Gość: no...no...no... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 08:53 Czy Waszym zdaniem patriotyzm jest romantyczny? A może nie ma z nim nic wspólnego? A może ma strasznie dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Pytanie na 11 listopada 11.11.07, 10:14 Może tak, a może nie. Któz to wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Pytanie na 11 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 10:16 Sabotażysta! Temat miał być poważny:) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Pytanie na 11 listopada 11.11.07, 11:11 baaaaardzo romantyczny:):)coś w tym jest Roman-tyżmie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Pytanie na 11 listopada 11.11.07, 11:10 Oczywiście, że patriotyzm jest romantyczny:) Przynajmniej ten który ja wyznaję. Jakby nie było to jakaś forma miłości, umiłowania, uczucia, poświęcenia dla czegoś, bądź bardziej dla kogoś. Choć trzeba też nadmienić, że może on być różnie postrzegany. Do mnie np. pis-owska wizja patriotyzmu - hołdująca bardziej "państwu" niż "narodowi" - w ogóle nie przemawia. Aby nie być gołosłownym z tym romantyzmem patriotycznym: - Kto ty jesteś? - Polak mały. - Jaki znak twój? - Orzeł biały. - Gdzie ty mieszkasz? - Między swemi. - W jakim kraju? - W polskiej ziemi. - Czem ta ziemia? - Mą ojczyzną. - Czem zdobyta? - Krwią i blizną. - Czy ją kochasz? - Kocham szczerze. - A w co wierzysz? - W Polskę wierzę. - Coś ty dla niej? - Wdzięczne dziecię. - Coś jej winien? - Oddać życie. Gość portalu: no...no...no... napisał(a): > Czy Waszym zdaniem patriotyzm jest romantyczny? > > A może nie ma z nim nic wspólnego? A może ma strasznie dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Pytanie na 11 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:15 :) Nie pytam o wizję polityczną żadnej z opcji, to mnie nie interesuje, ale właśnie sadzę, że podstawą patriotyzmu jest miłość, a jeśli miłość ,to na pewno jest romantyczny... "-Czy ja kochasz? - Kocham szczerze..." To dziś chciałam powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rycerz.krola.artura Re: Pytanie na 11 listopada 11.11.07, 11:24 Masz rację:) Chciałbym też podkreslić, że patriotyzm jest romatycznie radosny:) a nie romantycznie melancholijny:) Ja w taki dzień jak dziś czy 3 maja, czuję się jakiś taki... dumny:) z tego że jestem Polakiem:) Gość portalu: no...no...no... napisał(a): > :) > Nie pytam o wizję polityczną żadnej z opcji, to mnie nie interesuje, ale > właśnie sadzę, że podstawą patriotyzmu jest miłość, a jeśli miłość ,to na pewno > jest romantyczny... > > "-Czy ja kochasz? > - Kocham szczerze..." > > To dziś chciałam powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no...no...no... Re: Pytanie na 11 listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 11:38 Jak każda miłość- ma różne chwile, bywa radosny i bywa gorzki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexx Re: Pytanie na 11 listopada 12.11.07, 09:59 G. Ciechoowski : NIE PYTAJ O POLSKĘ to nie karnawał ale tańczyć chcę i będę tańczył z nią po dzień to nie zabawa ale bawię się bezsenne noce senne dnie to nie kochanka ale sypiam z nią choć śmieją ze mnie się i drwią taka zmęczona i pijana wciąż dlatego nie NIE PYTAJ WIĘCEJ MNIE nie pytaj mnie dlaczego jestem z nią nie pytaj mnie dlaczego z inną nie nie pytaj mnie dlaczego myślę że że nie ma dla mnie innych miejsc nie pytaj mnie co ciągle widzę w niej nie pytaj mnie dlaczego w innej nie nie pytaj mnie dlaczego ciągle chcę zasypiać w niej i budzić się te brudne dworce gdzie spotykam ja te tłumy które cicho klną ten pijak który mruczy coś przez sen że PÓKI MY ŻYJEMY ona żyje też NIE PYTAJ MNIE NIE PYTAJ MNIE C0 WIDZĘ W NIEJ nie pytaj mnie co ciągle widzę w niej nie pytaj mnie dlaczego w innej nie nie pytaj mnie dlaczego ciągle chcę zasypiać w niej i budzić się nie pytaj mnie dlaczego jestem z nią nie pytaj mnie dlaczego z inną nie nie pytaj mnie dlaczego myślę że że nie ma dla mnie innych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Pytanie na 11 listopada 12.11.07, 10:17 Moim zdaniem jest romantyczny. Niestety w młodych ludziach jest coraz mniej romantyzmu i patriotyzmu i to jest smutne. Coraz częściej gonią za czymś co ma wątpliwą wartość... Odpowiedz Link Zgłoś