13.07.05, 04:18
Witajcie,
Niedlugo przechodze na diete (ok. 600/700 kcal dziennie, pozniej stopniowo
wiecej) i zastanawiam sie co z alkoholem w tym czasie. Piwo niby ma duzo
kcal, ale z kolei slyszalam nie raz, ze nie tuczy, bo sa tam jakies inne
zwiazki. Nie wiem dokladnie na jakiej zasadzie to dziala, ale podobno te
kalorie, ktore ma piwo nie powoduja tycia. Co slyszalyscie na ten temat?
Najgorzej jest na imprezach, jak jest sie na diecie i wtedy niewiadomo czy
siegnac po to czy nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: patkag Re: Alkohol IP: *.ipt.aol.com 14.07.05, 03:46
      ok...po pierwsze 600-700 kcl dziennie nie zrobi nic innego tylko spowoloini
      metabolizm...nie wiem kto i dflaczego doradzil ci taka diete...jezeli chcesz
      sie czegos ciekawego dowiedziec na temat tego jak schudnac na dluzej a nie na
      dwa tygodnie (jak to bedzie wygladalo w twoim przypadku) to wejdz na
      www.sfd.pl. A na diecie alkohol ODPADA! po pierwsze kalzy gram alkoholu to 7
      kcl poza tym sa to puste kalorie a do tego zaburzaja gospodarke hormonalna.
      Jezeli chcesz isc na diete to na pewno nie na 600-700 kcl i na prewno nie z
      alkoholem. Ale i tak przeciez zoribisz co chcesz:) powodzenia:)
    • Gość: Ola Re: Alkohol IP: *.stk.net.pl 15.07.05, 19:09
      Jezeli chcesz schudnąc, najlepiej zmień nawyki żywieniowe( min.potrawy
      gotuj ,jedz mniej węglowodanów,posiłki jedz częsciej ale w mniejszych
      ilosciach,kolacje do 18...napewno juz te rady słyszałaś nie raz).Dieta o ktorej
      piszesz ma zbyt malo kalori i po jej zakończeniu dawna waga powróci.
      Natomiast alkoholu pod zadna postacia nie polecam, sama sie
      przekonałam.Uwielbiałam piwo...i tak przez cały rok codziennie wieczorem piłam
      sobie po jednym piwku. I w ciągu roku przytyłam ok. 3 kg ( głownie tłuszczyku
      przybyło mi w okolicach brzucha ).
      • Gość: patkag Re: Alkohol IP: *.ipt.aol.com 17.07.05, 06:17
        z ta kolacja do 18 to sie nie zgodze. Wszystko zalezy o ktorej godzinie sie
        kladziemy spac.ja na przyklad zawsze po polnocy i nie wyobrazam sobie zjedzenia
        kolacji o 18 i potem juz nic. Spokojnie mozna zjesc godzine przed snem posilek
        bialkowy.

P.
      • rebellahope Re: Alkohol 04.01.15, 15:38
        Alkohol rozwala całą dyscyplinę. Nie tylko wzmaga głód, nie tylko dostarcza masę pustych kalorii, powoduje lenistwo i łamanie ustalonych zasad. Zamiast niepotrzebnie katować organizm takim limitem kalorycznym, zacznij od odstawienia trunków i zredukowania węglowodanów w posiłkach. Może to wystarczy, nie trzeba będzie bez potrzeby cierpieć a potem być złapanym przez efekt jojo
        bezkielicha.blogspot.com.es/2015/01/stosowanie-diety-vs-alkohol-czyli-gdy.html
    • enderp Re: Alkohol 23.11.15, 20:52
      Alkohol nie jest zbyt dobry na diecie. Co prawda organizm z niego nie może magazynować kalorii, ale spalanie alkoholu na bieżąco wlicza się do bilansu energetycznego. Dodatkowo piwo zawiera słód, w związku z czym ma całkiem sporo "normalnych" kalorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka