Gość: martwa cisza IP: *.chello.pl 21.08.09, 13:54 czemu zakochujemy się zauroczamy bez wzajemności jakie to okropne jak poradzić sobie w takiej sytuacji by zauroczenie nie przerodziło sie w uczucie przeciez człowiek wciąż myśli o danej sobie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zakletawmarmur Re: zauroczenie miłość 21.08.09, 20:44 Zawsze uważałam, że lepiej być po tej stronie zakochanej. Te intensywne uczucia... Coś pięknego:-) Zauroczenie ma to do siebie, że nie trwa wiecznie. Nawet jakby druga strona była zainteresowana to w końcu zauroczenie się wypala. Pomyśl o tym tak: Wszystko jeszcze przed Tobą. Może przeżyjesz jeszcze kilka takich wysoko energetycznych chwil z innymi a może już następnym razem wpakujesz sie w poważny związek:-) Druga strona w takim układzie ma się dużo gorzej: 1. Nie czuje się zakochana a to przecież fajne uczucie. 2. Ma wyrzuty sumienia bo ktoś przez nią cierpi. 3. Musi kogoś spławić a to cholernie trudne i obciążające psychicznie zadanie. Ja tam wolałabym być po Twojej stronie niż po stronie, tego co się uczuciowo nie zaangażował:-) Odpowiedz Link Zgłoś
umatulman Re: zauroczenie miłość 23.08.09, 22:37 miłość to siła wyższa i bez względu na to czy odwzajemniona czy nie, zostaje tak długo jak sama uzna za stosowne i niestety nie mamy na nią wpływu, wyczynia z nami co jej się podoba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 15.09.09, 20:26 ............ Miłość jest klęską świata... Jej wonie i jej blaski Służą, jak niegdyś maski Służyły - licom kata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 16.09.09, 09:46 Ma wyrzuty sumienia bo ktoś przez nią cierpi. 3. Musi kogoś spławić a to cholernie trudne i obciążające psychicznie zadanie. - nie liczyłabym na wyrzuty sumienia,tacy go nie mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 19:59 Tadeusz Borowski *** Wciąż jesteś przy mnie. Wszelki dźwięk i ruch tak zwykły, jak schylenie czoła ku rękom, trzepot powiek i cichy uśmiech zamyślenia -- to jesteś ty. Milczenie ust, puls serca i pieszczota dłoni nie chwycą ciebie, ani słowo, które w przemożny rośnie rytm i jakby falą i ciemnością ogarnia mnie... Więc smutek, gorycz, tęsknota Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 20:04 Pocałunki Liebert Jerzy Usta Twe, które co wieczór do moich ust skłania, Całując,odnajduje dno mego kochania. i, jak ptaki spłoszone, mych źrenic podwoje W kościołach Twoich oczu gniazda wiją swoje. I serce Twoje, które kadzidłem odurza, Moja miłość płonąca, rozpięta jak róża. Nad mym sercem - Twe serce - kopuła i szczytem Urasta, w noc gwiazdami, w dzień tkane błękitem. I z palety błyszczącej biorąc farby wszystkie, W błękit zamykam, w gwiazdy, Twoje oczy czyste, I najpiękniejsza barwa wkolo ust Twych błądzę- Ustami - nie wiem, miłość znajdując czy żądze. Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 20:25 We śnie jesteś moja i pierwsza Autor: Gałczyński We śnie jesteś moja i pierwsza, we śnie jestem pierwszy dla ciebie. Rozmawiamy o kwiatach i wierszach, psach na ziemi i ptakach na niebie. We śnie w lasach są jasne polany spokój złoty i niesłychany, pocałunki zielone jak paproć. Albo jesteś egipska królowa jak miód słodka i mądra jak sowa, a ja jestem przy tobie jak światło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 23.09.09, 21:12 Halina Poświatowska Kiedy umrę kochanie Kiedy umrę kochanie gdy się ze słońcem rozstanę i będę długim przedmiotem raczej smutnym czy mnie wtedy przygarniesz ramionami ogarniesz i naprawisz co popsuł los okrutny często myślę o tobie często piszę do ciebie głupie listy - w nich miłość i uśmiech potem w piecu je chowam płomień skacze po słowach nim spokojnie w popiele nie uśnie patrząc w płomień kochanie myślę - co się też stanie z moim sercem miłości głodnym a ty nie pozwól przecież żebym umarła w świecie który ciemny jest i kolor jest chłodny Odpowiedz Link Zgłoś
elda32 Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 21:41 Z tobą na zawsze Nie skąpiło nam życie nagłych spotkań ani rozstań. Po co mówisz mi: "Zostań", wiesz najlepiej i tak... Będę z tobą, zostanę z tobą na długi czas, może szczęście, co chodzi obok, nie minie nas? Łatwiej będzie tą samą drogą przez zycie iść, będę z tobą, zostanę z tobą... już dziś. Gdybyś stanął w pół drogi, świat zapłonie dookoła, wtedy tylko zawołaj, zaraz rękę ci dam... Będę z tobą, zostanę z tobą na długi czas, może szczęście, co chodzi obok, nie minie nas? Łatwiej będzie tą samą drogą przez zycie iść, będę z tobą, zostanę z tobą... już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 21:52 Miłości wystarczy, że jest Żeby na ziemi się nie udusić Żeby nie stać się nienawiścią Żeby nie usłyszeć za późno tego krzyku Nie umieraj, nie odchodź, jeszcze okażę ci serce A serce to jeszcze za mało, żeby kochać Gdy nie umiesz oddać siebie Jakże masz dostać wszystko Bez cierpienia się nie dowiesz Ile kosztuje miłość Czy ta co odeszła raz jeszcze powróci? Ten strach, że miłość nadciąga jak burza Rozrywa serce i przewraca rozum. A przecież wszystko jest proste Kiedy się kocha To wzruszenie kiedy coś podchodzi pod gardło Zatyka głos i zasłania oczy. Jeśli jest miłość, przestań się martwić Ja, głupiec, wciąż wierzę W miłość bez chęci posiadania Ja, głupiec, wciąż wierzę W miłość co przetrwa wszystko. Miłości wystarczy, że jest ! Miłości wystarczy, że jest !... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 23.09.09, 22:00 Halina Poświatowska *** (bez ciebie jak) bez ciebie jak bez uśmiechu niebo pochmurnieje słońce wstaje tak wolno przeciera oczy zaspanymi dłońmi dzień - szeptem modlę się do uśpionego nieba o zwykły chleb miłości Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 22:03 Moje serce pełne Ciebie Zrozumiałem to wtedy pierwszy raz Że miłość jest święta Znam cię już długi czas, choć niewiele pamiętam Z tego co działo się z Tobą i ze mną Ale wiem, że kochałem Cię Jakbyś była snem Moje serce pełne Ciebie Moje serce jest Twoje Jak długo nie widziałem Cię Już nawet nie wiem Ale wiem, że zawsze jesteśmy we dwoje Pomyślałem że jesteś tym czego mi Najbardziej brakowało Moje życie zmieniło się i to już się stało Nie mogliśmy się minąć, świat był za mały I właśnie wtedy to się stało: Nagle wszystko zrobiło się jasne Wszystko jest dokładnie takie, jakie ma być A nie po to zapalasz lampę Aby potem ją w ciemności kryć Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 22:12 Jeśliś jest prawdą... Jeśliś jest prawdą, przyjdź do mnie bez słów i weź w Twe ręce wszystko co dać mogę, lecz jeśliś snem jest pośród innych snów, och! to samotną puść mnie w dalszą drogę. Czy wiesz, co znaczy być jak biały bez, który ku słońcu wypręża się cały, i tak już za nic nie chcieć więcej łez? - Patrz na me oczy - one już płakały. Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 22:20 Jesteś tylko jedna Ty wiesz, że konam bez ciebie, jakbym stracił wzrok, co noc mi się śnisz ty, tylko ty, ty wiesz - kochaliśmy siebie wszystkie noce i dni jak nikt. Ty wiesz, jak mało mi trzeba, żebym zrobił coś, co zgubi i mnie, i ciebie, zrobię to, ty wiesz! Uchylę ci nieba. Przecież wszystko, co mam, to ty. Gdziekolwiek jesteś, wiesz na pewno, kiedyś porwę cię i nie znajdzie nas już nikt. Ty przecież jesteś tylko jedna. Jak tu dzielić się? Zresztą miałaś za mnie wyjść. Ty wiesz, że wszystko ci oddam, za ostatni grosz nakupię ci róż, bzu, czego tylko chcesz, byś pewną być mogła, że ten mały mój świat - to ty. Gdziekolwiek jesteś, wiesz na pewno, kiedyś porwę cię i nie znajdzie nas już nikt. Ty przecież jesteś tylko jedna. Jak tu dzielić się? Zresztą miałaś za mnie wyjść. Ty wiesz - nie muszę nic mówić. Może spadniesz z gwiazd, bo nie mam już sił. Przyjdź, przecież dobrze wiesz, rozłąka mnie zgubi. Czekam noc i dzień - i nic. Całą noc i dzień - więc przyjdź! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 22:26 Kto chce bym go kochała Kto chce bym go kochała, nie może być nigdy ponury i musi potrafić mnie unieść na ręku wysoko do góry. Kto chce, bym go kochała, musi umieć siedzieć na ławce i przyglądać się bacznie robakom i każdej najmniejszej trawce. I musi też ziewać, kiedy pogrzeb przechodzi ulicą, gdy na procesjach tłumy pobożne idą i krzyczą. Lecz musi być za to wzruszony, gdy na przykład kukułka kuka lub gdy dzięcioł kuje zawzięcie w srebrzystą powłokę buka. Musi umieć pieska pogłaskać i mnie musi umieć pieścić, i śmiać się, i na dnie siebie żyć słodkim snem bez treści, i nie wiedzieć nic, jak ja nie wiem, i milczeć w rozkosznej ciemności, i być daleki od dobra i równie daleki od złości Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 23.09.09, 22:35 Śpij spokojnie moja i tylko moja słodka dziewczynko. ................... www.youtube.com/watch?v=AtZyXnfvaXs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 24.09.09, 08:49 Na dobry dzień :) www.youtube.com/watch?v=4PUAeY7zhhI&feature=PlayList&p=B4665E5478C4DDF3&playnext=1&playnext _from=PL&index=6 Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 24.09.09, 23:28 Na dobranoc www.youtube.com/watch?v=oNAJqeNezro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 25.09.09, 08:35 po przebudzeniu :)) www.youtube.com/watch?v=-JdGf1W9cfk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 25.09.09, 09:36 na wszystkie jesienne dni :) www.youtube.com/watch?v=FVT7KwuZKPQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: zauroczenie miłość IP: 212.59.248.* 25.09.09, 10:18 i wszystkie pozostałe dni roku :)) www.youtube.com/watch?v=2iGh-xpDHTo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 25.09.09, 15:21 na wszystkie przyszłe lata :)) www.youtube.com/watch?v=3Qzqe7rIyFI Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: zauroczenie miłość 25.09.09, 17:49 Wspomnienie Twych rąk Kiedy wspomnę pieszczotę twych rąk nie jestem już dziewczyną która spokojnie czesze włosy ustawia gliniane garnki na sosnowej półce Bezradna czuję jak płomienie twoich palców zapalają szyję ramiona Staję tak czasem w środku dnia na białej ulicy i zakrywam ręka usta Nie mogę przecież krzyczeć www.youtube.com/watch?v=qVbrI00GJIw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
manonlescu Re: zauroczenie miłość 24.09.09, 20:52 Jestem napełniona miłością, jak wielkie drzewo wiatrem, jak gąbka oceanem, jak wielkie życie cierpieniem, jak czas śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
kuasimodo Re: zauroczenie miłość 24.09.09, 20:58 Bieńkowski Zbigniew: Rozmowa Ty jesteś częścią, a ja stroną świata, ty wiesz o Ziemi, a o mnie wie przestrzeń. Jesteśmy wzajem tak jak zysk i strata, gdy ty westchnieniem, ja jestem powietrzem. ]a mam kształt własny, ty nie masz go wcale, ja jestem świateł i cieni przyczyną. Kiedy krajobraz w mych oczach zapalę, to tylko wtedy możesz go ominąć. Ty tworzysz światło, a ja formę światła, która z ciemności postać blasku weźmie i każdą gwiazdę, co z przeczuć twych spadła, wyśni na jawie, by świeciła we śnie. Ja jestem z Ziemi i na jej obszarze mogę ci niebo zbliżyć lub oddalić. Krwią swoją twoje pragnienia zagaszę, nim gmach przestrzeni od nich się zapali. Tyś jest budowlą, ja jestem jej stylem. Kiedy natchnione wzrokiem do dotyku kamienne nieba legną w ziemskim pyle, ja będę jeszcze pojęciem gotyku. Gdy wieczność stawać się zacznie na Ziemi i obowiązki serca kamień przejmie, ty będziesz trwaniem, które się nie zmieni. Ja pragnę więcej: aby żyć śmiertelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
addagio Re: zauroczenie miłość 30.09.09, 12:17 www.youtube.com/watch?v=MCsYDZ2M04M Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 30.09.09, 21:19 No, muszę ci powiedzieć Dobranoc, inaczej nie zasnę. www.youtube.com/watch?v=PI-bahSSMdU Odpowiedz Link Zgłoś
duweis Re: zauroczenie miłość 01.10.09, 18:26 TĘSKNIĘ Tęsknię wnętrznościami i gardłem, moje włosy tęsknią, moja skóra jest zrobiona z tęsknoty. Ale najpotężniej tęskni światło w mojej głowie. Ono nie umiera nawet we śnie, kiedy umierają włosy, wnętrzności i skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
landart Re: zauroczenie miłość 02.10.09, 18:42 Początki rodzącej się miłości są niemożliwe bez wcześniejszego doświadczenia sacrum. Opiera się to na naturalnych podstawach zafascynowania drugą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
claudemonet Re: zauroczenie miłość 07.10.09, 09:44 www.youtube.com/watch?v=jXXmhPAaDDc Odpowiedz Link Zgłoś
cynta skad sciagaliscie te wiersze? 25.09.09, 05:50 podajcie prosze zrodlo(a) , dzieki..... Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: skad sciagaliscie te wiersze? 25.09.09, 09:02 Cynta,nie marudz :) poszperaj troche: ksiażki ,internet, zrób to dla mnie prosze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: skad sciagaliscie te wiersze? 29.09.09, 01:54 viviene napisała: > Cynta,nie marudz :) > poszperaj troche: ksiażki ,internet, > zrób to dla mnie prosze:)) Eeee czasu nie mam... a podobalo mi sie wiec pomyslalam ze macie taka stronke ze np. wpiszesz "lzy" i juz! wyskakuje ze 20 wierszy, albo... milosci po 40-ce, i tez wyskakuja jakies piekne poematy ready do przekopiowania... hihihi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viviene Re: skad sciagaliscie te wiersze? IP: 212.59.248.* 30.09.09, 22:57 www.youtube.com/watch?v=IhiiEJoCIqY&feature=fvw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viviene Re: skad sciagaliscie te wiersze? IP: 212.59.248.* 01.10.09, 11:01 www.youtube.com/watch?v=iBuYT7Xyq5U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alieniątko Re: skad sciagaliscie te wiersze? IP: *.centertel.pl 01.10.09, 23:50 Co Ty wiesz o kopiowaniu cynta? Takie naciśnięcie ctrl-v to lepsze niż seks :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viviene Re: skad sciagaliscie te wiersze? IP: 212.59.248.* 02.10.09, 17:10 www.youtube.com/watch?v=urOmvzZxtYA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś