Dodaj do ulubionych

Wybór Liceum Warszawa

21.05.12, 09:38
Witam,
Proszę osoby orientujące się w temacie wyboru Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie o doradzeniu wybrania poszczególnej szkoły.
Z egzaminów gimnazjalnych przewiduję mieć od 80 do 90 pkt
Chciałbym być w klasie gdzie jest rozszerzona informatyka, matematyka [bądź nie koniecznie]
Jakie możecie mi polecić licea, tak żebym z moimi wynikami testów dostał się bez obaw?
Chciałbym, aby to liceum było ogarnięte..
Mile widziane opinie o szkołach, czasu mam mało do 25 maja więc proszę o szybką pomoc !
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Wybór Liceum Warszawa 21.05.12, 10:33
      A ile punktów będziesz miał za oceny? W jakim rejonie mieszkasz i w jakim rejonie szukasz tego liceum - to akurat dosyć powszechny profil (z reguły z fizyką w zestawie) i nie powinieneś mieć większego problemu z wybraniem dobrej szkoły, niekoniecznie na drugim końcu miasta.
      Co to znaczy "ogarnięte' liceum?

Progi z lat ubiegłych i zasady punktacji znajdziesz tutaj:
      www.edukacja.warszawa.pl/index.php?k=32
      Możesz też sprawdzisz wyniki matur z matematyki i informatyki.

Oferty szkół i system rekrutacyjny:
      warszawa.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php
      Pod względem matematycznym najlepszy jest chyba Staszic.
    • benjaminek.4 Re: Wybór Liceum Warszawa 22.05.12, 21:34
      a zastanawiałeś się nad prywatnym liceum? Polecam Meridian w Warszawie przy stacji Metro Stokłosy - uczysz się po polsku i angielsku, więc język na maturze masz z głowy :)
      • otira Re: Wybór Liceum Warszawa 23.05.12, 11:57
        czy jestes uczniem tej szkoly? Mozesz napisać coś o gimnazjum? jaki poziom, atmosfera?
        dzieki
        • benjaminek.4 Re: Wybór Liceum Warszawa 23.05.12, 23:13
          mój wpis wygląda jakbym był uczniem:) ale chodzi tam mój syn. Jest już w drugiej klasie - ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, szczególnie z tego, że młody swobodnie posługuje się angielskim. Była to spora inwestycja, ale wiem, że z pewnością zwróci się w przyszłości - chociażby przez to, że będzie zdawał maturę międzynarodową - w Meridian jest też liceum, do którego zapewne pójdzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka