Gość: Nicolka IP: 213.17.252.* 06.08.03, 14:43 sa po to, zeby je spelniac... czy ktos mial takie marzenie, ktore sie spelnilo, a moze ktos mial takie, ktorego spelnienie tez jest w sferze marzen?... wakacyjne caluski dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_tam Re: marzenia... 06.08.03, 15:06 pomarzyć dobra rzecz... :-) lubię marzyć i staram się te marzenia realizować. czasem okazuje się, że przerastają one rzeczywistość, dlatego raczej nie stwarzam w głowie nierealnych światów... im jestem starsza, tym mniej oczekuję/imaginuję i - paradoksalnie - więcej otrzymuję od świata. a to, co zaprząta od paru lat moją głowę, to podróż do australii. wiem, że mi się uda. nie wiem tylko kiedy. Gość portalu: Nicolka napisał(a): > sa po to, zeby je spelniac... > czy ktos mial takie marzenie, ktore sie spelnilo, a moze ktos mial takie, > ktorego spelnienie tez jest w sferze marzen?... > > wakacyjne caluski dla wszystkich :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicolka Re: marzenia... IP: *.attu.pl / 192.168.8.* 06.08.03, 18:18 taka_tam napisała: > pomarzyć dobra rzecz... :-) lubię marzyć i staram się te marzenia realizować. > czasem okazuje się, że przerastają one rzeczywistość, dlatego raczej nie > stwarzam w głowie nierealnych światów... im jestem starsza, tym mniej > oczekuję/imaginuję i - paradoksalnie - więcej otrzymuję od świata. a to, co > zaprząta od paru lat moją głowę, to podróż do australii. wiem, że mi się uda. > nie wiem tylko kiedy. > naprawde??? moim podrozniczym marzeniem tez jest autralia i tez wierze, ze mi sie kiedys spelni... moze razem tam pojedziemy? buziaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pllusk Re: marzenia... 06.08.03, 15:14 Gość portalu: Nicolka napisał(a): > sa po to, zeby je spelniac... > > czy ktos mial takie marzenie, ktore sie spelnilo, a moze ktos mial takie, > ktorego spelnienie tez jest w sferze marzen?... juz sie spowiadam: otóż kiedyś moim największym marzeniem było żeby mój były facet znowu był ze mną.I spełniło się! Po kilku latach tenże facet odnalazł mnie i chciał być ze mną tylko że już wtedy był żonaty i dzieciaty. teraz jak kogoś spotykam to od razu na wszelki wypadek marzę żeby się delikwent rozwiódł. moze się też spełni.? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 marzenia... 06.08.03, 15:15 Marzenia są po to, byśmy mogli je czasem spełniać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: marzenia... 06.08.03, 17:14 ka_27 napisał: > Marzenia są po to, byśmy mogli je czasem spełniać :-)) Zdziwicie się. Ja mam pecha - moje marzenia, i to wszystkie, spełniają się. Bardzo dziwne, ale prawdziwe. Wystarczy, że o czymś sobie pomarzę, po jakimś czasie, dzięki zbiegom okoliczności i, zapewne, dzięki własnym wysiłkom, marzenia się realizują. Mądrzy ludzie powiadaja, że ludzie żyją dzieki marzeniom. Ja - ciągle musze znajdywać nowe, bo spełnione marzenie to rzeczywistość. I, nie każde spełnione marzenie w rzeczywistości okazuje się być tak do końca tym, o czym się marzyło. Marzenia są bowiem zawsze jasne, a rzeczywistość posiada odwrotną stronę medalu. Czasem im jasniejsze jest marzenie, tym wieksza strefa cienia mu towarzyszy. Moze czasem lepiej, by marzenia pozostały marzeniami? Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belbo Re: marzenia... IP: *.acn.waw.pl 07.08.03, 07:48 To może pomarz sobie o tym żeby głupków na świecie nie było.. a ludzie byli sobie życzliwi i pomocni.. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 marzenia... 07.08.03, 07:56 Marzenia mają ci, którzy mają duszę. Marzenia powinny byc zawsze marzeniami, ale marzeniami, o których realizację można się pokusić. Marzenia sa pięknym elemnetem naszego życia.Marzenia świadczą o naszym dążeniu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella8 Re: marzenia... 08.08.03, 18:22 Żeby cos się zdarzyło AUTOR JONASZ KOFTA Żeby mogło sie zdarzyć I zjawiła sie miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchac na zimne Na gorącym sie sparzyc Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los sie odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć W rytmie wiecznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło sie zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Miłej lektury:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re: marzenia... 08.08.03, 21:14 ka_27 napisał: > Marzenia mają ci, którzy mają duszę. Marzenia powinny byc zawsze marzeniami, > ale marzeniami, o których realizację można się pokusić. Marzenia sa pięknym > elemnetem naszego życia.Marzenia świadczą o naszym dążeniu :-)) Marzenia - to droga, którą ciągle idziemy, dążąc do ich zrealizowania. W drodze jest dobrze, a osiagnięcie celu kusi do szukania kolejnego marzenia, gdyż droga i niewiadome po drodze - kuszą.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Do Belbo 08.08.03, 21:14 Gość portalu: Belbo napisał(a): > To może pomarz sobie o tym żeby głupków na świecie nie było.. a ludzie byli > sobie życzliwi i pomocni.. Jestem realistką i nie wierze w cuda. :) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:white falcon=złota rybka?????/ IP: *.protonet.pl 08.08.03, 21:45 white.falcon napisała: levi-strauss "smutek spełnionych basni" ??? to moze lepiej ty zmienic nick na golden fish??? :-DDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:white falcon=złota rybka?????/ 08.08.03, 22:09 Gość portalu: zahedan napisał(a): > levi-strauss "smutek spełnionych basni" ??? to moze lepiej ty zmienic nick na golden fish??? :-DDDDDDDDDDDDDD A potem mi ktoś, Zahedan, zaproponować, na czym usmażyć: na oleju, czy na masełku, jak jego życzenie nie spełnić się? ;))))))) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:white falcon=złota rybka?????/ IP: *.protonet.pl 08.08.03, 22:24 white.falcon napisała: > > A potem mi ktoś, Zahedan, zaproponować, na czym usmażyć: na oleju, czy na > masełku, jak jego życzenie nie spełnić się? ;))))))) no ale ty pisac ze wszystkie twoja marzenia spełniac sie? to straszne byc-miec wszystko co człowiek zapragnąć :-((((((((((((999 Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:white falcon=złota rybka?????/ 08.08.03, 22:33 Gość portalu: zahedan napisał(a): > > no ale ty pisac ze wszystkie twoja marzenia spełniac sie? to straszne byc- miec wszystko co człowiek zapragnąć :-((((((((((((999 Marzenia dla mnie to rzeczy realne - takie, które przy odrobinie szczęścia od losu i własnej ciężkiej pracy można spełnić, reszta - to kategorie wyobraźni, fantazji i cudów.:) Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahedan Re:white falcon=złota rybka?????/ IP: *.protonet.pl 08.08.03, 22:43 white.falcon napisała: > Gość portalu: zahedan napisał(a): > > > > > no ale ty pisac ze wszystkie twoja marzenia spełniac sie > > Marzenia dla mnie to rzeczy realne - takie, które przy odrobinie szczęścia od > losu i własnej ciężkiej pracy można spełnić, reszta - to kategorie wyobraźni, > fantazji i cudów.:) wiec ty musiec byc szczesliwa człowiek.gratulowac ci ja Odpowiedz Link Zgłoś
white.falcon Re:white falcon=złota rybka?????/ 10.08.03, 14:13 Gość portalu: zahedan napisał(a): > wiec ty musiec byc szczesliwa człowiek.gratulowac ci ja A gdzieś twierdziłam / pisałam inaczej, Zahedanku? Pozdrv.:) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: marzenia... 07.08.03, 02:29 Gość portalu: Nicolka napisał(a): > sa po to, zeby je spelniac... > > czy ktos mial takie marzenie, ktore sie spelnilo, tak, dla mnie to najwazniejsze marzenie sie spelnilo. teraz staram sie je pielgnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: marzenia... 11.08.03, 13:51 Taaak ! To dzięki sile afirmacji , którą w sobie doskonalę. Dzięki niej, prawie każde moje marzenie ma swe ujście w urzeczywistnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
twardziellka Re: marzenia... 11.08.03, 14:00 mandaryn_ka napisała: > Taaak ! To dzięki sile afirmacji , którą w sobie doskonalę. Dzięki niej, prawie > > każde moje marzenie ma swe ujście w urzeczywistnieniu. No nieeee, to prawdzywy cud! Jakie naprzyklad marzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryn_ka Re: marzenia... 11.08.03, 14:45 Oj, :-( nie powiem Ci...może Ty jesteś jakąś złą wróżką, albo np. może lubisz komuś czegoś zazdrościć i cała realizacja moich marzeń weźmie w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: marzenia... IP: 195.117.1.* 13.08.03, 10:02 Moje się spełniło, moja ukochana wyzdrowiała. I za to będę wdzięczny opatrzności do końca życia... Nie porzucaj nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś