Dodaj do ulubionych

Yasminell po Decapeptylu.

13.08.08, 23:25
Dziewczyny czy któras z Was brała konkretnie te tabl. antyk. Mi lekarz
zapropnował te wlasnie. Zastanawialam sie nad piciem ziol zamiast ale chyba to
nie ma sensu w tej sytuacji,skoro w srodu wszystko jest ok mowil ze Yasminelle
jest dobrze tolerowany ale moja znajoma czula sie b zle po tym wiem, ze kazdy
organizm reaguje inaczej.Mam na razie brac 4 miesiace a pozniej kontrola i w
miedzyczasie badanie Ca 125 i proby watrobowe.
Nie chialabym aby clala kuracja byla bezcelowa wiec chce sie zdecydować brac
.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwona2211 Re: Yasminell po Decapeptylu. 14.08.08, 21:26
      powiem tak jedynym wiekszym skutkiem ubocznym byl totalny brak ochoty na seks
      ale ogolnie yasminelle bardzo ok teraz zmienilam na marvellon ze wzgledu na ten
      1 powod ale teraz czuje sie bardzo zle mam hustawki nastrojow zle sie czuje
      ciagle bola mnie piersi takze zdecydowanie wolalam yasminelle
    • isza7 Re: Yasminell po Decapeptylu. 15.08.08, 10:16
      Ja też teraz biorę Yasminelle i czuję się świetnie, żadnych działań ubocznych poza wysuszeniem włosów (zawsze miałam tłuste a teraz mam siano na głowie), ciągłym pragnieniem, wysuszeniem skóry ogólnie. Jeden ze składników tego leku zapobiega odkładaniu wody w organizmie i pewnie dlatego u mnie zadziałał w tym kierunku zbyt mocno, bo czuję się odwodniona. Po prostu teraz więcej piję i jest ok.
      • superanulka Re: Yasminell po Decapeptylu. 16.08.08, 17:03
        kupilam i przeczytalam w ulotce, ze jednyym z mozliwych skutkow ubocznych sa
        torbiele jajnikow to przeczy zupelnie leczeniu i celowi jakiemu mialam to brac
        przeciez ma zapobiegac chorobie a tutaj taki dodatek juz sama nie wiem co lepsze
        • iwona2211 Re: Yasminell po Decapeptylu. 16.08.08, 17:49
          na ulotce marvelonu jest napisane ze moze powodowac endometrioze...a biore chyba
          chodzi o to ze skoro i tak nie mamy juz bobka to znaczy ze nie wolno dopuscic
          zeby znow powstal a tabletki powoduje nienaturalne krwawienie wiec chyba nie
          powinnysmy miec obaw co do brania pigulek...chyba
          • superanulka Re: Yasminell po Decapeptylu. 16.08.08, 17:53
            no tak tylko to w sumie jedno zaprzecza drugiemu niby leczyc czy zapobiegac
            nawrotom a moze powodowac torbiele maslo maslane, oj nie wiadomo juz co lepsze
            czy je brac czy nie brac ech..
            • iwona2211 Re: Yasminell po Decapeptylu. 16.08.08, 18:49
              biorac anty nie leczysz endo tylko zapobiegasz nawrotom
              i tak do menopauzy...bo z tego co pisza diewczyny ciaza tez nie leczy i badz tu
              madry czlowieku...mnie ostatni i jak narazie najlepszy lekarz zrobil badania na
              hyperprolaktynemie czynnosciowa (czy cos takiego)powiedzial ze to moze byc
              przyczyna endo i jak bede chciala dzidzie to to trza podleczyc i dopiero sie
              starac...bo i co bo to badziewie i tam powroci ... predzej czy pozniej
              • superanulka Re: Yasminell po Decapeptylu. 16.08.08, 20:04
                wiem, tylko chodzi mi o skutki uboczne, po to zeby leczyc bralam decapeptyl, ale
                skoro jast napisane ze moze powodowac torbiele to dla mnie zaprzecza to calej
                teorii o przeciwdzialaniu nawrotom, moj lekarz mowil ze w ok 20 procv moze
                wrocic jak go pytalam
                • superanulka Re: Yasminell po Decapeptylu. 03.09.08, 14:05
                  Iwona2211 a mogłabyś napisac cos blizej o tej hyperprolaktynemie czynnosciowa?
                  • iwona2211 Re: Yasminell po Decapeptylu. 03.09.08, 19:36
                    coz...w zasadzie to sama wiem tyle co napisalam wczesniej ;(planuje kolejna
                    zmiane lekarza wrocily mi bole nie sa mocne ale dokuczliwe;(
                  • iwona2211 Re: Yasminell po Decapeptylu. 03.09.08, 19:39
                    jest to nadczynnosc jakiegos hormonu przysadki mozgowej ktora m in powoduje endo
                    ale tez wiecej o tym nie wiem...szybko i mgliscie;/
                    • superanulka Re: Yasminell po Decapeptylu. 07.09.08, 13:26
                      dzieki mi lekarz nic takiego nie proponowal ale byc moze ze to tez zalezy od tego kiedy zoostała wykryta endo,stąd wiecej tych dodatkowych badań pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka