straszny-wilk 21.10.07, 21:44 czy ktoras z Was slyszala o klinice w Kalifornii, tam dr leczy tylko pacjentki z endo, w zupelnie inny sposob niz nas leczą tu w Polsce. Ma ogromne sukcesy w leczeniu endo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 22.10.07, 03:11 nic nie wiadomo z kad to slyszalas ?? podaj namiary Odpowiedz Link
kiniajula Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 22.10.07, 14:25 a co to znaczy dokładnie - "w zupelnie inny sposob niz nas leczą tu w Polsce."?????? Odpowiedz Link
straszny-wilk Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 22.10.07, 19:57 po pierwsze przez caly czas lekarze mowili nam ze endo mozna tylko zobaczyc laparoskopowo, a jak sie okazalo dobrej jakosci tomografem komputerowym mozna zobazyc ognisko ktore ma 0,6 milimetra, wystarczy zrobic cala jame brzuszna by sie przekonac czy mamy zrosty,ogniska i w jakim stopniu, oraz mozna zlokalizowac dokladnie gdzie. po drugie czego sie dowiedzialam w Polsce podczas operacji- porozcinaja nam zrosty przy macicy tam gdzie sie da, metodą koagulacji czyli wypalania, lekarze boją się ruszać ognisk na jelitach gdyz boja sie przepalenia jelita (na jelitach mamy endo przy III i IV stopniu, nieiedy też przy II stopniu. Wiec podczas tej operacji robia na tyle ile mogą, ale do czego zmierzam... w Kalifornii robią to metodą laserową, która jesst atwiejsza w pokonaniu tych ognisk na np jelitach, uważa się że jeśli nie pozbędzie się wszystkich ognisk one i tak przemieszczą się po jakimś czasie z powrotem. Dopiero badam ten temat dokadniej, jak będę wiedziec dokadnie co i jak dam znać, 29 października wybieram się na tomograf, więc dam znać co i jak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 23.10.07, 10:29 ja mieszkam w australi i juz dawno laserem usuwaja endo ale niestety czasami lepiej wyciac bo tym sposobem lekarz jest w stanie wyciac wszystko a po laserze moze odrosnac pytalam mojego lekarza wiec on i laserem i wycina Odpowiedz Link
straszny-wilk Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 23.10.07, 11:52 Olka napisz coś więcej? czy Ty miałaś zykłą laparo czy laserem. Jak to po laserze może odrosnąć? napisz coś więcej, u nas tej metody laserem się nie robi, więc skoro wytną ogniska a na jelitach zostawią to wówczas i może z tych jelit przejść tam gdzie dopiero zostało wycięte dla mnie to błędne koło!!!! napisz cos więcej Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: straszny-wilk 23.10.07, 15:04 Z tego co mi wiadomo u nas robia tez operacje laserem.Ja mialam byc umowiona na grudzien-mialam endo IV stopnia- tylko 2 ludzi w Polsce podejmuje sie takiej operacji koszt 3tys. Poznan i Łodz Odpowiedz Link
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 23.10.07, 13:38 mialam tylko cyste 8 cm usuwana i nic po zatym a teraz mam innego lekarza co mnie prowadzi i mowi ze jak bedzie sie ca 125 powyzszac to zrobi mi laporoskopie i tak bedzie usuwac czego ja sie boje jak ognia i zwlekam narazie biore cerrazette tabletki nie mam miesiaczek wiec choroba nie postepuje ja poki co czuje sie okey ale czytalam o tym ze jak wycinaja to wszystko a laser moze cos tam pozostawic a moj lekarz ta chorbe okresla "chwast" i nigdy nic nie wiadomo wiec ja poki co kombinuje sama zeby jakos sie trzymac bo po lapo i tak nic nie wiadomo Odpowiedz Link
straszny-wilk Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 23.10.07, 15:36 mam pytanie ja jestem z Łodzi czy mogłabyś podać mi namiary na takiego chirurga i który szpital w łodzi robi takie operacje dla mnie to bardzo ważne, jeśli nie pamiętasz to chociaz poznań. Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 24.10.07, 09:19 Na Poznan mam namiary nr telefonu do tej Pani profesor a w łodzi znalazlam na internecie i pstaram sie poszukac bo ten facetnz lodzi jest duzo lepszy podobno.Namiary ci na ta pania wysle troszke pozniej bo nie mam teraz nr przy sobie Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: do olka981 24.10.07, 09:15 Wiesz co Ola ja nie wiem u jakiego lekarza sie leczysz ale cerazette to jest jedna wielka tragedia sprawdz sobie,ze nie wplywa na zachamowanie endo.Ja je bralam i ten lekarz do ktorego teraz chodze,ktory wyleczyl mi endo wysmial mnie i opierdzielil.Prosze cie zmien leki bo to na dobre ci nie wyjdzie Odpowiedz Link
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 24.10.07, 10:17 zadne leki ci endo nie wylecza napewno ciebie lecza inaczej bo chcesz zajsc w ciaze a mnie inaczej i niestety to jedyne tabletki ktore maja ten progesteron i jeden hormon tylko ktore mi cofaja cysty i nie miesiaczkuje wiec zero boli i zero cyst i na zachodzie sa one podawane w tej chorobie wystarczy wsadzic w google a kazdy lekarz i tak leczy innaczej a zoladex mi odradzil bo ma duzo skutkow uboczych i oesteporoza itd i tak po tym wraca endo wiec nie ma zadnych cudownych lekow tylko trzeba dobrac do swojej sytuacji Odpowiedz Link
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 24.10.07, 11:14 tutaj wklejam odpowiedz jednego z lekarzy na forum ktory odpowiadal na pytanie jednej dziewczyny na temat cerazette ----Jacek Szamatowicz Członek Honorowy Stowarzyszenia Posty: 9778 Skąd: Białystok --------------------------------------------------------------------- ----------- Szanowna Pani, Miała Pani już dwie operacje - mogły one upośledzić funkcje jajowodów - to jest najgorsze, bo z tego co Pani pisze owulacja w jajniku występuje. Nie ma leczenia przyczynowego endometriozy i nie mozna przewidzieć, czy nie powstanie ona znowu po odstawieniu Cerazette i to jest najgorsze. Dlatego proponowałbym jeżeli Pani zależy na ciąży spróbować ją uzyskać dostępnymi metodami, bo gdyby się udało to ciąża leczy endometriozę na zasadzie podobnej do Cerazette. Pozdrawiam Jacek Szamatowicz Odpowiedz Link
straszny-wilk Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 24.10.07, 21:02 Nataszaczekam na namiary na lekrzaw lodzi, czy masz wiadomosc gdzie taki laser w ktorym szpitalu jest??? pozdrawiam i cierpliwie czekam Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 25.10.07, 20:21 no ja bralam cerazette i wyladowalam po nim w szpitalu mialam krwotok wewnetrzny no ale kazdy organizm jest inny wiec zycze powodzenia w leczeniu.A co do zoladxu to zdaje sobie sprawe ze zaleczam tylko endometrioze na jakis czas tego zadna z nas nie wyleczy NIGDY Odpowiedz Link
straszny-wilk Natasza! 25.10.07, 20:44 natasza nie wiem czy pamiętasz ale miałaś napisać namiary na lekarza od laseru w łodzi i poznaniu, cały czas czekam, pozdrawiam Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: Natasza! 26.10.07, 20:37 Info wyslalam ci na meila i odpowiedz w inym poscie lekarza z lodzi na temat laseru. Na poznan dam namiary do niedzieli jak tylko wroce do domu.Jak chcesz przeslij nr gg bedzie szybciej jesli chodzi o przekaz informacji.Ktorej z dziewczyn przeslalam namiary na klinike w warszaie ktora podobno tez wykorzystuje laser do endo ale sama jej nie sprawdzalam dostalam namiary od znajomej.ul. Mierosławskiego 19, 01-549 W-wa | tel.: +48 22 86 99 774, fax: +48 22 86 99 620 to nika tez ma laser to klinika medycyny estetycznej ale tak jak napisalam podobno maja laser do zb.chirurgicznych Odpowiedz Link
olka981 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 26.10.07, 10:21 to natalia mozesz mi doradzic co mam brac jakie tabletki skoro cerazette to pomylka mam juz 2 dzieci ciazy nie planuje i endo w srodku ????????? Odpowiedz Link
nataliasz85 Re: klinieka Kalifornia, ENDO. 26.10.07, 20:40 Doradzic nie moge bo nie jestem lekarzem i nie chcialabym zebys zrobila cos bez konsultacji z lekarzem.Moge podpowiedziec.Bralam cerazette,danazol,luteine i jeszcze jakas tragedie w tabletkach po zlym samopoczuciu i zmianie lekarza przeszlam na zoladex ja po 4 zastrzykach mam endo zaleczone.A jesli nie planujesz dalej dzieci to moge przeslac ci namiary na dobra pania profesor w poznaniu ona zajmuje sie trudnymi przypadkami endo. Nr do niej przesle ci w niedziele jak bede w domu bo obecnie okupuje warszawe.Pozdrawiam Odpowiedz Link