IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:51
czy naprawdę dają efekty? Jeśli tak to po jakim czasie i po jak częstym
trenowaniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: kkkkk Re: Brzuszki IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.11.04, 16:57
      Nie dają. Ja miałam okres, że robiłam bardzo dużo brzuszków, kolo 100 dziennie i nic. Żadnych efektów. Jakiś czas później zaczełam upraiwać pilates i wtedy już poczułam różnicę :)
      • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 17.11.04, 22:08
        podobno to daje efekty www.sfd.pl/temat144665/
        • Gość: Abacosun Re: Brzuszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:09
          Świetny ten zestawik!!!
          • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 18.11.04, 22:47
            prawda? :) dzisiaj dzien 4 i te 3 serie daja mi mocno popalic:)

P.
            • Gość: missy Re: Brzuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 02:18
              Więc jaki jest dobry sposób na brzuch i talię?
            • abacosun Re: Brzuszki 19.11.04, 08:59
              Ja wczoraj wypróbowałam czyli był my first day ;) i kurcze nie wiem czy źle
              wykonywałam czy cóś ale owszem podczas ćwiczenia czułam mięśnie, natomiast
              potem nic, zadnych zakwasów... w sumie ja mam mocne mięśni i nawet mały
              kaloryferek ;), tylko ukryty pod tluszczem i nad tym pracuje :). Patka może
              będziemy tu sobie pisac o efektach? :)
              Pozdrowki
              • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 19.11.04, 13:40
                spoko jasne ze mozemy tu pisac:) u mnie dzisiaj byl 6 dzien:) w ostatniej serii
                miesnie bolaly...jezeli chodzi o zakwasy to ja tez nie mialam od poczatku:) hmm
                co do wykonania ro zwroc uwage na te 2-3 sek przytrzymania zeby faktycznie
                poczuc miesnie:) no ja kaloryferka nie mam ale mam malo tluszczu na brzuchu -
                gorzej z talia:) mys;e ze o efektach jeszcze trudno mowic bo xa wczesnie ale
                mam nadzieje ze bedzie dobrze:)) no i oczywiscie cwiczenia nic nie dadza
                jezeli zaraz sie rzucimy na zarcie wiec do tego prawidlowe odzywianie:)

pozdrawiam

Patka
        • leeloowawa Re: Brzuszki 10.02.05, 14:35
          strona mi sie nie otwiera :( czy moze mi ktos podeslac ten zestawik na miesnie
          brzucha??
      • Gość: cherry Brzuszki IP: *.net81-65-140.noos.fr 21.11.04, 18:49
        100 to duzo?

ja w sumie dziennie robilam ok 300-400 ( w roznych seriach) - i efekty byly juz
        po miesiacu (do tego tez spalalam tluszcz z brzucha aerobami - jogging codziennie)

i efekty byly i sa...
    • Gość: silaczka Re: Brzuszki IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 19.11.04, 15:03
      od samych brzuszkow, robionych codzien bez cwiczen aerobowych ( rower, silownie,
      bieg) co najwyzej wzmocnia sie miesnie a nie spali niewiadomo ile tluszczu.
      Malo tego, zeby miesnie sie wzmacnialy musza miec czas zeby odpoczac, min dzien/dwa
      to tyle na ten temat.
      • Gość: Missy Re: Brzuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:37
        A w jaki sposób schudnąć w talii??
        A czy te brzuszki dadzą efekt paru cm mniej?
        • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 20.11.04, 21:24
          Aerobiczna "szóstka" Weidera.
          Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki
          tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich
          mięśni brzucha.
      • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 20.11.04, 21:23
        a czy ja napisalam ze same brzuszki?? jasne ze do tego dochodzi odpwiednie
        odzywmianie i aeroby...ale jezeli przeczytalas ten watek do ktorego podalam
        link to ... no:)

nie wiem czy sie chudnie w talii ja jestem na dniu 7 jak przejde caly cykl to
        powiem:)

P.
        • Gość: Missy Re: Brzuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:44
          Ale widzisz juz jakies efekty?
          Stosujesz jakąś dietę?
          • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 21.11.04, 21:19
            jeszcze nie chce mowic o efektach bo za wczesnie. odzywiam sie zdrowo - wegle
            zlozone, duzo bialka, warzywa.

dzisiaj dzien 8 - brzuszki zrobie przed snem:)

P.
            • abacosun Re: Brzuszki 22.11.04, 07:05
              Witaj patka,
              ja dzisiaj 5 dzien - chociaz zestawik zrobie dopiero wieczorkiem. Owszem
              podczas wykonywania ćwiczen miesnie czuje mocno, ale potem juz nie - zobaczymy
              co będzie dalej. Do tego jeszcze dokladam codziennie rowerek tak ok. 25 km
              dziennie, tylko mam troche problem z dietą, tzn. stosuje jakąś tam liczac
              kalorie, ale czy jest ona wlasciwa to nie wiem...
              pozdrowki
    • Gość: Missy Re: Brzuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 01:36
      Dzisiaj zaczęłam dopiero 1 dzien, ale trening nie wydaje sie narazie trudny
      • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 23.11.04, 22:20
        poczekaj:) ja jestem na 8 dniu i na prawde jest ostro! pamietaj o przytrzymaniu
        te 2-3 sek.

P.
    • Gość: kili Re: Brzuszki IP: *.chello.pl 23.11.04, 22:43
      a jeśli ja mam tłuszcz tzn wały tłuszczu na brzuchu to ten trening ma sens?
      • abacosun Re: Brzuszki 25.11.04, 08:35
        A dlaczego ma nie mieć sensu :)?? Przeciez od leżenia te wałki nie znikną :).
        Na pewno nie osiągniesz to jednym zestawie piękngo umięsnionego kaloryferka,
        ale jeśli dorzucisz do tgo diete i jakies aeroby to na pewno z wałów zrobią się
        wałeczki, malutkie :), a mze nawet cały tłuszczyk splynie :). Pozdrawiam i
        powodzenia!
        • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 03.12.04, 03:52
          uuu jutro zaczynam serie z 14 powtorzeniami....nie wiem jak bedzie bo po 12
          mnie juz wszystko bolalo:) ale bede twarda:)

P;
          • jogger Re: Brzuszki 03.12.04, 16:33
            Aż coś się naderwie i będzie problem :-)
            www.sfd.pl/temat170815/strona6699/#eot
            • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 03.12.04, 20:10
              joggerku a moze nie:) dzisiaj zrobilam odpoczynek:) czyli od jutra zaczynam 24
              powtorzen:)

pozdrawoam

Patka
    • Gość: abacosun Re: Brzuszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 20:51
      Ja dzisiaj 7 dzień (poprzednio spasowałam), szczerze mówiąc wątpię, że wytrwam
      do końca... Mam dosyć mocne mięśnie brzucha, więc do tej pory nie było
      problemów, natomiast przy 8 powtórzeniach już czułam mięśnie porządnie... jak
      na razie to ta moja "kratka" odtłuścić się nie chce :(
      • jogger Re: Brzuszki 06.12.04, 10:35
        ...bo jeszcze musi być dobowy ujemny bilans kaloryczny :-)
        • marzanna_z_sanepidu Re: Brzuszki 06.12.04, 20:57
          Ja robie juz 15 dzien i jestem bardzo zadowolona. Zanim zaczelam, mialam tylko
          wyrazny gorny "dwupak" z szesciopaku i miesnie skosne. Teraz mam juz ladnie
          zarysowany czteropak. Oczywiscie pomaga tez to, ze od paru tygodni jestem na
          diecie ok.1500 kalorii. Poza tym bardzo lubie robic te serie i czesto
          spowalniam ruchy i przedluzam moment napiecia. Oprocz tych cwiczen nie robie
          nic, bo zauwazylam, ze im wiecej cwicze, tym mniej chudne. Wy tez tak macie?
          Pozdrawiam
          • Gość: patkag Re: Brzuszki IP: 81.15.189.* 06.12.04, 22:05
            oczywiscie nie 24 a 14 poworzen:))

hmm a moze tro nie to ze in wuecej cwiczymy tym mniej chudniemy tylko im mniej
            do zrzucenia tym wolniej...

P.
            • marzanna_z_sanepidu Re: Brzuszki 07.12.04, 00:13
              Trenowalam 3 dyscypliny sportowe w swoim krotkim zyciu, pomiedzy porzuceniem
              jednego sportu a podjeciem drugiego zawsze mialam troche przerwy (ok.roku). W
              tych wlasnie przerwach bylam najszczuplejsza i najbardziej zadowolona ze
              swojego wygladu. Moze sport wywoluje u mnie wiekszy apetyt? A poza tym jak
              sie przestaje trenowac to schodzi troche miesni, przez co wyglada sie
              szczuplej.
          • fairy5 Re: Brzuszki 02.04.05, 09:12
            miesnie waza wiecej niz tluszcz
        • abacosun Re: Brzuszki 07.12.04, 06:27
          Wiem wiem joggerku, stosuję dietkę redukcyjną, cwiczę dodatkowo aeroby i ...
          czekam na efekty ;)
          • Gość: Ciekawa Re: Brzuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:16
            Dzis moja instruktorka fitnessu mowila, ze brzuszki robione dluzej niz 10 minut
            nie maja sensu, bo miesnie juz nie pracuja po uplywie tego czasu.
            Uzasadnienie ze nie pracuja nie jest sensowne i zdaje sie wyczerpujace, niemniej
            chetnie bym sie jeszcze czegos na ten temat.
            Ktos cos wie jak to jest z tymi 10 minutami????
            • xeniii Re: Brzuszki 10.02.05, 18:54
              Nie wiem czy to prawda, ale od dłuższego czasu ćwicze mięśnie brzucha razem z
              programem 8 minutes workout( ściągnięty z netu) - który ( jak nazwa wskazuje:))
              trwa 8 minut, na które składa się kilka cwiczeń , jedne po drugim, i
              rzeczywiście mięśnie brzucha aż "parzą" jak się dawno nie ćwiczyło. I facet
              który tam ćwiczy mówi ,że to bardzo bezpieczny program dla wszystkich do
              cwiczenia codziennie. Więc może coś w tym jest....
    • krzysiek_dwadziesciapare Re: Brzuszki 04.04.05, 13:56
      trenuję od stycznia, 3 razy w tygodniu. na brzuch poświęcam od 30 min do godziny
      podczas każdego treningu - generalnie, gdy kończę ćwiczenia brzucha jestem
      cały mokry i półprzytomny. Brzuch mam b. mocny - więc rzadko zdarzają mi się
      zakwasy, choć czasem mam lekkie problemy z podniesieniem sie z łóżka :)
      Do tego pilnuję diety - sporo białka i weglowodanów, masa owoców i soków. po 18
      tylko jogurcik [ po treningu ] i ewetualnie jakiś banan.
      I co - i nico - odstający brzuch jak miałem - tak mam. Męśnie pod nim są jak
      skała, a sadełko jak było - tak jest. Szlag mnie trafia - bo o ile na reszcie
      ciała przybywa masy [opinia znajomych] to z brzuchem nie dzieje sie nic. NIC A NIC.
      Jak sie przez miesiąc nic nie zmieni - to normalnie na odessanie tego
      cholernego brzucha pójdę.

miał ktoś podobne problemy z wyrobieniem brzucha?
      • Gość: Ewcia Re: Brzuszki IP: *.westhillscollege.com 04.04.05, 23:14
        Nie wiem, co Ci doradzic. Chce tylko powiedziec, ze dla wielu kobiet (dla mnie
        na przyklad), mocne miesnie brzucha z warstewka tluszczyku to ideal, w
        przeciwienstwie do samych miesni. Mam nadzieje, ze Cie to pocieszy ;)
        • krzysiek_dwadziesciapare Re: Brzuszki 05.04.05, 09:39
          nic to - kupiłem sobie wczoraj wspomagacze na spalanie tłuszczu - dam znać,
          czy to diabelstwo jest skuteczne
    • fairy5 Re: Brzuszki 04.04.05, 14:58
      brzuszki robie od okolo miesiaca i pol; i juz widze efekry!! Mam coraz ladniej
      zarysowane miesnie. Zastanawiam sie czy uda mi sie do lata wyrobic ladny
      delikatny kaloryferek chociaz wiem ze to trudno. Od czego to zalezy (tu pytanie
      do expertow)u niektorych cwiczacych jest ladny plaski od brzuszkow a czasem
      zarysowany. Ilosc reps? Indywidualna budowa?
      Dzieki!
    • Gość: scept89 spot reduction -> bzdura IP: *.ljcrf.edu 06.04.05, 00:33
      O jakie efekty Ci chodzi? Jesli masz brzuch bez grama tluszczu to oczywiscie
      cwiczenia miesni brzucha spowoduja ze powinny sie one zarysowac.

Jesli tak jak wiekszosc nosisz nawet mala "oponke" to daj sobie spokoj z
      brzuszkami bo zadnym, powtarzam __zadnym__ cwiczeniem punktowo tluszczu nie
      spalasz (sprobuj bedac osoba otyla wyszczuplic srodkowy palec prawej dloni
      zginajac go czesciej niz inne... Myslisz ze to cos da?). Dodatkowo brzuszki
      pomimo pieczenia nie spalaja tak wielu kalorii -> znaczni elepsze sa zwykle,
      przasne cwiczenia kardio: bieganie, plywanie, rower, wioslowanie, orbiterek,
      narty biegowe.

Czyli zrzucaj tluszcz (kardio + dieta), cwicz brzuszki ale umiarkowanie (3x 10)
      i dorzuc rozciaganie + ciezarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka