Dodaj do ulubionych

CZY TO MOŻLIWE???

01.03.08, 12:32
Witam:-))
Mam do Was pytanie.
w 2003 roku mialam wykonana pierwsza laparoskopie(endometrioza II stopnia).Teraz 27 lutego mialam 2 laparoskopie i lekarz po zabiegu powiedzial mi,że jestem zupelnie zdrowa i nie mam żadnych ognisk endometriozy.Jajowody tez sa czyste,jajniki tez wporządku.
Nie wiem czy to możliwe???Wogóle nie wiem co mam o tym mysleć.aha po pierwszej laparoskopii po pól rocznym leczeniu hormonalnym zaszlam w ciąze i urodzilam dziecko.
Czy to możliwe żeby ciąza mnie uleczyła?Przecież krążą pogloski,że to jest nieuleczalna choroba
Bardzo prosze Napiszcie mi co o tym myslicie
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • izulkad Re: CZY TO MOŻLIWE??? 01.03.08, 14:17
      myślę, ze to całkiem możliwe, po ciąży choroba może chyba się wycofać , tym bardziej, że byłas leczona. Ale może na wszelki wypadek kontroluj się częściej i zapobiegaj temu by endo nie wróciło. Wiesz, jakaś dieta i takie tam...,zyczę by ci endo nie wróciło już nigdy.
      • mariola19761 Re: CZY TO MOŻLIWE??? 01.03.08, 15:38
        Możliwe ,możliwe ciąża i okres karmienia piersia są jedynym i
        najskuteczniejszym lekarstwem na endometrioze i czasem zdarza się
        tak że po ciąży choroba może już nigdy nie powrócic i tego Ci życzę.
    • olka981 Re: CZY TO MOŻLIWE??? 02.03.08, 09:05
      a to czemu poszlas na kolejna laporoskopie mials jakies symptomy ???
      • ola.kamykowa Re: CZY TO MOŻLIWE??? 02.03.08, 12:36
        tak miałam.Bolał mnie brzuch,plecy w krzyżu i lewa noga.Poza tym mój lekarz przy
        badaniu powiedział,że endo wróciło.
        W styczniu miałm wykonaną Gastroskopie bo miałam brzuch jak balon i ciągle mnie
        mdliło.Okazało się,że mam Helikobaktera i silne zapalenie błony śluzowej
        przewodu pokarmowego.Dostałam silne lekarstwa i częściowo mi przeszło.Teraz
        sobie mysle,że to po części mogło dawać podobne objawy.
        Tylko zastanawia mnie jedena rzecz a mianowicie cały czas przy badaniu czy przy
        jakimś ucisku boli mnie w dole brzucha, na wysokości jajników. ale ból
        umiejscowiony jest pośrodku a nie w miejscu jajników.
        Miałam też w tamtym roku robioną kolonoskopie i nic nie wyszło.Ale badanie mnie
        tak bolało,że darłam się na cały szpital.lekarz stwierdził,iż cierpie na
        nadwrażliwośc jelita.
        Sama nie wiem co mam myśłeć....
        Dlatego chciałam się Was poradzić i usłyszeć Waszą opinie na ten temat.
        Jeżeli Macie jeszcze jakieś opinie to piszcie chętnie usłysze co o tym myślicie
        Dziękuje i Pozdrawiam :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka