Dodaj do ulubionych

Platki roz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:41
szukalem w necie ale nigdzie nie znalazlem wiedz pytam czy wogole sie
sprzedaje cos takiego. czy mozna kupic same platki roz?? chcial bym kupic zeby
pewnego dnia zasypac nimi moja ukochana ale czy da sie cos takiego kupic???
Obserwuj wątek
    • masheni Re: Platki roz 22.08.06, 20:43
      kup róże i poobrywaj płatki :-)
      • Gość: xxx Re: Platki roz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:44
        dzieki ale na to sam bym wpadl
    • animula_t Re: Platki roz 22.08.06, 20:44
      a to Ci romantyk - brawo ;)
      Ale nie wiem nic niestety o płatkach luzem... Musisz kupić cały bukiet i
      obskubać nie ma rady ;(
      • Gość: xxx Re: Platki roz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:46
        no tak tylko mnie trzeba by bylo tego mase i na rozach to sie zrujnuje a same
        platki podejzewam ze tansze by byly
        • animula_t Re: Platki roz 22.08.06, 20:47
          no to biegnij do jakies kwiaciarni, tam Ci prędzej pomogą mam nadzieję ;)
        • masheni Re: Platki roz 22.08.06, 20:53
          jasne... sprzedaż płatków na kilogramy :-) zwiędną po pół godzinie od oberwania
          a zanim je ktoś kupi będą zaledwie wspomnieniem pachnących i urokliwych
          płatków! i niby dlaczego miałyby być tańsze, skoro ktoś włożył mnóstwo pracy w
          obrywanie? :-)
    • wiarusik Re: Platki roz 22.08.06, 20:56
      Człowaku,gdzie Ty chcesz kupić płatki?
      Kto Ci je sprzeda?
      Musisz niestety kupić róże(choć to drogi biznes)i poobrywać je sam.
      Taniej będzie zasadzić własne w doniczce(czkach)w ogrodzie czy balkonie i już.
    • duszka2 Re: Platki roz 22.08.06, 21:16
      iśc za procesją w Boze Ciało i zbierac...za darmo;-)
      • Gość: duszka Re: Platki roz IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 21:17
        rehehehehehe buchchchahahahaha no jest jakiś pomysł, ale można się narazić sile
        wyższej ;)
    • white.falcon Susz róż... 22.08.06, 21:51
      Świeżych nie kupisz nigdzie. Możesz kupić pachnący susz różany, tylko nie wiem,
      jak np. ja sama bym przyjęła takie obsypanie mnie suszem, nawet i pachnącym.
      Podejrzewam, że z wrażenia by mnie zamurowało. A co inne Panie o tym sądzą? Bo
      pomysł chyba nie jest kiepski - zyskuje się czas na wytłumaczenie, dlaczego te
      płatki są suszone. ;-)
      • animula_t Re: Susz róż... 22.08.06, 21:55
        suszone nie wchodzą w grę!!!! muszą być żywe koniecznie !!!! Suszone to tak dla
        70-latki
        • white.falcon Płatki róż... 22.08.06, 22:08
          Jeszcze pozostaje oskubanie w nocy klombu miejskiego, albo... właśnie, dzikie
          róże. One czasem rosną przy ogrodzeniach torów tramwajowych i je mozna
          oskubywać bezkarnie, bo kwiecia mają dużo i nikt nie zdziwi się, bo widziałam
          starsze Panie, które płatki zbierają na lekarstwo. Sądzę, że jest ono wątpliwej
          jakości, skoro rosną te krzaczki przy ulicy, ale do obsypania kogoś nadadzą
          się. :-)
          • animula_t Re: Płatki róż... 22.08.06, 22:10
            hihihihhi obsypana dzikim kwieciem o zapachu autostrady hihihihih
            • masheni Re: Płatki róż... 22.08.06, 22:13
              dzika róża pachnie fantastycznie, myślę że nawet autostrada w pobliżu nie
              zabije jej zapachu! a zbierają ją głównie strasze panie, ale nie tylko na
              lekarstwa (o tym nie słyszałam) ale na naleweczkę i na konfiturę :-)
              • animula_t Re: Płatki róż... 22.08.06, 22:14
                to ja juz bym wolała naleweczkę, niz te płatki pachnące autostradą ;)
              • white.falcon Re: Płatki róż... 22.08.06, 22:17
                O konfiturach wiem, o nalewce nie słyszałam. Kiedyś zagadnęłam jedną taką Panią
                i ona mi powiedziała, że jest to jej potrzebne na sporządzenie leku domowej
                roboty. No to trochę jej pomogłam zbierać, bo miałam czas. Sądzę, że Autora też
                by nie pogonili przy obrywaniu płatków. Zawsze mógłby powiedzieć, że to dla
                Babci. :-)
                • masheni Re: Płatki róż... 22.08.06, 22:20
                  tylko one niestety już przekwitły... ale może autor nie potrzebuje na już tylko
                  to taki plan przyszłościowy :-) kwitną- w zależności od regionu od maja do
                  lipca; wiem z obserwacji, bo przedzieram się przez nie do garażu :-)
      • wiarusik Re: Susz róż... 22.08.06, 22:20
        Niech obsypie ją torebkami z herbatą różaną;)
        Taki sobie ersatz.A jaki pomysłowy!Za inwencję masz u niej 6.
        • white.falcon Re: Susz róż... 22.08.06, 22:44
          I do tego w kąpieli. Wiarusiku, herbaty im nie zabraknie wtedy. ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka