanie parametrów między PC a Makiem mija się z celem. Poza tym jakoś wolę dopłacić trochę i mieć super zgrany sprzęt z systemem, a nie g**no z bluescreenem co 15 min, bo mu się RAM nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomki Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 195.117.57.* 16.10.08, 08:38 Pan iPhoniaż dalej leczy swoje kompleksy jak widać ("bo mmnie stać, ha!" - a kogo to interesuje dziecko???), mało ci było w poprzednim wątku o Apple? Rzeźbiony w aluminium, Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 212.69.76.* 16.10.08, 09:03 Jak Cię stać to sobie kup z 5 i śpij z nimi, macie pretensje że ktoś was postrzega jako "debili z kasą ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yjfoniasz Nowy MacBook Pro - już jest! IP: 195.205.66.* 16.10.08, 18:04 "Wyglad jest wazny! Bo pozwala nam lepiej sie czuc. Kupujac samochod, dom, wybierajac zone:) patrzymy na wyglad." I użytkownicy Makow nie maja kompleksow??? No sorry. A polepszanie sobie samopoczucia na zasadzie "bo se kupie cos fajnego, hehe, ale jestem cool" to co? Żenua. Ludzie opanujcie sie, to jest maszyna, narzedzie jak kombinerki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.centertel.pl 16.10.08, 20:06 Właściwie to swymi gburowatymi wypowiedziami podtwierdzacie fakt, że Maki są lepsze niż PC - Użytkowanie Maka daje poczucie szczęścia z płynącej satysfakcji używania i chęć podzielenia się swym pozytywnym doznaniem z innymi, a Użytkowanie PC - glęboką irytację i nienawiść, którą trzeba wyładować na innych, najlepiej, szczęśliwych użytkownikach Makintoszy :-)) Nie muszę odpisywać bezpośednio na wasze poniżające komentaże - swymi niemerytorycznymi wypowiedziach sami pogrążacie siebie coraz głębiej... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:03 "Użytkowanie Maka daje poczucie szczęścia" - gratuluje... Niektorzy szczescie potrafia osiagnac w inny sposob a nie dzieki kawalkom plastiku i blachy. Gratuluje idiotyzmu w tej wypowiedzi. Ciesz sie dalej szczesliwy kretynski uzytkowniku maka - ja mam inne powody do radosci i szczescia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iPhoniaż Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.centertel.pl 17.10.08, 23:47 To się zgadza, można osiągać szczęście różnymi... sposobami, na przykład porzez obrażanie innych, jak to ma miejsce w twoim przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nowy MacBook Pro - już jest! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.08, 13:32 Znalazl sie ugrzeczniony chloptas ktorego zyciowa misja jest sianie makkultu jakiejs maszynki. Ludzie opanujcie sie bo niedlugo moze byc wiecej takich jak ten kolega. A koledze zycze osiagania szczescia przy pomocy pudelka podpinanego do pradu. Kup sobie to szczescie i nie wywyzszaj sie ponad normalnych ludzi dla ktorych komputer to tylko narzedzie bo robisz z siebie gorszego kretyna niz zdaje sie jestes - rzezbiony w aluminium pustaku. Oltarzyk juz czeka w domu na nowy badziew? :D Odpowiedz Link Zgłoś