barbara592 Re: odstawiam proverę 24.02.10, 00:29 --mam pytanie czy wam tez zatrzymuje się woda ,dzisiaj spotkalam znajomą i mi powiedziała że jej bratowa ma torbiele na jajnikach i przez to zatrzymuje się woda w organizmie,ja na to biorę furosomidum kochaj i byc kochaną Odpowiedz Link
joanka-r Re: odstawiam proverę 17.02.10, 17:22 ''zanikła mi astma'' a to chyba z tego powinnas sie cieszyć...a w nosie to mozesz mieć polipy, a nie endo.... Odpowiedz Link
agatlaska Re: odstawiam proverę 18.02.10, 19:07 to co opisujesz to skutki uboczne brania tego leku, niestety potrwa to troche, ale minie... ja tez tak mialam,pozdrawiam. Odpowiedz Link
olka981 Re: odstawiam proverę 21.02.10, 02:32 ja bralam provere 10 miesiecy na poczatku pomagala na bol a na koniec musialam odstawic dostalam boli okropnych zaczela mnie bolec klatka piersiowa i mysle ze na koniec provera jeszcze pogorszyla sprawe bo endo sie rozsialo Odpowiedz Link
olka981 Re: odstawiam proverę 22.02.10, 02:11 ja mam endo w innych miejscach !! a na te odpaly jak ty to nazywasz poradzilam sobie magnezem (300mg )dziennie i witamina B i omega 3 a jak mam stany napiecia poprostu biore validol jest na bazie waleriany i jeszcze dodam ze mi na moje endo (bol) w miesniach brzucha pomogly tabletki micronor (norethisterone 350mg) Odpowiedz Link
agatlaska Re: odstawiam proverę 22.02.10, 19:34 moze sie powtorze. moja lekarka zaproponowala mi na zrosty wapno i magnez, (przyjmuje sie to w warunkach szpitalnych, poniewaz podaje sie je dożylnie. Sa to duze dawki , jednego dnia magnez, nastepnego wapno, tak przez 11 dni (nie trzeba zostawac na noc na oddziale). ale to na zrosty, nie na torbiele, moze komus przyda sie to info. Odpowiedz Link
barbara592 Re: odstawiam proverę 22.02.10, 20:10 --ale jak wiem to nadmiar wapna też jest szkodliwy,żeby nie zadzialało w drugą srtonę kochaj i byc kochaną Odpowiedz Link
barbara592 Re: odstawiam proverę 22.02.10, 20:44 --MAM ODPOWIEDZ OD PANI DOKTOR -Zależy od dawki provery w dawce 100 - 500 mg może dawać objawy takie jak po stosowaniu sterydów, czyli poprawi stan zapalny w drogach oddechowych. Mniejsze dawki nie powinny dawać takich objawów, ale jeżeli dwukrotnie u Pani doszło do poprawy o możliwe, że jest to efekt uboczny działania provery. JL kochaj i byc kochaną Odpowiedz Link
olka981 Re: odstawiam proverę 23.02.10, 07:34 matko chyba sie cos pomylilo ja bralam provere w dawce 10mg x 3 razy dziennie przez 10 miesiecy co do jajnikow nie mam cysty znikla mi po proverze ale troche endo na nich i z lekka pieka czasami ale chyba pojde na laporoskopie to moze dac sie to pousuwac ja sama widze ze tabletki za duzo nie pomagaja tylko operacja i to taka co wycinaja endo a nie wypalaja Odpowiedz Link