caruzzo 13.11.05, 16:36 Jak powstaje pomnik? 1. mały model. 2. odlew. 3. obróbka dłutem. 4. gładzenie. 5. odsłonięcie. 6. przemówienie. 7. kolacja. Jak powstaje człowiek ? - odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieistotna Re: Geneza....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:39 rzeczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Geneza....... 13.11.05, 16:40 Śliczne spostrzeżenie. Twoje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Geneza....... 13.11.05, 17:01 Nie,nie moje... znalazlem.....ale muszę wam powiedziec, ze kiedys spotkalem sie z powiedzeniem "kto Cię rzeźbił" Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Geneza....... 13.11.05, 17:12 Ja lubię takie logiczne rozważania. :-) A powiedzonko jest z serii "Człowiek i wnioski o nim". Z tej serii jest inne: "Czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Geneza....... 13.11.05, 17:40 A inne'..." jak sobie poscielisz,to mnie zawiołaj".....;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:22 O, to tzw. "Pokrętaki". ;-) Takie na przykład: "Szklanka burzy w wodzie", czy "Koń z wozu babie lżej" ;-) Ktos zna jeszcze coś? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:26 Aha : lepszy maluch w garażu, niż Opel w telewizorze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:40 Nie taka baba straszna jak sie pomaluje..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:45 "Gdzie dwóch się bije, tam trzeci pije piwo... na ich koszt." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:46 "Gdzie kucharek sześć, tam cycków dwanaście" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:57 "Boj to był ostatni," - powiedział Hannibal Lecter, opuszczając hotel w Alabamie. ;-) Wiem, że makabreska, ale wśród pokrętaków i takie trafiają się. :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:00 trzpiot_1 napisała: > "Gdzie kucharek sześć, tam cycków dwanaście" ;) Dobre. Ale lepiej brzmi: - Gdzie kucharek szesc tam... jest po czym poklepac. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:59 caruzzo napisał: > Nie taka baba straszna jak sie pomaluje..;)) Pracujesz w wytworni kosmetykow? Wole nieumalowane i malowanie na zywym ciele :) Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:57 trzpiot_1 napisała: > Aha : lepszy maluch w garażu, niż Opel w telewizorze ;) przepraszam za wulgarnosc, ale dawno temu slyszalem, ze: Lepszy garaz w d... , niz orzel w zupie. Sadzisz, ze to tez prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:58 Tego nie znałam. :-) Pokrętaki różne są. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:03 Prawda do tego nic nie ma. Cytujemy pokrętaki, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:12 trzpiot_1 napisała: > Prawda do tego nic nie ma. Cytujemy pokrętaki, to wszystko. Tu pozwole sie sobie z Toba calkowicie nie zgodzic, Trzpiotku. Nawet Pokretaki MUSZA miec paradoksalne chocby odniesienie do rzeczywistosci. Inaczej sa tylko pustoslowiem, a co najwyzej ekwilibrystyka slowna. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:19 W takim razie wytłumacz mi, proszę, jak się ma pokrętak "lepszy garaż w d... niźli orzeł w zupie" do rzeczywistości, bo nijak nie mogę dojść do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
siestas Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:21 trzpiot_1 napisała: > W takim razie wytłumacz mi, proszę, jak się ma pokrętak "lepszy garaż w d... > niźli orzeł w zupie" do rzeczywistości, bo nijak nie mogę dojść do tego. Pliz. Naprzyklad tak: Lepszy dobry kochanek, niz chlop-ideal z interesem w... czekoladzie Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:47 najważniejsze w tym wszystkim, zeby owca była syta i cała, gdyż nie podcina się nóg na drzewie, na którym się siedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 18:54 Super. :-) "Dopóty woda myje uszy, aż dzban się nie urwie." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:03 zamienił kijek stryjek na kijek:) ale jak w roku parzystym wszystko do niczego, to w nieparzystym, idzie jak składka Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 13.11.05, 19:06 "Dziad się modlił do obrazu, a obraz miał go.... gdzieś (nie będę wyrażać się)" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 07:19 Kto rano wstaje, ten .... jak z cebra;)) Milego dnia zyczę;)0 Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiot_1 Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 07:47 Kto rano wstaje, ten jest niewyspany ;) Jeśli poniedziałek będzie ok. to reszta też. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 08:25 "Im dalej w las, tym większe oczy... śledzą" ;-) Miłego dzionka i udanego tygodnia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 15:45 Nied obórse ksupowo dujetru dno ścizczy taniem.. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 17:05 Dobry pokrętak! :-) O ile mi wiadomo, pokrętaki występują w kilku rodzajach. Są polegające na przestawianiu słów, mieszaniu liter (taki, jak napisał Caruzzo), dopisywaniu niespodziewanych końcówek, zamianie słów. Pokrętakowa różnorodność. Ja mam taki jeszcze: "Góra nie idzie do Mahometa, bo... Abram zapłacił więcej." Proszę nie podejrzewać mnie o podteksty, czy antysemityzm - cytuję pokrętaka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Pokrętaki ;-) 14.11.05, 18:32 a więc pojdźmy na kompromitację, bowiem to nie dopinguje do całości:) Odpowiedz Link Zgłoś