Dodaj do ulubionych

Gorący Kubek Knorra

18.09.03, 12:21
lubię czasami się nim rozgrzać.Jak oceniacie walory tej zupki?Z tego co wiem
ma mało kalorii-nie wiem jednak dlaczego powoduje poczucie sytości?
Wie, wiem o konserwantach, ale niestety większość tego co jemy je posiada;(.
Czy jest to dobry sposob na nietuczace jedzenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ziutka Re: Gorący Kubek Knorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 15:23
      Też przyłączam się do pytania! Ja też lubię się nieraz nim rozgrzać, wydaje mi
      się, że można nim oszukać głód, a zawartość kaloryczna mała. Z drugiej strony,
      zdaję sobie sprawę, że to świństwo. Ale czy rzeczywiście nie przeszkadza, gdy
      będąc na diecie raz na dwa dni się coś takiego zje? Jogger, liczę na Twoją
      odpowiedź!
      • jogger Re: Gorący Kubek Knorra 18.09.03, 17:30
        Do ust wprawdzie tego nie brałem :-) ale raczej was nie zabije :-) lepsze to,
        niż uczucie głodu.
        • johana13 Re: Gorący Kubek Knorra 19.09.03, 07:58
          Spróbuj, niektóre są niezłe ;)
    • Gość: Neja Re: Gorący Kubek Knorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 09:32
      Zajadałam się kiedyś kubkami Knorra i miałam nieodparte wrażenie że przybyło mi
      dzięki temu jakieś 1 - 1,5 kg. Tak jakby przemiana materii zaszwankowała...
      Pozdro.
      • nick21 Re: Gorący Kubek Knorra 19.09.03, 10:38
        Hej!
        Ja tez niektore lubie - jestem fanka pomidorówki (ale to dlatego, ze uwielbiam
        ta zupe, a prawdziwa mam okazje jesc dopiero jak jade do mamy:)))
        Mialam taki krotki okres w zyciu (bardzo duzo pracy, malo czasu, samotnosc ;))
        kiedy praktycznie zywilam sie tylko tym, i wcale nie zauwazylam, zebym
        przytyla - wrecz przeciwnie.
        Tylko gdzies czytalam, ze te substancje ktore tam sa moga uzaleznic
        organizm :) - spowodowac, ze sie przestawi na takie sztuczne jedzenie. Nie wiem
        na ile to jest bzdura, ale mysle, ze trzeba by bylo zjesc tego z tone :)). Ja
        regulanie, praktycznie codziennie jem w pracy jedna zupke na drugie sniadanko,
        no jeszcze zyje :))).
        • johana13 Re: Gorący Kubek Knorra 19.09.03, 12:32
          NO WŁAŚNIE , SAMA ZASTANAWIAM CZY TE RÓżne subst.spulchniające nie powodują
          tycia.
        • Gość: ggigus wzmacniacze smaku! IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.03, 20:04
          te substancje rzeczywiscie uzalezniaja, sprawiaja, ze chcesz jesc ciagle ten
          produkt, np. jak raz kupisz chipsy, to potem ciagle kupujesz, prawda?
          • Gość: asia Re: wzmacniacze smaku! IP: *.stat.gov.pl 22.09.03, 10:28
            ale czy dodatkowo "rozpychają żołądek, powodują że np. "puchniesz" ??Niestety,
            oprócz zupek lubię też dania typu pure ziemniaczane czy makaron z sosem
            bolońskim...:(
            • jogger Re: wzmacniacze smaku! 22.09.03, 12:55
              Są to niestety dania tuczące, o wysokim indeksie glikemicznym :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka