ginger43 Re: Kolory miłości 10.12.07, 08:34 Fiolet to chyba symbol oczekiwania... (?) Często kolorem miłości jest zwykły szary. Szarość z ognistą czerwienią ładnie się komponuje czyli jest potrzebna. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żarzy się żarzy pochodnia marzeń, marzą się marzą lepsze dni, ale na razie wśród szarych zdarzeń trzeba żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Kolory miłości 10.12.07, 11:28 Nie miesza Ci się nigdy ta czerwień z szarością? Zawsze jest tak samo? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żarzy się żarzy pochodnia marzeń, marzą się marzą lepsze dni, ale na razie wśród szarych zdarzeń trzeba żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midi Re: Kolory miłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 11:33 "To było łoże w kolorze czerwonym A to był mój kolor ulubiony To tutaj stawałaś się kobietą Zdradzałaś mi swe sekrety To było łoże w kolorze czerwonym A to był mój kolor ulubiony To tutaj leżałaś, a ja całowałem Twój mokry brzuch całowałem To tutaj byliśmy mężem i żoną To było łoże w kolorze czerwonym To tutaj byliśmy mężem i żoną A pościel płakała zakrwawiona To tutaj byliśmy mężem i żoną To było łoże w kolorze czerwonym To tutaj byliśmy mężem i żoną A pościel płakała zakrwawiona" Odpowiedz Link Zgłoś
rotman69 Re: Kolory miłości 10.12.07, 11:42 a to zależy od drugiej strony lub okoliczniści i z szarym i zielonym Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: Kolory miłości 10.12.07, 11:48 Pewnie, że wszystko zależy od okoliczności. Życzę jak najwięcej czerwonego :))) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żarzy się żarzy pochodnia marzeń, marzą się marzą lepsze dni, ale na razie wśród szarych zdarzeń trzeba żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
rotman69 Re: Kolory miłości 10.12.07, 12:32 czasem bywa ,rownież dużo czerwonego Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz_futerkowy Re: Kolory miłości 10.12.07, 23:14 milosc roznokolorowa jak liscie jesiennego lasu zagadkowa jak blekit nieba rozmarzona turkusem morza pnaca sie winna zielenia po sercu jak po starym domu pelnym strachow rozkrzyczana zolcieniem slonca ktorego promienie okrywaja swiat chowajac tajemnice w cieniu grzejaca czerwienia gnac najtrwadsza stal pokonujac przeciwnosci losu czasem zastygajaca biela lodowego sopla topniejac dzien po dniu. okrywajac czernia czernia, w tesknocie za swiatlem. wiele kolorow ma milosc. Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Kolory miłości 11.12.07, 13:41 Piosenka zielona Pomiędzy Tobą a Alaską zastygam jak w żywicy sosen wschodzę w powietrze w nasion puchu spływam do ziemi miodnym słońcem I słojem drzewnym w pąki wzrastam wieczorem deszczem w okna pukam zbijam się w małe kłębki mroku i słów dla Ciebie w rosie szukam Niech ktoś tam mówi, że to banał że innych rymów i tematu trzeba dla nich to tylko dziewczyny oczy dla mnie zielony skrawek nieba W gęstwinie kresek, jakie stawiasz gdy na papierze wiersz zamykasz w rysunku, który nagle sprawia że w słowach budzi się muzyka I afrykańskie zwiewne słonie unoszą się do góry z parą kawy co senność ma odgonić powiewem lekkim aromatu Niech dalej mówią, że to znają i ckliwość się przesadnie wlewa dla nich to zwykłe zielone oczy dla mnie kawałek własny nieba Bo jesteś u mnie w każdym słowie i w każdym wersie tak jak w lustrze możesz się, jeśli zechcesz, przejrzeć albo w labirynt znaczeń uciec Znowu do ziemi słońcem spływam kłębkami mroku niknę w brzasku w żywicy zatopiony miodnej Pomiędzy Tobą a Alaską Nie ważne czego świat nie widzi ja widzę wszystko tak jak trzeba oni - dziewczyny zwykłe oczy a ja zielony skrawek nieba Autor: komnen Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz_futerkowy Re: Kolory miłości 12.12.07, 00:00 na skrzydlach samotnosci rodzimy sie i umieramy szukajac koloru milosci ktora mamy lub chcemy miec posrod cieni powiek poszukujac swiatla dajacego nam wiare ze dzien kolejny spedzimy razem dlatego budzimy sie, niespokojni tylko po to aby sie upewnic... ze ten ktos spi obok nas zycie jest niesprawiedliwe, kaze smiercia wszystkich darzac prawdziwa miloscia niewielu przezywamy w krotkim zyciu tak wiele ze czas odmierzajac zapominamy o jego uplywie zmiany liczac na lepsze chwile, ktorych nam brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kolory miłości IP: *.chello.pl 12.12.07, 00:18 www.youtube.com/watch?v=jyThdr4Yg5Y Odpowiedz Link Zgłoś
szareoczymoje Re: Kolory miłości 12.12.07, 14:31 Kolory miłości. Czerwień - najbardziej zmysłowy z kolorów, posiada wlaściwości afrodyzjakalne, silnie pobudza i podnieca. Wprowadza poczucie głębokiej intymności, żaru. Żółty - to kolor wiosny, świecącego słońca i kwiatów, owoców mango, to symbol ciepła indyjskich wiosen i pasji miłości. Niebieski - jest zawsze kolorem swawolnego boga Kriszny, kolor ten uspokaja i odpręża. Fiolet, szafir - pomaga w głębokim relaksie, stymuluje bujne doznania, ze względu na mistyczne skojarzenia - wspiera w zjednoczeniu. Złoty - jest najszlachetniejszym z kolorów, w złocie zawsze przedstawia się bogów i boginie. W tantrze kochankowie często wizualizowali sobie postać złotego Buddy. Kolor ten stymuluje doznania obfitości, mocy i pełni życia. Czerń - to kolor magii i tajemnicy. Działając pozytywnie stymuluje inwencję seksualną, pomaga nieśmiałym, również silnie podnieca. Róż - to kolor miłości. Rozpuszcza napięcia i opory, pozwala na lekkość i świeżość w grze miłosnej. Kelner, fiolet raz jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Kolory miłości 12.12.07, 16:20 Kolory miłości: czarny-jak Jego włosy brązowy-jak Jego oczy herbaciany-jak róże od Niego żółto-złoty- jak płomień świecy kiedy nadchodzi wieczór czerwony-jak wino,które piliśmy przytuleni do siebie I tak można jeszcze bardzo długo......:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx Re: Kolory miłości IP: 66.90.73.* 12.12.07, 19:56 marzenad.wrzuta.pl/audio/6G1tCqASRh/andrzej_zaucha_-_zielono_mi ...ech...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marijola1 Re: Kolory miłości 12.12.07, 22:00 Tak,tak,Zaucha.........Można powiedzieć,że miłość do kobiet go zabiła:) Odpowiedz Link Zgłoś